Lista siedmiu najlepszych telenowel według mnie i ulubionych postaci w nich to :
1.Rebeca - Leona
2.Gorzkie Dziedzictwo - Diamante
3.Tylko Ty - Silvia
4.Anita - Anita
5.Kobieta Judasz - Altagracia
6.Ecomoda - Aura Maria
7.Brzydula - Aura Maria
1.Rebeca - Leona
3.Tylko Ty - Silvia
4.Anita - Anita
6.Ecomoda - Aura Maria
7.Brzydula - Aura Maria
Jezioro ma Twój zapach i Twój smak - nawet nie wiesz jak bardzo mi Cię brak - wspomnienia palą mnie jak słońce - wspomnienia jak lawa gorące - uciekam przed nimi tak co noc.
Administrator
Oglądał ktoś może Tak jak w kinie(Como en el cine) tez na Romantice. Super serial. Jak ktos widział proszę o odpowiedź.
Zorro to rzeczywiście świetna telenowela
Ja już obejrzałam całą w oryginale, doskonale zgrane wątki, przekonywujący aktorzy i ten klimat dawnych czasów
Polecam wszystkim
Co do Zbuntowanych to "Świat Seriali" ma powody, żeby tak dużo o nich pisać. Jest to jeden z najbardziej popularnych seriali świata, grupa, którą tworzą aktorzy- RBD ma miliony fanów. W Polsce to również był hit, nie wierzcie wynikom- one kłamią. Po prostu ludzie nie mają dostępu do TV4, ale ściągają odcinki z neta, dzięki czemu popularność jest większa. Tak jak ktoś już napisał, na wiosnę ma być 2 część, już nie mogę się doczekać
A obecnie oglądam dwie telenowele
Pecados Ajenos (Meandry miłości) na PULSIE, o których słyszałam wiele pozytywnych opinii, poza tym Lorena Rojas w głównej roli, a do tego wielki powrót Lupity Ferrer jako złej postaci, a także Sonii Smith, którą mogliśmy oglądać jako mdłą i przesłodzoną Milagros w "Cudzie Miłości". Tam pokazuje swój kunszt aktorski.
Druga telenowela to Destilando Amor (Miłość jak Tequila) na Romantice. Jestem zdziwiona, że Romantica puściła coś z Televisy, ale ta produkcja jest naprawdę świetna. Śmietanka aktorska z Meksyku m.in. Angelica Rivera, Eduardo Yanez, Ana Patricia Rojo, Chantal Andere, Sergio Sandel, Martha Julia, Joanna Benedek i wiele innych. Telenowela idealna dla wielbicieli hacjendowych klimatów.
Co do Zbuntowanych to "Świat Seriali" ma powody, żeby tak dużo o nich pisać. Jest to jeden z najbardziej popularnych seriali świata, grupa, którą tworzą aktorzy- RBD ma miliony fanów. W Polsce to również był hit, nie wierzcie wynikom- one kłamią. Po prostu ludzie nie mają dostępu do TV4, ale ściągają odcinki z neta, dzięki czemu popularność jest większa. Tak jak ktoś już napisał, na wiosnę ma być 2 część, już nie mogę się doczekać
A obecnie oglądam dwie telenowele
Pecados Ajenos (Meandry miłości) na PULSIE, o których słyszałam wiele pozytywnych opinii, poza tym Lorena Rojas w głównej roli, a do tego wielki powrót Lupity Ferrer jako złej postaci, a także Sonii Smith, którą mogliśmy oglądać jako mdłą i przesłodzoną Milagros w "Cudzie Miłości". Tam pokazuje swój kunszt aktorski.
Druga telenowela to Destilando Amor (Miłość jak Tequila) na Romantice. Jestem zdziwiona, że Romantica puściła coś z Televisy, ale ta produkcja jest naprawdę świetna. Śmietanka aktorska z Meksyku m.in. Angelica Rivera, Eduardo Yanez, Ana Patricia Rojo, Chantal Andere, Sergio Sandel, Martha Julia, Joanna Benedek i wiele innych. Telenowela idealna dla wielbicieli hacjendowych klimatów.
Administrator
Ja najbardziej kojarzę Sonya Smith z "Marii Celeste", którą w połowie lat 90 wyemitowała ówczesna TVP3. Zagrała tam dość przekonywująco swoją rolę, choć ciut lepiej wypadła Fedra Lopez w roli czarnego charakteru.
Widziałem tyłówkę "Miłości jak narkotyk" na antenie Zone Romantica i sam się zdziwiłem widząc tam logo Televisa. Na tym kanale śledzę "Gringo i jego rodzinkę" (niezbyt uważnie, bo o tej samej porze jest "MnS", ale z grubsza wiem, co sie tam dzieje). Na uwagę zasługuje fakt, że to pierwsza telenowela z ...Chile, jaką w życiu widzę. chyba to pierwsza chilijska produkcja w tym kraju. Producentem jest TV Nacional (TVN - zbieżność przypadkowa z naszym TVN-em). Podejrzewam, że to tamtejsza telewizja publiczna, ale nie mam pewności. Sam serial jest dość ciekawy. Tam chyba nie ma głównej pary zakochanej w sobie po uszy, jak to jest w innych telenowelach. Głównym wątkiem jest fikcyjna rodzina pod wodzą Soledad, która chce wyłudzić majątek od bogatego biznesmena. Teraz jest ciekawie, bo cała prawda zaczyna wychodzić na jaw. Największą wadą jest to, że aktorzy grają chwilami nadekspresyjne, wymachują rękoma na wszystkie strony, momentami to jest bardzo irytujące.
