Bieżące odcinki "Mody na sukces"
Ja często mam sytuację, że kończe rozmawiać z babcią, a ona odkłada telefon bez naciśnięcia guzika, takze zanim ja toz robię, to doskonale słysze wszytsko, co ona mówi do kogoś, czy sama do siebie
I też kilka razy bardzo głosno krzyczałem, ale ona niesłyszała. Także sytuacja z dzisiejszego ocinka jest realna.
- misiek12345
No ok, sam też tak miałem z babcią
Ale jak ten telefon mógł się włączyć...
Nowiutki, a sam wybiera numer przy lekkim wstrząsie...
Co innego zwróciło tez moją uwagę - zauważyliście, jak wszelkie zasady działania urządzeń, itp., są dokładnie tłumaczone widzowi? I to tylko wtedy, gdy ten element, który mógłby zapobiec całemu łańcuchowi zdarzeń, jest tak prozaiczny, codzienny, na który nigdy uwagi się nie zwraca. Alarm u Brooke? Przed gwałtem Brooke nagle zaczęła się nim bawić tylko po to, aby widz wiedział, dlaczego nie uciekła z domu. Dzisiejszy telefon? Carl pół godziny mówi Brydzi, że szwankuje jej nowy telefon i często 'niechcący' łączy się z kimkolwiek
Niby to dobrze, ale wygląda to strasznie sztucznie, jak pomiędzy wyznaniami dotyczącymi miłości/nienawiści/ojcostwa/zabójstwa/(...) wnikliwie tłumaczą sobie działanie telefonów komórkowych 
Co innego zwróciło tez moją uwagę - zauważyliście, jak wszelkie zasady działania urządzeń, itp., są dokładnie tłumaczone widzowi? I to tylko wtedy, gdy ten element, który mógłby zapobiec całemu łańcuchowi zdarzeń, jest tak prozaiczny, codzienny, na który nigdy uwagi się nie zwraca. Alarm u Brooke? Przed gwałtem Brooke nagle zaczęła się nim bawić tylko po to, aby widz wiedział, dlaczego nie uciekła z domu. Dzisiejszy telefon? Carl pół godziny mówi Brydzi, że szwankuje jej nowy telefon i często 'niechcący' łączy się z kimkolwiek
'Diversi nihil a me alienum puto'
http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B
http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B
-
Dawidek
- Administrator
Pojawiają się misyjne elementy w serialu.
Generalnie , dzisiejsze odcinki niewiele wniosły do serialu.
Fajnie, że Thorne i Donna się dogadali.
Nie dziwię się pretensjom Ashley, Ridge nie chce nic powiedzieć, ona podejrzewa najgorsze. Rozumiem Brooke, że nie chce, by za dużo osób wiedziało o jej dramacie, obawiam się teraz, że ona będzie zręcznie rozgrywać fakt, że Ridge chce być lojalny wobec partnerki.
Ciekawe, kiedy Logan znów zmieni obiekt swoich zainteresowań.
Generalnie , dzisiejsze odcinki niewiele wniosły do serialu.
Fajnie, że Thorne i Donna się dogadali.
Nie dziwię się pretensjom Ashley, Ridge nie chce nic powiedzieć, ona podejrzewa najgorsze. Rozumiem Brooke, że nie chce, by za dużo osób wiedziało o jej dramacie, obawiam się teraz, że ona będzie zręcznie rozgrywać fakt, że Ridge chce być lojalny wobec partnerki.
Ciekawe, kiedy Logan znów zmieni obiekt swoich zainteresowań.
-
Dawidek
- Administrator
Wydaje mi się, że Donna chce usidlić Erica. Szybko zapomniała o Thornie.
Nie dziwię się entuzjastyczne reakcji Brooke na widok pierścionka. Kolacja, którą jej zafundował Ridge wskazywałaby na to, że to ona, a nie Ashley, jest wybranką Forrestera. Obecnie wolałbym, by Ridge wybrał Ashley, lubię ją coraz bardziej a ona byłaby dobrą partnerką dla niego. Brooke też sobie powinna poszukać innego faceta.
