Programy rozrywkowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Już za pół godziny Joś. Pierwszy odcinek potrwa... 3 h ::ke:: Co oni chcą w tak długim czasie robic to ja nie wiem.Znowu te emocje, oby były dziś zagrożenia.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja mam nadzieję, że nie będzie dziś zagrożeń, nie lubię tego w pierwszym odcinku.

Co do 3 h odcinka, to stanowczo za dużo - mi się już po 1,5 godziny nie chce oglądać...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dla mnie mogłoby to trwać całą noc :mrgreen:
Już za 15 minut, emocje sięgają zenitu :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Przez cały odcinek myslałem, że nie będzie zagrożeń, Kasia mówiła jeszcze, że mamy cały tydzień na głosowanie ( np przy Jachowskim). A tu nagle końcówka programu i odczytują zagrożenia.

Co do zagrożonych :Robert Kudelski i Robert Moskwa-wierni fani Joś nie mogą byc zaskoczeni, wokalnie są najsłabsi i mocno odstają od reszty. Prawdziwa walka zacznie się, za tydzień kiedy jeden Robert da jokera drugiemu i z reszty będą dwie osoby zagrożone.

To już pewne będziemy mieli dwuosobowy finał, czyli taki jak w początkowych edycjach, jakoś ten kilkuetapowy z 4. i 5. edycji mi się nie podobał, dobrze, że wracają do korzeni.

Co do wykonań. Bardzo słabo dobrany repertuar. Kazadi, Włodarczyk, Liszkowska, Jabłczyńska i Samojłowicz miały podobne piosenki w połączeniu z chórem brzmiały one jednakowo.

Więc żadna z moich faworytek nie trafiła w dobry utwór.
Bardzo się stęskniłem za cudownym głosem Asi Jabłczyńska, musi on a nagrac płytę z kolędami lub kołysankami. Po prostu się rozpływam.
Agnieszka Włodarczyk nie wiedziała co zrobic z tym utworem i wyszło jak wyszło i jeszcze na kolejny tydzień wylosowała "Miałeś byc" Brodki-utwór zupełnie nie dla niej, a w 1. edycji jakie świetne piosenki miała i przy jej mozliwosciach wokalnych były ciary u widzów. A więc mam nadzieję, że Brodkę przemknie bez zagrożenia i internauci będą jej wybierac piosenki na jej mozliwosci.
Joasia Liszowska też nie miała się czym popisac, piosenka słaba i ten chór.

Liszowska, Włodarczyk, Jablczyńska w kolejnym tygodniu mają najgorsze piosenki, co za pech. :(

A kto oglądał Mam talent niech żałuje, w Joś było show były emocje :D
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Damians

O tak Bolly, emocje były gigantyczne! Na końcu przy tych zagrożeniach serce bardziej mi waliło, niż przed ogłoszeniem wyników z matury ustnej, kiedy też tak stałem z ludźmi na środku klasy i czekałem, aż wyczytają moje nazwisko ::loll::
Jestem jakiś nienormalny, jeszcze mi serce wali ::loll:: :zeby: ::plask wczolo:

Zgadza się, że można było się tego spodziewać - Moskwa i Kudelski, ale myślałem też o Jachowskim. Kiedy on przeszedł bardzo bałem się o Agę, o Aśce Jabłczyńskiej w ogóle zapomniałem, jak zobaczyłem ją na końcu zapowietrzyłem się ::loll:: Za tydzień będę trzymał pod ręką telefon i już na zapas wykręcę 999 :lol: Tak się bałem, że to ona może być zagrożona, jeszcze z Kudelskim, to byłaby katastrofa, zagłada!

