BrzydUla

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Beja

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Beja »

Pudelkowi nie wierzę z zasady, ale kontynuacja BrzydUli jest jak najbardziej możliwa.
Aktorzy co rusz dają co zrozumienia, że coś się kroi, np. ostatnio - dziś rano w DDTVN. :D
Tim

Post autor: Tim »

Oryginalna wersja czyli tam Kolumbijska czy jakaś miała swoja kontynuację. Serial już się inaczej nazywał , ale opowiadał o tym samym domu mody , który prowadzili odpowiednicy naszej Uli i Marka jako małżeństwo.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Beja

Tak jest. Ta kontynuacja nazywała się "Ecomoda", jak nazwa firmy, w której toczyła się akcja.
Jednak nie cieszyła się wielką popularnością i przez fanów uważana jest za nieudaną. Dlatego trochę boję się, że kontynuacja BrzydUli może okazać się niewypałem, ale jeśli będzie, to na pewno będę oglądać. I liczę na to, że scenarzyści staną na wysokości zadania. ;)

Dzisiejszy, przedostatni odcinek już obejrzałam i teraz czekam na finał, czyli ostatni odcinek. :mrgreen:
Tiril

Post autor: Tiril »

A jakie wątki były w tej kontynuacji? Bo jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić. Brzydula przecież już wypiękniała i spiknęła się z ichniejszym Markiem .
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Thorne

Post autor: Thorne »

No ostatni odcinek przecudowny. :serce: Kumpela najpierw go obejrzała i potem do mnie dzwoni z relacjami, a ja siedzę w pubie, hehe. :zeby: No i obejrzałem go sobie przed chwilą. W sumie byłem trochę nastrojony, bo i trochę łez poleciało. ::loll:: Marek stanął na wysokości zadania i pokazał Uli, że ją kocha. :)
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

Tiril pisze:A jakie wątki były w tej kontynuacji? Bo jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić. Brzydula przecież już wypiękniała i spiknęła się z ichniejszym Markiem .
No i pewnie dlatego okazało się to niewypałem. Przecież przez cały serial chodziło o to żeby z brzydkiego kaczątka stała się łabędziem i wzięła ślub z księciem:) Odcinek z jej przemianą miał podobno największą oglądalność.
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Zakończenie jak zakończenie, żadnych zaskoczeń nie było. ;)

Chociaż nie, jedno było - scena z Przemko i Izabelą ::loll::. Rozwaliło mnie to ::loll::.

No to teraz czas na Majkę ;). Ale nie sądzę, by ten serial miał taką oglądalność jak BrzydUla.
Beja

Tiril, nie wiem, co się działo w kontynuacji oryginalnej Brzyduli, wiem tylko, że okazała się niewypałem.

Co do finału naszej BrzydUli.
Po pierwszym obejrzeniu ostatniego odcinka nie spodobał mi się, delikatnie mówiąc - za dużo wątków pobocznych, za mało Uli i Marka. I chociaż mówiłam sobie na głos w końcówce, że to kaszana jakich mało, to i tak zbierało mi się na płacz, głupia jestem. ::jezyk::
Dziś obejrzałam jeszcze raz ścisły finał i o dziwo spodobał mi się już bardziej - żadnych negatywnych emocji, tylko wszechobecny cukier. :mrgreen:
I plusy: rozmowa Pshemko, Wojtka i Izy o odpuszczaniu, Piotr, który pomimo, że Ulka kopnęła go w tyłek, to i tak uratował historię, ja bym chyba nie potrafiła wykazać aż tyle dobrej woli i bezinteresowności. ::jezyk:: Dalej Ulka rycząca do telefonu, nie sądziłam, że stać ją na to. No i świetny wg mnie pomysł z wykorzystaniem motywu z bodajże drugiego odcinka - czyli nieświadome mówienie czegoś do mikrofonu. Przy słowach Marka rozbeczałam się, to było takie prawdziwe. I te wspomnienia... I płatki róż - cudne! I jeszcze piękna tajemnicza piosenka finałowa i świetna zmiana - zamiast la, la, la, la Julki - Brodka. :serce: I muzyka do poloneza też była fajna. :mrgreen: Jak to określiła znajoma - nadawała się do "zespołu pieśni i tańca ludowego" :mrgreen:
In minus zaliczyłabym to, że nie pokazali rozmowy Piotra z Markiem.
Wnioski:
1. Komu się nie spodobało, obejrzeć jeszcze raz, na spokojnie. :mrgreen:
2. Kontynuacja by się przydała ::jezyk::

