Regina

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Super czyli tak jakby 2 sezon będzie!
To dobra wiadomość bo serial może był nudny i ciągnął się jak flaki z olejem ale wciągneła mnie ta historia.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Fajnie :D Bardzo dobra wiadomość :serce:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Alexander pisze:Super czyli tak jakby 2 sezon będzie!
To dobra wiadomość bo serial może był nudny i ciągnął się jak flaki z olejem ale wciągneła mnie ta historia.
Można tak to nazwać, że 2 sezon bo ostatni wyemitowany odcinek zakończył się cliffhangerem. 8) Widać, bylo to celowe...
Serial był nudny? Może na początku, ale tylko do momentu jak Regina nie wróciła do domu. Z chwilą gdy wróciła, w każdej scenie z nią była akcja okraszona świetnymi tekstami! :serce:
Wiedziałem, że nie ma po co panikować... ::chytry:: :serce:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Już myślałem, że zdjęli Reginę z powodu niskiej oglądalności ::jezyk::

Teraz trzeba czekać do wiosny.
A zakończenie faktycznie pasowało, jak na koniec sezonu :twisted: ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r

Uwaga, tekst zawiera spoilery!! 8)

[shadow=black]Nie od dziś wiadomo, że historia lubi się powtarzać, a zwłaszcza jej najbardziej mroczne strony. Przekonała się o tym tytułowa bohaterka serialu Teresy Kotlarczyk Regina, która po raz drugi została oskarżona o... morderstwo. Po ośmioletnim pobycie w więzieniu, skazana za zamordowanie siostry, Regina wraca do domu. Choć nigdy nie przyznała się do winy, wszyscy wydali wyrok, nawet najbliżsi członkowie rodziny. I wydawać by się mogło, że przeszłość choć bolesna i straszna jest już tylko przeszłością... Niestety, niby w sennym koszmarze, powraca. Regina znowu zostaje oskarżona o zamordowanie Wiktora Boruty. Jest przesłuchiwana i skłaniana do przyznania się do winy. Jej obrońcą jest mecenas Harewicz. Nagle sprawy przybierają nieoczekiwany obrót – okazuje się, że Boruta jednak żyje. Ale to nie koniec zaskakujących wydarzeń. „Moja postać pojawia się jak Anioł Dobrej Nowiny i jest jedną wielką nadzieją dla Reginy. Jak do tej pory, nadzieją, która nie zawodzi głównej bohaterki” – opowiada odtwórca tej roli Arkadiusz Janiczek, którego spotkaliśmy goszcząc na planie tej produkcji. Nagrywano sceny do 30, 31 i 32 odcinka, a uczestniczyli w nich także: odtwórczyni głównej roli Dominika Ostałowska oraz Magdalena Wójcik, Tomasz Dedek i Jakub Wieczorek. „Bardzo się cieszę, że gram tę rolę – zdradza Dominika Ostałowska. - To dosyć barwna i niejednoznaczna postać. Tego typu role dotychczas rzadziej mi były proponowane, dlatego tym większą przyjemność sprawia mi granie Reginy” – dodała aktorka. A jak zakończy się policyjne śledztwo? Czy tym razem Regina zostanie uniewinniona, widzowie TV4 przekonają się na wiosnę, bo wtedy będzie emisja nagrywanych odcinków!
Byle do wiosny! :shock: :D[/shadow]
A tu fotki z planu nowych odcinków- http://www.foto.akpa.pl/imprezy.php?id= ... 0&pageID=1
Ostatnio zmieniony 2007-12-09, 09:07 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Super! Bardzo ciekawe wątki nam się szykują :D Już nie mogę doczekać sie wiosny :serce:
Awatar użytkownika
B@r

A jednak Regina od jutra w TV4!!

Od stycznia widzowie Czwórki będą mogli oglądać wszystkie odcinki serialu „Regina” z Dominiką Ostałowską w roli głównej. Jest to opowieść z pogranicza serialu obyczajowego, thrillera i horroru, z domieszką elementów mistycznych. Twórcom chodziło o stworzenie projektu, który zdecydowanie wyróżniałby się na tle tradycyjnych telenowel, czy seriali kryminalnych emitowanych w polskich stacjach telewizyjnych. Jego istotą jest ciążąca nad całością opowiadanej historii tajemnica, która po latach ma szansę zostać rozwikłana i ujawniona. To determinuje wzajemne relacje między bohaterami oparte na silnych związkach emocjonalnych

ŚRODA 2. 01 2008 GODZ.20 , POWTÓRKA CZWARTEK 22.30
Po 2 odcinki
Awatar użytkownika
Damians

Dzisiaj było ostatnie, stare odcinki. A od przyszłego tygodnia już będą nowe ::rad::

Ten serial jest bardzo fajny i przede wszystkim inny od wszystkich. Gdyby był emitowany o 20 na TVP1 to oglądalność z pewnością wyniosłaby ok 4 mln.
A tak, niestety...

Dopiero dzisiaj zauważyłem, że ten ksiądz z Reginy gra w Klanie chłopaka Kingi :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Kolejne odcinki serialu jak zwykle utrzymują w napięciu :twisted: Wspaniale się go ogląda, Regina jest niczym nieprzewidywalna pantera ::jezyk:: ::rad:: :zeby:

A co do emisji, to rzeczywiście :? Czwórkę nie wiele osób ogląda, gdyby Regina była na TVP 2 (zamiast "Barw Szczęścia" :twisted: :twisted: :twisted: ) To oglądalność byłaby znacznie większa :P
Awatar użytkownika
Damians

Z każdym odcinkiem ten serial jest coraz lepszy ::rad:: :serce:

Dominika jest genialną aktorką, szkoda, że tak niedocenianą... ::kwasny::
Lesbijskie pocałunki w jej wykonaniu - :zeby:

[ Dodano: 2008-03-11, 22:17 ]
Regina miała fajny sen. Jednak takie rzeczy w polskich serialach są możliwe :zeby:

Jestem ciekawy, czy te bóle Reginy rzeczywiście wywołane są przez tę wiedźmę? :twisted:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Damians, napisz proszę coś więcej o tym śnie. Rzadko oglądam ten serial, ale ciekawi mnie ta sprawa.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

We wakacje TV4 powtarza znowu "Reginę". Warto obejrzeć! :D
Awatar użytkownika
Damians

I w sumie pora nawet możliwa - przed północą, ja wczoraj oglądałem pierwszy raz.

wg mnie to najbardziej niedoceniany serial w historii TV ::kwasny::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Równie niedocenione jest "Tango z aniołem". Oglądał ktoś? :wink:

Ale żeby było na temat, widziałem kiedyś jeden odcinek "Reginy". Dość intrygujący serial. Może obejrzę sobie powtórki. :P O ile nie zapomnę...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

DeaconFan, miałem opisać Ci ten sen, ale teraz w ogóle nie pamiętam, o co w nim chodziło :lol:
Trzeba na powtórkę się zapłać.
ODPOWIEDZ