Dzięki DeaconFan, widzę więc że śledzisz Y&R, super
Fajnie jakby Daisy okazała się Dianą (córką Sheili i Massima), ale Ryder nie może być synem Sheili bo przecież kiedyś Sheila nie znała się z Tomem. Bardzo ciekawe co czeka Lauren i Amber jeśli Sheila wkroczy znowu w ich życie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tak, śledzę od jakiś paru miesięcy w miarę regularnie Y&R, też się zastanawiałem czy to możliwe, żeby Sheila i Tom Fisher mieli wspólne dziecko w przeszłości, może jednak Ryder nie jest jej synem, albo jest adoptowany przez nią po śmierci Toma...
Ogólnie jednak ostatnio takie sobie te odcinki, ciekawi mnie kiedy wrócą Victor i Nikki (ma ktoś jakieś info?) i jak będą wyglądały święta Bożonarodzeniowe w Y&R (bo jeszcze ich nie widziałem w tym serialu), a tak w ogóle to zauważyłem, że tutaj bohaterowie obchodzą niemal każde chyba święto (ostatnio Halloween, Święto Dziękczynienia) w przeciwieństwie do postaci z B&B...
No i pod koniec grudnia ma się pojawić nowy Malcolm - brat Neila, biologiczny ojciec Lily grany teraz przez nowego aktora - Dariusa McCrary (dawniej przez dość znanego aktora telewizyjnego Shemara Moore'a).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.
Nadrabiam porządnie Y&R i uświadamiam sobie że nie mam pewności co do wielu rzeczy, więc czy ktoś mógłby mnie upewnić w takich sprawach jak:
Ile dzieci ma Victor,Nikki,Jack,Nick,Cloe,Katherine,zmarły John Abbot i z kim? Czyli kto jakie dzieci i rodzeństwo
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Katerine ma zagubioną córkę i raz jest nią Jill raz nie jest zależy jak się wyniki ustawią Aktualnie nie jest
ĄŚ.p.John miał Ashley, Traci, Jacka i Billa. Chloe,ma córkę z Billy'm choc wcześniej wrabiała w dziecko Cane'a Victor ma Victorie, Nicka i Adama , pierwszą dwójkę z Nikki. Nick ma jedno dziecko z Phyllis i w sumie 3 dzieci z Sharon choc jedna dzieczynka zmarła za młodu (jakieś 12 lat miała), a to najnowsze dziecko, Nicka i Sharon to Adam podmienił z martwym dzieckiem Ashley.Jack ma dużo dzieci, ale żadne aktualnie na stanie w obsadzie. Tyle sie dowiedziałem jak oglądałem YR
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
A kiedy Sharon urodziła kolejne dziecko Nicka, ale to dziecko Ashley? i kiedy okazało się że jednak Jill nie jest Katherine? Jeszcze jak tam ożywią Sheilę to ten serial udowodni że jest o wiele bardziej pokręcony i niemożliwy niż B&B, ale i tak biorę się za dalsze nadrabianie.
A Adama matka to taka jakaś co chorowała i zmarła?
To ja jeszcze dodam do wypowiedzi Tkk Bolly, że Victor ma też oczywiście córkę - Abby z Ashley (adoptowaną jednak przez Brada), Jack ma dwóch synów: Keemo (z jakąś Luan) i Kyle'a (z Diane), ale obaj od lat nie występują i są gdzieś poza miastem, Nick miał Cassie z Sharon (która zmarła będąc nastolatką), Noah'a z Sharon, Summer z Phyllis i jeszcze z Sharon to dziecko - Faith, które wychowuje niby jako swoje Ashley, Katherine ma jeszcze syna - Brocka (ojca Mackenzie) i nieznaną córkę, którą teraz poszukują Jill i detektyw Paul. Aha i John Abbott ma Jacka i Traci z niejaką Diną, Billy'ego z Jill, Ashley nie jest jego biologiczną córką (choc przez lata myślano, że jest!), to córka Diny i jakiegoś Brenta.
