Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
GL Forever

Post autor: GL Forever »

High School Musical 2. O ludzie, kolejny z przerażających filmów dla nastolatków. Ja jestem nastolatkiem, a jednak nie trawię takich filmideł. Bez obrazy fani nastolatkowego kina 8)

Czasem ilośc nowych części pewnych filmów może nieco denerwowac ::chytry:: Szykuje się Piła 4, ma byc High School Musical 3. Czy to nie przesada ? W końcu to filmy, nie seriale ::jezyk::

P.S. W tym roku szkolnym, na lekcji widziałem z klasą większośc High School Musical'a. Aktorstwo jest nieco słabe, jak na film z wysokim budżetem ::kwasny:: No bo chyba nikt mi nie powie, że to film niskobudżetowy ::jezyk::

Nie mam nic do słabego aktorstwa, ale w filmie o wysokim budżecie powinno byc one przyzwoite :mrgreen:
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

GL forever: Filmy nie zawsze ogląda się dla jakichś wielkich wewnętrznych przezyć czy dla genialnej gry aktorskiej, czy nawet dla tego ze mają wysoki czy niski budzet. Mnie sie HSM I podobał. Lekki, przyjemny, zabawny, oprócz ambitnych (tak czy siak Hollywoodzkich produkcji) fajnie jest czasami obejrzeć coś kolorowego bez polityki czy wojny.

Jezeli chodzi o Katyń to mnie nie urzekł. Spodziewałam się czegoś wyzszych lotów, oczywiście aktorzy się spisali, ale scenariusz według mnie kiepski. Historie rodzin zabitych były jakoś chaotycznie przedstawiane, czegoś mi wyraźnie brakowało. Temat dobry, ale jego przedstawienie zupełnie do mnie nie dotarło.
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Awatar użytkownika
Donna23

Post autor: Donna23 »

Poszłam w końcu na "Katyń".
Trochę przydługi, ale ogólnie mi się podobał.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ja uważam że na "Katyń" naprawdę warto iść. Nawiązuję do historii, a pozatym jest bardzo ciekawa fabuł i plejada gwiazd :D Maja Ostaszewska, Magda Cielecka i Artur Żmijewski bardzo dobrze odegrali swoje role. Napiszę to jeszcze raz Polecam ten film! Naprawdę warto ::ok::
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Zauważyliście,że ostatnio stacje telewizyjne chyba sie umawiają ::chytry:: We środę na polsacie był American pie a dziś jest jego druga część na TVNie.Niedawno też na TVNie leciało Mission Inpossible a za kilka dni była dwójka na polsacie.I jeszcze Straszny film też niedawno leciał bodajże na jedynce a dziś po JOŚ będzie na polsacie jego trzecia część...Przypadek ::chytry:: ?
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Donna23

Post autor: Donna23 »

Ostatnio "Vanilla Sky" na TVN7.

Chyba już kiedyś widziałam. Zakręcony zupełnie jak ja ::jezyk:: ::jezyk::
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

High school musical 2 <3 film fajny 2 bardziej przypomina musical niż pierwsza bo jest więcej tańca i muzyki. Ale fabuła w porządku dla relaksu jak najbardziej polecam ;) .
GL Forever

Black Sheep (2006) - taki sobie film o krwiożerczych owcach. Jest jedna większa scena masakry ::krzyw:: Na filmwebie dałem 6/10 ::jezyk::
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Jestem zawiedziona, bo u mnie w kinie nie grają "Hairspray" a miałam zamiar się wybrac :cry: ponieważ jestem miłośniczką musicali i Zacka Eforna ::jezyk:: a piosenki zapowiadają się na fajne ( słucham na youtube ;) ) . Czy ktoś już widział ten film?
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

Z nowości, które miałam okazje obejrzećpolecam: Knocked up (Wpadka). Jedna z lepszych komedii jakie się ostatnio robi w Hollywoodlandzie, nie głupkowata i wcale nie podobna do American Pie jak niektórzy ją kwalifikują. No i aktor grający główną rolę bardzo sympatyczny ;] Polecam!
Obrazek
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Heh, też niedawno widziałam ten film ;) Dla mnie był jednak trochę przydługi i ostatnio nie pałam sympatią do Katherine Heigl po jej wkurzającej roli w Grey's Anatomy :zmiesz:: W zeszłym tygodniu widziałam Death Proof i zdecydowanie bardziej mi się podobał ;) A podobno Planet Terror jest jeszcze lepszy i już czeka na moim dysku na obejrzenie :)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Ja od bardzo dawna mam na dysku "Skazanych na Shawshank", którzy czekają na moją wolniejszą chwilę, ale niestety takich nie posiadam od dłuższego czasu ::kwasny:: Nie mam kiedy nawet oglądać B&B ::kwasny::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
GL Forever

A ja mam na dysku taki film, który pewnie gdyby był tak popularny jak, np. High School Musical, to byłby na pewno w 1 dziesiątce najwyżej ocenianych filmów na filmwebie. No chyba, że ocenialiby go sami homofobii ::loll:: Ten film ma na filmwebie mało głosów, bo gdzieś z 17, ale ma średnią powyżej 9.0 i jest bardzo chwalony w komentarzach. A jeden głos na niego oddany się nie liczy, bo jakieś żałosne dziecko dało mu 1 za tytuł ::kwasny:: No, nie powinien się liczyc ten głos, ale liczy się, jak każdy inny :cry:

Poza tym to mam jeszcze na dysku pierwszy (albo jeden z pierwszych) film gore z 1963 roku. Klasyka, każdy powinien zobaczyc. Jeszcze nie obejrzałem, ale mówię, że każdy powinien zobaczyc, bo nawet jeśli film będzie nudny, to jednak jest to klasyka ::jezyk::

Poza tym to ściąga mi się pewien japoński, ostry filmik ::chytry::

Ten film gore z 1963 roku nosi tytuł "Blood Feast". Ten filmik ma zresztą kontynuację. Druga częśc powstała w 2002 roku, o ile się nie mylę.
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Ja też mam cały dysk zapchany filmami,tylko czasu brak na ich oglądanie :? Też mam Skazanych na Shawshank :P Niewiem kiedy to wszystko obejrze :roll:
Team Hunter:)A jak!
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Misia pisze:Zauważyliście,że ostatnio stacje telewizyjne chyba sie umawiają ::chytry:: We środę na polsacie był American pie a dziś jest jego druga część na TVNie.Niedawno też na TVNie leciało Mission Inpossible a za kilka dni była dwójka na polsacie.I jeszcze Straszny film też niedawno leciał bodajże na jedynce a dziś po JOŚ będzie na polsacie jego trzecia część...Przypadek ::chytry:: ?
W sobotę tydzień temu był Straszny Film 3 na Polsacie, a wczoraj Straszny Film 2 na Jedynce ::chytry:: Też to zauważyłam ::ok::

Byłam wczoraj na Katyniu. Piękny film. Oglądając go miałam świadomość, że tak zmarł członek mojej rodziny. Ten film jest nominowany do nominacji Oscara w kategorii najepszy film nieaglojęzyczny, bardzo bym chciała, by był nominowany do tej nagrody, czyli by znalazł się w tej szczęśliwej piątce.
Chciałabym, żeby ten film obejżeli sobie Rosjanie...
ODPOWIEDZ