General Hospital

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thorne

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Thorne »

Liason-fanka pisze:Hmmm, ja chyba troche za krotko ogladam serial, zeby tak cos opisywac. Sama zreszta jeszcze nie do konca sie w tym wszystkim lapie, zwlaszcza w tych watkach, ktore sie odnosza do starszych odcinkow. Ale jesli by komus bardzo zalezalo to moge sprobowac strescic co sie mniej wiecej dzieje.

Mi po prostu jakos tak sie spodobali bohaterowie i zaczelam w miare regularnie ogladac :)
A o czym jest mój powyższy post? No dawaj... ::krzyw::
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

No wiec tak... Ostatnim takim duzym wydarzeniem w GH byl tzw "hostage crisis", w ktorym terrorysci wlamali sie do hotelu Carly (o niej pozniej :D) i przetrzymywali tam przez kilkadziesiat godzin wielu bohaterow serialu. Reszta oczywiscie probowala ich uwolnic... LOL Z tego hostage crisis wzielo sie kilka pozniejszych watkow, wiec dlatego o tym pisze.

A teraz o glownych watkach w serialu.

Lucky/Elizabeth/Jason/Sam - watek, ktory mnie najbardziej interesuje, poniewaz uwielbiam Liz i Jasona :D I to jest jedyny watek, o ktorym moge powiedziec cos wiecej, bo znam ta historie. No w kazdym razie Liz i Jason poznali sie w 1999 roku kiedy to w pozarze zginal Lucky (grany przez Jonathana Jacksona) i Liz byla strasznie zalamana, no i Jason byl jej przyjacielem i bardzo jej pomogl i w ogole :) Przez caly czas cos miedzy nimi iskrzylo, ale tak naprawde do niczego nie doszlo, bo Jason jest gangsterem i nie chcial narazac Liz na niebezpieczenstwo. A potem okazalo sie, ze Lucky jednak nie zginal w tym pozarze no i jak wrocil to Liz znowu chciala z nim byc i takie tam. W kazdym razie w zeszlym roku Lucky (ktory jest policjantem) zostal ranny na sluzbie i przez dlugi czas sie rehabilitowal i w tym czasie uzaleznil sie od lekow przeciwbolowych. Jego uzaleznienie bylo tak silne, ze zaczal zdradzac Liz z Maxie Jones, ktora mu dostarczala drugow. Kiedy Liz sie o tym dowiedziala poszla zalamana do Jasona (ktory tez byl w tym momencie troche podlamany, bo jego obecna dziewczyna Sam tez go zdradzila) no i stalo sie :D I jak przystalo na soap opere Liz zaszla w ciaze. I teraz ma dziecko z Jasonem, ale chce je wychowac z Lucky'm, bo ten jak sie dowiedzial ze Liz jest w ciazy to sie postanowil zmienic i w ogole. No i teraz Liz sie boi, ze jak go zostawi albo powie mu prawde o dziecku to on sie zalamie i znowu zacznie cpac. Tymczasem w Port Charles pojawila sie dziennikarka, ktora chce wywlec na swiatlo dzienne przeszlosc Sam (obecnej dziewczyny Jasona), ktora jest odpowiedzialna za kilka pozarow i zabojstwo swojego meza, o ktorym Jason oczywiscie nic nie wie.

Craig/Nikolas/Emily/Patrick/Robin - Craig to jest przywodca tych terrorystow, ktorzy sie wlamali do hotelu. Powrocil po kilku tygodniach do Port Charles i terroryzuje teraz Nikolasa, zeby ten zalatwil mu nowa tozsamosc (bo Nikolas jest milionerem i ma kupe wplywow). Wstrzyknal mu jakas trucizne i teraz Nikolas musi co 24 godziny dostawac antidotum bo inaczej umrze. A oczywiscie antidotum ma tylko Craig :D Robin i Patrick (ktorzy sa zreszta para) z General Hospital probuja sami opracowac antidotum w laboratorium, ale kiepsko im to idzie. Emily to zrozpaczona dziewczyna Nikolasa i siostra Jasona.

Jax/Carly/Sonny - Carly jest wlascicielka hotelu, do ktorego wlamali sie ci terrorysci. Jest tez byla zona Sonny'ego, z ktorym ma dwojke dzieci. Doszla jednak do wniosku, ze ich zwiazek jesy zbyt toksyczny i wyszla za Jaxa. Oczywiscie Sonny caly czas ja kocha i ona go chyba jednak tez. A Sonny z kolei to importer kawy, ktory oczywiscie nie zawsze zalatwia wszystkie interesy legalne :D Jego najbardziej zaufanym czlowiekiem jest Jason.