A już się cieszyłem, że nie będę więcej przeżywał takich emocji, kiedy skończyło się JOŚ 5, jeszcze rozbito Brylantowego Jokera, Edyta zapowiedziała, że to koniec, w ostatnim odcinku to ona wydała ostatnie jęki w tym programie, a tu znowu emocje pod sufitem, czuję się po tym jak pijany ::rad:: ::loll::

W sumie pierwszy odcinek, to mogę się rozpisać, teraz mam wenę, za kilka tygodni mogę nie mieć xD

Wróciła Kasia Cichopek :D :serce: Jeszcze jest jednak gruba ta sukienka jeszcze to podkreślała, mam nadzieję, że pod koniec edycji wróci do dawnej figury. Nareszcie świetne prowadzenie, z Krzyśkiem tworzą najlepszy duet w historii telewizji!

Numer z tymi kulkami nie podobał mi się. Z jednej strony były jeszcze dodatkowe emocje, no ale z drugiej... niektóre gwiazdy są teraz poszkodowane. Aga trafia na dziwną piosenkę, żeby coś z tego wyszło musi ją zinterpretować całkowicie po swojemu. A była tam piosenka "Orła cień" Varius Manx, idealna dla niej ::kwasny::

Za dwa tygodnie to my wybieramy - głosujemy tutaj - http://www.rmf.fm/akcje/?a=jos2009
Jest To nie tak jak myślisz Edyty :mrgreen:
Mam nadzieję, że zaśpiewa to albo Lisza - ostre wykonanie, albo Jabłczyńska - słodkie wykonie. Wybrałem Jabłczyńską. A do Respondka pasują idealnie Konstelacje PIN-u, ostatnio moja ulubiona piosenka.

Edyta na twarzy wyglądała jak Jackson xD Może on wstąpił w jej ciało :lol:
Na początku próbowała być profesjonalną jurorką, ale i tak wyszło jak zawsze - skrzywdziła Agę dając jej 2 punkty. Gdyby identycznie zaśpiewała w I edycji dostałaby 5. A Rudiemu chyba mózg schudł, nie ciało ::loll:: Dał jej trzy punkty, a później Laurze 6, nie wiem za co ::kwasny::

Aaa i Edyta wygrała z tym tekstem o kopiowaniu kogoś, w sensie wiadomym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :: bow :: ::cojest:: :zeby:

Jabłczyńska ma głos z płowy 3. edycji, jeszcze musi cały czas pracować, żeby mieć taki, jak z końca. Ale i tak nie było źle, mnie się jej wykonanie bardo podobało, właśnie takie takie piosenki do niej pasują, jak już śpiewał Piechotą do lata, Kaziu zakochaj się, czy Dmuchawce, latawce... Choć z drugiej strony Umbrella czy It's raining man też wykonała fenomenalnie. Też chciałbym usłyszeń jej płytę z kołysankami, zasypiałbym przy niej xDD Ale z kolędami też może być.

Lisza wspomniała coś o płycie, przydałaby się, oj przydałaby się :mrgreen:

Moskwa więcej mówił niż śpiewał, ale w sumie wyszło fajnie. Kudelski całą zeszłą edycję śpiewał tak kwadratowo, nie wiem, dlaczego jury tego nie słyszało. Lubię ich obu, ale Kudelskiego występy mam cały czas w pamięci, więc niech zostanie Moskwa.
A co do Brylantowego Jokera ( o ile będzie?? ), to nie będzie tak, że będą się zagrożeni wymieniali, tutaj liczą się znajomości :lol: 8) Jak przegra Kudelski, to da Jabłczyńskiej - aby Na wspólnej liczyło się nadal, a jak Moskwa - to Adze Włodarczyk, w końcu razem walczyli z Nataszą, nawet w kulisach prawie cały czas byli razem.

I jeszcze chce wspomnieć o Respondku. Zaśpiewał FENOMENALNIE!! Jakby nagrał płytę, obskakiwał różne festiwale, jakoś się częściej pojawiał w mediach - byłbym jego fanem, ale właśnie tego mi w nim brakuje. Może wygrać tę edycję, ale on nic z tego nie zrobi, wszytko pooddaje i pamięć już całkowicie o nim zaniknie ::kwasny::

Mógłbym tak o JOŚ jeszcze pisać i pisać, jak mi sie coś przypomni, to jeszcze napisze ::loll:: :lol: ::jezyk::
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Ja z JOŚ oglądałam początek, w środku kilka urywków i chwilę po zakończeniu MT.

