Dynastia (Dynasty)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gregi

Post autor: gregi »

Reign_of_light pisze:Czesc Wam:-)
Tak Adex, dokladnie tak sie skonczylo. Niestety nie mam linkow, jestem od 2 dni w Stanach i ogladam w tv, zaraz bede miala "Dynastie" :D
O, wlasnie sie zaczyna:d
Pozdrawiam!

a USA to mają fajnie
:cry:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

A ja mam dla was też coś fajnego teledysk z lat '80 Ala Corley'a (Steven nr 1) nagrał go po odejściu z "Dynastii", wg mnie i piosenka i teledysk są fajne, zobaczcie:
http://rapidshare.de/files/6519221/Al_C ... s.mpg.html
Obrazek
Obrazek
a tutaj jedno z nowszych zdjęc Johna Forsythe'a (Blake'a):
Obrazek
Linda Evans (Krystle):
Obrazek
nowa fotka Joan Collins (Alexis) z mężem na urodzinach Margaret Thatcher:
Obrazek
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Linda Evans też nadal ładnie wygląda :)
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Oto wywiad ze wspaniałą Joan Collins specjalnie dla Adexa i wszystkich miłośników "Dynastii" ... Przetłumaczyłem go, ale sami oceńcie czy dobrze, czy źle. Wywiad pochodzi (niestety) z 2004 roku z brytyjskiego czasopisma "M Celebs". Dzięki Adexowi, ostatnio nauczyłem się wklejać zdjęcia... Zobaczymy jak mi pójdzie...

„Odmawiam bycia niechlujem”

Obrazek

M Celebs: Czy kiedykolwiek wyglądałaś mniej niż olśniewająco?

Joan:Nie. Nie zamierzam dostosowywać się do obecnego trendu bycia flejtuchem. Zwyczajny top i legginsy w domu, być może. Ale nigdy nie wyszłabym ubrana w taki sposób... Lekceważę niektóre z obecnych trendów – każdy wydaje się nosić dres albo dżinsy z butami sportowymi lub baseballówką, i to dotyczy nawet panów w średnim wieku... Na przykład, wyobraźmy sobie Roberta Kilroya –Silk ubranego w taki sposób... Niedorzeczność!!!

M Celebs: Co sprawia że wyglądasz tak dobrze?

Joan: Przede wszystkim sport, ale z umiarem. Wierzę, że „stajemy się tym, co jemy”. Kiedy decyduję się co wybrać z menu, zwracam szczególną uwagę na dwie rzeczy: czy biorę odpowiednią ilość składników, których moje ciało potrzebuje by prawidłowo funkcjonować oraz jak dużo kalorii będę spożywała. Tycie to najgorsza część starzenia kobiety.

M Celebs: Gdybyś miała dać komuś radę by być piękną co byś wybrała?

Joan: Zawsze chroń swoją twarz przed słońcem.

M Celebs: Ćwiczysz?

Joan: To zależy. Zmuszam się do 40 minut ćwiczeń trzy lub cztery razy w tygodniu. Ale nie lubię joggingu w parku... To naprawdę wykańcza... Wolę przysiady.....

M Celebs: Którą część swojego ciała najbardziej lubisz?

Joan: Moje usta i nogi.. Mój mąż, Percy Gibson jest bardzo zadowolony z moich nóg. Ale nie, nie ośmieliłabym się powiedzieć Wam co o nich mówi....

M Celebs: A najmniej?

Joan: Moje włosy... Wolałabym by były gęściejsze....

M Celebs: Czy wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia?

Joan: Nie zupełnie. Kiedy byłam młoda, wierzyłam w pożądanie od pierwszego wejrzenia, ale szybko zdałam sobie sprawę, że prawdziwa miłość wyrasta z przyjaźni i wiedzy. Tak właśnie było ze mną i z Percy’m.

M Celebs: Gdybyś miała ponownie zacząć swoje życie, czy poślubiłabyś tych samych mężczyzn?

Joan: Na pewno nie poślubiłabym Maxwella Reid’a (mąż numer 1) lub Petera Holma (mąż numer 4). Ale wyszłabym za Anthony’ego Newleya i Rona Kassa, ponieważ Tony podarował mi córkę Tarę i syna, Sachę, a Ron dał mi córkę, Kathy.

M Celebs: Czy jest coś czego żałujesz?

Joan: Nie ma potrzeby, bo co możesz na to poradzić? Przeszłość jest przeszłością. Nigdy nie płakałam nad rozlanym mlekiem. Zazwyczaj robię co mogę by je wytrzeć mopem tak dobrze jak potrafię...

