Post autor: DeaconFan »

Świetne to promo Adex.
Chciałbym skomentować tu pierwsze dwa odcinki 2 serii PB.
Nowa postać-agent Mahone może okazać się odpowiednim dla Michaela przeciwnikiem. Jest tak samo sprytny i inteligentny jak Michael. Po tych dwóch pierwszych odcinkach 2 serii PB widzę, że będzie deptał Michaelowi i innym uciekinierom po piętach. Na pewno ma dużo większe szanse ich złapania niż Bellick.
Trochę szkoda mi było naczelnika Pope'a. Zawiódł się na Michaelu. Miał do niego ogromne zaufanie, nie dopuścił do przeniesienia go do innego więzienia.
Cieszę się, że Sara żyje. I szkoda, że zginęła Veronica i to już w 1 odcinku. Ale nie darzyłem jej nigdy jakąś szczególną sympatią.
Widać też, że prawie wszyscy uciekinierzy zmierzają do Utah. Ciekawe gdzie się podziewa Patoshik? Mogli by go w końcu pokazać. Nie wiem czemu, ale zawsze się uśmiecham na jego widok.
To tyle co do tych odcinków. Z niecierpliwością czekam na kolejne.

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja jestem juz po 5 odcinkach sezonu 2 i serial nadal wciąga bo ma zaskakujące zwroty akcji :) Najlepiej jak się zna mało spoilerów
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Misia »

A gdzie się podziewa świrus? ::chytry:: Mnie też on zawsze rozbawiał :lol: A jak sobie przypomne tę jego ucieczke na rowerze ::cojest:: ::cojest:: ::cojest:: i jeszcze w tym kasku :lol:
Team Hunter:)A jak!

Mały spoiler:
W 3,4,5 odcinku go nie ma, nie wiem w którym jest.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Thorne »

[shadow=black]Obejrzałem właśnie 1szy odcinek 3 serii Prison Break! :D Zamierzam spreparować recenzję tego odcinka...

A więc! Michael obecnie znajduje się w piekle-w panamskim więzieniu o nazwie SONA! W ostatnim odcinku 2 serii trafił do niego,zgarnięty przez panamską policję. Sona to totalne piekło,bezprawie,to czysta patologia,to miejsce odosobnienia z konglomeratem najgorszych,przeróżnych przestępców,to więzienie,w którym reguły ustalają sami więźniowie,a straż jest tylko czynnikiem czuwania poza murami więzienia...Michael Scofield,nasz bohater znalazł się w kryzysowym punkcie swej ścieżki egzystencjalnej. Przyszło mu rozpocząć ciąg zmagań z tym więzieniem,przyszło mu znaleź się w Sonie.

Odcinek rozpoczyna się sceną walki toczącej się pomiędzy dwoma więźniami na arenie błota,na deszczu...Michael stoi i obserwuje bójkę,jest naocznym świadkiem śmierci jednego z mężczyzn. Jest załamany koszmarnością tego zdarzenia. Lincoln rozmawia z prawnikiem na temat sytuacji Michaela. Otóż Scofield ma mieć załatwiony transfer do o wiele łagodniejszego więzienia...Następnie pokazane jest więzienne życie. Bellick w samych majtkach,pobity,sponiewierany,zaniedbany,powyginany,zhańbiony i wciąż upokarzany,walczący o przetrwanie...Grupki więźniów rozdających koszulki. Agent Mahone,który jeszcze się narkotyzuje i wielki bos więzienia-murzyn,któremu Michael nie przypada do gustu. Ten bos wzywa do siebie kilku więźniów,w tym Michaela i Mahone'a. Chce im udowodnić,że w Sonie znaczą NIC. Do Sony niedługo trafia T-Bag. Stara się on o przyjaźń bosa,nawet obmywa mu nogi. Michael natomiast zostaje napadnięty w swej kajucie przez kilku murzynów,przychodzi bos i znajduje narkotyki. Następnie proponuje on Michael'owi,a właściwie rozkazuje mu stoczyć bójkę z innym więźniem na tej słynnej arenie!! Michael pyta,co się stanie,gdy odmówi,nietrudno się domyślić,jakiej odpowiedzi udziela mu bos. Ale co wydarzyło się wcześniej...Michaela odwiedza pewien mężczyzna-siwawy. Oferuje mu poparcie pewnych 'grubych ryb',które stoją za nim i które są b.cenne,gdy ktoś chce dopuścić się niemalże nadludzkiego czynu. Mężczyzna ten sugeruje Michael'owi,by przyjął on ofertę współpracy GTW i jeśli Scofield ucieknie,to może w każdej sytuacji liczyć na pomoc tejże grupy. Michael odmawia. A Lincoln szuka Sary! Zostaje poinformowany,że znaleziono kobietę,której wygląd odpowiada opisowi podanemu przez Linca,znaleziono...w kostnicy. Linc rusza,by to sprawdzić! To...nie jest Sara! :D Linc dalej szuka...na jakimś spotkaniu zagaduje go piękna brunetka. Linc nie jest skory do rozmowy z nią,zasłaniając się brakiem czasu...kobieta ta zna imię Lincolna i mówi,że mają wiele rzeczy do przedyskutowania,w tym jego brata-Michaela! I podaje mu komórkę...
Nadchodzi czas walki. Michael znajduje się w środku kręgu. Naprzeciw mu staje jakiś koks. Na królewskim,czy cesarskim siedzeniu ulokowany jest,na piętrze,bos i spogląda na zwarty krąg rozwrzeszczanych więźniów. Zapodaje on na tacy reguły-No weapons,man versus man!! Rzuca pewną maksymą. Bez reguł inni są jak kanapki. Zaczyna się walka. Michael krzyczy,że nie zamierza walczyć,wykorzystuje moment nieuwagi rywala i go atakuje,podcinając nogi. Zasypuje go szeregiem ciosów. Następnie staje naprzeciw wyzwaniu - zabić go! Michael opiera się,chce wyjść z kręgu,inni mu nie pozwalają. Rywal powstaje i atakuje Michaela,zadaje mu parę ciosów. Scofield kontratakuje. Rywal znów ląduje na ziemi. Ktoś podrzuca mu nóż,on go chwyta,gdy Mike jest odwrócony do niego plecami,koks leci na niego z nożem. Do akcji wkracza...Mahone!! I zadaje śmiertelny cios koksowi,odbierająć nóż i wykrzykując w stronę bosa jego regułą-NO WEAPONS! Oj,bardzo,bardzo mocna scena!!
I końcówka odcinka. Linc zjawia się na wizytę Michaela i pokazuje mu nagranie video z komórki. LJ! LJ mówi,że ONI mają go i Sarę i błaga ojca-Linca,by zrobił to,czego chcą ci ludzie,bo inaczej on i Sara zginą!! I Linc prosi Michaela,by wydobył z więzienia człowieka o imieniu James Whistler i że ma na to tylko tydzień! Bo inaczej...

