Twarzą w twarz

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Twarzą w twarz

Post autor: Goku »

Już we wrześniu TVN rozpocznie emisję nowego serialu „Twarzą w twarz”, w którym główną rolę zagra Paweł Małaszyński.
Tym razem wcieli się on w rolę Ważki vel Wiktora Waszaka – cenionego w światku przestępczym speca od napadów i włamań. Podczas jednej z akcji policyjnych zostaje postrzelony w twarz. W czasie akcji ginie policjant. Głównym podejrzanym staje się Ważka. Ścigany przez policję ucieka z kraju. Dzięki pomocy przyjaciela, Piekarza (Witold Dębicki), trafia do szwajcarskiej kliniki chirurgii plastycznej prowadzonej przez profesora Michalskiego (Jan Machulski). Operacji Ważki podejmuje się córka profesora, utalentowany chirurg plastyczny, Marta Michalska (Magda Walach). W ciągu dwóch lat przeprowadza cykl operacji, które zmieniają jego twarz. Marta nic nie wie o prawdziwej przeszłości swojego pacjenta i zakochuje się w nim z wzajemnością. Ważka chce zacząć nowe, uczciwe życie z ukochaną kobietą. Okazuje się jednak, że jego sprawy sprzed lat krzyżują wspólne plany. Musi wrócić do kraju i oczyścić z zarzutu morderstwa policjanta. Marta dowiaduje się o przestępczej przeszłości człowieka, którego kocha. Zaczyna wątpić w jego niewinność...

„Twarzą w twarz” to serial o sile uczuć, które wystawione zostaną na bolesną próbę. Czy Marta zdecyduje się jeszcze raz zaufać Wiktorowi i pomóc mu w udowodnieniu prawdy? Czy Wiktorowi uda się ochronić Martę przed zagrożeniem, na które została przez niego narażona? Czy wbrew wszystkiemu i wszystkim ich miłość ma szansę przetrwać?

Ważnym wątkiem serialu są także skomplikowane związki łączące wszystkich bohaterów. Jedne rozpadną się, inne wzmocnią, a jeszcze inne nabiorą nowego znaczenia. Powoli wszyscy bohaterowie zrzucają swoje maski, odkrywając drugą twarz - przyjazną lub wrogą.

W „Twarzą w twarz” zobaczymy także innych aktorów znanych z "Magdy M." - Szymona Bobrowskiego, Jacka Braciaka i Martę Żmudę-Trzebiatowską.

Pierwszy odcinek już 4 września na TVN :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Już za chwilkę pierwszy odcinek "Twarzą w twarz"

O.. już jest! Ładna czołówka, podoba mi się... Jutro opiszę odcinek :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jakoś serial obszedł się bez większego echa na forum :lol:
We wrześniu II seria...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Nie oglądałem serialu gdy był emitowany w TVN, byłem zły ,że zastepuje on "Magde M. " i poprostu tak zastrajkowałem. Ale jakoś po TzG7 postanowiłem zobaczyć jak gra Magda Walach i znalazłem na płycie pierwszy odcinek, obejrzałem i szybko ściągłem kolejne, obejrzałem je w jeden dzień! Wspaniały scenariusz i zdjęcia, wysoki poziom i czekam na 2 serię!
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mnie też bardzo podoba się ten serial. Nie oglądałem go podczas jego pierwszej emisji (z braku czasu), ale teraz są wakacje i znalazłem trochę czasu na oglądanie powtórek odcinków I serii. Serial jest według mnie swietny. :D Zaskakujące zwroty akcji, fajna muzyka i zdjęcia... ::rad:: Jego fabuła trochę przypomina mi fabułę innego świetnego serialu - "Prison Break ("Skazany na śmierć"). Wiktor jest jak połączenie Michael'a Scofield'a (ma jego inteligencję i spryt) oraz Lincoln'a Burrows'a (podobna do niego historia, on też jest niesłusznie oskarżony o zabicie kogoś), Marta przypomina dr Sarę Tancredi, Marcel Mahone'a, "Żyła" Kellerman'a, "Brazyl" LJ'a... Bardzo mi się te podobieństwa podobają, jako że bardzo lubię oba te seriale. :) Jedyną wadą "Twarzą w twarz" jest według mnie to, że tak dużo miejsca w każdym odcinku zajmują sceny miłosne pomiędzy Wiktorem, a Martą, albo jakieś ich wspólne retrospekcje. Czasami jest to dla mnie nudne. I to czasami zajmuje nawet pierwszą połowę danego odcinka, a dopiero w drugiej zaczyna się coś dziać. ::kwasny:: Mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach będzie nieco więcej akcji. :wink:

