Przeszłość
Zauważyliście, że w starych odcinkach Stephanie bardzo często raczyła się szampanem, albo jakimś innym alkoholem? Gościom też często podawała na wejściu alkohol. 

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- Adex-fan Brooke
- x 66
A to alkocholica jedna
Nie no, po prostu kiedyś chyba więcej się piło ciągle. Wystarczy zobaczyć "Dynastię" oryginalną, cały czas chlali i palili papierosy 

Ostatnio zmieniony 2020-06-10, 22:25 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
To prawda, kiedyś nie było takiej "poprawności politycznej". Teraz w serialach nawet mało kto pali papierosy, a kiedyś to było normalne.Adex-fan Brooke pisze:A to alkocholica jednaNie no, po prostu kiedyś chyba więcej się piło ciągle. Wystarczy zobaczyć "Dynastię" oryginalną, cały czas chlali i palili papierosy
A czy ktoś pamięta może, w którym roku w Polsce emitowano odcinki B&B z 1990 roku?

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
- Administrator
- x 75
Z tym paleniem, to bardziej wchodzą w życie kwestie zdrowotne. Wiadomo powszechne, że palenie szkodzi. Ja osobiście nie mam nic przeciwko scenom z papierosem czy fajką - mnie i tak nikt nie przekona do palenia.
Z piciem alkoholu sprawa nie jest już tak jednoznaczna, więc w serialach, także w "MnS" pojawiają się sceny z kieliszkami w roli rekwizytów. Przecież Steffy popijała wino z mężem, Eric popija swoje martini czy Bill szkocką.

Oglądając od jakiegoś czasu regularnie stare odcinki B&B, naszła mnie refleksja, że szkoda, że wiele osób tych czasów nie pamięta, albo nigdy nie widziało i jak coś tam słyszało, to tylko z opowieści. A nic nie odda klimatu klasycznych odcinków!
Będąc teraz w połowie 90 roku, gdy po śmierci Caroline Brooke ma chrapkę na Ridge'a (będąc w ciąży z Erykiem), jeszcze bardziej widzę, jaka to głupia baba. Z jednej strony w jednym odcinku mydli oczy Erykowi (chociaż jak ten podsycony Stephanie, która zasiała mu ziarno niepewności, że Brooke nie zapomniała o ich synu i nią o niego pyta, to ona mówi wymijająco) i planuje z nim przyszłość, mówiąc, że jest w 8. miesiącu ciązy, a z drugiej mówi sama do siebie w pierwszej osobie takie rzeczy: "Brooke, co ty robisz?! Ty nigdy nie przestaniesz myśleć o Ridge'u".
No i już wspomina na potęgę namiętne momenty z Ridgem, by zaraz później iść z Erykiem zobaczyć ich nowy penthouse.
Jakby nowi fani widzieli te odcinki, mieliby lepszy ogląd na dzisiejszą Bruczkę.
Będąc teraz w połowie 90 roku, gdy po śmierci Caroline Brooke ma chrapkę na Ridge'a (będąc w ciąży z Erykiem), jeszcze bardziej widzę, jaka to głupia baba. Z jednej strony w jednym odcinku mydli oczy Erykowi (chociaż jak ten podsycony Stephanie, która zasiała mu ziarno niepewności, że Brooke nie zapomniała o ich synu i nią o niego pyta, to ona mówi wymijająco) i planuje z nim przyszłość, mówiąc, że jest w 8. miesiącu ciązy, a z drugiej mówi sama do siebie w pierwszej osobie takie rzeczy: "Brooke, co ty robisz?! Ty nigdy nie przestaniesz myśleć o Ridge'u".

Jakby nowi fani widzieli te odcinki, mieliby lepszy ogląd na dzisiejszą Bruczkę.

- Adex-fan Brooke
- x 66
Czyli jaki? Stwierdziliby, że dojrzała? Czy może, że faktycznie zawsze przede wszystkim kochała Ridge'a? A może, że młoda Brooke nie różni się wiele emocjonalnie od innych młodych postaci w trójkątach? Na siłę jakaś ta Twoja krytyka Brooke, no ale nie ma za co współcześnie krytykować to żyjesz przeszłościąB@r pisze:mieliby lepszy ogląd

Ostatnio zmieniony 2020-12-20, 14:29 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
- Administrator
- x 75
Pk - Ridge jest przeznaczeniem dla Brooke - ale to nie zmienia faktu, że ona źle ulokowała swoje uczucia. To samo można powiedzieć o Taylor. Ridge kochał dwie kobiety na raz - Brooke i Taylor. Jak z jedną mu się nie udawało - zaraz leciał do drugiej. Brooke powinna na starość zmądrzeć i poszukać kogoś bardziej odpowiedzialnego. Na pewno ta osobą nie jest Bill. Logan w przeszłości miała okazję, by związać się z kimś bardziej odpowiednim niż Forrester.
Może Brooke i Eric? Ona ma silniejszy charakter od niego, a on lubił bardziej władcze kobiety. Każda jego żona była bardziej władcza. Ciągnie do do takich wariatek jak Sheila i Quinn. Stephanie też można uznać za osobę, która nie zawsze działała jak na przykładną obywatelkę przystało.
Może Brooke i Eric? Ona ma silniejszy charakter od niego, a on lubił bardziej władcze kobiety. Każda jego żona była bardziej władcza. Ciągnie do do takich wariatek jak Sheila i Quinn. Stephanie też można uznać za osobę, która nie zawsze działała jak na przykładną obywatelkę przystało.
Nie żyje, po prostu od ponad pół roku oglądam codziennie w holenderskiej telewizji stare odcinki, które dają mi różne dodatkowe przemyślenia. To coś złego?! Ty nie wracasz do starych odcinków ulubionych seriali? Akurat to, co oglądam w B&B, to jedne z lepszych czasów, więc twoja krytyka jest śmieszna. Wolę te klasyczne odcinki niż te nowe.Adex-fan Brooke pisze:Na siłę jakaś ta Twoja krytyka Brooke, no ale nie ma za co współcześnie krytykować to żyjesz przeszłością