Sharon urodziła dziecko chyba jakoś we wrześniu, jak wszyscy byli zajęci nieprzytomną Colleen po wypadku, urodziła jeszcze jak była w psychiatryku i tam akurat był Adam z takim nieuczciwym doktorem i z ciężarną Ashley, Ashley zaczęła rodzic, urodziła martwe i ci podmienili dziecko na dziecko Sharon.
Sprawa z Jill i Katherine jakoś wyszła chyba na początku roku 2009, robili chyba po coś tam badania DNA i okazało się, że one nie są spokrewnione (dzieki czemu Billy i Mac mogą byc razem, dawniej nie mogli, bo byli niby kuzynami przez rodziców: Jill i Brocka - dzieci Katherine).
Matka Adama to niejaka Hope, była żona Victora, która zmarła jakieś 2 lata temu właśnie zmarła na jakąś chorobę i Adam przybył do ojca do Genoa City.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.
O rety ten serial jest szalony!
Szkoda że znowu w Polsce brak Żaru młodości, ale ja nadrabiam zaległości z USA i utwierdzam się w przekonaniu że ten serial jest o wiele bardziej pokręcony i niemożliwy niż Moda na sukces z którą jest połączony, ciężko się tam połapać bo nie dość że wiele osób ożywa to jeszcze zmienia się dużo aktorów lub po 3 razy okazuje się że ktoś jest ojcem/matką nie jest i że jednak jest,albo że był tysiąc razy w więzieniach/szpitalach, szczególnie doszedłem do tego wniosku uzupełniając luki informacjami z wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBar_m ... do%C5%9Bci Fajnie tu wszystko opisane. Oczywiście mnie szczególnie ciekawią postacie z Mody na sukces czyli Amber,Deacon,Lauren i wkrótce w 2010 chyba po raz kolejny w niesamowity sposób ożywiona największa psychopatka Sheila! A więc chcę znowu wbić się w fabułę bo jest nawet ciekawsza niż nowe odcinki Mody na sukces w USA. Zachęcam też innych
Tutaj zbiór kilku fajnych scenek: http://www.youtube.com/watch?v=O-mh3zkdADo
Tu fajna akcja ze śmiercią Dru spadającą jako pierwszą z klifu oraz upadkiem Sharon, którą Phyllis nie dała rady wyciągnąć: http://www.youtube.com/watch?v=LpN_Rkwszp4
Tu wypadek Ashley z roku 2003: http://www.youtube.com/watch?v=M2HwU8kL_MM
Również wkrótce ja dodam jakieś video z Lauren i Amber
Obsada roku 2008:
Heh, przyznam się, że to ja od jakiegoś czasu często uzupełniam te informacje na polskiej Wikipedii o Y&R, ostatnio rozwijam szczególnie dział o klanach z GC i innych postaciach, posiłkują się przy tym własną wiedzą i angielską Wiki, także zachęcam do czytania.
To dzięki, super! To bardzo pomocne teraz kiedy nadrabiam Bo ja nie ściągam każdego odcinka Y&R tylko niektóre i przez to mam luki. A właśnie co do ściągania to szkoda że mininove w sumie zamknięto bo usunięto wszystko co "nielegalne", najczęściej z tamtej stronki ściągałem Y&R a wy z jakiej teraz polecacie?
Sexi Ricky pisze:A może skoro Sheila ma powrócic to okaże się, że Lauren zabiła Phyllis,a nie prawdziwą Sheilę. Natomiast prawdziwa Sheila to Phyl;lis.
Wykluczone, kto ogląda dalej Y&R widzi że to Phyllis mająca dalsze życie, Phyllis jest zbyt ważną postacią a do tego normalną, poza tym to wraca Kimberlin Brown a nie że sama Sheila. Ja jeszcze obstawiam ewentualność ze to wraca Sugar mająca twarz Sheili i też będąca groźną.
