WIZJA1 to była niby jakaś telewizja, która zakończyła działalnośc chyba w styczniu 2001 roku, z tego co mi wiadomo.Ryan Lavery pisze:GL, ale w zasadzie jak to było z tą Wizją TV? Splajtowali? Bo ja na balkonach koło mnie widzę jeszcze sporo talerzy satelitarnych tej właśnie Wizji. Kiedyś byłem święcie przekonany, że Wizja przekształciła się w Cyfrę +.Hmm...
Soap opery z innych państw
-
GL Forever
Tak, Wizja TV przekształciła się w Cyfrę+. Po prostu na talerzach Wizji TV odbiera teraz Cyfra+.Ryan Lavery pisze:GL, ale w zasadzie jak to było z tą Wizją TV? Splajtowali? Bo ja na balkonach koło mnie widzę jeszcze sporo talerzy satelitarnych tej właśnie Wizji. Kiedyś byłem święcie przekonany, że Wizja przekształciła się w Cyfrę +.Hmm...
-
Dawidek
- Administrator
- x 85
Mały offtop, by wyjaśnić wątpliwości do do Wizji TV.
Wizja1, była flagowym kanałem platformy cyfrowej Wizja TV. Jednak wysokie koszty funkcjonowania kanału zmusiły nadawcę do zamknięcia stacji. Potem sama Wizja TV postanowiła połączyć się z Cyfrą+ (doszło do fuzji). Canal+ miał (ma) 75% udziałów w Cyfra+, a dawny właściciel Wizji TV, UPC, pozostałe. Dziś ta struktura może być nieco inna.
Koniec off-topu.
Wizja1, była flagowym kanałem platformy cyfrowej Wizja TV. Jednak wysokie koszty funkcjonowania kanału zmusiły nadawcę do zamknięcia stacji. Potem sama Wizja TV postanowiła połączyć się z Cyfrą+ (doszło do fuzji). Canal+ miał (ma) 75% udziałów w Cyfra+, a dawny właściciel Wizji TV, UPC, pozostałe. Dziś ta struktura może być nieco inna.
Koniec off-topu.
-
GL Forever
http://pl.youtube.com/watch?v=uSGp543tQ30
Amerykańskie soap opery od A do Z. Są tam także soap opery primetime. Na filmiku nie ma wszystkich tytułów, a soap oper z lat 40 nie ma wcale, zresztą kto ma takie stare cacka
Amerykańskie soap opery od A do Z. Są tam także soap opery primetime. Na filmiku nie ma wszystkich tytułów, a soap oper z lat 40 nie ma wcale, zresztą kto ma takie stare cacka
- Adex-fan Brooke
- x 76
-
Ryan Lavery
Wygląda na to, że w tym roku aż dwie z moich ulubionych soapek zakończą swój żywot na planie. Francuski "Sous le soleil" u nas emitowany jako "Saint Tropez" zejdzie z anteny kanału TF1 w lipcu tego roku. W tej chwili emitowane jest już 16 finałowych odcinków nakręconych specjalnie na zlecenie TF1. Odcinki te będą finałem 13 sezonu SLS, który zadebiutował na ekranie w 1996 roku, potem odnosząc sukces i zdobywając nagrody w całej Europie. 

-
GL Forever
Ryan Lavery pisze:Wygląda na to, że w tym roku aż dwie z moich ulubionych soapek zakończą swój żywot na planie. Francuski "Sous le soleil" u nas emitowany jako "Saint Tropez" zejdzie z anteny kanału TF1 w lipcu tego roku. W tej chwili emitowane jest już 16 finałowych odcinków nakręconych specjalnie na zlecenie TF1. Odcinki te będą finałem 13 sezonu SLS, który zadebiutował na ekranie w 1996 roku, potem odnosząc sukces i zdobywając nagrody w całej Europie.
Obrazek
Ta po lewej wygląda jak facet w kobiecym ubraniu.
-
Ryan Lavery
GL forever pisze:Ryan Lavery pisze:Wygląda na to, że w tym roku aż dwie z moich ulubionych soapek zakończą swój żywot na planie. Francuski "Sous le soleil" u nas emitowany jako "Saint Tropez" zejdzie z anteny kanału TF1 w lipcu tego roku. W tej chwili emitowane jest już 16 finałowych odcinków nakręconych specjalnie na zlecenie TF1. Odcinki te będą finałem 13 sezonu SLS, który zadebiutował na ekranie w 1996 roku, potem odnosząc sukces i zdobywając nagrody w całej Europie.
Obrazek![]()
Ta po lewej wygląda jak facet w kobiecym ubraniu.
