Post autor: Tęczowy »

Super wiadomość!

Żeby tylko nie zlikwidowali OTH :shock:
Ostatnio rozmyślam, czy nie wciągnąć się w LU skoro Goku tak chwali, ale nie wiem, jak wyrobię się z tymi wszystkimi serialami (GG, OTH, TVD, 90210). Zwłaszcza, że wspominam też Dawson's Creek i jestem dopiero na 4 sezonie :P

Post autor: Tomala »

mucha331 pisze:Żeby tylko nie zlikwidowali OTH
Żeby tylko zlikwidowali ::chytry:: Dla mnie serial sięgnął dna (a kiedyś był rewelacyjny), więc bardzo liczę na jego zakończenie. A odcinki skomentuję w odpowiednim temacie, jak obejrzę najnowszy.

Post autor: Damians »

7 nowych seriali w TVP!

http://www.medialink.pl/artykul/7021,7_ ... TVP,group4

"Blondynka" to opowieść o młodej lekarce weterynarii, która wyjeżdża na wieś i rozpoczyna tam pracę. Sylwia (Julia Pietrucha) jest ładną, ambitną i romantyczną dziewczyną. Szuka miłości. Czy odnajdzie ją na prowincji? Autorem scenariusza jest Andrzej Mularczyk, znany szerokiej widowni jako twórca serialu "Dom" czy trylogii "Sami swoi", "Kochaj albo rzuć" i "Nie ma mocnych". Serial będzie emitowany w TVP1 od 7 marca w każdą niedzielę o 20.30.

W nowej ofercie TVP znalazły się także dwa seriale reżyserowane przez Waldemara Krzystka - "Mała Moskwa" oraz "Sprawiedliwi".

Serial "Mała Moskwa" jest oparty na filmowej opowieści o zakazanej miłości Rosjanki Wiery do polskiego oficera Michała Janickiego. Waldemar Krzystek podkreślił jednak, że czteroodcinkowy serial nie jest "filmem pociętym na kawałki" - różni się od kinowej wersji i ma nieco zmienione zakończenie. "Mała Moskwa" w TVP1 od 7 marca o godz. 21.10.

Drugi serial Krzystka - "Sprawiedliwi" - to historia młodej pielęgniarki Basi, która podczas II wojny światowej niosła pomoc Żydom. Po wojnie za uratowanie kilkunastu żydowskich dzieci zostaje odznaczona medalem Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata. Razem z synem Marcinem i wnuczką Bogną wyrusza do Jerozolimy, by odebrać odznaczenie. Ponieważ serial rozgrywa się w dwóch planach - historycznych i współczesnych - w główną rolę wcieliły się dwie aktorki - Marta Chodorowska (znana widzom z roli Klaudii w "Ranczu") oraz Zofia Tomaszewska-Charewicz. "Sprawiedliwi" w TVP1 od 4 kwietnia o godz.21.10.

"Duch w dom" to serial o losach rodziny mieszkającej z babcią i z duchami jej teściów, które, choć niematerialne, często materialnie ingerują w życie domowników, manipulując babcią. W rolach głównych Piotr Gąsowski, Agnieszka Pilaszewska, Anna Romanowska oraz Piotr Fronczewski. Serial będzie emitowany w każdą środę od 5 kwietnia.

- Chciałbym zapewnić, że wszystkie produkcje telewizji publicznej są super - mówi dyrektor TVP1 Wojciech Hoflik.

Bohaterami "Apetytu na życie" są 30-latkowie, którzy codziennie zmagają się z trudami życia w wielkim mieście. To opowieść o miłości, namiętności, tragedii i zdradzie. W rolach głównych m.in. Joanna Kulig, Krystian Wieczorek, Daria Widawska. Emisja w TVP2 od marca w poniedziałki i wtorki o godz. 18.45.

