Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku
x 2

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Goku »

A ja ostatnio oglądałem Testosteron i Lejdis. Oba filmy były świetne, ale jednak Testosteron bardziej mi się podobał :). Lejdis pod koniec było dosyć nudnawe, a Testosteron trzymał poziom przez cały czas :). Jednak polecam oba filmy! Przy obecnych polskich produkcjach typu "Dlaczego Nie!"(a niby dlaczego tak?), "Katyń"(z megadrewnianym aktorstwem), "Plac Zbawiciela"(film o niczym) czy wreszcie "Pora Mroku"(tu zacytuję fragment z recenzji Filmwebu "Porę mroku w umyśle miał chyba scenarzysta Dominik Wieczorkowski-Rettinger, gdy tworzył tę poronioną historię.") filmy duetu Konecki & Saramonowicz to prawdziwe perełki! Chociaż w rankingu najlepszych polskich filmów ostatniego sezonu na pierwszym miejscu znajduje się u mnie rewelacyjny "Rezerwat"!
Primok

Post autor: Primok »

Są dobre polskie filmy ostatnio również, oprócz "Rezerwatu" polecam "Południe-północ" i "Rozmowy nocą" :wink: .
Awatar użytkownika
dominik

Post autor: dominik »

Ja ostatnio w końcu oglądnąłem sobie Arachnofobie na "ale kino!". :D
Zawsze chciałem go oglądnąć. Wiem, że był ciągle powtarzany, ale jakoś tak się
dziwnie zawsze składało, że albo nie miałem czasu, albo gdzieś wyjechałem. ::kwasny::

Komedii romantycznych nie oglądam. Strasznie mnie nudzą. Szkoda tylko, że w Polsce produkuje się ich tak dużo. Aż do znudzenia...
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dzisiaj po 22.00 na TVP1 może być fajny film, coś tam z Kupidynem w nazwie.
"Świt pięknych i bogatych niczym w Modzie na sukces", zobaczymy, zobaczymy... ::jezyk::
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Damians pisze:Dzisiaj po 22.00 na TVP1 może być fajny film, coś tam z Kupidynem w nazwie.
"Świt pięknych i bogatych niczym w Modzie na sukces", zobaczymy, zobaczymy... ::jezyk::
Tytuł to "Ofiara Amora".
W tym filmie gra Jack Wagner (Nick) i "nasza" Joanna Pacuła - muszę zerknąć 8)
Awatar użytkownika
Damians

A właśnie, że nie ::jezyk::
Ofiara Kupidyna - sprawdziłem :wink:
I prawda, gra tam nasz Nick.
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Rzeczywiście, ale na filmwebie jest taki tytuł jaki ja podałam :wink:, a zesztą kupidyn czy amor - jeden pieron ::jezyk::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Właśnie pisałem w shoutboxie i oglądałem od połowy :) Zdawało się że jest mordercą a jednak to jego żona grana przez polską Joanne Pacułe ::chytry:: Film z 2002 roku czyli przed jego dojściem do B&B, fajnie tam zagrał.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Damians

I powiem, że wyglądał o wiele lepiej, niż w MNS.
Oglądałem film od początku i też byłem przekonany, że to on, a to jego żona. Było to małym zaskoczeniem.
Ogólnie fajny film ::rad::

[ Dodano: 2008-07-26, 10:55 ]
Wczoraj po Pikniku Country był film Brainsmasher pogromca łbów w roli głównej z Teri Hatcher. Przyznam, że nie lubię filmów o Nindża, chińskiej mafii itp., ale ciamajdowatość Teri ( jeszcze większa niż w Desperatkach ) sprawiła, że z filmu sensacyjnego była to znakomita komedia :zeby: ::rad::
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Obejrzałam ostatnio nowy film z Ashley Tisdale "Picture this!". Cóż jak ktoś lubi ambitne filmy to nie polecam, ale ja przepadam za komediami romantycznymi z happy endem i dość fajną akcją w środku :) , dlatego bardzo mi się podobało.
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

W sobote był film Tina: What's Love Got To Do With It. To jeden z moich ulubionych : ) Angela Basset zagrała wspaniale moją ulubioną piosenkarkę :serce: Dostała za to Złotego Globa :D
A już niedługo ,,Pod Słońcem Toskanii" ::rad:: W wakacje oglądam tyle filmów ::krzyw:: Już nie mogę się doczekać, az w polskich kinach pojawi się film Mamma Mia! :mrgreen: A pojawi się już niedługo w moje urodziny ::chytry:: Zagrała tam Meryl Street oraz Pierce Brosman :>
Awatar użytkownika
Robi
x 2

Post autor: Robi »

Wczoraj , na TVP2 oglądałem ciekawy film polski ,,Trzeci'' z takimi gwiazdami jak Cielecka , Poniedziałek i Kondrat. Akcja głownie rozgrywała się w aucie , więc jakiś cudów nie ma co się spodziewać ale wszystkim polecam.
Awatar użytkownika
Damians

Właśnie na Jedynce obejrzałem film o dziwnym i niepasującym do niego tytule - "Zła karma".
Chodziło w nim o to, że pewna psychopatka zakochała się w swoim psychiatrze i uroiła sobie, że jest on Kubą Rozpruwaczem - mordercą z XIXw., a ona jego kochanką.
Zabijała wszystkich po kolei, przebierając się i zmieniając imiona - dokładnie jak Sheila Carter ::rad:: Do ostatniej chwili film trzymał w napięciu, a koniec zaskakujący, a jaki dramatyczny.

Główną rolę grała Patsy Kensit, normalnie nasza Hania Lis :zeby:

[ Dodano: 2008-09-14, 16:48 ]
Mieliśmy z klasą być w IMAXie na czymś trójwymiarowym, a mojej wychowawczyni wcisnęli bilety na zwykły film - Mamma Mia!

Przyznam, że film nawet, nawet. Co kilka minut śpiewają tam piosenki ABBY.
Trochę stylem przypominał mi "8 kobiet".

I co najlepsze, po raz pierwszy poznałem teksty tych wszystkich hitów, bo tak człowiek słucha po angielsku i nawet nie zastanawia się, o czym ta piosenka jest ::loll:: A te teksty są rewelacyjne ::rad::
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja nie byłem na tym filmie ale mam zamiar iść na to do kina, albo poczekam ewentualnie na emisję w TV. Uwielbiam piosenki ABBY i wogóle po reklamach wydaje mi się że film jest świetny i ma fajny klimat.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mamma Mia jest świetne! Muzyka Abby, doskonała obsada, film wesoły i lekki, idealny na poprawę humoru. Byłem w kinie a mam chęć zobaczyć jeszcze raz
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