Post autor: Goku »

U mnie w mieście jest tylko takie i jestem w nim dość często(nie chce mi się jechać na każdy film, który chcę zobaczyć do Łodzi, szczególnie że w łódzkich kinach bilety są po standardowych cenach i jeszcze musiałbym za tramwaj zapłacić, a tu jest bilet ulgowy za 10, a zwykły za 12 zł), choć takie stare to ono nie jest. Ale mnie brak reklam akurat wkurza, bo po pierwsze łatwo jest się spóźnić na seans, a po drugie - lubię oglądać zwiastuny :P.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Powstanie pierwszy polski film w 3D, lol

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=63485
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Polskie kino w 3D? Podziękuję. Durne komedie romantyczne ani patologie w 3D jakoś mnie nie interesują xP.

A co do samego filmu - "Tylko mnie nie strasz"? Jeśli zagra w tym Zakościelny, to będzie to już kolejny film tego reżysera, którego nie mogę odróżnić od poprzedniego xD

Wczoraj byłem na "Alicji w Krainie Czarów". Może i nie jest to żadne arcydzieło i nie jest to też jeden z najlepszych filmów Burtona, ale moim zdaniem i tak to bardzo dobry film i polecam wszystkim :). A jeśli komuś się nie spodoba, to zawsze może zatkać uszy i tylko podziwiać widoki, bo jak zawsze u Burtona, wszystko wygląda rewelacyjne :).

Post autor: kimberly1990 »

Też byłam na "Alicji w Krainie Czarów" i kurcze... rozczarowałam się troszkę :(
Tzn. ogólnie film mi się podobał, ale czegoś mi w nim zabrakło i sama nie wiem czego ::jezyk:: Trochę go przereklamowali w każdym razie ::jezyk:: :wink:
Ale warto obejrzeć choćby dla kolejnej super kreacji Johnnego Deppa :zeby: :: bow :: :serce:

Post autor: Damians »

Polski zwiastun Ondine - http://www.plejada.pl/163314,0,ondine-p ... wideo.html

Nie mogę się doczekać tego filmu :D
mailo, a Irlandii coś o nim słychać?

Był ktoś może na "Wyspie Tajemnic" ? :mrgreen:
Ja byłam dziś i film zrobił na mnie piorunujące wrażenie (tak nieobecna ostatnio byłam chyba tylko po obejrzeniu "Drogi do szczęścia") :shock:
Sama historia jak dla mnie genialna (z tego co wiem, film jest na podstawie książki, więc pokłony dla autora), gra DiCaprio też super (potwierdził, że jest bardzo dobrym aktorem).
Ogólnie to taki film wjeżdżający trochę na psychę ::jezyk:: Rzecz się dzieje w szpitali dla umysłowo chorych i ja osobiście w pewnym momencie miałam wrażenie jakbym sama zwariowała xD ::jezyk::

Polecam tym, którzy lubią tajemnice i zagmatwane fabuły :wink:
I polecam ten film Tobie, Goku, jeśli chcesz zobaczyć kolejne ciekawe wcielenie Michelle Williams (Jen z "Dawson's Creek), bo z tego co pamiętam bardzo polubiłeś ją jako Jen :wink:

kimberly1990 pisze:I polecam ten film Tobie, Goku, jeśli chcesz zobaczyć kolejne ciekawe wcielenie Michelle Williams (Jen z "Dawson's Creek), bo z tego co pamiętam bardzo polubiłeś ją jako Jen :wink:
Wiem, wiem - mniej więcej od kiedy skończyłem oglądać "Dawson's Creek" mam zaznaczoną "Wyspę tajemnic" jako "Muszę obejrzeć" na filmwebie, właśnie z powodu Michelle :D.

