Teleturnieje

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomala »

W poprzednich to się zdarzyło 2 albo 3 razy. Ja bym nie wiedział skąd pochodzi Conan Barbażyńca.
Abec

Post autor: Abec »

Pytanie za milion widzieliśmy już trzykrotnie - dwa pozostałe to: "Dokończ fragment piosenki Kabaretu Starszych Panów" i "Kto był "ojcem" komiksowego Super-Mana" (szło o rysownika, nie o postać fikcyjną będącą ojcem innej postaci fikcyjnej).
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Pamiętam odcinek z tym Conanem. To były emocje. Nie widziałem dzisiejszego wydania, więc sie nie wypowiem, ale jestem ciekaw tego pytania za milion złotych. Zobaczę w sobotę. Ta pani Elżbieta z wczorajszego wydania teleturnieju była fenomenalna. Hubert miał z nią niezłą przeprawę. Widać, że nie daje się w kaszę dmuchać. :serce:

Wczoraj obejrzałem sobie rosyjską edycję "Milionerów". Wszystko było tak samo, jak w poprzedniej wersji w Polsce, czyli 15 pytań, ścieżka dźwiękowa i tym podobne. Jednak było coś "nowego". Mianowicie nie 3, a 4 koła ratunkowe. ::ke:: To był jakby "głos trzech ekspertów", mieli 30 sekund na zasugerowanie prawidłowej odpowiedzi. Ci "eksperci" znajdowali się w studiu. Po za tym, wszystko po staremu. Stawki pieniężne w przeliczeniu na złotówki są chyba mniejsze, niż w naszej edycji. :wink:
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to emisja jest na "Pierwym Kanalie" - polska transkrypcja. Wczoraj była o 17.00 naszego czasu. (jeszcze przed zmianą czasu!). Ten program był doskonałą okazją na przypomnienie sobie języka rosyjskiego, szczególnie tłumaczenia sobie pytań. :D
Awatar użytkownika
MrPukwa

Post autor: MrPukwa »

Ta dziewczyna mnie rozwaliła! Wiedziała wszystko do pytania za milion i tutaj sie zacięła! Nie wierzę że taka dziewczyna nie wiedziałaby że Artemida miała łuk. Nawet jakby straciła, to 40 tys. - podatki = też kupa forsy. Ja bym ryzykował na jej miejscu. Chociaż ten facet też nieźle gra i może też padnie jakaś duża wygrana. Tak czy inaczej jestem kompletnie zawiedziony. ::kwasny::
Tomala

Post autor: Tomala »

Szkoda że ta dziewczyna nie wygrała miliona. Ale rozumiem ją. Jak w grę wchodzą takie duże kwoty to jeśli nie jest się w 100% pewnym nie warto ryzykować. Zrobiła dobre posunięcie z kolejnością wykorzystywania kół. Gdyby w pół na pół odrzuciło tą odpowiedź która miała najwięcej głosów to by oznaczało że publiczność strzelała. Jednak w tym przypadku tak nie było.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Siedząc na fotelu w domu mówię ,że zagrałbym, mając dwie odpowiedzi i wiedząc ,że Artemida władała łukiem byłbym jeszcze bardziej przekonany ,że Zorro nie miał łuku. Zagralbym...
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Tomala pisze:Ale rozumiem ją. Jak w grę wchodzą takie duże kwoty to jeśli nie jest się w 100% pewnym nie warto ryzykować.
Mówisz jak prawdziwy polak ::kwasny::
Dlaczego nie warto podjąć ryzyka ::plask wczolo:

A co do Pauliny to naprawdę mnie zawiodła, mając 50:50 i nie strzelić to kompletna głupta ::plask wczolo: Spodziewałem się po niej czegoś więcej ::kwasny::
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Szkoda, że dziewczyna się nie zdecydowała na Legolasa. Ja mam wrażenie, że jej matka wcześniej poinstruowała ją, żeby wzięła pół miliona. Zamiast kiwnąć głową powiedziała głośno, że nie są przekonani - choć chłopak pokiwał, że wiedział. I cały czas miała zamknięte oczy - myślę sobie, że nie znała poprawnej odpowiedzi, nie zastanawiała się zbytnio nad nią tylko modliła się, że jej córka zrezygnowała.
Ambrossia Moore

Post autor: Ambrossia Moore »

Trochę szkoda, że ta dziewczyna nie zaryzykowała, zwłaszcza, że pytanie było dość proste. Miała też te dwa najlepsze koła. :) Ale rozumiem ją. Nie była pewna i nie chciała ryzykować.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Pytanie może i było proste, ale czym człowiek ma większą wiedzę, tym bardziej kombinuje i jest niepewny. Tak właśnie robiła ta dziewucha.
Na początku kojarzyłem tak: Artemida to ta od polowań co latała z dzidą i strzałą ( dokładnie pamiętam to z gry Zeus :zeby: ). Dlatego odrzuciłem Zorra i Don Kichota a tamtych dwóch w ogóle nie znam, więc brałem ich pod uwagę. Kiedy został Zorro z tym całym Legolasem ( teraz dopiero sobie przeczytałem, kto to jest, ale wcześniej o nim nie słyszałem ) to poważnie brałem pod uwagę Zorra. On wymachiwał szablą, a ona strzałami, więc jakiejś analogii można było się doszukać...
Też na jej miejscu wycofałbym się i nie ryzykował. Doda mówi, że nie ma ryzyk, nie ma zabawy, ale ta dziewczyna powiedział coś mądrzejszego - nie można być pazernym.
Pół miliona to z całą pewnością wystarczająca kwota.

A tak na marginesie, wie ktoś, ile zostanie z tej kwoty p;o odtrąceniu podatku??
Mikiks

Post autor: Mikiks »

On wymachiwał szablą, a ona strzałami, więc jakiejś analogii można było się doszukać...
:shock: :shock: :shock:

Jak dla mnie to pytanie za milion było banalne :) Nie rozumiem tylko czemu najpierw wzięla publiczność, a dopiero poźniej pół na pół. Lepiej byłoby chyba na zrobić na odwrót, publiczność nie głosowałaby wtedy nad dwoma błędnymi odpowiedziami... ::plask wczolo:

100 razy trudniejsze od tego pytania za milion było niedawne pytanie za 500 000 zł! Jak dla mnie to ta cała gra o milion była ustawiona :)
Fortuna

Post autor: Fortuna »

Mikiks, cieszę się, że ktoś myśli dokładnie, jak ja w tej kwestii :) Banalne pytanie. A gra podstawiona.
Moja opinia w shoutbox'ie :)
Abec

Post autor: Abec »

Wrócę jeszcze do pytania o milion. Otóż to pytanie można było przekombinować ;) Otóż Atena była, jak wiemy, boginią mądrości, a imć Onufry Zagłoba uchodził za najsprytniejszą postać Trylogii i polskiej literatury dziewietnastowiecznej w ogóle ::chytry:: I owszem, można bronić tezy, że to ta praw nadaje się do połączenia ;) W końcu rozum też jest orężem.

::rad::
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Tam nie było Zagłoby :P
A po pół na pół to już w ogóle żenada :D

A słýszeliście te ostatnie pytanie za 500 000 zł?
W którym z poniżyszch krajów język angielski nie jest językiem oficjalnym. a) RPA b) Irlandia c)USA d) Kanada
Awatar użytkownika
MrPukwa

Post autor: MrPukwa »

Dla mnie to pytanie od poczatku było podejrzane... ::chytry:: Ale nigdy bym nie powiedział że USA to poprawna odpowiedź! ::ke:: Zastosowali ostry chwyt.
ODPOWIEDZ