Połączenie "Wojny domowej" i "Alternatywy 4" - tak Rastawicki zapowiedział drugi z seriali: "Licencję na wychowanie". Jego bohaterowie to dwie rodziny
o skrajnie odmiennym podejściu wychowawczym. W roli konserwatywnej matki Romy Barańskiej wystąpi Jolanta Fraszyńska. Przedstawicielkę nurtu liberalnego Weronikę Leszczyńską zagra Joanna Pierzak. Emisja w każdą środę i czwartek o godz. 18.45.

Trzecia serialowa premiera - "Nowa" - to opowieść o losach młodej dziewczyny Ady Mielcarz (Justyna Schneider), która rozpoczyna pracę w Komendzie Stołecznej Policji. Jej partnerem zostaje doświadczony komisarz Maciej Wolski (Marcin Bosak). Nową współpracowniczkę traktuje nieufnie. Jak wobec niej zachowa się szefowa - inspektor Paulina Barska (Małgorzata Kożuchowska)? Czy delikatna dziewczyna poradzi sobie w twardym męskim świecie? "Nowa" od 11 marca w każdy czwartek o 21.45.

Jak zwykle mnóstwo seriali na nowy sezon, zobaczymy, który przetrwa.
Większość koliduje z TzG, ale z chęcią będę zerkał na nowe propozycje Dwójki - w pierwszym gra Donata z Klanu, drugi zapowiedziach wygląda bardzo fajnie, szczególnie Fraszka fajnie tam gra, a trzeci dla Kożuchowskiej trzeba będzie zobaczyć :)

Ale jeżeli chodzi o regularne oglądanie, to tylko planuję Hotel 52 oglądać, na nic więcej nie am czasu.

Nie wiem po co produkują tyle nowych seriali. I strasznie mnie już nudzą kolejne seriale/filmy wojenne. Ile można?!
Z nowych seriali na pewno będę oglądał "Klub Szalonych Dziewic" i może "Usta Usta". Nic więcej mnie specjalnie nie interesuje, a i nie wiem czy by mi czasu starczyło.

Post autor: Beja »

Ja też Usta Usta i Szalone Dziewice :D
Po pierwszych odcinkach zapowiadają się świetnie :D
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Damians pisze:Serial "Mała Moskwa" jest oparty na filmowej opowieści o zakazanej miłości Rosjanki Wiery do polskiego oficera Michała Janickiego. Waldemar Krzystek podkreślił jednak, że czteroodcinkowy serial nie jest "filmem pociętym na kawałki" - różni się od kinowej wersji i ma nieco zmienione zakończenie. "Mała Moskwa" w TVP1 od 7 marca o godz. 21.10.
Nie potrafię zrozumieć jednego, dlaczego TVP z pełnometrażowego filmu, pokazywanego w kinach, robi kilkuodcinkowy serial. Tak było z "Ogniem i mieczem", "Mała, wielka miłość", a teraz "Mała Moskwa". Nie lepiej pokazać film, w prime time? Dla mnie to bezsens, takie rozbijanie na kilka części. Widz, który nie orientuje się w tym, co leci i leciało w kinach, powie, że to serial, a nie film kinowy i to jeszcze w niektórych przypadkach z nagrodami na festiwalach. Podejrzewam, że ten manewr ma na celu utrzymanie widzów i pozyskanie większej ilości kasy z reklam. Mimo wszystko uważam, że taka praktyka nie powinna mieć miejsca.

Post autor: Goku »

Te seriale TVP to coś w rodzaju wersji reżyserskiej - nie dało się zmontować takiego długiego filmu, więc do kin wpuszczono wersję obciętą, a do TV pełną wersję w formie serialu. To tak jak z filmami z USA i ich wydaniami wersji reżyserskich na DVD. Szczytem wszystkiego jest "Wiedźmin", gdzie łączny czas trwania serialu to 650 minut(13 odcinków!) z czego w filmie zostawiono 130, a potem ludzie dziwią się, że jest niespójny i nielogiczny :lol:.
Administrator
Administrator

Serial "Queer as Folk" w polskiej TV. Szkoda tylko, że na kanale, który dociera do najwyżej kilkuset tysięcy odbiorców: http://satkurier.pl/news/52826/serial-q ... lm-hd.html

