Programy TVN Style

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Tomala

Post autor: Tomala »

Tydzień temu nie podałem miejsc, bo ktoś mi wyrzucił moją magiczną karteczkę z miejscami ::plask wczolo: Słabo pamiętam już co było. Zdziwiło mnie, że dali tą piosenkę Eminema i Dido, ale słusznie, bo bardzo ją lubiłem.
Dzisiaj nie oglądałem, bo mi się mama wrąbała na telewizor i ogląda Top Trendy. Obejrzę powtórkę jutro lub w inny dzień, podam miejsca i skomentuję.
Tomala

19. Beyonce - Crazy In Love
18. Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You
17. Modern Talking - You're My Heart You're My Soul
16. Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U
15. George Michael - Freedom
14. Tina Turner - What's Love Got To Do It
13. Bee Gees - Stayin' Alive
12. Rolling Stones - Satisfaction
11. Queen - We Are The Champions
10. John Lennon - Imagine

Najlepsza piosenka odcinka to dla mnie Beyonce - Crazy In Love :D Sinead O'Connor też rewelacyjna. No i oczywiście Bee Gees :mrgreen: W sumie wszystkie fajne w tym odcinku. Z tym, że "We Are The Champions" jest na maksa oklepane i kojarzy mi się nieodłącznie z finałem Ligi Mistrzów.

W następnym odcinku poznamy już najlepszą dziewiątkę :D W skrócie mówili między innymi, że Madonna udowodni, że ma 18 lat :mrgreen: Ciekawe na, którym będzie miejscu ::chytry::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Czyli następny odcinek ostatni? też jestem ciekaw na którym Madonna :) ale dobrze że w pierwszej 10 oraz że Elvis też.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Adex-fan Brooke pisze:Czyli następny odcinek ostatni?
Czasem robią jeszcze taki dodatkowy odcinek, w którym pokazują wypowiedzi osób komentujących, których wcześniej nie publikowali. Ale np. przy poprzednim cyklu "66 niezapomnianych programów TV" takiego odcinka nie zrobili.
Goku

Post autor: Goku »

Ostatni odcinek fajny, choć mam pewne zastrzeżenia.

Przede wszystkim nie zgadzam się z wyborem piosenki U2. Dużo bardziej pasowałoby tu "With or Without You" lub "One"!

Dobrze, że nie wybrali tylko jednej piosenki Beatlesów, bo pewnie też bym się nie zgodził z wyborem ;).

Piosenkę Whitney dałbym niżej, bo myślę że były tu większe przeboje.

Ale z pierwszym miejscem absolutnie się zgadzam, uwielbiam tą piosenkę :).

Rozśmieszyło mnie to "A po przerwie... Tego wam oczywiście nie zdradzimy". Jakoś w poprzednich programach z cyklu nie mieli z tym problemu i zawsze zdradzali kto będzie na pierwszych miejscach, jedynie kolejność nie zawsze się zgadzała :lol:.
Tomala

9. Madonna - Hung Up
8. Elvis Presley - Love Me Tender
7. Eurythmix - Sweet Dreams
6. U2 - New Years Day
5. Abba - Dancing Quenn
4. Michael Jackson - Billie Jean
3. Whitney Houston - I Will Always Love You
2. The Beatles - Help
1. Louis Armstrong - What A Wonderful Wolrd

Jestem strasznie rozczarowany 1. miejscem. Owszem piosenka kultowa, ale bez przesady. Gdyby nie to, że jest w reklamie farby (chyba Dulux) nie słyszałbym jej już bardzo długo. I ogólnie nie przepadam za nią.
2. miejsce też mi nie pasuje. Szczerze mówiąc to nie znałem tej piosenki ::loll::
3. miejsce już super :D Co prawda powinno być niżej, ale już lepsze to wysoko niż to co na 1. i 2.
Michael na 4. trochę mnie zaskoczył. Myślałem, że będzie na 1. Lubię "Billie Jean", ale strasznie oklepana piosenka.
Abba na 5., a mogłaby być na 1. :D :D :D Po prostu kocham ten zespół.
Piosenki z 6. miejsca niestety też nie znałem ::loll::
7. miejsce bardzo mi pasuje :D
Elvis na 8. zasłużenie, chociaż nie lubię tej piosenki.
No i Madonna na 9. :serce: Co prawda chciałbym wyżej, ale to nic. Fajnie, że pokazali fragmenty wykonania "Hung Up" z Confessions Tour :D :: bow ::
Goku

Post autor: Goku »

Tomala pisze:2. miejsce też mi nie pasuje. Szczerze mówiąc to nie znałem tej piosenki ::loll::
Ale przecież - a przynajmniej ja tak to odebrałem - oni nie wybrali jednej piosenki Beatles'ów, tylko puszczali fragmenty z całej antologii, choć z "Help" najwięcej.

