Zagubieni (Lost)
Tak, jestem akurat po tym odcinku. Wiedziałem ze spoilerów, że Michael zastrzeli te kobiety, ale nie wiedziałem, że w tej samej minucie i myślałem, że Libby pierwszą. Ale żałuję, że czytałem spoilery, jakbym nie czytał to byłby dla mnie na pewno wieeeelki szok i zwrot akcji, ale i tak to był szok. Tak robiłem w przypadku 4. serii PB, nie czytałem spoilerów i akurat ten sezon był dla mnie superowy i szokujący. Ale wracając do tematu to Michael ma u mnie dużego minusa, że powybijał 2/3 ważniejszych osób z tylnej części samolotu.DeaconFan pisze:Kubeczku, czyżbyś dotarł już do wstrząsających akcji z Michael'em, Aną Lucią i Libby?![]()
- kimberly1990
Co do postaci, które lubię, to zdecydowanie moim naj naj naj ulubieńszym bohaterem jest Sawyer
Jest cyniczny, zgryźliwy, niemiły i z początku nikt na wyspie go nie lubił, ale ja go pokochałam od pierwszego odcinka
Ogólnie zwykle w filmach i serialach podobają mi się postacie, które robią trochę zamieszania i wprowadzają nieco kontrowersji, dlatego z LOST przypadła mi do gustu też Ana-Lucia, o której pisaliście wyżej
Za Michaelem z kolei od początku nie przepadałam, był taki przemądrzały i tym samym wkurzający
Ogólnie zwykle w filmach i serialach podobają mi się postacie, które robią trochę zamieszania i wprowadzają nieco kontrowersji, dlatego z LOST przypadła mi do gustu też Ana-Lucia, o której pisaliście wyżej
Za Michaelem z kolei od początku nie przepadałam, był taki przemądrzały i tym samym wkurzający
Ja też go pokochałam od pierwszego odcinkakimberly1990 pisze: Jest cyniczny, zgryźliwy, niemiły i z początku nikt na wyspie go nie lubił, ale ja go pokochałam od pierwszego odcinka
Za postaciami z tylnej częsci samolotu raczej nie przepadałam. Lubię za to jeszcze Desa, Juliet, Milesa. Zaraz za nimi są: Faraday, Boone, Shannon, Sayid, Sun, Jin, Claire, Hurley, Charlie, Frank. (kolejnosć przypadkowa)
Ja z bohaterów najbardziej lubię Locke'a, Sawyer'a, Jin'a, Desmonda, Miles'a, Frank'a, Eko, Daniela, Boone'a i Richard'a (bo ta postać mnie akurat najbardziej interesuje
). Jack'a średnio lubię (bo to w końcu rywal Sawyer'a, ale czasem da się lubić), Ben - to niejednoznaczna postać, ale ciekawa, Hurley jest śmieszny, ale czasami wkurzający...
Kobiety zaś nie należą do moich ulubionych postaci: Claire jest ładna, ale średnio ją lubię, Juliet chyba najlepsza z nich wszystkich (ale w 3 serii jej nie lubiłem), Kate najgorsza - w ogóle nie lubię tego całego trójkąta Jack/Kate/Sawyer, poza tym Kate ma czasem nudne flashbacki...
Kobiety zaś nie należą do moich ulubionych postaci: Claire jest ładna, ale średnio ją lubię, Juliet chyba najlepsza z nich wszystkich (ale w 3 serii jej nie lubiłem), Kate najgorsza - w ogóle nie lubię tego całego trójkąta Jack/Kate/Sawyer, poza tym Kate ma czasem nudne flashbacki...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- kimberly1990
OMG!
Zapomniałam dodać, że moją drugą najukochańszą postacią, zaraz po Sawyer'ze, jest BEN
Jak dla mnie jest genialną postacią, bo bardzo ciekawą. Poza tym uwielbiam jego kamienną twarz i opanowany głos kiedy mówi, ale to już zasługa doskonałego aktorstwa w wydaniu Michaela Emmersona
Oby wrócił dawny Sawyer. On ma swój urok, jak jest takim wrozdem na tyłku dla innych robitków
Oby wrócił dawny Sawyer. On ma swój urok, jak jest takim wrozdem na tyłku dla innych robitków
- Pottermaniack
- x 2
W TVP1 powariowali!
: 10 czerwca rusza 5 seria "LOST", jednak nie tak jak zwykle, czyli dwa odcinki tuż po sobie, tylko jeden, po "Londyńczykach" :
http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=14
http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=14
Też tak myślę, jak są po 2 odcinki to szybko sezon zleci i będzie więcej czekania na kolejny.Damians pisze:Dzięki temu będziecie mogli oglądać serial dłużej
Szczególnie fatalnie jest jak są np. 2 odcinki tak od 22:00. A na drugi dzień trzeba wstać do szkoły.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- Pottermaniack
- x 2
TVP emituje teraz jeden odcinek MNS zamiast dwóch, jest dobrze, czy jest źle?DeaconFan pisze:Też tak myślę, jak są po 2 odcinki to szybko sezon zleci i będzie więcej czekania na kolejny.Damians pisze:Dzięki temu będziecie mogli oglądać serial dłużej
Ale MNS i "Lost" to zupełnie co innego. Odcinki MNS trwają tylko 20 minut, a w dodatku jest ich tak dużo, że spokojnie może sobie lecieć po 2 odcinki jeszcze przez kilka lat, a sezon "Lost" ma 20 kilka odcinków, więc dłużej sobie pooglądasz. Poza tym będziesz miał lepsze wrażenie upływu czasu w serialu.Pottermaniack pisze:TVP emituje teraz jeden odcinek MNS zamiast dwóch, jest dobrze, czy jest źle? Od zawsze "LOST" było emitowane po dwa odcinki, TVP dzięki temu było lepsze od AXN i N, które emitują tylko jeden odcinek. Zawsze w czwartek miałem zapewnioną dobrą zabawę na dwie godziny, a teraz mam tylko jedną. Zmiana na gorsze.