Gdy amerykańskie serialu umierają . W Europiei Australii rokwitają . 28 kwietnia w Australi ruszyła kolejna soapka obok Home&Away i Neighbours. Nazywa się Out of Blue . Można ja ogladać od poniedziałku do piątku. Odcinek trwa 25 minut. Nawet nie sprawdzałem ale zapewne można ją ściągać ze strony thebox.bz jak wszystkie soapki brytyjskie i australijskie. Tymczasem w Polsce "Weterynarze" tez mają być soap opera. żal mi prawdziwych fanów soap-oper wśród Amerykanów, bo u nich ten gatunek wymiera , a w u nas pewnie to będzie miało miejsce ze jakieś 15-20 lat.
Na początku serial nadawała stacja BBC one , alew został przeniesiony do BBC Two.
Tu jest oficjalna strona internetowa http://www.bbc.co.uk/drama/outoftheblue/ . Jak ktoś chce zącząć operę jakąs od początku do teraz jest szansa, bo ejszcze wsyzstkie odcinki są dostepne, a dopiero jest ich koło 20.Oczywiście wszystko w języku angielskim.
Na początku serial nadawała stacja BBC one , alew został przeniesiony do BBC Two.
Tu jest oficjalna strona internetowa http://www.bbc.co.uk/drama/outoftheblue/ . Jak ktoś chce zącząć operę jakąs od początku do teraz jest szansa, bo ejszcze wsyzstkie odcinki są dostepne, a dopiero jest ich koło 20.Oczywiście wszystko w języku angielskim.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
-
Dawidek
- Administrator
- x 85
O stopniowym "umieraniu" amerykańskich soapek wspomniał też K. Drwal w sobotnim (31.5.) południowym "Magazynie z kraju i ze świata" w radiowej Jedynce. Taka tendencja utrzymuje sie od wg dziennikarza od kilkunastu lat. Potwierdza to, co tutaj się pisze. To było podsumowanie materiału poświęconego zamieszaniu związanemu z indyjskimi soapkami w Afganistanie. A sprawa jest tam polityczna. Konserwatywni muzułmańscy duchowni zażądali od władz w Kabulu, by te zmusiły nadawców do zdjęcia seriali. Dwie komercyjne stacje nie dostosowały się do zakazu nałożonego przez władze, które chcą przypodobać się mułłom. Duchowni uważają, że te seriale są niezgodne z kulturą Afganistanu i religią. Sprawa trafiła do sądu. Telewizje uważają, że decyzja władz jest niezgodna z prawem. Jeśli wyrok nakaże zdjąć seriale, to telewizje się dostosują. Indyjskie seriale są bardzo popularne w tym kraju. Ogląda je kilka milionów ludzi, dyskutuje się o tym, co sie wydarzyło w ostatnim odcinku. Nic mi nie wiadomo o "MnS" w tym kraju.
-
GL Forever
ATWT został dodany dzis w nocy odcinek z 08.08.08 na YT, wciąz nie ma jeszcze z 07.08. BB i AMC jak widze sa wszystkieGL Forever pisze:Czy wie ktoś, co dzieje się z amerykańskimi soap operami ? Ani na torrentach, ani na youtube nie ma nowych odcinków.
-
GL Forever
Jest już i odcinek z 7 sierpnia, to znaczy był cały czas tylko, że inaczej podpisany
http://nl.youtube.com/profile_videos?user=Oakdalian i tam jest 5 części ATWT Mystery Illnes Revealed i to jest ten właśnie odcinek. Mam nadzieję, że już nie będzie zamotki, ze ktoś sobie podpisze odcinek po swojemu.
No, ale dobrze, że dodają 
http://nl.youtube.com/profile_videos?user=Oakdalian i tam jest 5 części ATWT Mystery Illnes Revealed i to jest ten właśnie odcinek. Mam nadzieję, że już nie będzie zamotki, ze ktoś sobie podpisze odcinek po swojemu.
-
GL Forever
Kopi Kade - odcinek 1092 - część 1
Kopi Kade - odcinek 1092 - część 2
Nie ma żadnych napisów, ale można chociaż trochę spojrzeć, bo według mnie rarytas, haha.
Opera mydlana ze Sri Lanki, dość amatorska (szczególnie jeśli chodzi o czołówkę!), emitowana od 1987 roku (od 1 kwietnia, czyli niewiele młodsza od Mody na sukces). Serial zwie się "Kopi Kade" i do dziś doczekał się ponad 1000 odcinków ("tylko tylu" z racji tego, że jest emitowany raz w tygodniu... jak się można zresztą domyślić
).
Napisy "powered by..." trochę wnerwiają.
Ale można też znaleźć na youtube inne odcinki, bez tych napisów.
Kopi Kade - odcinek 1092 - część 2
Nie ma żadnych napisów, ale można chociaż trochę spojrzeć, bo według mnie rarytas, haha.
Napisy "powered by..." trochę wnerwiają.