Zagubieni (Lost)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 32

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

Kubeczku, czyżbyś dotarł już do wstrząsających akcji z Michael'em, Aną Lucią i Libby? ::chytry:: :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

DeaconFan pisze:Kubeczku, czyżbyś dotarł już do wstrząsających akcji z Michael'em, Aną Lucią i Libby? ::chytry:: :P
Tak, jestem akurat po tym odcinku. Wiedziałem ze spoilerów, że Michael zastrzeli te kobiety, ale nie wiedziałem, że w tej samej minucie i myślałem, że Libby pierwszą. Ale żałuję, że czytałem spoilery, jakbym nie czytał to byłby dla mnie na pewno wieeeelki szok i zwrot akcji, ale i tak to był szok. Tak robiłem w przypadku 4. serii PB, nie czytałem spoilerów i akurat ten sezon był dla mnie superowy i szokujący. Ale wracając do tematu to Michael ma u mnie dużego minusa, że powybijał 2/3 ważniejszych osób z tylnej części samolotu. ::kwasny:: A poza tym Ane-Lucię i Libby lubiłem. Żal mi będzie Hurley'a jak się dowie o śmierci Libby. :cry:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 32

Dobrze, że nie zabił Mr. Eko - to jedna z moich ulubionych postaci i jak dla mnie najlepsza postać z tylnej części samolotu. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

No, Eko jest fajny, ale moim zdaniem byłby jeszcze fajniejszy, gdyby nie był taj bardzo religijny. Wtedy by się częściej jego bójki oglądało, a on fajnie się leje tym kijem. :) A tak to wali tylko gdy musi, w obronie kogoś.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Co do postaci, które lubię, to zdecydowanie moim naj naj naj ulubieńszym bohaterem jest Sawyer :serce: :: bow :: :zeby: Jest cyniczny, zgryźliwy, niemiły i z początku nikt na wyspie go nie lubił, ale ja go pokochałam od pierwszego odcinka :wink:
Ogólnie zwykle w filmach i serialach podobają mi się postacie, które robią trochę zamieszania i wprowadzają nieco kontrowersji, dlatego z LOST przypadła mi do gustu też Ana-Lucia, o której pisaliście wyżej :wink:
Za Michaelem z kolei od początku nie przepadałam, był taki przemądrzały i tym samym wkurzający ::jezyk::
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

kimberly1990 pisze: Jest cyniczny, zgryźliwy, niemiły i z początku nikt na wyspie go nie lubił, ale ja go pokochałam od pierwszego odcinka
Ja też go pokochałam od pierwszego odcinka :mrgreen: , ale po zabiciu prawdziwego Sawyera zaczął zmieniać się, a w 5 sezonie był już zupełnie inny. Aktor go grający powiedział jednak, ze stary Sawyer wraca w ostatnim sezonie.

Za postaciami z tylnej częsci samolotu raczej nie przepadałam. Lubię za to jeszcze Desa, Juliet, Milesa. Zaraz za nimi są: Faraday, Boone, Shannon, Sayid, Sun, Jin, Claire, Hurley, Charlie, Frank. (kolejnosć przypadkowa)
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 32

Ja z bohaterów najbardziej lubię Locke'a, Sawyer'a, Jin'a, Desmonda, Miles'a, Frank'a, Eko, Daniela, Boone'a i Richard'a (bo ta postać mnie akurat najbardziej interesuje :P ). Jack'a średnio lubię (bo to w końcu rywal Sawyer'a, ale czasem da się lubić), Ben - to niejednoznaczna postać, ale ciekawa, Hurley jest śmieszny, ale czasami wkurzający...
Kobiety zaś nie należą do moich ulubionych postaci: Claire jest ładna, ale średnio ją lubię, Juliet chyba najlepsza z nich wszystkich (ale w 3 serii jej nie lubiłem), Kate najgorsza - w ogóle nie lubię tego całego trójkąta Jack/Kate/Sawyer, poza tym Kate ma czasem nudne flashbacki... :roll:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

OMG! ::plask wczolo: Zapomniałam dodać, że moją drugą najukochańszą postacią, zaraz po Sawyer'ze, jest BEN :: bow :: :: bow :: :: bow :: :mrgreen: Jak dla mnie jest genialną postacią, bo bardzo ciekawą. Poza tym uwielbiam jego kamienną twarz i opanowany głos kiedy mówi, ale to już zasługa doskonałego aktorstwa w wydaniu Michaela Emmersona :: bow :: :zeby:

Oby wrócił dawny Sawyer. On ma swój urok, jak jest takim wrozdem na tyłku dla innych robitków :serce:
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 2

Post autor: Pottermaniack »

W TVP1 powariowali! ::plask wczolo:: 10 czerwca rusza 5 seria "LOST", jednak nie tak jak zwykle, czyli dwa odcinki tuż po sobie, tylko jeden, po "Londyńczykach" :

http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=14
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dzięki temu będziecie mogli oglądać serial dłużej :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 32