Brak tam naturalności.
Widziałem tyłówkę "Miłości jak narkotyk" na antenie Zone Romantica i sam się zdziwiłem widząc tam logo Televisa. Na tym kanale śledzę "Gringo i jego rodzinkę" (niezbyt uważnie, bo o tej samej porze jest "MnS", ale z grubsza wiem, co sie tam dzieje). Na uwagę zasługuje fakt, że to pierwsza telenowela z ...Chile, jaką w życiu widzę. chyba to pierwsza chilijska produkcja w tym kraju. Producentem jest TV Nacional (TVN - zbieżność przypadkowa z naszym TVN-em). Podejrzewam, że to tamtejsza telewizja publiczna, ale nie mam pewności. Sam serial jest dość ciekawy. Tam chyba nie ma głównej pary zakochanej w sobie po uszy, jak to jest w innych telenowelach. Głównym wątkiem jest fikcyjna rodzina pod wodzą Soledad, która chce wyłudzić majątek od bogatego biznesmena. Teraz jest ciekawie, bo cała prawda zaczyna wychodzić na jaw. Największą wadą jest to, że aktorzy grają chwilami nadekspresyjne, wymachują rękoma na wszystkie strony, momentami to jest bardzo irytujące.
Obejrzałem dzisiaj po raz pierwszy "Niewolnicę Isaurę". Spodobała mi się
A szczególnie przypadł mi do gustu podkład muzyczny. I czołówka też fajna. Ale jest też wada: tłumaczenia. Irytuje mnie ta śląska gwara. Joanna Bartel jest trochę lepsza do Krzysztofa Henke, ale ogólnie to porażka. Ale można się nieźle pośmiać z niektórych słów. A te zupełnie niezrozumiałe są przetłumaczone napisami na dole ekranu. W miarę możliwości mam zamiar to oglądać, ale będzie ciężko. W niedzielę to rzadko jestem o tej godzienie w domu, w sobotę częściej, ale też nie zawsze.
Leona w "Rebece" była dość mało znaczna. Ja uwielbiałem Reginę i oczywiście Princessę. I z "..Judasza" też najbardziej podobała mi się Altagracia - ale w szoku byłem, że to rzeczywiście ona była jedną z kobiet Judasza...Sexy Secrets pisze:Lista siedmiu najlepszych telenowel według mnie i ulubionych postaci w nich to :
1.Rebeca - Leona
3.Tylko Ty - Silvia
4.Anita - Anita
6.Ecomoda - Aura Maria
7.Brzydula - Aura Maria
[ Dodano: 2008-12-06, 21:01 ]
Ostatnio zerkam na nową nieco satyryczną telenowelkę z Venevisionu pt. "Vieja yo?" (tłum. Stara? Ja?). Świetna i od lat eksploatowana już obsada z VV naprawdę wzbogaca ten serial. Poza tym miło ogląda się główną bohaterkę będącą po 50-tce w odróżnieniu od nieszczęśliwych młodych podlotek, które na co dzień występują w telkach.

Administrator
Czy nie masz przypadkiem na myśli "Destilando Amor" czyli "Miłość jak tequila"?Dawidek pisze:Widziałem tyłówkę "Miłości jak narkotyk" na antenie Zone Romantica i sam się zdziwiłem widząc tam logo Televisa. Na tym kanale śledzę "Gringo i jego rodzinkę" (niezbyt uważnie, bo o tej samej porze jest "MnS", ale z grubsza wiem, co sie tam dzieje). Na uwagę zasługuje fakt, że to pierwsza telenowela z ...Chile, jaką w życiu widzę. chyba to pierwsza chilijska produkcja w tym kraju. Producentem jest TV Nacional (TVN - zbieżność przypadkowa z naszym TVN-em). Podejrzewam, że to tamtejsza telewizja publiczna, ale nie mam pewności. Sam serial jest dość ciekawy. Tam chyba nie ma głównej pary zakochanej w sobie po uszy, jak to jest w innych telenowelach. Głównym wątkiem jest fikcyjna rodzina pod wodzą Soledad, która chce wyłudzić majątek od bogatego biznesmena. Teraz jest ciekawie, bo cała prawda zaczyna wychodzić na jaw. Największą wadą jest to, że aktorzy grają chwilami nadekspresyjne, wymachują rękoma na wszystkie strony, momentami to jest bardzo irytujące.Brak tam naturalności.
Dobra passa zakończyła się natomiast dla Pulsu, który zainwestował w same świetne tytuły, a teraz po zakończeniu "Zorra", wyemituje "Sin verguenza" czyli "Bezwstydnice", które dokładnie rok temu poleciały na Romie.
Administrator