Gdybym ja miał wybierać piosenkę Beatlesów do takiego programu, wybrałbym raczej "Yesterday".
Tomala

Goku pisze:
Tomala pisze:2. miejsce też mi nie pasuje. Szczerze mówiąc to nie znałem tej piosenki ::loll::
Ale przecież - a przynajmniej ja tak to odebrałem - oni nie wybrali jednej piosenki Beatles'ów, tylko puszczali fragmenty z całej antologii, choć z Help najwięcej.
Tak czy inaczej żadnej nie znałem. I mi się wydaje, że jednak wybrali jedną - "Help", bo głównie na niej się skupiali i o niej mówili. To by było dziwne, gdyby było kilka piosenek na jednym miejscu. W takim razie Abba też powinna mieć kilka ::chytry::
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Tomala, to co mówisz świadczy o tym, że nie dla Ciebie jest ten program. Nie mozna komentować czy krytykować takich zestawień nie znając piosenek Beatelsów czy "New year's day". Obejrzyj teledysk a dowiesz się czemu się tam znalazła.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Tomala

Tiril pisze:Tomala, to co mówisz świadczy o tym, że nie dla Ciebie jest ten program. Nie mozna komentować czy krytykować takich zestawień nie znając piosenek Beatelsów czy "New year's day". Obejrzyj teledysk a dowiesz się czemu się tam znalazła.
Po prostu nie interesuje mnie ten gatunek muzyczny, więc nie znam tych piosenek. A są one stare, więc rzadko lecą w radiu i skoro nie miałem potrzeby ich poznać, to nie poznałem nawet nie chcąc. Wiem o tym, że nie bez powodu znalazły się w zestawieniu, ale mi osobiście one nie pasują, bo ich zwyczajnie nie lubię.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

9. Madonna - Hung Up
8. Elvis Presley - Love Me Tender
7. Eurythmix - Sweet Dreams
6. U2 - New Years Day
5. Abba - Dancing Quenn
4. Michael Jackson - Billie Jean
3. Whitney Houston - I Will Always Love You
2. The Beatles - Help
1. Louis Armstrong - What A Wonderful Wolrd
Jutro zobaczę powtórkę, ale Whitney tak wysoko? Przed Michaelem? To bez sensu, cieszy jednak Madonna w pierwszej 10 i to z Hung Up -czyli w tej pierwszej 10 to Madonna jest z najnowszą piosenkę, ale momencik trochę dziwne czy to lista piosenek czy wykonawców w końcu? Bo z całym uwielbieniem i szacunkiem do Hung Up to jednak La Isla Bonita lub Like A Prayer czy Like A Virgin i Vogue to jednak większe hity lub na tej samej pozycji, gdzie więc one w tej dziwnie układanej liście? A co do pierwszego miejsca hmm w sumie szacunek dla tej piosenki jest piękna o świecie i znana od wielu lat i wykorzystywana w wielu filmach itp.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Adex-fan Brooke pisze:utro zobaczę powtórkę, ale Whitney tak wysoko? Przed Michaelem? To bez sensu, cieszy jednak Madonna w pierwszej 10 i to z Hung Up -czyli w tej pierwszej 10 to Madonna jest z najnowszą piosenkę, ale momencik trochę dziwne czy to lista piosenek czy wykonawców w końcu? Bo z całym uwielbieniem i szacunkiem do Hung Up to jednak La Isla Bonita lub Like A Prayer czy Like A Virgin i Vogue to jednak większe hity lub na tej samej pozycji, gdzie więc one w tej dziwnie układanej liście?
Raczej to lista piosenek xD Też się w sumie zdziwiłem, że dali "Hung Up", bo jednak te piosenki, które wymieniłeś to prawdziwe klasyki. Pewnie "Hung Up" głównie dlatego, że jest w miarę nowe, ale to i tak dość dziwne.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Nie wyszła więc im ta lista bo Michael Jackson i Madonna powinni być kilka razy lub inni wykonawcy, więc w końcu ni to ni sio ta lista.
Tomala

Dzisiaj był odcinek specjalny "66 niezapomnianych przebojów", czyli niepokazywane wcześniej wypowiedzi. Nieźle się uśmiałem jak Patrycja Markowska i Ania Wiśniewska tańczyły Lambadę i jak Kasia Kwiatkowska i Michał Figurski opowiadali o fryzurze na Limahla ::loll:: Marek Niedźwiedzki za to opowiadał o tym jak spotkał się kiedyś z Madonną! :) Jak dowiedziała się, że jest z Polski, powiedziała, że miała kiedyś koleżankę Polkę i chodziły razem do jej babci, u której jadły pierogi z kapustą :zeby: Nazwała to danie po polsku :wink: Pokazywali też fragmenty teledysków do "Like a prayer", "Like a virgin" i "Hung Up".
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nowa ramówka tej stacji rusza od 5 września? Ktoś się orientuje? :lol: Ile można w kółko oglądać te same odcinki wszystkich programów :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