Lulu/Cooper/Maxie/Logan/Scott - Lulu Spencer to corka slynnych Laury i Luke'a, ktora teraz juz jest nastolatka. Lulu niedawno dowiedziala sie, ze Scott zabil Ricka Webbera (o ktorym za duzo nie wiem, bo to juz bylo dawno) i pozwolil myslec Laurze, ze ona to zrobila, przez co biedna kobieta oszalala. Lulu najpierw chciala z tym isc na policje, ale w koncu doszla do wniosku, ze to przyniesie za duzo bolesnych wspomnien. Natomiast prawde odkryla tez Maxie Jones i wraz z Cooperem (ktorego poznala podczas hostage crisis, gdzie byl jednym z terrorystow) oraz Loganem szantazuja Scotta, ktory jednak mysli, ze to Lulu go szantazuje.

Lulu/Milo/Spinelli/Dillon - to generalnie watek bardziej komiczny, bo wszyscy trzej panowie ubiegaja sie o wzgledy Lulu, a ona tak naprawde w zadnym z nich nie upatruje kandydata na faceta :D Moim osobistym faworytem jest Spinelli, ktory jest komputerowym geniuszem i przyjacielem Jasona. On i Lulu znaja prawde o tym, ze dziecko Liz jest Jasona a nie Lucky'ego, ale Jason kazal im obiecac, ze nikomu nie powiedza.

Luke&Tracy - Luke ozenil sie z Tracy po tym jak Laura zostala umieszczona w szpitalu psychiatrycznym. Jakis czas temu sfalszoawali testemant brata Tracy, Alana, ktory w oryginalnym testamencie nie zostawil jej zbyt wiele. Teraz Tracy dostaje swira i na kazdym kroku widzi swojego zmarlego brata :D

Dobra, to by bylo na tyle... Przynajmniej teraz mi do glowy zadne inne watki nie przychodza. Geeez, ale sie rozpisalam, hehe :D No nic, jakby byly jakies pytania czy cos to postaram sie pomoc :)
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Bardzo ciekawe! :D
Tylko z jakiej strony ściągasz GH? ::chytry:: Z chęcią się skuszę. ::jezyk::
Może masz jakieś fotki swojej ulubionej pary?
Fajny wątek z terrorystami, w Modzie brakuje mi takich akcji. ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Sciagam GH (jak zreszta tez DOOL i Passions) z tego forum: http://s10.invisionfree.com/THM/index.php Trzeba sie wprawdzie zarejestrowac, ale za to odcinki sa umieszczane na serwerze, z ktorego sie bardzo latwo i szybko sciaga. Kazdy odcinek jest podzielony na kilka plikow wmv (podzial podyktowany reklamami :D), ktore nie sa w fantastycznej jakosci, ale mi tam akurat starczaja zeby obejrzec :) No i duza zaleta jest ze odcinki pojawiaja sie bardzo regularnie (GH jeszcze tego samego dnia, a DOOL i Passions nastepnego dnia po emisji). Natomiast jakby ktos chcial cale odcinki w lepszej jakosci to mozna sciagnac stad: http://www.mininova.org/search/?search=general+hospital tylko ze tam roznie bywa z regularnoscia i czasem zdarza sie, ze trzeba czekac kilka dni na odcinek. No a poza tym przez to, ze pliki sa duzo wieksze i ze jest to torrent, odcinki sciagaja sie wolniej.

To tyle jesli chodzi o sprawy "techniczne". Natomiast co do mojej ulubionej pary, to kilka zdjec mozna znalezc tutaj: http://innermoppet.com/thecanvas/gallery.html Za duzo ich jest, zeby linki wrzucic, a poza tym dokopywanie sie do tych linkow w tej galerii mnie denerwuje, wiec jak ktos chce to moze sobie pobuszowac :D

A serialik naprawde fajny, wiec jak ktos ma akurat wolne miejsce w ciagu dnia na ogladanie to jak najbardziej polecam! :)
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Dzięki! Zarejestrowałem się. Fajne forum! :)
Oglądam odcinek z 8.05.
Musisz mnie wciągnąć w akcję tego odcinka. :mrgreen:
Na razie mam takie pytanie- kto tam teraz leży w tym szpitalu? ::chytry::
Szkoda, że nie oglądasz One Life to Live bo mam kilka pytań.
Na marginesie jestem fanem AMC. 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Liason-fanka

B@r pisze:Dzięki! Zarejestrowałem się. Fajne forum! :)
Zdecydowanie bardzo przydatne :D
Oglądam odcinek z 8.05.
Musisz mnie wciągnąć w akcję tego odcinka. :mrgreen:
Nie ma sprawy :D Pisz w razie jakichkolwiek pytan i o ile sama bede wiedziala to sie chetnie wiedza podziele :D
Na razie mam takie pytanie- kto tam teraz leży w tym szpitalu? ::chytry::
#1 Nikolas - ten, ktoremu Craig (ten terrorysta) wstrzyknal trucizne. W ostatnim odcinku Nikolas prawie umarl, ale Craig zjawil sie w ostatniej chwili i wstrzyknal mu antidotum, bo w koncu caly czas potrzebuje Nikolasa, zeby zdobyc nowa tozsamosc.

