Domy mody
Moim zdaniem Donna nie powinna zasiadać w zarządzie FC. No bo kim ona niby jest? Modelką, a modelki w zarządzie nie zasiadają
Wcześniej była kelnerką w San Francisco, więc nie ma żadnego doświadczenia. To, że pomogła odzyskać firmę, nie znaczy, że zna się na tym biznesie. Tak samo to, że "zainspirowała Erica". Nie wiem czemu Brooke się tak oburza, ale taka jest prawda.

-
- Administrator
- x 75
Brooke nie powinna się oburzać na fakt, że nie chcą Donny w zarządzie. Ona wielkich kwalifikacji nie ma, przyczyniła się do tego, że oddała firmę, ale to był skutek jej umiejętności perswazyjnych i negocjacyjnych, a to nie wystarczy. Nie popieram jednak chamstwa ze strony Felicii i innych członków rodziny, bo to co odstawiają to już przegięcie. Nie powinno sie sprawy prywatnych łączyć z zawodowymi.
-
- Administrator
- x 75
W ankiecie weekendowej zagłosowało 15 osób. Głosy rozłożyły się w następujący sposób. Największe poparcie uzyskała teza, że bycie Zoną Erica nie upoważnia do tego, by zasiadać w zarządzie FC. Taką opcję zaznaczyło 6 osób czyli 40% głosujących. 4 osoby (26%) poparło pogląd, że Donna jest członkiem rodziny i żoną Erica, tyle samo osób uznało, że może ona zasiadać w kierownictwie firmy pod warunkiem, że będzie miała doświadczenie i kwalifikacje. Jedna osoba (6% głosujących) uznało, że sprzeciw rodziny wyklucza zasiadanie Donny w zarządzie. Nikt nie miał zdania.
Głosy w tej sprawie jak widać są podzielone. 

-
- Administrator
- x 75
Dzisiejszy odcinek "MnS", to kolejne informacje na temat roli Stephanie w FC. Mimo, że ona nie robiła w firmie nic konkretnego, ale można odnieść wrażenie, że była takim dobrym duchem, wspierała pracowników, dbała o morale. Wydaje mi się, że jej rola była większa, niż nam się wcześniej wydawało. Firma to nie tylko rzeczy materialne, jak kolekcje, pieniądze, zyski, ale przede wszystkim ludzie. Ona chyba zbliżała zwykłych pracowników do szefostwa. To chyba była ta dobra twarz Stephanie. Takie są moje przemyślenia o dzisiejszym i wczorajszym odcinku. Jak Wy oceniacie z perspektywy ponad 20 lat "MnS" jej rolę w firmie. Czy ona się tam tylko niepotrzebnie wałęsała, czy jednak oprócz przekonania ojca do zainwestowania w interes, miała też jakiś wpływ (dobry i zły)?
Zaskakujące jest to jak świetnie Stephanie odnalazła się w Jackie M.
Jak narazie współpraca z Jackie i Nickiem układa sie wręcz rewelacyjnie, oby tak dalej
\
Zresztą firma Jackie ma teraz wspaniałą ekipę, która ma potencjał do tego by pokonać staczające się coraz bardziej Forrester Creations
No i dzięki dołączeniu Pameli tam jest bardzo zabawnie
Niemal jak w dawnej Spectrze.

Zresztą firma Jackie ma teraz wspaniałą ekipę, która ma potencjał do tego by pokonać staczające się coraz bardziej Forrester Creations

Dzięki za odpowiedź Mareczku, bo już się trochę pogubiłem. Od czasów kiedy Brooke miała 51% a Forresterowie resztę dużo się pozmieniało. Dość często te udziały przechodziły z rąk do rąk
Pamiętam, że chyba 3-krotnie jedna osoba miała 100% udziałów tzn. Nick (albo Jackie -nie pamiętam dokładnie które z nich), Stephanie i Bill

Ostatnio zmieniony 2015-08-15, 23:22 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe, Smiley, Sex Education, Królowa
-
Ridge ma 20 %, Eric ma 12,5 %, Stephanie/Thomas ma 25 %, Steffy ma 25 %, Thomas ma 5 % (te od ojca) i Bill ma jeszcze 12,5 % - wiec tak to wyglada teraz
(dodano o 23.40)
Dodam jeszcze, że Steffy nie zasługuje na całe 25 % a Bill w ogóle nie powinien mieć udziałów. Resztę udziałów powinni mieć Thorne, Felicia, Kristen, Rick, Bridget a nawet Brooke.
Polaczylem dwa posty w jeden. DeaconFan
(dodano o 23.40)
Dodam jeszcze, że Steffy nie zasługuje na całe 25 % a Bill w ogóle nie powinien mieć udziałów. Resztę udziałów powinni mieć Thorne, Felicia, Kristen, Rick, Bridget a nawet Brooke.
Polaczylem dwa posty w jeden. DeaconFan
Ostatnio zmieniony 2015-08-16, 15:46 przez bosskicinu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Administrator
- x 75
Brooke na pewno powinna mieć udziały w firmie. Ma duże zasługi dla firmy. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale ona zrezygnowała z udziałów po "aferze" na bezludnej wyspie.
Pamiętam też, jak przez mgłę dziś, jak dzielono udziały pomiędzy członków rodziny, bodajże w 2006 r w Polsce i - o ile pamiętam - wtedy udziały dostały też Kristen i Felicia.
Jeszcze był wątek walki o udziały, kiedy okazało się skąd pochodziły środki na założenie FC - a dał je ojciec Stephanie.
Trzeba prześledzić od początku do końca wędrówkę udziałów w firmie i wraz z okolicznościami nabywania i zbywania ich. Bo tu jest totalny galimatias.
Pamiętam też, jak przez mgłę dziś, jak dzielono udziały pomiędzy członków rodziny, bodajże w 2006 r w Polsce i - o ile pamiętam - wtedy udziały dostały też Kristen i Felicia.
Jeszcze był wątek walki o udziały, kiedy okazało się skąd pochodziły środki na założenie FC - a dał je ojciec Stephanie.
Trzeba prześledzić od początku do końca wędrówkę udziałów w firmie i wraz z okolicznościami nabywania i zbywania ich. Bo tu jest totalny galimatias.
Po tym jak Steffy odzyskała od Billa firmę po 25% udziałów mieli: Eric, Stephanie, Taylor i Ridge. Kiedy Donna i Eric się rozwiedli, ona otrzymała połowę jego udziałów, czyli 12,5%, które sprzedała Billowi. To siostra tak wyszykowała Brooke, że ta nie ma udziałów. Zamiast Spencerowi powinna odkupienie ich zaoferować Brooke. Taylor swoje udziały dała Steffy, a Ridge 5% Thomasowi.
Na samym początku Eric i Stephanie mieli 100%, potem Brooke dzięki stworzonej przez nią formule "BeLieF" przejęła 51% z czego później przekazała 2% swojemu "wnukowi" Ericowi III, którymi jak się okazało, mógł dysponować Deacon. (49% udziałów Eric i Stephanie jakoś porozdzielali między swoje dzieci, ale nie pamiętam w jakich proporcjach)Dawidek pisze:Trzeba prześledzić od początku do końca wędrówkę udziałów w firmie i wraz z okolicznościami nabywania i zbywania ich. Bo tu jest totalny galimatias.
Potem Stephanie razem z Massimo dowiedzieli się, że jej ojciec wyłożył pieniądze na firmę i dlatego, to jej przysługuje 100% (jeśli pomyliłem chronologię albo coś pominąłem to mnie poprawcie

Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe, Smiley, Sex Education, Królowa