M Celebs: Z kim najbardziej chciałabyś utknąć w windzie?

Joan: Z Percym, bo jest strasznie praktyczny, a przede wszystkim, ja nie boję się utknąć w windzie...

M Celebs: Czy kiedykolwiek miałaś ksywkę?

Joan: Dodo. Mój młodszy brat, Bill, nie potrafił wypowiedzieć Joanie poprawnie i „wychodziło” mu Dodo, tym też się stałam. Teraz, przezywa mnie tak moja wnuczka, Mel. Jest córką Tary. Tara ma też syna o imieniu Wes. A teraz Sacha i jego żona, Angela, spodziewają się córki na początku maja.

M Celebs: Skąd wiesz, że jesteś bogata? (Głupie pytanie – przyp. Martin)

Joan: Cóż, nie uważam siebie za bogatą, ale na tyle dobrze ustawioną, żeby zaopatrzyć się w bombonierki od czasu do czasu... Ale moim ulubionym przysmakiem są pieczone ziemniaki z kawiorem w kwaśnym sosie... Przepyszne!

M Celebs: Jaki album ostatnio kupiłaś?

Joan: Zbiór klasycznych „love songs” Roda Stewarta. On jest wspaniały, prawdziwy przetrwaniec. Myślę, że to okropne, że ludzie uważają go za zmarszczonego starego rockmana... Wygląda świetnie.

M Celebs: Gdybyś miała stać się niewidzialna na jeden dzień, gdzie byś się wybrała?

Joan: Do teatru, żeby zobaczyć siebie w sztuce „Full Circle”. Zobaczyłabym jak gram w tym przedstawieniu.

M Celebs: Gdyby producent Aaron Spelling zaproponował Ci ponowne odtworzenie roli Alexis w „Dynastii”, jaka byłaby Twoja reakcja?

Joan: „Jak bardzo miałabym ją odtworzyć i czy dostałabym honorarium tym razem?”. Żadne z nas nie dostało nawet dodatkowego pensa za „Dynastię”, a serial krążył przecież w kółko po świecie. Ale jeśli scenariusz i umowa były w porządku, tak, zrobiłabym to ponownie.

M Celebs: Jaka rola najbardziej Ci się marzy?

Joan: Scarlett O’Hara. Oczywiście, nie mogłabym jej zagrać tak świetnie jak Vivien Leigh. Ona zawsze była moją ulubioną aktorką.

M Celebs: Jesteś przesądna?

Joan: Tak. Nigdy nie wybiorę się nigdzie w piątek trzynastego i nie podróżuję nigdy bez moich talizmanów na szyi. Ale pilot z British Airways zaimponował mi ostatnio, kiedy lądowaliśmy na Heathrow, i powiedział „To najbezpieczniejsza część podróży. Teraz bądźcie ostrożni w drodze do domu”.

M Celebs: A jakie jest Twoje stanowisko w stosunku do wieku?

Joan: Mam swoją teorię – nie możesz przestać się postarzać, ale możesz przestać się starzeć. Wiek to tylko numerek. Jest zupełnie nieodpowiedni – no, chyba, że jesteś butelką wina......

[ Dodano: 2005-10-29, 13:33 ]
No i jednak coś źle zrobiłem i zdjęcie się nie wgrało ... :x Wrrrrr
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Martin jestem BARDZO wdzięczny za ten wywiad!!! :!: Dzięki że poświęciłeś na to czas! Wspaniale -dowiedziałem się mnóstwo nowych rzeczy -bo to ciekawe pytania odnośnie Joan. Nie martw się fotkami, nadal służę radą -pewnie jakaś drobna pomyłka jak u każdego na początku gdy się uczył :wink:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ryan Lavery

Super, że Ci się podobał, Adex :D Z przyjemnością będę tłumaczył więcej wywiadów lub artykułów... Oto kolejny wywiad, prawdopodobnie znany większości z Was. Pochodzi z amerykańskiego tygodnika "Soap Opera Weekly". Tym razem jest to wywiad, z moją ulubioną postacią męską z "Dynastii", z Jeffem Colbym - Johnem Jamesem..... Niedawno zagrał Ricka Deckera w "As The World Turns". Przyjemnego czytania :mrgreen:

"KING JAMES"

Soap Opera Weekly:
Twoją pierwszą rolą był Tom Bergman w „Search For Tommorow” (1976-79). Jak to jest być z powrotem w mydlanych operach?

John James: Spodziewałem się, że będzie szybko i trudno. To niesamowite jak oni potrafią to zrobić w jeden dzień. Przez pierwsze pięć dni, próbowałem się w tym odnaleźć, uczyłem się tekstu, byłem tam gdzie miałem być. To było wyczerpujące. Ale z każdym dniem jest mi łatwiej.