Raczej zacytowaliby Stephanie, że to "slut from the valley".Adex-fan Brooke pisze:Czyli jaki? Stwierdziliby, że dojrzała? Czy może, że faktycznie zawsze przede wszystkim kochała Ridge'a? A może, że młoda Brooke nie różni się wiele emocjonalnie od innych młodych postaci w trójkątach?
Minęła chwilka od mojego wpisu i już Brooke w 8. miesiącu ciąży z Erykiem powiedziała Stormowi, że od nowa zakochała się w Ridge'u – https://www.youtube.com/watch?v=dBLCsz7PuJE&t=15s
Niestety jak Eryk ją pyta o uczucia do niego i Ridge'a, to ona go oszukuje i mydli oczy

Pk, kto?Dawidek pisze:Pk - Ridge jest przeznaczeniem dla Brooke

Nie było nic o Taylor, ale musiałeś ją wtrącić. Myszko, masz problem z usprawiedliwianiem serialowych kurtyzanAdex-fan Brooke pisze:zachwyty nad Taylor przed przedawkowaniem botoksu.

Ostatnio zmieniony 2020-12-21, 23:36 przez B@r, łącznie zmieniany 9 razy.
- Adex-fan Brooke
- x 66
BzduraB@r pisze:Ale ten wątek, co teraz przywołałem to ci nie na ręke, ojej. Nagle źle mówić o przeszłości...

To jest normalne gdy się kocha dwie osoby i chce się przekonać samą siebie do jednej z nich, że tak będzie właściwie a jednak serce mówi co innego. Brooke często była zagubiona w uczuciach, dlatego te Twoje oskarżenia są wyssane z palca.B@r pisze:To nie jest normalne!!!!
Nawiązałem przecież do tych odcinków, które w zdjęciach przypominasz, Dawidek też odwołał się do Taylor i innych postaci.B@r pisze:Nie było nic o Taylor, ale musiałeś ją wtrącić
Że co?B@r pisze:Myszko, masz problem z usprawiedliwianiem serialowych kurtyzan

Ostatnio zmieniony 2020-12-22, 00:35 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Administrator
- x 75
Jak miło. Wiedziałem, że pasujecie do siebie.B@r pisze: Myszko

Wracając do przeszłości. Bywało, że Brooke była rozdarta między dwoma mężczyznami, ale takie uczucie nie zawsze jest złe. W tym serialu, uczucie do dwóch osób jednocześnie to w zasadzie norma. To nie tylko Brooke, ale także sam Ridge kochał dwie kobiety jednocześnie. Dodajmy jeszcze Liama, Erica, Steffy. Jeszcze niejedną postać znajdziemy. Mówienie, że Brooke jest kurtyzaną - to raczej zbyt mocne określenie.
- Adex-fan Brooke
- x 66
Dokładnie! To miałem dopisać.Dawidek pisze:ale takie uczucie nie zawsze jest złe. W tym serialu, uczucie do dwóch osób jednocześnie to w zasadzie norma. To nie tylko Brooke
W Holandii właśnie wyemitowano odcinek, w którym Brooke po seksie z Ridgem przyznaje się w końcu swojemu mężowi Erykowi, że kocha Ridge'a.
Ich dialog doski.
Eric: Kochasz Ridge'a?
Brooke: Tak.
Eric: To nieprawda.
Brooke: Prawda.
Eric: Kiedy...
Brooke: Kiedy to zrozumiałam? Nie wiem. Chyba zawsze o tym wiedziałam, ale nie chciałam się do tego przyznać. Z całego serca żałuję, że Cię skrzywdziłam. Chciałabym ci tego oszczędzić, ale musiałam ci o tym powiedzieć. Nie mogłam dłużej udawac.
Eric: Udawałaś? Długo?
Brooke: Kilka miesięcy. Próbowałam z tym walczyć, ale zrozumiałam, że to nic nie da. Wiedziałam, że nigdy już nie będzie tak jak było. Eric, powiedz coś.
Eric: Wyjdź! Nie mam ci nic do powiedzenia! Idź!

Ich dialog doski.

Eric: Kochasz Ridge'a?
Brooke: Tak.
Eric: To nieprawda.
Brooke: Prawda.
Eric: Kiedy...
Brooke: Kiedy to zrozumiałam? Nie wiem. Chyba zawsze o tym wiedziałam, ale nie chciałam się do tego przyznać. Z całego serca żałuję, że Cię skrzywdziłam. Chciałabym ci tego oszczędzić, ale musiałam ci o tym powiedzieć. Nie mogłam dłużej udawac.
Eric: Udawałaś? Długo?
Brooke: Kilka miesięcy. Próbowałam z tym walczyć, ale zrozumiałam, że to nic nie da. Wiedziałam, że nigdy już nie będzie tak jak było. Eric, powiedz coś.
Eric: Wyjdź! Nie mam ci nic do powiedzenia! Idź!

- PetroPython
- x 18
- Adex-fan Brooke
- x 66
Potem zrobili kopiuj wklej z Thorne'm
i w sumie Nickiem i Billem
Brooke zawsze najbardziej kochała w głębi serca Ridge'a