Moje wrażenia. Jestem trochę zawiedziony tym plotem. Myślałem,że historia związana z Firmą będzie o wiele bardziej wyrafinowana i wyszukana,a tymczasem okazuje się to,co ktoś kiedyś na jakimś forum wywróżył. Jakiś człowiek Firmy jest w Sonie,Michael trafił do Sony po to,by wydobyć z niej tego człowieka i to pod presją! A Firmie zależało,by taki geniusz jak Michael znalazł się w Sonie,bo wiedziała ona,że tylko Scofield jest w stanie dokonać takiego cudu-uciec z Sony! Myślałem,że jakieś badania,czy coś wchodzi w rachubę...tak było w ostatnim odcinku 2 serii-jakieś laboratorium,czy coś...a może nie wszystko stracone?
Atmosfera odcinka świetna! Taka mroczna. Czysta patologia ukazana! Totalny mrok,piekło...no i żal mi Bellicka. ::kwasny::

No to czekam na 2gi odcinek! :mrgreen: [/shadow]
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

[shadow=black]Odcinek rozpoczyna się sceną walki toczącej się pomiędzy dwoma więźniami na arenie błota,na deszczu...[/shadow]
[shadow=black]A właśnie, że nie. Odcinek zaczyna się sceną jak kobieta w czerni robi sobie charakteryzację i maluje zadrapanie...
No właśnie. Ja tez już jestem po 3x01. Thorne wszystko już świetnie opisał to ja dodam, że wielkim plusem dla mnie jest świeża krew w serialu jaką jest postać kobiety w czerni. :P 8)
Odcinek mi się bardzo podobał. Wielkie emocje, mroczny klimat, czyli powrót PB w wielkim stylu... 8)
[/shadow]
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: Taylor »

Hej! oglądał już ktos 2 odcinek 3 seri Fire/Water? Co do pierwszego docinka to długo na niego czekałam, ale oczekiwałam czegoś więcej podobnie jak w drugim. Ale jestem pewna, że niedługo się rozkręci :)

