Programy TVN Style

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

Średni ten ostatni odcinek... Komentarze o "Lost" podobały mi się najbardziej :). Sonia Bohosiewicz powiedziała nawet, że jej mąż ściągał 5 sezon z netu xDD. "Dynastia" na pewno znajduje się na dobrym miejscu. Nie wiem czemu "M jak Miłość" tak wysoko :/. I jeszcze te wszystkie ochy i achy... Bleh! Chyba tylko Schejbal ma słuszne zdanie na temat tego serialu. Potem "Niewolnica Isaura" xDD. "Twin Peaks" też na pewno na dobrym miejscu, choć nigdy nie oglądałem. "Friends" na 5!!! :mrgreen: Bardzo pozytywne zaskoczenie :). "Kariery Nikodema Dyzmy" nigdy nie oglądałem i mam wrażenie, że jest zbyt wysoko. "Czterdziestolatek" zresztą też. I jeszcze "Wojna Domowa"... No i pierwsze miejsce... "Dom"?? O_o No nie... Total Fail! Jak zwykle nietrafione pierwsze miejsce! Pocieszam się tylko tym, że gdyby to był ranking amerykańskich seriali na pierwszym miejscu byłby "Friends" :).
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Poza pierwszą dziesiątka powinny być "LOST", "Twin Peaks" i "Kariera Nikodema Dyzmy". "Dynastia" i "M jak miłość" są serialami kultowymi i zasługują na pierwszą piątkę. W rankingu oba są za nisko. "Zagubieni" śmiało mogłyby zamienić się miejscami z "MnS". Moim zdaniem pierwsze miejsce czyli serial "Dom" nie powinno budzić większych kontrowersji, podobnie jak trzecie "Czterdziestolatka".
Tomala

Post autor: Tomala »

Nie będę już pisał kolejności bo Goku opisał je w takiej jak były po kolei :wink:
"Zagubieni" zdecydowanie za wysoko. Owszem ten serial zdobył w Polsce dużą popularność, ale jak napisał Dawidek, MNS spokojnie mogłaby się zamienić miejscem z "Lost".
"Dynastia" za nisko, a "Kariera Nikodema Dyzmy" stanowczo za wysoko. To już lepiej gdyby dali na to miejsce oklepanych "Czterech pancernych...", czy właśnie zamienili z "Dynastią".
"Wojna domowa" też za wysoko. Lepiej gdyby na tym miejscu był "Janosik" lub "Alternatywy 4".
Reszta miejsc mi pasuje.
Pierwsze miejsce "Domu" mnie nie dziwi. Nigdy tego nie oglądałem, tylko jakieś urywki, ale wszyscy mówią, że to taki piękny i wartościowy serial.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

A ja obstawiałem "Isaure" na 1 pozycji i Dynastię wyżej no ale triumfowały seriale polskie! "Dom" - nie oglądałem ale słyszałem ,że extra od rodziców. "Dyzma" również chwalony przez rodziców, oglądałem ale pamiętam 5/10, a co do "Czterdziestolatka" to hit niewątpliwy! "LOST" za wysoko a MNS za nisko, za wysoko w "66" byli też "Złotopolscy". A MJM to spodziewałem się ,że wysoko.

P.S. A ja nigdy nie czytałem, nie słyszałem i nie widziałem serialu "Twin Peaks" bo kojarzył mi się po tytule z serialem typu "Alaska" a mnie to nie bawi takie wiejskie życie a okazało się ,że bardzo się myliłem, w związku z tym czy którąś TV emituje ten serial :?:
Nobody does it better
Dawidek
Administrator

Pamiętam, że gdzieś w ubiegłym roku było to na Dwójce, chyba serial pokazywał też TVN7. Ale nie dam głowy, co do "Miasteczka Twin Peaks". Podejrzewam, że jeszcze conajmniej kila razy poleci w TV.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Zajrzałem w program i jest... W niedziele o 18:00 w TVNsiedem ale nie będę oglądał serialu od odcinka 18 z 22 drugiej serii, cóż poczekam na kolejną emisję.
Nobody does it better
Primok

Post autor: Primok »