DeaconFan musisz na wikipedii dodać kilka aktualizacji np. o Nikki i Ashley
A ja wgrałem na Youtube coś starszego:
początki Amber w Y&R czyli jej ślub z Cane'm (chociaż to jej koleżanka podszyła się pod niego a on został uśpiony)
tu część 1: http://www.youtube.com/watch?v=bxhXjY9ym_0
i część 2 tegoż wybryku Amber: http://www.youtube.com/watch?v=nWzmGs-1eKQ
A tutaj z 8 listopada 2007 Heather (córka Paula) zbierała od Phyllis i Lauren informacje o śmierci Sheili, co ciekawe Lauren w pierwszym szoku aż zapytała czy Sheila wróciła, w sumie więc widać że już w roku 2007 jakaś tam ewentualność była że sobowtórka Phyllis to może jednak nie była Sheila, tutaj zarazem wspomnienie Lauren jak ją zastrzeliła: http://www.youtube.com/watch?v=nVWJLjUVnX4
A tutaj kto nie widział występ Brooke w Y&R gdy w 2007 roku dzwonił do niej Cane podpytać o swoją ówczesną żonkę Amber: http://www.youtube.com/watch?v=vSahN9pO5Do
Adex-fan Brooke pisze:ze to wraca Sugar mająca twarz Sheili i też będąca groźną.
Ale że co ? Że Sheila przemieniając się w Phyllis oddała swą twarz Sugar ? Coś na to wskazywało ? Może zrobili taki patent, jak w filmie "Face Off", gdzie dobry, czyli Travolta zmienił się w złego gangstera, którego śledził, a ten gangster przejął jego twarz, do której miał ten dobry powrócić.
Masz zaległości
Opowiem od razu dla wszystkich jeśli też je mają:
Sugar jako pierwsza zrobiła operację plastyczną. Po tym jak uciekły gdy więziły Ridge'a,Nicka i Brooke Sugar miała operację po której miała już twarz Sheili, dzięki temu Sheila ją wykiwała i sama uciekła a Sugar została złapana jako Sheila. Lauren z Michaelem dla pewności odwiedziła przerażającą "Sheilę" w zakładzie zamkniętym, tymczasem prawdziwa Sheila nawiązała przyjaźń ze Scottym (dorosłym już synem Lauren,którego Sheila przed laty porwała i matkowała mu), potem Sheila za Scottym wróciła do Genoa City gdzie spiskowała w przebraniu i chciała doprowadzić Lauren do śmierci aby mieć Scotty'ego dla siebie. Wreszcie z pomocą Toma złapała Lauren w jej podróży poślubnej na łodzi, tam się pobiły. Lauren przekonywała Toma że Sheila chce zabić ich oboje, Michael zobaczył z oddali eksplozję łodzi, uznano Lauren za martwą, tymczasem Tom po słowach Lauren przejrzał Sheilę i uwięził ją z Lauren w jakiejś piwnicy pod ziemią, sam tymczasem został zastrzelony a one tam utknęły i spędziły nawet Boże Narodzenie tam w 2005 roku, miały tam nawet bójkę w której Lauren złamała nogę Sheili, ale nie była w stanie jej zabić, wreszcie jakoś chyba Paul trafił na trop, tam zasypało je trochę, ale udało się wydobyć Lauren a Sheilę nie. Lauren wróciła do Michaela. Tymczasem Sheila pojawiła się u Scotty'ego i zraniła go nożem po czym od razu złapała ją tam policja bo odkryto że z zasypanej piwnicy Sheila uciekła. Jednak na policji okazało się że złapana kobieta to nie Sheila tylko Sugar żądna zemsty na Sheili(prawdziwa Sheila nigdy nie zraniłaby Scottyego). Prawdziwa Sheila kuśtykając przyszła do jakiegoś człowieka do jej już wiele razy pomagał i poprosiła go dając jakieś zdjęcie że tak chce wyglądać.