Nie dziwię się entuzjastyczne reakcji Brooke na widok pierścionka. Kolacja, którą jej zafundował Ridge wskazywałaby na to, że to ona, a nie Ashley, jest wybranką Forrestera. Obecnie wolałbym, by Ridge wybrał Ashley, lubię ją coraz bardziej a ona byłaby dobrą partnerką dla niego. Brooke też sobie powinna poszukać innego faceta.
-
Dawidek
- Administrator
Po ostatnich odcinkach nie mam wątpliwości, że Donna planuje ciąg dalszy zemsty na Stephanie. I mówi o tym prawie wprost. Myślałem, że Eric w subtelny sposób powie jej, że nie z nim takie zagrywki, ale z drugiej strony mu się nie dziwię - wydaje mi się, że nie był szczęśliwy ze Stephanie, ale ukrywał ten fakt by jej nie zawieść. A ostatnie ekscesy jego żony przelały czary goryczy. Mam nadzieję, że Eric rozwiedzie się w końcu z Królową i poszuka sobie szczęścia u boku innej kobiety - niekoniecznie Donny.
Brooke chyba nie uporała się z gwałtem. Mimo, że ona chciała zmierzyć się z przeszłością i pokazać, że daje sobie radę z dramatycznymi wydarzeniami, to jednak nie wytrzymała. Sam pokaz bielizny, moim zdaniem byłby dobrym sposobem na pokonanie demonów, ale za szybko podjęła się tego zadania. Powinna to zrobić kilka miesięcy później, przy okazji następnego pokazu. Teraz ulgę jej powinna przynieść psychoterapia. I niech na razie zapomni o Ridge'u.
Brooke chyba nie uporała się z gwałtem. Mimo, że ona chciała zmierzyć się z przeszłością i pokazać, że daje sobie radę z dramatycznymi wydarzeniami, to jednak nie wytrzymała. Sam pokaz bielizny, moim zdaniem byłby dobrym sposobem na pokonanie demonów, ale za szybko podjęła się tego zadania. Powinna to zrobić kilka miesięcy później, przy okazji następnego pokazu. Teraz ulgę jej powinna przynieść psychoterapia. I niech na razie zapomni o Ridge'u.
Brooke u mnie zaplusowała tym, że jest zdecydowana na Ridge'a. Mimo, że ten ją odrzucił i wybrał Ashley, ona nie zamierza się poddawać i walczyć o niego. Wcześniej by od razu poleciała do Nick'a i powiedziała mu, że zrozumiała, że to on jest jej przeznaczeniem, miłością jej życia itp.
Suknie i bielizna na dzisiejszym pokazie były beznadziejne. Dobrze, że Brooke nie wyszła, bo te projekty bez Ridge'a, to już nie to samo.
Suknie i bielizna na dzisiejszym pokazie były beznadziejne. Dobrze, że Brooke nie wyszła, bo te projekty bez Ridge'a, to już nie to samo.
-
Dawidek
- Administrator
Bardzo dobrze, że Ridge zabrał Brooke do odpowiedniego specjalisty. Uczestniczy ona w jeszcze jednej terapii (albo uczestniczyła, na polecenie sądu), poprzedni terapeuta chyba jednak nie jest specjalistą od takich traumatycznych wydarzeń jak gwałt.
Jeśli tak dalej pójdzie, to okaże się, że to Donna będzie sprawczynią tego, że FC wróci w ręce dawnego właściciela.
Jeśli do tego dojdzie, to będzie to jedno z najlepszych dokonań tej dziewczyny.
Jeśli tak dalej pójdzie, to okaże się, że to Donna będzie sprawczynią tego, że FC wróci w ręce dawnego właściciela.
-
Dawidek
- Administrator
Bardzo dobrze się stało, że Eric odzyskał FC. Ciekawe, jakie będą dalsze losy FO. Co do rozwodu, to mu się nie dziwię, że ma wątpliwości, czy mętlik. On ze Stephanie przeżył tyle lat, mieli i dobre i złe chwile, więc chyba się to wszystko mu się zeruje.
