Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Abec

Post autor: Abec »

Ponoć wątek z nowym mieszkaniem jest właśnie po to, by mogła niby być w Wawie i być co jakiś czas wspominana, a jednocześnie mogło jej nie być. Brzmi całkiem logicznie. Ale to nie moja interpretacja, tylko Lansika ::krzyw::

Zresztą taka Kamilka niby nawet mieszka zawsze z którymś z najgłówniejszych bohaterów, a czasem znika na całe miesiące. Moglibyśmy zaproponować naukową nazwę dla tego zjawiska, np. Syndrom Bridget u Koleżanki ::loll::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Fajnie, że Ela dostała jakiś nowy wątek, o ile można to tak nazwać ::jezyk::
Mam nadzieję, że scenarzyści nie zmarnują wątku i zrobią z Eli prawdziwą maniaczkę internetową. I nawet do naszej-klasy się dołączyła :zeby: ::rad:: ::jezyk::

Pamiętacie, jak Aga Kotulanka mówiła kiedyś, że chciałaby, aby w Krystynie zakochał się jakis młody student?? ::chytry::
Student już jest, teraz tylko trzeba czekać na miłość... ::jezyk::

Rysio zrobił dzisiaj niedobre pulpeciki, których dzieci nie chciały jeść ::ke:: ::jezyk:: Nie chciał iść "dopieprzyć" ::cojest::

"Monika jest stąd, od nich z klanu..." 8) Zawsze wepchną gdzieś słowo "klan".

Jerzy i Leszek dobrze się dogadują, jeszcze zostaną przyjaciółmi... ::chytry::
Bożesz Ty Mój!!! W zapowiedziach widzieliśmy, że Leszek spędzi noc u Jurka ::ke::
::chytry::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Zdecydowanie z dzisiejszego odcinka najlepsza była Ela, która chwaliła się, że znalazła koleżankę z podstawówki na naszej-klasie. ::rad::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Damians pisze:Fajnie, że Ela dostała jakiś nowy wątek, o ile można to tak nazwać ::jezyk::
Mam nadzieję, że scenarzyści nie zmarnują wątku i zrobią z Eli prawdziwą maniaczkę internetową. I nawet do naszej-klasy się dołączyła :zeby: ::rad:: ::jezyk::
Nazwa oczywicie nie padła ;) Ciekawe z jakim wyprzedzeniem kręcą odcinki, bo boom na nasza-klasa.pl to kwestia kilkunastu (tylko i aż ;)) tygodni ;)
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Ja tam dołączyłam w lipcu, więc trochę dłuzej niz kilkanascie tygodni, raczej kilka miesięcy.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Abecowi chodziło o popularność i medialny rozgłos. Wcześniej portal nie był zbyt znany, stąd widzowie Klanu mogliby "nie zajarzyć". Teraz ciężko o kogoś kto o nim by nie słyszał :wink:
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Tiril

Wiem, o co chodziło Abecowi. I wydaje mi się, że nk trochę dłużej niż kilkanaście tygodni jest na tzw topie, od wczesnej jesieni 2007.
Sad but true
Abec

Ja wiem, kiedy ja się dowiedziałem o stronie, no i wydaje mi się, że jestem w życiu internetowym zorientowany nieco lepiej niż przeciętny ogladacz serialu. No, ale tego ostatniego już wiedzieć nie mogę. A programy w telewizji o stronie itd. to chyba były dopiero w grudniu.
Awatar użytkownika
Damians

Tiril, tak bardzo zdenerwowałaś Abeca, że aż zaczął zdanie od "Ja" ::jezyk:: ::jezyk::

Warto wspomnieć, że to już drugie nawiązanie do tego portalu w Klanie :wink:
Fajnie, że Klan jest taki życiowy... ::rad:: Nie zdziwię się, jak w poniedziałek Ciocia Stasia powie: Bożesz Ty Mój Elu, my z Jeremiaszkiem musieli przełożyć nasz bal XXX wieku, bo Bożesz Ty Mój, jak ogłoszono te żałobę, no te nerwową... yyy...narodową, to odwołano ten nasz bal... Och, jaka to tragedia się stała, że tylu tych generałów poginęło, Bożesz Ty Mój...