(i to była ostatnia scena z Kimberlin Brown), bo potem rok później okazało się że Sheila przeszła operację plastyczną i może wyglądać jak ktokolwiek (spekulowano na forach nawet o twarzach Megan,Brooke,Taylor) po czym zabiła lekarza i zatarła dowody i niby Paul ujawnił się że złapał Sheilę, która wróciła do Genoa City aby skrzywdzić nowo narodzonego drugiego synka Lauren, Sheila z twarzą przyjaciółki Lauren - Phyllis była uwięziona w celi bezprawnie, tam ją odwiedzili Michael i Lauren, potem ta Sheila z twarzą Phyllis zadała sobie cios w brzuch i krwawiła, taka policjantka chciała jej pomóc, ale oberwała a ta zwiała i porwała synka Lauren i prawdziwą Phyllis z jej córeczką, Sheila jeszcze podcieła włosy aby bardziej być jak aktualna Phyllis,ubrała się tez jak ona,potem Lauren trafiła na ich trop,Michael i Paul odkryli że Sheila zwiała słyszeli przez telefon jak Lauren wyważyła drzwi z pistoletem i musiała zdecydować do której z bijących się Phyllis i Sheili strzelić, strzeliła do tej, która zaryzykowała zbliżając się do płaczących dzieci, umierając Sheila powiedziała że "zastrzeliłeś niewłaściwą osobę", ale pewne jest że prawdziwa Phyllis przeżyła bo ma ona dalsze życie i jest ważną postacią w Y&R.
No to ja znam tę historię. Kiedyś wszyscy rozważaliśmy dogłębnie wątki z Sheilą z 2005 roku w Y&R, jeszcze w kontekście tego, co stało się z Dianą - córeczką Sheili z Massimo i ja też tłumaczyłem odcinki początkowe z Sheilą w 2005, gdy ta pojawiła się w życiu Scotty'ego Juniora, zaczęła mu w intrygującym tonie opowiadać bardzo zamierzchłe historie, jak to Sheila i Lauren walczyły (ale Sheila się przedstawiła Scotty'ego, jako Brenda, nie ujawniając, że to o nią chodzi, a w swej opowieści obarczała Lauren, którą chyba też inaczej nazwała) i chciała, aby Scotty napisał książkę. Dawała mu liczne wskazówki. I on zaczął chyba pisać. Natomiast Michael i Lauren odwiedzili "Sheilę", już wtedy wyszło na jaw, że Sheili udało się bodajże przekupić dyrektora zakładu, by pomógł jej w ucieczce, a Sugar poddano operacji plastycznej na wygląd Sheili, tylko nie wiem, czy ona zrobiła to z własnej woli, czy ją przymuszono... Było to tłumaczone w pierwszych odcinkach z wątkiem Sheili w maju 2005 roku. Ale umknęło mi niestety to, że to była Sugar i to jak Scotty został zraniony. Sceny z łodzi dość dobrze pamiętam, wtedy Sheila współpracowała z Tom'em (Toma chyba potem zastrzelił John Abbott ?) i Lauren próbowała go nabuntować przeciw Sheili. Pamiętam też jeszcze wcześniejsze sceny, gdy Sheila w przebraniu widma "śmierci" prześladowała Lauren na dachu wieżowca, Lauren miała halucynacje, widziała Michaela przed oczami, to było na dachu, na którym Michael i Lauren zaplanowali sobie romantyczny wieczór, kolację, ale Michael się nie zjawił, a zjawiła Sheila. I kazała Lauren skoczyć z wieżowca, ta słyszała zniekształcone głosy Sheili, widziała Michaela, który do niej mówił i już miała skoczyć... Gdy chyba nagle (popraw mnie, jak coś mylę) pojawił się Michael, Sheila zwiała i ją uratował przed skokiem. Sheila też knuła przez kolię. Ta kolia była nasycona jakąś trucizną i to było przed tymi scenami na dachu. Właśnie te szkodliwe substancje tak diabelsko podziałały na umysł i poczytalność Lauren, która czuła się coraz gorzej. Sheila też występowała pod innymi imionami i chyba nawet na jakimś przyjęciu pojawiła się jako służka w peruce.