I tak, jak wczoraj napisałem, odzyskanie firmy to głównie zasługa Donny. Denerwuje mnie jedynie to, że ona za bardzo naciska na ten rozwód, to powinna być suwerenna decyzja Forrestera Seniora.
I tak, jak wczoraj napisałem, odzyskanie firmy to głównie zasługa Donny. Denerwuje mnie jedynie to, że ona za bardzo naciska na ten rozwód, to powinna być suwerenna decyzja Forrestera Seniora.
Donna wkońcu zrobiła coś pożytecznego.
Miałem nadzieję, że po podpisaniu tych dokumentów Eric spektakularnie wywali Nick'a z firmy, a był uścisk dłoni
Stephanie jest lepsza w przejmowaniu firmy (akcje z 2005 roku, jak np. kopnęła Erica w jaja)
Ridge mnie wkurza. Czy on musi być na każde zawołanie Brooke? Zdecydował przecież, że chce być z Ashley, a Brooke mogą pomagać inni - ma rodzeństwo.
Miałem nadzieję, że po podpisaniu tych dokumentów Eric spektakularnie wywali Nick'a z firmy, a był uścisk dłoni
Ridge mnie wkurza. Czy on musi być na każde zawołanie Brooke? Zdecydował przecież, że chce być z Ashley, a Brooke mogą pomagać inni - ma rodzeństwo.
-
Dawidek
- Administrator
Zgadzam się całkowicie z Ashley, to co powiedziała Brooke było prawdą. Mogła fakt gwałtu przemilczeć, bo to faktycznie drażliwa sprawa dla Loganowej. Nie zmienia to faktu, że Brooke trochę całą sytuację związaną z Andy'm wykorzystuje. Mogła o pomoc poprosić siostry, Ridge nie jest jedyną osobą, która może jej pomóc.
Zabawna była dziś scena w łazience, spotkanie Donny z Jackie i późniejsze lądowanie w wannie pełnej piany.
Fajny był ten bankiecik w firmie. Wszyscy się ucieszyli, że wreszcie FC jest w prawowitych rękach.
Zabawna była dziś scena w łazience, spotkanie Donny z Jackie i późniejsze lądowanie w wannie pełnej piany.
Fajny był ten bankiecik w firmie. Wszyscy się ucieszyli, że wreszcie FC jest w prawowitych rękach.
Moim zdaniem dobrze że Donna przespała się z Erykiem w ramach zemsty na Stepanie ale uważam że na tym ich znajomość powinna się zakończyć. Dobrze też że Donna wpłynęła na Eryka żeby w zamian za pozbawienie udziałów w FC które Eryk odkupił od Nicka oraz że namówiła go do rozwodu na Stephanie bo to zemsta bardzo skuteczna na Stephanie. Donna odgrażała się tej starej raszpli że z nią wygra a Stephanie groziła Donnie że z nią nikt nie wygra a wyszło na to że Donna bardzo miażdżąco pokonała Stephanie bo nie tylko przespała się z Thornem i miała zostać jego żoną ale również przespała się z jej mężem a to bardzo dotkliwa zemsta plus skłonienie Eryka do rozwodu plus pozbawienie Stephanie Udziałów w odkupionej od Nicka firmie powoduje że wynik walki jest 4:0 dla Donny. Uważam jednak że Eryk po rozwodzie ze Stephanie powinien związać się z kobietą w swoim wieku czyli Jackie której bardzo zależy na Eryku a wcześniej wydawało się że Erykowi również zależy na Jackie. Eryk I Jackie powinni być razem bo pasują do siebie idealnie. Eryk dla Donny jest za stary żeby wiązać się z nią na stałe. Uważam że Donna powinna być z Thornem bo wydaj mi się że Thornowi jednak zależy w dalszym ciągu na Donnie i jest o nią zazdrosny. Dziwne że chyba ani razu jak Donna była z Thornem nie została poruszona kwestia że przecież Donna i Thorne byli kiedyś przed wieloma