SOW: Co sprawiło, że wróciłeś do mydlanych oper?

John: Chris Goutman (producent „As the World Turns” a także były współlokator Johna w przebieralni soap opery „Search...”). Goutman zadzwonił do mnie i powiedział: „Chciałbym pogadać z Tobą na temat tej roli”. Pojechałem, po kilku godzinach powiedziałem sobie „To może być zabawne”.

SOW: Pozostawałeś w kontakcie z Goutmanem przez te wszystkie lata?

John: Nie bardzo, głównie przez kartki świąteczne, dzieci. Tak się mają sprawy, kiedy się starzejesz (śmieje się)

SOW: Jak Ci się podoba praca z Marie Masters (Susan w "As The World Turns")?

John: Susan jest wspaniała. Dzięki Bogu, mam kogoś takiego jak Susan, kto sprawia, że czuję się tak komfortowo. Doceniam to. Zwłaszcza, kiedy nie chcesz być „nowym dzieckiem w szkole”. Prawie już zapomniałem co to za wstrętne uczucie.

SOW: Jesteś w kontakcie z innymi gwiazdami „Dynastii”?

John: W poprzednie wakacje, BBC kręcił specjalny dokument o „Dynastii” i zgromadził nas w Los Angeles z wyjątkiem John’a Forsythe’a i Lindy Evans. Wywiad z Joan Collins przeprowadzono w Londynie, więc byli: Jack Coleman, Gordon Thomson i Emma Samms. To był pierwszy raz od tylu lat kiedy spotkaliśmy się w takim gronie. Joan widzę dość często. Ostatnio widziałem ją kilka miesięcy temu na imprezie z okazji podpisywania jej książki na Manhattanie. Odwiedziła nas w domu kilkakrotnie na przestrzeni ostatnich trzech – czterech lat. Chyba widuję ją najczęściej.

SOW: Oglądasz „Dynastię” lub „Dynastię Colbych” w SoapNecie?

John: Tak. Jej, świetna robota! To było wystarczająco dawno, żebym był objektywny i oglądam siebie po raz pierwszy w telewizji. Kiedy emitowano pierwsze 15 odcinków „Dynastii”, zdałem sobie sprawę jak bardzo ludzie potrafią wciągnąć się w serial. Nie mogliśmy się doczekać by obejrzeć następnego wieczoru... Nawet oglądając samo bogactwo produkcji, jak każdy był ubrany było świetne. To był wspaniały okres. I moja żona zawsze ogląda „Dynastię Colbych” w sobotnie poranki...

SOW: Czy było to frajdą dla Twoich dzieci (12-letniej Laury i 10-letniego Philipa) oglądać tatę w telewizji?

John: Tak. Oczywiście wyglądam jak ich brat (śmieje się)

SOW: Czy nadal jesteś rozpoznawany jako Jeff?

John: Tak, ale już nie tak jak kiedyś. Kiedyś to był jak wybuch bomby; histeria... „O mój Boże, Jeff Colby!!!” A teraz „Czy Ty byłeś... jesteś....Jeff?”. Patrzą się na mnie i mówią „Nie, to niemożliwe”. Albo pytają mnie czy jestem z ich miasta (śmieje się). Tak jest teraz i jest OK. Uwierz mi, jest coś co sprawia, że tracisz anonimowość i taka też była „Dynastia” – publiczne, wymarzone show. To była ta ciężka rzecz. W zasadzie to nie filmowanie zajmowało dużo czasu lecz cały ten szum wokół niego – imprezy, talk shows, sesje zdjęciowe w Twoje wolne dni i tego typu rzeczy. Taki był wymóg, nie tylko krajowy ale międzynarodowy (....) To była właśnie część powodu, dla którego stałem się tym, kim jestem. Chciałem grać. Chciałem osiągnąć to czego chciałem: mieszkać na wsi i założyć rodzinę. Musiałem to zrobić. Zarobiłem mnóstwo pieniędzy, zaoszczędziłem je i zdecydowałem się na pracę okresową. Nie zagrałbym tej roli (w As The World Turns – przyp. Martin), gdyby serial był kręcony w Los Angeles. Nie mógłbym być z daleka od rodziny.

SOW: Masz swoją farmę w stanie Nowy Jork?

John: Tak, 200 z kawałkiem akrów dalej od Saratoga Springs. To mój maly raj. Kiedy tylko mamy ochotę, wskakujemy w samochód i jedziemy nad jezioro Lake George.

SOW: Jakie projekty zrealizowałeś kiedy „Dynastia” zniknęła z ekranów?