::jezyk:: ::jezyk::

Abec, odcinki Klanu są kręcone z 3 - 4 tygodniowym wyprzedzeniem :wink:

A tutaj kilka spoilerków odnośnie Moniki ::rad::
Obrazek Obrazek

[shadow=black]Leszek odbiera z lotniska Monikę, która właśnie przyleciała z Londynu. Twierdzi, że Daniel nie chce wrócić do Polski. Daniel nie zamierza wrócić do kraju. Postanowił zlikwidować biuro turystyczne i chce jak najszybciej sprzedać swoje warszawskie mieszkanie.
Monika myśli o zamianie mieszkania na dom. Znalazła interesującą ofertę w internecie, a dzisiaj chce osobiście obejrzeć tę nieruchomość. Prosi o towarzystwo Leszka.
Monika wybiera się na Sadybę, aby upomnieć się o pieniądze ze spadku, które winna jest jej Elżbieta. Elżbieta informuje ją o chorobie Rysia.
Czesia prosi Monikę o zwolnienie, bo chciałaby się zająć Maćkiem i Kasią. Monika zgadza się. Sama również odwiedza brata w szpitalu.
Jerzy, który odwiedza Elżbietę na Sadybie pożyczy jej pieniądze dla Moniki. [/shadow]
Abec

Damians pisze:Tiril, tak bardzo zdenerwowałaś Abeca, że aż zaczął zdanie od "Ja" ::jezyk:: ::jezyk::
Zdenerwowała? I dalej twierdzisz, że jest coś złego w zaczynaniu zdania od tego zaimka, gdy chce się ów zaimek zaakcentować?
Abec, odcinki Klanu są kręcone z 3 - 4 tygodniowym wyprzedzeniem :wink:
Skąd to wiesz, ze Świata Seriali czy jakiś prywatnych żródeł, czy jak?
Awatar użytkownika
Tiril

Damians pisze:Tiril, tak bardzo zdenerwowałaś Abeca
Nie od dzis wiadomo, ze to co robię najlepiej to zamieszanie :wink:
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

Można to zaakcentować w jakiś inny sposób, nie łamiąc zasad pisowni :wink:

Nie ze ŚS, tylko od Izabeli Trojanowskiej :wink:
Abec

Damians pisze:Można to zaakcentować w jakiś inny sposób, nie łamiąc zasad pisowni :wink:
To nie jest złamanie zasad pisowni: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8470 To, że ktoś kiedyś ci tak powiedział, to jeszcze nie znaczy, że to prawda, pisałem już o tym kiedyś.
Nie ze ŚS, tylko od Izabeli Trojanowskiej :wink:
Z tego co wiem, to ona występuje najrzadziej z głównych aktorów i mieszka po troszę w Niemczech, więc w największym stopniu to właśnie jej z tego grona tyczy zasada kręcenia scen (właśnie scen, a nie odcinków, jak np. w wypadku Kotulanki, która jest o wiele bardziej dostępna) w blokach. Zresztą widać to w serialu - rzadko ma wspólne sceny z innymi głównymi postaciami. Stąd powołanie się właśnie na nią nie jest mądre.

Misia, nieco wcześniej pisze:Na tym zdjęciu Rysiek wygląda całkiem całkiem
Nie Rysiek, tylko Piotr Cyrwus, bo to prywatna fotka tego chłopaka, oczywiście spoza planu serialu ;) A tu z kolei coś z zaskoczenia:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2008-01-24, 20:41 przez Abec, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damians

To nie jest złamanie zasad pisowni: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8470
Przecież jasno jest tam powiedziane, że w formie mówionej tak, ale pisanej raczej już nie.
mieszka po troszę w Niemczech
To źle wiesz. Twoje informacje sprzed kilku lat są gó... warte :wink:

A co ma wspólnego częstość występowania jakiegoś bohatera do informacji, z jakim odstępem czasu są kręcone odcinki?? :lol: ::cojest:: ::plask wczolo:
Ktoś może w ogóle nie występować w serialu, a to wiedzieć.
Abec

Damians pisze:
Abec pisze:
To nie jest złamanie zasad pisowni: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8470

Pezecież jasno jest tam powiedziane, że w formie mówionej tak, ale pisanej raczej już nie.
Skoro rzadziej (a nie "raczej nie"), to twierdzenie, że to złamanie jakichś zasad jest błędem. Skąd ci się ono wzięło?
mieszka po troszę w Niemczech
To źle wiesz. Twoje informacje sprzed kilku lat są gó... warte :wink:

A co ma wspólnego częstość występowania jakiegoś bohatera do informacji, z jakim odstępem czasu są kręcone odcinki?? :lol: ::cojest:: ::plask wczolo:
Ktoś może w ogóle nie występować w serialu, a to wiedzieć.
Czyli, ze gdybyś powołał się na Stasię Kowalską, to też byłoby w porządku? Naprawdę, własciwa kolejność, to najpierw pomyśleć, a potem pisać.
ODPOWIEDZ