Taylor pisze:Hej! oglądał już ktos 2 odcinek 3 seri Fire/Water? Co do pierwszego docinka to długo na niego czekałam, ale oczekiwałam czegoś więcej podobnie jak w drugim. Ale jestem pewna, że niedługo się rozkręci :)
[shadow=black]Ja oglądałem! Odcinek ciekawy,wartka,szybka akcja,wiele zwrotów akcji,ten prisonbreakowy mrok,ciągle coś się działo. :D I Michael znów taki pomysłowy jak dawniej,gdy podpalił worek wypełniony alkoholem,wrzucony do rury z wodą,czym wywołał eksplozję,uwalniając duże dawki wody z 'zamknięcia',czym zyskał sobie szacunek Lechero i dzięki temu zapewnił bezpieczeństwo znalezionemu Whistlerowi. :D Bardzo pomysłowe! Stary,dobry Michael! A T-Bag to grzeczny chłopiec na posyłki Lechero i jego ludzi. :zeby: A Bellick próbuje się ustawić w Sonie i połowicznie mu to wychodzi. A Alex Mahone był tak sfrustrowany i zdeterminowany,by odzyskać wolność,że aż siłą wydobył ze ścieków tego całego Whistlera.
Ktoś zauważył,że Michael ciągle mówi szeptem?! :zeby: To ciekawe. Michael to niesamowita osobowość,ciągle spokojna,opanowana,myśląca i nikomu się nienarażająca. Kiedyś ktoś rzucił pomysłem,że może on pracuje dla Firmy,jest jej wysłannikiem,a przybycie do Fox River było tylko testem przed akcją w Sonie?
Swoją drogą ciekawe,jak Michael zamierza wydostać z Sony tego Whistlera. To graniczy wręcz z cudem. Przecież są punkty z uzbrojonymi po zęby strażnikami-żołnierzami za murami więzienia,przed kratami,na tym polu. Oj,będzie to pewnie niesamowicie ciekawe!
Czekam na E03S03! :D [/shadow]

Post autor: Omar »

[shadow=black]Też jestem dwóch odcinkach trzeciego sezonu. Stwierdzam, że każdy sezon jest inny. Pierwszy odcinek trzeciego bardzo mocny. Od razu kilka trupów. Faktycznie - jest mrok i piekło :wink: Już jest dla mnie kilka niejasności, a nie chce mi się oglądać drugi raz... Jak Mahone dowiedział się o tej sprawie z Whistlerem? Jak było z tą wodą? Ten Murzyn nie wiedział, że ma dostęp? Czemu ta rura była zamknięta? I w jaki sposób wybuch (który kojarzy mi się z uszkodzeniem) NAPRAWIŁ wodę? Po co Michael tak dotykał takiej cienkiej rurki tam w tych ściekach? Dla mnie też wielkim plusem dla całości jest postać Susan. :mrgreen:

Jednak mimo tego, że jest niby dużo emocjonujących scen i czekam na kolejne odcinki, mnie nudzi oglądanie ::kwasny:: Jak włączę to tylko czekam, kiedy się skończy odcinek. Trzeba wiedzieć kiedy skończyć, a nie ciągnąć dobry serial na siłę, gdyż może się przejeść. Ale może to chwilowe i już niedługo na nowo się wkręcę. ::ysz::[/shadow]

Post autor: Mareczek »

[shadow=black]Już dzisiaj umrze ojciec Sary :cry: Ciekawe co stanie się z Sucre? Bo czytałem że przygniecie go konar dzrzewa, może ktoś opisać to przykre zdarzenie :: bow :: [/shadow]

Ja już jestem na lekko dalszych odcinkach niż te niedzielne, ale skomentuje że bardzo szkoda mi że uśmiercono Tweenera, nie dość że Veronice tak brutalnie to i jego, więc teraz kibicuje przede wszystkim Michaelowi i Sarze (fajnie że ona ma teraz sceny akcji)

Post autor: Mareczek »

Na szczęście Sucre przeżył :mrgreen: To mój zdecydowany ulubieniec, bardzo podobał mi się ten ich spisek, ale niezniszczalny T-bag ich przechytrzył :twisted: Za to go lubię i ten jego śmiech :zeby:

Post autor: kimberly1990 »

[shadow=black]Ja też już oglądałam 2 pierwsze odcinki 3. sezonu (3 odcinek się ściąga) i muszę przyznać, że podoba mi sie :: bow :: :mrgreen: Wartka akcja, dużo zaskakujących scen, faktów. Jest ciekawie :zeby: Ale myślę, że to dopiero początek ::krzyw:: Skoro Michael :serce: , Bellick, Mahone i T-Bag :: bow :: są razem z Sonie, to będzie się tak jeszcze działo, oj będzie... ::krzyw:: :zeby: [/shadow]

[shadow=black]Michael ma wydobyć z Sony tego Jamesa Whistlera. Musi wymyślić sposób na ucieczkę z tego obwarowanego murami więzienia,a jak ma uciec,by nie zauważyli go strażnicy uzbrojeni po zęby,którzy mają oko na więzienie ze specjalnych punktów obserwacyjnych? Dlatego coś mi się wydaje,że Michael wpadnie na pomysł,by uciekać podziemiami. :zeby:[/shadow]

Post autor: Taylor »

Podziemiami...hymm ciekawa opcja :) oglądał już ktoś 3 odcinek 3 serii? Bardzo interesujący jak zwykle i ta rozmowa między Sarą i Michaelem zagadkowa i inteligentna :) co myslicie o tym odcinku?Ja juz nie mogę się doczekać żeby obejrzeć co jest w tym pudle...tyle różnych opcji ::chytry::
ODPOWIEDZ