Odetchnęłam z ulgą, że zrezygnowali z tych obciachowych filmików z udziałem gwiazd przed ich występami. ::jezyk::
Pomysł z losowaniem utworów spodobał mi się, bo według mnie gwiazdy powinny umieć poradzić sobie z każdym repertuarem.
Jurorzy oceniali bardzo srogo, ale wolę tę opcję niż kiedy dają same "szóstki", bo to nudne, choć oceny i tak nie mają wpływu na zagrożenia.

Były jakieś liny, które miały być? 8)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Beja pisze:Odetchnęłam z ulgą, że zrezygnowali z tych obciachowych filmików z udziałem gwiazd przed ich występami.
Pomysł z losowaniem utworów spodobał mi się, bo według mnie gwiazdy powinny umieć poradzić sobie z każdym repertuarem.
Jurorzy oceniali bardzo srogo, ale wolę tę opcję niż kiedy dają same "szóstki", bo to nudne, choć oceny i tak nie mają wpływu na zagrożenia.
Znowu podzielam twoje zdanie Beja. :)
Jak oglądałem zawsze te filmiki to byłem jakiś taki... heh... zażenowany, co do ocen to jednak trochę głupio że początkowo były bardziej surowe (tu ucierpieli Chamski i Włodarczyk), a potem naciągali oceny np. Moskwie i Kudelskiemu (do których jednak zbytnio nic nie mam). ::kwasny::
Beja pisze:Były jakieś liny, które miały być?
Nie było chyba nic takiego. :roll:

Wczorajszy odcinek jednak naprawdę był wart obejrzenia! Odzyskuje wiarę w tę edycję! Jednak ten pojedynek mistrzów to nie jest zły pomysł, dobrze, że są te surowsze oceny, w ogóle jakąś większą skalę powinni wprowadzić czy coś, więcej utrudnień, "cięższy" repertuar.

Co do jurorów i prowadzących, Edytka była nawet znośna, Rudi miał miejscami fajne teksty, Ela - wiadomo klasa, nie było czwartego jurora, choć właściwie był nim Rubik, który wtrącał swoje trzy grosze. :wink:
Ibisz i Cichopek jak wiadomo znacznie lepszy duet niż Lisza-Ibisz. Krzysiek jednak wspomniał o słynnym Śledziku. :lol:

Uczestnicy: do grona fawoytów dołączam Respondka - był moim faworytem w III edycji, ale potem się na niego wkurzyłem, bo zaniechał dalszej pracy (ale głos pozostał :) ). I tu zgadzam się z Damiansem - zaśpiewał genialnie, ale jego wada to właśnie to że on nic z tym swoim talentem potem nie robi. :roll:
Patrycja Kazadi - jedna z moich faworytek, miłe zaskoczenie, że jurorzy ją tak docenili na tle takich osób jak Włodarczyk, czy Liszowska. :)
Jachowski, Jabłczyńska - przyzwoicie, podobało mi się.
Chamski i Włodarczyk - trochę rozczarowali, ale trzeba dać im jeszcze szansę.
Liszowska - wielka diva programu, nie przepadam za nią, ale talent ma.

Nowakowska, Moskwa, Kudelski, Samojłowicz - pierwsi dla mnie do wylotu. Z duetu zagrożonych nie wiem kogo wybrać - panowie są sympatyczni, ale odstają wokalnie od reszty...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wczoraj najbardziej podobały mi się wykony Liszowskiej, Jabłczyńskiej i Kazadi. Zachowanie Agnieszki Włodarczyk żenada. Przejęła się notami jurorów i później jak Kasia Cichopek powiedziała jej, że przecież może być spokojna bo nagrała płytę, wygrała 1 edycję, więc ma fanów którzy będą na nią głosować, a ona na to- "No nie wiem". :lol: Jak dla mnie to porażka, że zwyciężczyni 1 edycji wypadała tak słabo, jeszcze te jej wymuszone uśmiechy i miny za kulisami. :lol: Oj, Aga może się nieźle w tej edycji przejechać. Aż żałuję, że nie ma tam teraz Nataszy. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

