Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tkk_Bolly pisze:torturowac ciocię Stasie i Jeremiaszka
Chyba tym, że wykupiłby cały nakład czaju w warszawie i biedna Stasieńka nie miałaby co parzyć ::loll::

Mnie się podobała wczorajsza scena z Polą, gdzie aktorka pokazała swoje umiejętności. Bardzo fajnie wyszła scena, w której krzyczała.

[ Dodano: 2009-01-14, 19:29 ]
Adex-fan Brooke pisze:Nawet jeśli to Szymon to kto by chciał rozjechać? Może zazdrosna Monika :twisted:
Monika nie ma prawa jazdy, a poza tym ostatnio jest aniołkiem ::jezyk::

To pewnie będzie Edyta, która ma swoje powody...
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wątki Poli są super, lepiej niech ją wykorzystają do ciekawych scen :P
Wczoraj, jak ktoś napisał, pokazała świetną grę aktorską :D
Jeremiaszek i ciocia Stasia jak zwykle bardzo interesujący ::jezyk::
Uwielbiam te ich przemyślenia i pomysłu ::loll::

Jerzy i Elżbieta znowu przesłodzeni, chociaż dzisiaj Jurek dobrze zrobił całując Elę przy tym niewyarzonym pisarczyku ::chytry::
Mój tata określił to słowami "poprstu oznaczył swoje" ::krzyw::

Grażynka i Czesia - ich dzisiejsza rozmowa była powalająca,
Przypomnieliśmy sobie jaka to Czesia była młodziutka i głupiutka ::jezyk::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

A o czym rozmawiała Grażynka i Czesia?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Adex-fan Brooke pisze:A o czym rozmawiała Grażynka i Czesia?
O tym jak po przyjeżdzie do Warszawy m.in. Czesia wyruszała na nocne eskapady, albo opiekując się dziećmi robiła w mieszkaniu Rysiów papierosową zadymę :wink:
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Szkoda że w Klanie nie ma flash backów (może były 2-3 tylko w całej jego 11letniej historii) :?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Damians

Adex-fan Brooke pisze:może były 2-3 tylko w całej jego 11letniej historii)
Ale jak zaskoczyły widzów i jakie wywarło wrażenie :zeby:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Jeden to z Bogną coś chyba a drugi, który przgapiłem jak Paweł jechał autem i wspomniał rodziców tak? Czy jakieś inne?
Awatar użytkownika
Damians

Tak, ten Pawła w samochodzie, jak wspomniał Władysława i Marie, tuż przed śmiercią Władzia, to pamiętam.
Z Bogusią nie kojarzę.
Ale na pewno było coś z Olką, ktoś wspominał, jak była taką małą smarkulą...
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Damians pisze: Z Bogusią nie kojarzę.
Chyba chodzi o jej wspomnienia, była taka akcja jak jeszcze z Michałem chodziła (a on był jeszcze niepełnosprawny, chyba na wózku jeszcze jeździł), jak wspominała ich wspólne chwile, ale takie niepokazane w serialu. Michał przyniósł jej różę w zębach czy coś.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Flashback'i to "wspomnienia bohaterów"?
Jeśli tak - to ja w życiu tego nie widziałem w serialu, mimo, że oglądałem regularnie przez pierwsze 4 lata (za to widziałem przypadkiem w "Plebanii").
Uważam, że serial sie powinien zmienić wizerunkowo. Z urywek, które widzę, to serial niewiele się zmienił przez te kilka lat. Więcej "wspomnień" to jeden z elementów poprawy wizerunku serialu. Zamiast zapowiedzi następnego odcinka - które są szczytem amatorszczyzny w porównaniu z "MnS". Lepiej byłoby gdyby dali krótkie streszczenie poprzedniego odcinka.
Oglądalność "Klanu" by wzrosła, gdyby więcej pokazywano niż gadano. Od czasu do czasu jakas spektakularna scena powinna podnieść ciśnienie widzom. :D
O zmianie oraz aktualizacji czołówki już nie wspominam, chyba, że się cos zmieniło. ::chytry::
Można byłoby zrezygnować też z zasady, jeden odcinek - jeden dzień. Czemu nie ma - tak jak w "MnS", że w następnym odcinku jest kontynuacja sceny z poprzedniego odcinka? W ten sposób umyka wiele ciekawych scen, których telewizja nie chce pokazać. Ta zasada obejmuje chyba wszystkie seriale produkowane przez TVP.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

O tak Dawidku, na pewno wzrosła by oglądalność, gdyby zrobili jakieś sceny akcji :roll:
Ale w przypadku "Klanu" jest to chyba tylko marzenie :(

W czołówce tylko raz się zmieniło ujęcie Beaty i Michała - ale tylko dlatego że zmienił się aktor ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Damians

Dawidek pisze:Flashback'i to "wspomnienia bohaterów"?
Tak.
Dawidek pisze:chyba, że się cos zmieniło. ::chytry::
Nic się nie zmieniło.
Dawidek pisze:Czemu nie ma - tak jak w "MnS", że w następnym odcinku jest kontynuacja sceny z poprzedniego odcinka?
Bo oglądając Klan mamy się czuć, jakbyśmy podglądali sąsiadów, przyjaciół.
A oglądając MNS mamy się przenieść do nierealnego świata pięknych, bogatych itd. :lol:
Primok

Post autor: Primok »

A czemu przypuszczenie, że to Szymon wysyłał SMS-y i tą trumienkę? Tylko z tych powodów, które podał Damians? Przegapiłem jakiś jeden odcinek i nie wiem, czy było coś jeszcze. Ciekawe by to było, ale nie chce mi się wierzyć.

11 lutego (środa) Klan będzie o godz. 14.55. Wiem, że ferie, ale to chyba trochę za wcześnie - na siłę muszą dać odcinki codziennie ::kwasny:: .
Awatar użytkownika
Damians

Primok pisze:Tylko z tych powodów, które podał Damians?
A czy te powody nie są wystarczające?? ::chytry::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Pogubiłem się bo prawie nic nie oglądam Klanu, była już ta akcja z Krystyną? Dziś oglądałem i utwierdziłem się w kilku przekonaniach: odtwórczyni Beaty gra jakoś bez przekonania tę postać, powinna przynajmniej iść do innego serialu, ta chyba Pola korzystnie grała, odtwórca Szymona też beznadziejny aktor lub postac taka drewniana że Monika przy nim wypada 100razy lepiej i prawdziwiej. Poza tym Grażynka i jej rodzinka to słodki koszmar. A zdradziecki Jerzy oświadczył się Elce? I wszyscy się tym cieszą? :roll:
No i Wiesia biedaczka, szok :( nad nią chyba zawsze było jakieś fatum. Dlaczego w następnym odcinku Darek będzie gadał o bzedetach z jakąś babą zamiast szukac gdzie trafił jego pół-sierota syn? Czy córkę ma? i w ogóle jakie są te relacje Darka i Czesi? Była jakaś kolejna zdrada od kiedy się zeszli?
ODPOWIEDZ