Goku pisze:No i pierwsze miejsce... "Dom"?? O_o No nie... Total Fail! Jak zwykle nietrafione pierwsze miejsce!
To było do przewidzenia :P . To najważniejszy polski serial w historii już pomijając, czy jest ciekawy, czy nie :wink: . Zresztą jest on dla większości mlodych ludzi niezrozumiały.
Dawidek pisze:Poza pierwszą dziesiątka powinny być "LOST", "Twin Peaks" i "Kariera Nikodema Dyzmy". "Dynastia" i "M jak miłość" są serialami kultowymi i zasługują na pierwszą piątkę.
"Twin Peaks" pamiętam jak był na TVP i był to wielki hit. Głównie dlatego, że tego typu filmów i seriali w Polsce wcześniej nie było. Ludzie czekali na następne odcinki jak ostatnio na PB czy Lost np. :wink: . Zasługuje na pierwszą dziesiątkę.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Oczywiście że "Dynastia" powinna być najwyżej z zagranicznych seriali z wielu powodów, serialu "Dom" nawet nie znam, na liście powinien być te serial "Pokolenia", który swojego czasu stał się mega popularny.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Przed chwilą widziałem "66 niezapomnianych seriali". Był to epilog. Przedstawiano tam różne ciekawostki dot. seriali i tak. To dzięki "Policjantom z Miami" rozpoczęła się wielka kariera tego stanu. Wcześniej on był kojarzony jako stan dla emerytów. Po emisji tego serialu nastała moda na ten stan. Mieszkają tam między innymi Carmen Electra czy Will Smith. "Zagubieni" są kręcone na Hawajach. a Los Angeles czy Nowy Jork wyglądają rzeczywiście jak były kręcone odpowiednio w Los Angeles i nowym Jorku.
Największym szokiem było dla mnie wyznanie Tomasza Raczka, który reprezentował TVP na targach produkcji telewizyjnej. I tam mu proponowano kupienie...."Mody na sukces". On się na to nie zdecydował. Gdyby T. Raczek kupił ten serial, to niewykluczone, że "MnS" byłaby na Dwójce i to jeszcze wcześniej. Raczek powiedział, że był zdziwiony, jak jego koledzy zdecydowali się w 1994 roku zakupić serial. To nie koniec atrakcji. W tle oprócz starych urywków odcinków pokazano fragmenty gali z okazji wyemitowania 5000 odcinka. Pokazano J. McCook'a z mikrofonem jak przemawiał. :D Mam nadzieję, że niczego nie przekręciłem.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dawidek pisze:Największym szokiem było dla mnie wyznanie Tomasza Raczka, który reprezentował TVP na targach produkcji telewizyjnej. I tam mu proponowano kupienie...."Mody na sukces". On się na to nie zdecydował.
Nigdy go nie lubiłem, a teraz mam kolejny powód ku temu. Specjalista od nie wiadomo czego.
Tomala

Dawidek pisze:a Los Angeles czy Nowy Jork wyglądają rzeczywiście jak były kręcone odpowiednio w Los Angeles i nowym Jorku.
Zabawne. Akcja "Brzyduli Betty" dzieje się w Nowym Jorku, a 1. i 2. sezon były kręcone w Los Angeles i się nie pokapowałem. Dowiedziałem się dopiero jak przeczytałem o tym w "ŚS".
Damians pisze:Nigdy go nie lubiłem, a teraz mam kolejny powód ku temu. Specjalista od nie wiadomo czego.
Też go nie lubię. Teraz okazuje się, że gdyby nie on nie bylibyśmy tak zacofani z odcinkami w stosunku do USA/
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidek pisze:Przed chwilą widziałem "66 niezapomnianych seriali". Był to epilog. Przedstawiano tam różne ciekawostki dot. seriali i tak. To dzięki "Policjantom z Miami" rozpoczęła się wielka kariera tego stanu. Wcześniej on był kojarzony jako stan dla emerytów. Po emisji tego serialu nastała moda na ten stan. Mieszkają tam między innymi Carmen Electra czy Will Smith. "Zagubieni" są kręcone na Hawajach. a Los Angeles czy Nowy Jork wyglądają rzeczywiście jak były kręcone odpowiednio w Los Angeles i nowym Jorku.
Największym szokiem było dla mnie wyznanie Tomasza Raczka, który reprezentował TVP na targach produkcji telewizyjnej. I tam mu proponowano kupienie...."Mody na sukces". On się na to nie zdecydował. Gdyby T. Raczek kupił ten serial, to niewykluczone, że "MnS" byłaby na Dwójce i to jeszcze wcześniej. Raczek powiedział, że był zdziwiony, jak jego koledzy zdecydowali się w 1994 roku zakupić serial. To nie koniec atrakcji. W tle oprócz starych urywków odcinków pokazano fragmenty gali z okazji wyemitowania 5000 odcinka. Pokazano J. McCook'a z mikrofonem jak przemawiał. :D Mam nadzieję, że niczego nie przekręciłem.
A coś o Dynastii było?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Adex-fan Brooke pisze:A coś o Dynastii było?
Katarzyna Kwiatkowska opowiadała, że kiedyś jak była w 6. klasie i pojechała na wakacje do cioci na wschodzie kraju, to ta ciocia wchodziła w dialog z bohaterami :lol: I mówiła, że jak gdzieś tam Krystle szła po ciemku i za nią ktoś szedł chyba z jakąś deską, w którą był wbity gwóźdź to ta ciocia z takim wschodnim akcentem: "Krystle, uważaj, za Tobą!" ::loll:: Chyba nic więcej nie było o "Dynastii".
Tomala

Ostatnio coś mało oglądam TVN Style i nawet nie wiem czy wystartowała już jesienna ramówka? A jeśli nie to kiedy startuje?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

W zeszłym tygodniu zerknąłem i Lekcja Stylu była jeszcze stara :roll:
ODPOWIEDZ