Pomoc domowa (The Nanny)/Niania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Goku

Post autor: Goku »

Od trzeciego września na TVN 7 o 19.35 (po "Friends" :)) Pomoc Domowa!!! :mrgreen: :: bow :: :: bow :: :: bow :: Już się nie mogę doczekać!!! Nie oglądałem tej amerykańskiej wersji i dopiero teraz będę mógł porównać z polską ;)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

No to polecam! :D Oryginał jest o wiele lepszy i wiele gwiazd się przewija przez odcinki, nie wiem czy będę miał czas/możliwość oglądać :roll:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Kiedy i na jakim kanale ostatnio emitowali Pomoc Domową?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

W oryginale w jednym z odcinków wystapiła nawet Hunter Tylo, czyli nasza Taylor z Mody! :serce: Będę oglądał żeby nie przegapić Hunter. :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

I wystąpiła z Maggie, poza tym z "Dynastii" byli: Maxwell Caufield (Miles), Joan Collins (Alexis), Catherine Oxenberg (Amanda) i chyba Gordon Thomson (Adam) oraz inni znani
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nasza wersja bardziej mi się pdoba ::jezyk:: Ta amerykńska jest taka trochę staroświecka (wiem że była kręcona w 1993 roku) ale fryzura Fran jest straszna, nasza Frania jest o 100% lepsza :serce: :mrgreen: Nawet w Świecie Seriali pisali że najlepsza jest Polska wersja "Pomocy Domowej" Ostatnio był odcinek o tym jak Fran kończyła 30 lat :!: ::jezyk::
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ale przeciez fryzura i stroje Fran to klasyka :D :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Oryginał i oryginalna aktorka i jej głos jest the best. Wiadomo że to już 10 lat wstecz, ale to nic nie szkodzi, oryginał jest zabawniejszy, polskie udane to fakt, ale to przeciez całkowita kopia, np. babcia Frani polskiej nie jest taka fajna jak ta oryginalna, tak samo matka i przyjaciółka oraz dzieci.
Awatar użytkownika
Mareczek

Mi się właśnie wydaje że dzieci z polskiej wersji (Małgosia- Margaret) jest lepsza. A co do babci i mamy to rzeczywiście - amerykańska wersja jest lepsza (zabawniejsza) ::ok::
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Wrzuciłem na YT sceny z odcinka 1x13, w którym wystąpiła Lesley-Anne Down - modowa Jackie:

http://www.youtube.com/watch?v=KrgITnpgqrU
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

W 6 odcinku nowej serii "Niani" Frania będzie mieć wyobraźnie że jest Alexis z "Dynastii" i ma starcie z Krystle (Karoliną) -będzie to oczywiście jak cały serial "Niania" odkopiowanie tej oto sceny z oryginału "Pomocy domowej":
w wersji z niemieckim dubbingiem:
http://pl.youtube.com/watch?v=hkgemlGPbDM
i trochę gorszej jakościowo oryginalnej:
http://pl.youtube.com/watch?v=nJ2LaK3YR ... re=related
Ciekawe czy w polskiej wersji tej sceny tez będzie ich bójka :?: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mareczek

Ostatnio w naszej wersji "Niani" był odcinek jak Franie była na planie "Na Wspólnej"
A dziś leciała "Pomoc Domowa" gdzie Fran była na plani "Żaru młodości" :D
Spotkała tam Hunter Tylo (Taylor) :mrgreen:
Bardzo często w tym odcinku leciał podkład muzyczny z Y&R a jak Hunter była to puścili też coś z B&B :P
Tomala

Post autor: Tomala »

Ale żałuję że tego nie oglądałem ::kwasny:: Ale i tak nie mam takiej możliwości.
A w jakich latach kręcono "Pomoc domową"?
Awatar użytkownika
Mareczek

W latach 1992, 1993 i trochę 1994 :wink:
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Tomala pisze:A w jakich latach kręcono "Pomoc domową"?
Odcinki w USA były emitowane od listopada 1993 do maja 1999 r. :)
ODPOWIEDZ