Bracia i siostry (Brothers & sisters)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

W najbliższy piątek, z tego co wiem, nie ma "BiS". Na jej miejscu będzie "Moda na sukces". Na 7 odcinek serialu będziemy musieli tydzień poczekać. :? No, ale, co się odwlecze, to nie uciecze. ::rad::
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Oglądam ten serial, ale jakoś tak bez przekonania :? Tam się nic nie dzieje .... ::kwasny::
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

B&S poruszają wiele tematów politycznych - sam mam problemy ze zrozumieniem kilku rzeczy. Ale sama fabuła jest chyba ok.
Ostatnio zmieniony 2008-02-23, 15:38 przez Ryan Lavery, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Kocham ten serial za jego harmonię, rodzinność i spokój. Wycisza mnie i motywuje do życia.
Zapowiedź drugiego sezonu genialnie wpasowała się w piosenkę "Pictures of you" i ta zapowiedź "Najlepsza amerykańska rodzina powraca" :serce:
Nobody does it better
Tomala

Post autor: Tomala »

Mi podoba się to że jest właśnie taki spokojny. W niektórych serialach dzieje się aż za dużo i wtedy naprawde martwie się o bohaterów.
Primok

Post autor: Primok »

Tak ten klimat jest bardzo specyficzny, porusza wiele tematów, jest niby harmonijny i spokojny, ale mimo wszystko dzieje się dość dużo. Podoba mi się, bo podobny jest do tego w serialu "Ich pięcioro" :wink: .
Dawidek
Administrator

Gdybym miał porównać "Braci i sióstr" do "MnS" to różnice między tymi serialami byłyby następujące:
"MnS" ma przede wszystkim ciągłość akcji. W "BiS" tej ciągłości, jako takiej nie ma. To znaczy, że każdy odcinek jest specyficzną całością, ale wydarzenia w poprzednich odcinkach rzutują na następne. Wydaje mi się, że przez cały pierwszy sezon kluczowym wątkiem będzie sytuacja w firmie Walker'ów.
"MnS" jest raczej apolityczny. "Serial ABC jest wręcz naszpikowany polityką. Najbardziej "Polityczną" postacią jest chyba Kitty (C. Flockhart).
Oba seriale różni też atmosfera. W MnS zabawnych, wesołych scen nie zobaczymy w każdym odcinki. W "BiS" jest przynajmniej jeden zabawny akcent.
W "BiS" nie ma tzw. przeciągania scen. Zazwyczaj sceny sa krótkie i treściwe.
No i oczywiście nigdy BiS chyba nie osiągnie tylu odcinków co "MnS". A jeśli już, to my tego nie dożyjemy. ::loll::
Tomala

Przegapiłem dzisiaj pierwszą połowę odcinka ::kwasny:: Wszystko przez tą nową porę. Całkowicie o tym zapomniałem więc odrabiałem lekcje. Jak już skończyłem włączam telewizor a tu BiS. Ależ byłem zdenerwowany. A co do odcinka:
Czy Walkerowie sprzedali swój dom? Jeśli chodzi o Tommiego, Kevina i Justina. W zasadzie każdy z nich miał rację. Tommy chce mieć dziecko, Kevin nie chce tego dziecka krzywdzić, a Justin chce pomóc ale jest narkomanem i nie dziwię się że Tommy miał wątpliwości. W efekcie i tak oboje oddali nasienie. Najlepszy był tekst Justina: "nie mogę znieść tego że ona wie co tam robiłem (...) kiedyś mama weszła..." ::loll::
Dawidek
Administrator

Tomala, zdecydowali sie sprzedać ten dom. Byli tam by po raz ostatni w nim poprzebywać oraz wziąć wszystkie pamiątki z dzieciństwa. Najciekawsze było to, że każda z 5 par, chciała sama spędzić czas w tym domu, a tu wszyscy, jak jeden mąż, przyjechali z takim samym celem w tym samym momencie. ::loll:: ::loll:: ::loll:: Nie mieli wyjścia, jak sie pomieścić.
Mogliby nieco delikatniej załatwić sprawę z oddaniem nasienia. Kevin, niepotrzebnie, moim zdaniem od razu odrzucił propozycję brata. Mógł powiedzieć, że to przemyśli. Na szczęście poszedł wraz z Justin'em do kliniki. Ciekawe teraz, kto ostatecznie będzie tym dawcą. ::chytry:: Tak się zastanawiam nad tym, że wszyscy członkowie tej rodziny mają jakąś moc wzajemnego przyciągania się ku sobie. znakomicie sie integrują i żyją, mimo trudności.
Jestem ciekaw, czy poznamy tę Rebekę. ::chytry::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Na pewno poznamy te Rebece :wink:
A to że zjechali wszyscy do tego domku to już jakieś naciągane, sprawa z oddaniem nasienia też głupia, Kevin miał rację że przeciez dzicko dowie się że wujek to tata. Nowa godzina emisji beznadziejna! Też prawie bym zapomniał :evil:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ja też zgadzam się z Kevinem, Tommy powinnien zaadoptować dziecko... Wiadomo ,że Kev nie będzie miał nigdy dzieci ale nie mogą wziąść od niego spermy (Boże ile razy to słowo pojawiło się we wczorańszym odcinku!).
Ledwo zdążyłem wrócić ze szkoły na ten odcinek! Straszna jest godzina emisji...
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Mogłabym przysiąc, że słyszałam jak wujek mówiła, że Rebecca zmarłą kilka lat temu :roll:
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Tomala

Znowu jutro nie ma B&S :( W takim tempie to nieprędko TVP1 wyemituje ten serial.
Dawidek
Administrator

Uwaga!!

Według "To i owo" i "Telemagazynu" kolejny 8., już odcinek serialu "BiS" zostanie wyemitowany w najbliższy czwartek, 13 marca o 15.10.

Podejrzewam, że to będzie tylko wyjątek, bo w piątek 14 marca będą skoki narciarskie. Nie ma też wtedy "MnS". Możemy się pocieszać, że to już prawie końcówka sezonu narciarskiego.
Tomala

W "Świecie seriali" też o tym pisze. Tym razem się nad nami zlitowali. Nie zniósłbym kolejnego tygodnia bez tego serialu.
ODPOWIEDZ