Ciekawy artykuł dotyczący Lost - "Top 50 Lost Loose Ends: What We Know Now". Dotyczy różnych tajemnic z Lost i niewyjaśnionych wątków oraz tego, co już wiemy na ten temat. Trochę spraw zostało całkowicie rozwiązanych, kilka tylko częściowo, ale najwięcej utkwiło w martwym punkcie. Są to:
#50: The Others and the Outside World
#49: Who Is the Guy with the Eye Patch?
#48: Getting to the Prison Island
#47: The Quote on Eko's Stick: John 3:05
#46: The Four-Toed Statue Foot
#45: Why Were All the Guns in the Hatch?
#44: The Cable
#43: Compass Bearing 325
#42: The ? Hatch a.k.a. "The Pearl"
#41: The Radio Tower
#40: The Skeletons in the Cave
#39: Why Didn't Ben Take Jack Earlier?
#38: The Significance of 108 Minutes
#37: How Long Have the Events on the Island Been Going On?
#36: Who Is Christian's Daughter?
#35: Where Is the Pearl's Crew?
#34: Black & White Symbolism
#33: Jack Tossed from the Plane
#32: The Supply Drop
#31: Why Couldn't Desmond Leave?
#30: Ben's Always Lived on the Island
#29: Where Was Desmond Hiding His Boat?
#28: Survivors Captured by the Others
#27: The DHARMA Shark
#26: Libby
#25: The Black Rock
#24: Michael & Walt
#23: Desmond Can See the Future
#22: The Hatch Implosion
#21: Christian's Body
#20: Aaron
#19: Voices in the Woods
#18: Eko's Death
#17: The Others' List
#16: The "Good" People on the Others' List
#15: Why Do the Others Want Children?
#14: Surviving the Crash
#13: Christian Symbology
#12: The Others' Master Plan
#11: What Hides the Island?
#10: The Disease
#9: The Healing Powers of the Island
#8: Locke's Legs
#7: Dead Characters Appearing
#6: The Polar Bears (wiwi - coś dla ciebie, wiem, że cię to ciekawi)
#5: The Unusual Connections Between Castaways
#4: The DHARMA Initiative
#3: Walt's Powers
#2: The Monster
#1: The Numbers (No a jakże by mogło być inaczej - one są wszędzie !
)
Chciaż artykuł jest w języku angielkim, to warto się pomęczyć , bo naprawdę ciekawy. A was, która zagadka interesuje najbardziej?
Tutaj link, ale - uważajcie, artykuł może zawierać spoilery, jeśli nie jesteście na bieżąco z odcinkami z USA:
http://ie.tv.ign.com/articles/939/939083p1.html
#50: The Others and the Outside World
#49: Who Is the Guy with the Eye Patch?
#48: Getting to the Prison Island
#47: The Quote on Eko's Stick: John 3:05
#46: The Four-Toed Statue Foot
#45: Why Were All the Guns in the Hatch?
#44: The Cable
#43: Compass Bearing 325
#42: The ? Hatch a.k.a. "The Pearl"
#41: The Radio Tower
#40: The Skeletons in the Cave
#39: Why Didn't Ben Take Jack Earlier?
#38: The Significance of 108 Minutes
#37: How Long Have the Events on the Island Been Going On?
#36: Who Is Christian's Daughter?
#35: Where Is the Pearl's Crew?
#34: Black & White Symbolism
#33: Jack Tossed from the Plane
#32: The Supply Drop
#31: Why Couldn't Desmond Leave?
#30: Ben's Always Lived on the Island
#29: Where Was Desmond Hiding His Boat?
#28: Survivors Captured by the Others
#27: The DHARMA Shark
#26: Libby
#25: The Black Rock
#24: Michael & Walt
#23: Desmond Can See the Future
#22: The Hatch Implosion
#21: Christian's Body
#20: Aaron
#19: Voices in the Woods
#18: Eko's Death
#17: The Others' List
#16: The "Good" People on the Others' List
#15: Why Do the Others Want Children?
#14: Surviving the Crash
#13: Christian Symbology
#12: The Others' Master Plan
#11: What Hides the Island?
#10: The Disease
#9: The Healing Powers of the Island
#8: Locke's Legs
#7: Dead Characters Appearing
#6: The Polar Bears (wiwi - coś dla ciebie, wiem, że cię to ciekawi)
#5: The Unusual Connections Between Castaways
#4: The DHARMA Initiative
#3: Walt's Powers
#2: The Monster
#1: The Numbers (No a jakże by mogło być inaczej - one są wszędzie !
Chciaż artykuł jest w języku angielkim, to warto się pomęczyć , bo naprawdę ciekawy. A was, która zagadka interesuje najbardziej?
Tutaj link, ale - uważajcie, artykuł może zawierać spoilery, jeśli nie jesteście na bieżąco z odcinkami z USA:
http://ie.tv.ign.com/articles/939/939083p1.html