Post autor: Beja »

Kimberly, ja jeszcze nie byłam na tym filmie, ale zamierzam iść, najprawdopodobniej w środę. Już nie mogę się doczekać :D Czytałam książkę, na podstawie której jest ten film, "Wyspa skazańców", btw - szkoda, że zmienili tytuł.
I jeśli film będzie co najmniej tak dobry jak książka, która jest świetna, straszna i trochę psychiczna, to warto na niego iść :D

Książki nie czytałam, ale po obejrzeniu filmu mam na nią straszliwą ochotę, więc przeczytam ją pewnie w najbliższym czasie, jak tylko wpadnie mi w ręce ::krzyw::

Mnie się film bardzo podobał, choć opinie (np. na filmwebie) czytałam różne ::jezyk:: No ale to w końcu też kwestia indywidualnego gustu :wink: Ja akurat lubię takie zakręcone filmy :twisted:

A po Świętach wybiorę się chyba na "Remember Me" z Pattinsonem i Emilie de Ravin bo bardzo ciekawi mnie jak tych dwoje wypadło w tym filmie :wink:
Awatar użytkownika
Tim
Awatar użytkownika

Post autor: Tim »

Był ktoś może na "Wyspie Tajemnic" ? :mrgreen:
Ja byłam dziś i film zrobił na mnie piorunujące wrażenie (tak nieobecna ostatnio byłam chyba tylko po obejrzeniu "Drogi do szczęścia") :shock:
Sama historia jak dla mnie genialna (z tego co wiem, film jest na podstawie książki, więc pokłony dla autora), gra DiCaprio też super (potwierdził, że jest bardzo dobrym aktorem).
Ogólnie to taki film wjeżdżający trochę na psychę ::jezyk:: Rzecz się dzieje w szpitali dla umysłowo chorych i ja osobiście w pewnym momencie miałam wrażenie jakbym sama zwariowała xD ::jezyk::
Byłem na tym filmie w kinie i muszę stwierdzić, że film jest bdb. W pewnym momencie sam się pogubiłem i nie wiedziałem co jest prawdą , a co nie. Dopiero na końcu wszystko stało się jasne. :)
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."

Post autor: Tomala »

Wczoraj po raz 1. (!) oglądałem "Notting Hill". I nie podobało mi się! Postanowiłem to obejrzeć, bo stwierdziłem, że to skandal, że ja jako fan komedii romantycznych nie oglądałem takiego kultowego filmu i byłem pewien, że mi się spodoba. Jednak było inaczej. Film był dla mnie strasznie nudny. Tylko niepotrzebnie przegapiłem TzG. Jutro muszę obejrzeć powtórkę.

Ja nienawidzę komedii romantycznych, a jednak Notting Hill jest jedną z niewielu, które mi się podobały :). Ale widziałem to już kilka razy, więc teraz nie oglądałem.

No i byłam na "Remember Me" :wink:
Film jest po prostu ładny (fajny to niezbyt dobre określenie dla dramatu) :wink: Ale jeśli ktoś oczekuje wartkiej akcji i jakiejś super skomplikowanej fabuły to tu ego nie znajdzie ::jezyk:: Film jest po prostu o życiu (no i oczywiście o miłości - nie tylko tej między kobietą a mężczyzną, ale także np. o miłości rodzicielskiej) :wink:
Jedyne co w tym filmie może zaskoczyć to na pewno zakończenie i (moim zdaniem) gra aktorska, bo po obejrzeniu tego filmu stwierdzam, że to nie prawda (jak coniektórzy sądzą), że Robert Pattinson jest aktorem jednej roli i na zawsze należy mu przyczepić łatkę "Edward ze Zmierzchu" :nie: Ani przez sekundę w "Remember Me" nie zobaczyłam na ekranie Edwarda Cullena, lecz zupełnie innego bohatera! Robert naprawdę fajnie wypadł :wink: Emilie de Ravin nie była wcale gorsza :wink: Ogólnie stworzyli bardzo fajny duet ::ok:: :D

Przed filmem puścili zwiastun "Ondine" :zeby: Co prawda widziałam go już wcześniej w Internecie, ale to nie to samo co na dużym ekranie ::ok:: ::jezyk:: W każdym razie zwiastun mnie zachęcił i być może wybiorę się do kina na "Ondine" :wink:

Post autor: mailo »

Goku pisze:Ja nienawidzę komedii romantycznych, a jednak Notting Hill jest jedną z niewielu, które mi się podobały :). Ale widziałem to już kilka razy, więc teraz nie oglądałem.
ja tez nie lubie komedii romantycznych. Najgorsza komedia romantyczna (chociaz nie wiem czy nawet można tak to zaklasyfikować)jaka widziałem i jednoczesnie najgorszy film jaki do tej pory widziałem to "Wpadka". Nie ogladajcie tego....
ODPOWIEDZ