A tymczasem jestem już po odcinku 1x08. Świetny odcinek. :D Super akcje były na tym dworcu. Szkoda mi Kasprzyka. :( Widać, że to spoko facet. Szkoda też tego boksera Czerwińskiego, co go "Żyła" załatwił :( (ale już otrzymał za to odpowiednią "nagrodę" od Piekarza :zeby: ). Od początku wiedziałem, że to "Brazyl" ma rzekomo tę teczkę Zarzyckiego oraz ten weksel i że nigdzie nie studiuje. ::krzyw:: Ciekawe co go teraz za to spotka? :roll:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Właśnie połączenie wątków kryminalnych z miłosnymi jest tutaj strzałem w dziesiątke. Jest coś dla panów (stąd mój tata ogląda) i dla kobiet (mama). Marta wykazała się dużym zaufaniem do Wiktora, chodziło o zabójstwo, ona w ciąży z mordercą a do tego czy zaufać jemu czy policji. Wybrała Waszaka czyli dobro. Akcja z czasem i z każdym odcinkiem wyjaśniała prawdziwy motyw i zabójcę! Nie będę mówił kto okazał się zabójcą Huberta bo chyba DeaconFan nie wie więc miłego oglądania i czekam na nowy sezon.
P.S. Muszę zauważyć ,że serialowa prostytutka Olka jest świetna! Żałuje tylko tego jak skończył się jej wątek ::kwasny::
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

Mi się podobał ten serial i czekam na drugi sezon. Jak na polskie realia był całkiem niezły. Podobała mi sie gra Magdy Walach, bo Małaszyński przereklamowany ::jezyk::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzięki Alexander. :D :: bow :: Rzeczywiście nie mam zielonego pojęcia kto zabił Huberta i bardzo jestem tego ciekaw. :P
Co do połączenia wątków miłosnych z kryminalnymi to masz rację, to bardzo dobry pomysł. Ale ja jako, że jestem panem wolę jednak oglądać wątki kryminalne. :wink: Bardziej mnie one ciekawią po prostu. No, ale wątki miłosne oczywiście też są potrzebne i je też miło się ogląda (gdy nie zajmują zbyt dużo miejsca w odcinku ::krzyw:: ). :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja pierwszej serii nie oglądałem ale drugą mam zamiar ze względu na Magdę Walach bo ją polubiłem dzięki TzG.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ja pierwszej serii nie oglądałem ale drugą mam zamiar ze względu na Magdę Walach bo ją polubiłem dzięki TzG.
[shadow=black]No to raczej nic na nie oglądaniu serii pierwszej nie stracisz, bo z tego co wiem to seria II ma opowiadać całkowicie inną, nową historię i w małym stopniu będzie kontynuacją serii I (łączyć je będą właściwie tylko ci sami główni bohaterowie, czyli Marta i Wiktor). :wink: [/shadow] No, ale szkoda, że nie oglądałeś "jedynki". Jak narazie są to świetne, warte obejrzenia odcinki. Obawiam się, że "dwójka" już tak świetna nie będzie ([shadow=black]czytałem, że ma opowiadać o jakimś przemycie diamentów czy coś, a takie historie mnie niezbyt interesują, no ale zobaczymy może mi się jednak ten wątek spodoba, poza tym z serii I ma być chyba tylko dwoje bohaterów, reszta to zupełnie nowe postacie ::kwasny:: , ale może będą to naprawdę dobre i ciekawe postacie. :wink: [/shadow]).
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

To jeden z lepszych sezonowych seriali produkcji polskiej jaki widziałem!
Przede wszystkim plusem serialu jest doborowa obsada, świetny scenariusz i wartka akcja poprzez połączenie wątku sensacyjnego z miłosnym! Takiego zakończenia 1 sezonu to się nie spodziewałem!
Serial ma coś z PB, ale w sumie podoba mi się bardziej! :D

Tutaj fajny teledysk z serialu- http://www.youtube.com/watch?v=H18L-ZVbaGU

Po emisji 1 sezonu obejrzałem wszystkie odcinki w jeden dzień hurtem! Nie wiem jak ja teraz wytrzymam z czekaniem tydzień na nowy odcinek. :lol: Ale nie mogę się już doczekać 2 września i 21:30!! Na pewno będzie ciekawie!! 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Doskonale wiem co czuje, ja też obejrzałem serial pod rząd 11 odcinków! To świetny serial trzyma w napięciu i powoli je rozładowuje a na koniec wybucha bomba która zaskakuje! Pan Małaszyński mówi ,że II sezon wg jego uznania jest równie dobry jak nie lepszy!
Nobody does it better
Tomala

Post autor: Tomala »

Miałem zamiar oglądać ten serial ale jakoś tak wyszło że jednak nie oglądam. Jakoś mnie nie kręcą polskie seriale kryminalne i sensacyjne. Bo zagraniczne nawet lubię, szczególnie "Krok od domu" i "Dowody zbrodni". I tak oglądam już mnóstwo seriali więc nawet lepiej na tym wyjdę że nie oglądam. Może jedynie zerknę od czasu do czasu.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Pierwszy odcinek nowego sezonu sielankowy aż do końca odcinka! Czułem ,że Tomeczek zostanie porwany! Tym razem to Marta wtopiła rodzine w problemy przez kolejną zmianę twarzy. Jestem ciekaw jak Marta i Wiktor uratują synka.
Nobody does it better
ODPOWIEDZ