Kurde czemu na tym kanale ::kwasny:: Oglądałbym gdybym go miał. Tak samo "The Vampire Diaries" też leci na nFlim HD i też nie mam możliwości oglądać ::kwasny::

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidek pisze:Serial "Queer as Folk" w polskiej TV. Szkoda tylko, że na kanale, który dociera do najwyżej kilkuset tysięcy odbiorców: http://satkurier.pl/news/52826/serial-q ... lm-hd.html
Mogliby na Tvn dać, ale nie mają odwagi. A serial i tak już ma swoje lata, ale fajnie że wreszcie jakaś polska premiera, kto może oglądać i jest gotowy na taką kontrowersję to polecam, fajna oprawa muzyczna i fajna obsada.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Na TVN 7 już od kwietnia będzie emitowany 3 sezon "Plotkary" :shock: :zeby:. - http://www.popcorner.pl/popcorner/1,815 ... VN_7_.html

Trochę to smutne, że na takim TVN7 już wiosną emitują aktualny sezon serialu, a na TVNie, Polsacie itp. zawsze trzeba czekać do jesieni...

"Powrócą również ''Kochane kłopoty''." :zeby:. Ostatnio się zastanawiałem, czy nie ściągnąć sobie wszystkich odcinków, bo oglądałem tylko kilka ostatnich sezonów, na dodatek nie w całości i nie do końca. Mam nadzieję, że TVN 7 będzie emitował od początku :).

Goku pisze:Na TVN 7 już od kwietnia będzie emitowany 3 sezon "Plotkary" :shock: :zeby: . - http://www.popcorner.pl/p...a_w_TVN_7_.html
Szczerze mówiąc bardziej bym się ucieszył gdyby powtarzali od początku, bo mam ochotę na ten serial. Mam nadzieję, że jeszcze nie raz poleci od początku.

Od niedawna na TVN7 leci też od początku znów "Ostry dyżur". Tez bym oglądał, ale pora mi nie odpowiada. Jakoś koło 18. Wtedy nie mam czasu.

Próbowałem oglądać "Ostry Dyżur", ale po dwóch odcinkach zrezygnowałem. Godzina 18.00 to zdecydowanie nie jest pora w której chce mi się odrywać od wszystkich innych zajęć tylko po to, by zobaczyć odcinek jakiegokolwiek serialu w TV. Zresztą i tak teraz wyemitują tylko 1 sezon, bo potem zastępują to... powtórkami "39 i pół" ::plask wczolo:.
Administrator
Administrator

Niedawno został uruchomiony Onet VoD. Oprócz produkcji TVN znajdują się tam również produkcje zagraniczne. W tym gronie są między innymi "Bez skazy", "Plotkara", "Życie na fali", "Kochane kłopoty". Najprawdopodobniej we wszystkich przypadkach nie ma wszystkich odcinków, ale najpewniej będą dodawane. Oferta jest częściowo płatna. http://vod.onet.pl/seriale,katalog-seri ... goria.html
Poniższy link prezentuje tylko zagraniczne seriale fabularne. Oferta jest o wiele bogatsza.

Nowy serial zastąpi "LOST"!

Stacja ABC długo szukała następcy swojego sztandarowego hitu "LOST: Zagubieni". Prawdopodobnie poszukiwania właśnie dobiegły końca.
-Znaleźliśmy idealnego następcę! - mówi rzecznik stacji. Poprzednie próby zastąpienia serialu przez nowe produkcje science-fiction: "FlashForward" oraz "V", nie były udane. Co tym razem chce nam zaproponować stacja ABC?
-Zdaliśmy sobie sprawę, że poszukujemy nie tu gdzie trzeba. I wtedy nas olśniło! Zamiast serialu science-fiction, zastąpimy LOST nowym serialem obyczajowym!
Tym razem stacja ABC przygotowała dla widzów nie lada niespodziankę.
-Serial będzie wzorowany na życiu Brangeliny. Ich życie z szóstką dzieci jest takie ekscytujące! To będzie hit! - komentuje rzecznik stacji.

źródło: onet.pl
ODPOWIEDZ