Damians pisze:Dzięki temu będziecie mogli oglądać serial dłużej
Też tak myślę, jak są po 2 odcinki to szybko sezon zleci i będzie więcej czekania na kolejny.
Szczególnie fatalnie jest jak są np. 2 odcinki tak od 22:00. A na drugi dzień trzeba wstać do szkoły. ::kwasny::
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 2

Post autor: Pottermaniack »

DeaconFan pisze:
Damians pisze:Dzięki temu będziecie mogli oglądać serial dłużej
Też tak myślę, jak są po 2 odcinki to szybko sezon zleci i będzie więcej czekania na kolejny.
TVP emituje teraz jeden odcinek MNS zamiast dwóch, jest dobrze, czy jest źle? :P Od zawsze "LOST" było emitowane po dwa odcinki, TVP dzięki temu było lepsze od AXN i N, które emitują tylko jeden odcinek. Zawsze w czwartek miałem zapewnioną dobrą zabawę na dwie godziny, a teraz mam tylko jedną. Zmiana na gorsze.
Tomala

Post autor: Tomala »

Pottermaniack pisze:TVP emituje teraz jeden odcinek MNS zamiast dwóch, jest dobrze, czy jest źle? Od zawsze "LOST" było emitowane po dwa odcinki, TVP dzięki temu było lepsze od AXN i N, które emitują tylko jeden odcinek. Zawsze w czwartek miałem zapewnioną dobrą zabawę na dwie godziny, a teraz mam tylko jedną. Zmiana na gorsze.
Ale MNS i "Lost" to zupełnie co innego. Odcinki MNS trwają tylko 20 minut, a w dodatku jest ich tak dużo, że spokojnie może sobie lecieć po 2 odcinki jeszcze przez kilka lat, a sezon "Lost" ma 20 kilka odcinków, więc dłużej sobie pooglądasz. Poza tym będziesz miał lepsze wrażenie upływu czasu w serialu.
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Ciekawy artykuł dotyczący Lost - "Top 50 Lost Loose Ends: What We Know Now". Dotyczy różnych tajemnic z Lost i niewyjaśnionych wątków oraz tego, co już wiemy na ten temat. Trochę spraw zostało całkowicie rozwiązanych, kilka tylko częściowo, ale najwięcej utkwiło w martwym punkcie. Są to:

#50: The Others and the Outside World
#49: Who Is the Guy with the Eye Patch?
#48: Getting to the Prison Island
#47: The Quote on Eko's Stick: John 3:05
#46: The Four-Toed Statue Foot
#45: Why Were All the Guns in the Hatch?
#44: The Cable
#43: Compass Bearing 325
#42: The ? Hatch a.k.a. "The Pearl"
#41: The Radio Tower
#40: The Skeletons in the Cave
#39: Why Didn't Ben Take Jack Earlier?
#38: The Significance of 108 Minutes
#37: How Long Have the Events on the Island Been Going On?
#36: Who Is Christian's Daughter?
#35: Where Is the Pearl's Crew?
#34: Black & White Symbolism
#33: Jack Tossed from the Plane
#32: The Supply Drop
#31: Why Couldn't Desmond Leave?
#30: Ben's Always Lived on the Island
#29: Where Was Desmond Hiding His Boat?
#28: Survivors Captured by the Others
#27: The DHARMA Shark
#26: Libby
#25: The Black Rock
#24: Michael & Walt
#23: Desmond Can See the Future
#22: The Hatch Implosion
#21: Christian's Body
#20: Aaron
#19: Voices in the Woods
#18: Eko's Death
#17: The Others' List
#16: The "Good" People on the Others' List
#15: Why Do the Others Want Children?
#14: Surviving the Crash
#13: Christian Symbology
#12: The Others' Master Plan
#11: What Hides the Island?
#10: The Disease
#9: The Healing Powers of the Island
#8: Locke's Legs
#7: Dead Characters Appearing
#6: The Polar Bears (wiwi - coś dla ciebie, wiem, że cię to ciekawi)
#5: The Unusual Connections Between Castaways
#4: The DHARMA Initiative
#3: Walt's Powers
#2: The Monster
#1: The Numbers (No a jakże by mogło być inaczej - one są wszędzie ! :D)

Chciaż artykuł jest w języku angielkim, to warto się pomęczyć , bo naprawdę ciekawy. A was, która zagadka interesuje najbardziej?
Tutaj link, ale - uważajcie, artykuł może zawierać spoilery, jeśli nie jesteście na bieżąco z odcinkami z USA:

http://ie.tv.ign.com/articles/939/939083p1.html
Mikiks

Post autor: Mikiks »

To wszystko świadczy o tym, że ten serial jest po prostu niedopracowany, nie wiem po co oglądać coś, co jest nielogiczne i "nie trzyma się kupy" nawet dla tych, którzy go stworzyli ? :)
ODPOWIEDZ