No właśnie, Aga wczoraj to pełna porażka.
Podczas gdy Natasza króluje w TzG... :roll:
Awatar użytkownika
Damians

A ja teraz sobie słucham te występy w ipla i wykon Agi Włodarczyk wcale nie był taki zły. Normalne wykonanie tej piosenki, lepiej by tego nikt nie zaśpiewał. A że piosenka taka dziwna, to już wina Rubika, on je przydzielał.
I jeszcze dokładnie przesłuchałem piosenkę, którą śpiewa za tydzień "Miałeś być" Brodki i też nie jest źle. Piosenka bardzo podobna do tych z płyty Agnieszki, tylko tam mogli modulować głos komputerowo i wyszedł taki delikatny, zobaczymy na żywo, jak to wyjdzie.
Włodarczykowa dzięki JOŚ odniosła największy sukces, nagrała złota płytę, a wydała także platynową, o czym nie wiem dlaczego nie wspominają ( to ta z piosenkami JOŚ, tylko kiedyś w TT o tym pisali, czy Aga wspomniała w wywiadzie ). Nikt nie potworzył już tego sukcesu.
Jedynie Pol wydał złotą płytę, ale z coverami.
A reszta kompletnie nic.

SMS-y jestem gotowy wysyłać właśnie na Agę i na Asie Jabłczyńską ( cały czas słucham jej wczorajszego wykonania, bardzo mi się podoba :P ), ale jeszcze nie są im potrzebne, gdzieś od połowy się zacznie.
Goku

Post autor: Goku »

Zauważyliście, że po 6 edycji JoŚ z tych wszystkich show z gwiazdami zostanie już tylko TzG(pod warunkiem, że to nie będzie ostatnia edycja)? :) Dobrze, że ta moda się już skończyła, bo w pewnym momencie tylko trochę brakowało, a pojawiłyby się kolejne, bezsensowne programy w stylu "Jak Oni Srają", gdzie gwiazdy zamykane by były w toalecie, a potem widzowie i jurorzy ocenialiby która kupa najbardziej, a która najmniej im się podobała :lol:
Tomala

Post autor: Tomala »

Też mnie to cieszy, że era tych programów już się kończy. One mnie już totalnie nudzą. TzG oglądam, bo w tej edycji są ciekawe gwiazdy, ale sam program zbytnio mnie nie ciekawi, a JOŚ nie oglądam już wcale. Nigdy właściwie nie oglądałem tego regularnie, ale kiedyś lubiłem popatrzeć.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Te programy są nudne, bo wszystkie są w sumie tym samym, ocenianie czegoś, co robią gwiazdy, zachwycaniem się nad gwiazdami, słodzeniem im i sobie nawzajem. :roll: Jedynie GTnL odstawało od reszty, bo Doda zawsze zapewniała skandale. :lol: W trzeciej mogli bardziej wykorzystać Dodę, Jolkę i Jacykowa. :twisted: O wiele ciekawsze są programy kontrowersyjne, niż monotonne i przesłodzone.
Awatar użytkownika
Damians

Agnieszka Włodarczyk ma zapalenie ucha :| ::kwasny:: ::bojesie::
Żeby tylko nie miała jakiś komplikacji, bo aż się boję myśleć, co może się stać... ::bojesie:: ::bojesie:: ::bojesie::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Grzegorz Marcisz, uczestnik Big Brothera 4.1. nie żyje... Miał 25 lat...
Na jego profilu ktoś przed chwilą wgrał do galerii zdjęć klepsydrę...
http://nasza-klasa.pl/profile/45380/gallery/album/2/72
:(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