Aha, i ten Craig caly to jest zdaje sie brat Jaxa, ktory mial jakas operacje plastyczna czy cos. Tak przynajmniej zrozumialam z odcinka, w ktorym Jax sie zenil z Carly. Nikolas, Emily, Patrick i Robin odkryli, ze Craig ma jakas rodzine (czyli slaby punkt) i chca to wykorzystac, ale jeszcze nie wiedza, ze to jest brat Jaxa.

#2 Elizabeth, ktora wlasnie urodzila dziecko przez ciecie cesarskie. Byl z nia Jason, ale potem zjawil sie Lucky i biednemu Jasonowi serce sie lamalo jak Lucky nazywal jego syna swoim :( Wrr!!!
Szkoda, że nie oglądasz One Life to Live.
Niestety juz nie dalabym rady 5 soap opery dodac do kolekcji, zwlaszcza ze jeszcze olgadam kilka seriali primetime... Passions mialo sie skonczyc w tym roku i myslalam, ze bede miala wolne miejsce, ale Passions sie tylko przenosi do DirectTV, wiec pewnie odcinki caly czas beda dostepne w necie.

A AMC ogladalam jakis czas w tym roku, bo cos mnie napadlo, ale niestety musialam przerwac, bo sie nie wyrabialam. Moze jak juz nie bede miala nic z primetime to ogladania to zerkne co tam sie dzieje :D
Awatar użytkownika
Dragon_Scale

Post autor: Dragon_Scale »

Ja może nie jestem w temacie bo wogóle nie śledze akurat tego serialu,ale może mi ktoś powiedzieć przez jaki czas i jaką rolę odgrywała w serialu Tia Carrere ,jedna z moich ulubionych aktorek :D ,która debiutowała właśnie w tym serialu.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ja niestety nie mam zielonego pojecia, bo dopiero od tego roku ogladam GH.
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Smutna wiadomość dla fanów GH i Ricka Hearsta (do których się zaliczam): :(

Rick odchodzi na pewien czas z GH bo musi przejść jakąś operacje. Zresztą nie rozumiem dokładnie tego artykułu, wiec jak ktoś może to niech przetłumaczy.

http://www.soapcentral.com/gh/news/2007/0521-hearst.php

Artykuł jest po angielsku.
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Biedny Rick Hearst :cry: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że szybko wróci do zdrowia.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

No właśnie to nasz Whip z B&B oby szybko wyzdrowiał.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Dużo się pisze teraz o Ricku.. Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia nawet gdyby kosztowałoby go to zakończenie pracy w serialu. Są ważniejsze sprawy.. ::ok:: Go, Rick!!
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ja Rica jako postac srednio lubie (a byly momenty ze go szczerze nie znosilam!!), ale Rickowi oczywiscie zycze jak najlepiej!! :)
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Właśnie jestem w trakcie oglądania odcinka z 1 czerwca. O co chodzi z tą blondyną,która ukrywa swoją tożsamość? To jest ta właścicielka hotelu?
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Hmmm, chyba cos musiales zle zinterpretowac, bo tam zadna blondyna nie ukrywa swojej tozsamosci. Za to kilka osob (w tym ta wlascicielka hotelu) ukrywaja prawdziwa tozsamosc Jerry'ego Jacksa (tego z tym dziwnym akcentem :D), ktory jest odpowiedzialny za przetrzymywanie zakladnikow i wysadzenie hotelu w powietrze kilka miesiecy wczesniej. To jest brat meza tej blondyny i on twierdzi, ze nie mial z tym nic wspolnego, a podobienstwo wygladu zwala na zly wybor chirurga plastycznego... LOL Oczywiscie wszyscy obecni wtedy w tym hotelu wiedza, ze to on, ale ze on szantazuje pol miasta to twierdza przed policja, ze to nie jest on :D

Mam nadzieje, ze cos z tego zrozumiales... LOL Jakbys mial jeszcze jakies pytania to strzelaj! :)
ODPOWIEDZ