John: Zagrałem w filmie „Icebreaker” z Sean Astinem. Fil był kręcony w Velmont. Jeździłem swoim wozem do pracy i myślałem: „I dobrze, Hollywood idzie do mnie”...
(I to wszystko co nakręcił? 8) - przyp. Martin)
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Martin, przyłączam się do podziękowań Adexa! Wywiad ze wspaniałą Alexis był bardzo interesujący. Wielkie dzięki!!! :wink:
Pozdrawiam
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Ryan Lavery

Bartex, cieszę się, że Ci się podobał. Jeśli macie jakieś wywiady, które chcielibyście żbym przetłumaczył dajcie znać...

Bartex, Również serdecznie Cię pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Równiez dzieki za wywiad z Johnem Jamesem (Jeffem)!!
oto dwie fotki aktora, starsza i nowsza:
Obrazek
Obrazek
a tu fotki Joan Collins z 1 listopada (aktorka czesto bywa na znaczacych imprezach):
Obrazek
Obrazek
a teraz smutna informacja -w sobote zmarl na raka Lloyd Bochner (Cecil Colby -w serialu umarl na poczatku serii 3 chwile po slubie z Alexis), fotki aktora:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel

Post autor: Majkel »

Joan Collins nieźle się trzyma jak na swoje lata, Linda też niczego sobie. Niektórzy nigdy się nie starzeją...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Niezniszczalni :mrgreen:
Martin, kawał świetnej roboty. Dziękuję.
A ma ktoś jakieś fajne fotki serialowego Stevena? :wink: Już z góry dziękuję i będę wdzięczny :: bow ::
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Fotki Stevena mogę dać wkrótce a teraz chciałbym wam zaprezentować moje nowe muzyczne video z "Dynastii" o Stevenie -to B@r podsunął mi taki pomysł
tytuł: "The power of goodbye with Steven"
muzyka: Madonna "The powr of goodbye"
Obrazek
Obrazek
http://s17.yousendit.com/d.aspx?id=0HR5 ... 6RX6ZXWUU6
http://rapidshare.de/files/7491516/The_ ... n.wmv.html
jeszcze jedna szansa na zobaczenie finału serii 2:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://rapidshare.de/files/7488619/Dyna ... _.wmv.html
i szansa na zobaczenie finału serii 3:
Obrazek
http://s17.yousendit.com/d.aspx?id=06JZ ... V7I82MF21O
przy okazji prezentuje jeszcze nowsze niż ostatnio fotki Joan Collins:
Obrazek
Obrazek
a tak wyglądali John Forsythe (Blake)Joan Collins(Alexis) i Linda Evans(Krystle) gdy byli młodzi:
Obrazek
Awatar użytkownika
B@r

Adex, piękne muzyczne video ze Stevenem w roli głównej 8) Aż się wzruszyłem....
Piękne i wzruszające video. Bardzo dobrze dobrałeś piosenkę.

Ja dzisiaj prezentuję wam moje nowe muzyczne video z Dynastii- tytuł: "American life"
Muzyka- Madonna

Obrazek
http://s65.yousendit.com/d.aspx?id=2ORK ... 72V0HQNCEW
http://rapidshare.de/files/7545771/amer ... e.wmv.html

Mam nadzieję, że się wam spodoba.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dzięki B@r to fajnie że przypadłu ci do gustu :)
Twoje mi się także bardzo spodobało -jest super -szczególnie dzięki piosence Madonny, która lubię :serce: fajny jest ten początek z Krystle -ona pięknie wyglądała w tych pierwszych odcinkach.
A tutaj obiecane fotki Stevena,którego najpierw grał Al Corley a potem Jack Coleman i w epilogu znowu Al:
Obrazek
Al w "Dynastii":
Obrazek
nowsza fotka Ala:
Obrazek
Jack w "Dynastii":
Obrazek
nowsza fotka Jacka:
Obrazek
Awatar użytkownika
B@r

Bardzo ładne fotki Stevena 8)
A wiecie, że wczoraj na TVN Style mówili o Dynatii? To był program chyba o 60 najlepszych scenach z filmów, seriali, niezapomnianych aktorach, itp. I pokazali scenę, jak Krystle wpadają z Alexis do basenu.... Joan powiedziała, że w tej bójce w basenie to improwizowała i wystraszyła się, jak Linda wzięła i pociągła ją za nogi. Ale wspomina to z wielkim sentymentem, bo to extra doświadczenie. Reportaż o Dynastii trwał to ok. 5 minut. Powiedzieli, że Dynastia słynie z bójek :lol:
ODPOWIEDZ