Czuję pewną pustkę, bo to był najlepszy polski serial, który widziałam. Zdecydowanie mój ulubiony. :serce: W wakacje, jak będę miała masę wolnego czasu, zamierzam oglądać sobie wszystko jeszcze raz od początku - odcinki sprzed przemiany, szczególnie te po pierwszym pocałunku, są moimi ulubionymi. :D
Tim

Post autor: Tim »

Muszę przyznać , że mi się finałowy odcinek nie podobał , a mówiąc ściślej jego finał.
Chciałbym zobaczyć ślub Marka i wszystkie połączone pary na ślubie, a ta scena jak Marek stoi z Ulą i są te płatki róż mi się nie podobała.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Cynthia
x 39

Post autor: Cynthia »

Suknia ślubna na pokazie, płatki róż. Jakie to podobne do MNS. :D
Ja wiedziałam, że mi się nie spodoba, ale nie wiedziałam, że aż tak. Chwila szczęścia trwała zbyt krótko jak na tak długą historię. Mogliby zrobić jakiś jeden odcinek z Ulą i Markiem już razem.
Aktualnie oglądam "Chicago One".
Tomala

Post autor: Tomala »

Może to nie jest zbyt świeży nius, ale teraz mi się przypomniało, żeby o tym napisać. Wiecie, że już ponad 2 tygodnie temu ukazał się specjalny numer "Świata Seriali" poświęcony w całości "BrzydUli"? Mimo, że nie oglądałem serialu kupiłem go, bo to ŚS. Są wypisane 133 teksty Violetty i są genialne ::loll:: Jeszcze zaciekawił mnie opis tego co się działo w "Eco Modzie" - kontynuacji oryginału. Nie oglądałem tej kontynuacji, więc trochę zaspokoiłem swoją ciekawość. Jeśli ktoś jeszcze tego numeru nie kupił, to chyba jeszcze jest w sprzedaży. Ja kupiłem w piątek.
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Od września serial będzie powtarzana przez TVN 7. Emisja codziennie po dwa odcinki o 17.05.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
B@r
x 40

„BrzydUla” wraca jesienią z nowymi odcinkami. W tym tyg. aktorzy wchodzą na plan. Są już nowe zdjęcia promocyjne, na których Brzydula znowu jest brzydka... :roll:
https://jastrzabpost.pl/newsy/brzydula- ... 99812.html

Będziecie oglądać? ::chytry::
Ostatnio zmieniony 2020-06-03, 09:38 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marcin1
x 3

Post autor: Marcin1 »

Ja już się nie mogę doczekać... Jest to mój jeden z ulubionych seriali. Niedawno skończyły się odcinki powtórkowe na tvn7... myślałem,ze ponownie zaczną puszczać na tvn fabuła... ale póki co jest cisza.
B@r
x 40

Wiadomo już nieco więcej o nowych odcinkach, których planują aż 180 z możliwością przedłużenia. :shock:

Jak ustalił portal Wirtualnemedia.pl, akcja nowych odcinków będzie osadzona 10 lat po wydarzeniach z finału pierwszego sezonu „BrzydUli”. W opisie cyklu czytamy, że „w nowej odsłonie Ula przekona się, że „i żyli długo, i szczęśliwie” istnieje jedynie w baśniach. W rzeczywistości za rogiem happy endu czają się zwykła codzienność, rozterki i życiowe zakręty. Nowa „BrzydUla” jest nie tylko 10 lat starsza i bardziej doświadczona, ale ma też dużo więcej do stracenia. Bo teraz odpowiada nie tylko za siebie i swoją karierę, ale także za swoją rodzinę - męża i dzieci. Tymczasem Marek za wszelką cenę próbuje udowodnić światu, że sam - bez pomocy Uli - radzi sobie w zarządzaniu Febo&Dobrzański, co wychodzi mu raz lepiej, raz gorzej. Sytuacja zmienia się, kiedy los stawia na jego drodze Violettę”.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/s ... rogacewicz
ODPOWIEDZ