laty razem. Każdy kto ogląda ten serial od początku to pamięta więc jak oni mogą tego nie pamiętać. Przecież ta kwestia powinna być bardzo ważna. Czyżby reżyser o tym zapomniał. Rozumiem że wtedy tych bohaterów grali inni aktorzy ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia bo bohaterowie są ci sami. Pamiętam też jak Thorne zostawił Donnę dla Macy co moim zdaniem było jego błędem bo Donna i Thorne bardzo pasowali wtedy i pasują nadal do siebie. Pamiętam też jak Donna bardzo przeżywała fakt że Thorne ją zostawił dla Macy bo podobnie jak Brooke wówczas wiązała swoją przyszłość z Ridgem tak Donna wiązała swoją przyszłość z Thornem. Więc jakoś trudno uwierzyć jest w to że skoro przed laty był pierwszą miłością jej życia że teraz Thorne dla Donny jest nagle obojętny skoro kiedyś tak bardzo go kochała. Uważam że Thorne i Donna powinni być razem bo bardzo do siebie pasują. Nie rozumiem jak Donna mając do wyboru młodszego i przystojnego Thorna wybrała podstarzałego Eryka który pasuje ale do Jackie a nie do Donny bo Donna pasuje do Thorna i to z nim powinna być. Uważam że to niesmaczne aby Katie kręciła się koło Thorne. Niech Katie znajdzie sobie jakiegoś innego faceta bo do Thorna nie pasuje. Byłoby teraz wielkim nietaktem jakby po tym jak przez nią ślub Donny z Thornem się nie odbył gdyby teraz się za niego brała. Tak w ogóle to Katie ze wszystkich trzech sióstr jest najbrzydsza.
-
Dawidek
- Administrator
Czasami scenarzyści zapominają o wątkach z dalekiej przeszłości.
Brooke już przesadza, nachodząc Ridge'a. On podjął decyzję i powinna to uszanować. Wręczanie mu albumu (on chyba już ma ich kilka) tez było nietaktem. Nieczystym zagraniem było też to, że on go zabrał do domu. W obecnej sytuacji powinien unikać kolejnych spięć z Ashley. Ona już i tak jest mocno wyczulona na punkcie Brooke.
Fajne było przyjęcie dla Taylor. Radosna atmosfera, dużo prezentów. Tego rodzince brakowało. I jak fajnie, że pokazali Thomasa. Każda spotkanie z D. T. Bellem, szczególnie teraz ożywia serial.
Brooke już przesadza, nachodząc Ridge'a. On podjął decyzję i powinna to uszanować. Wręczanie mu albumu (on chyba już ma ich kilka) tez było nietaktem. Nieczystym zagraniem było też to, że on go zabrał do domu. W obecnej sytuacji powinien unikać kolejnych spięć z Ashley. Ona już i tak jest mocno wyczulona na punkcie Brooke.
Fajne było przyjęcie dla Taylor. Radosna atmosfera, dużo prezentów. Tego rodzince brakowało. I jak fajnie, że pokazali Thomasa. Każda spotkanie z D. T. Bellem, szczególnie teraz ożywia serial.
Fajne było dzisiaj to przyjęcie. Dziwne, że odbywało się w willi Forresterów, a nie po prostu w domu Taylor i Nick'a
Zaproszeni goście też zaskakujący. Przecież to takie normalne, że zaprasza się odwieczną rywalkę Taylor - Brooke, czy Donnę, która w ogóle nie ma z nią nic wspólnego. To przyjęcie przypomniało mi inne tego typu spotkanie - w domu Brooke, kiedy ta była w ciąży z Hope. Dostała wtedy od kogoś (już nie pamiętam od kogo) elektroniczną nianię, przez którą Bridget dowiedziała się później o romansie Deacon'a i Brooke. Żeby było sprawiedliwie to na tym przyjęciu była Taylor 
- Adex-fan Brooke
Co najciekawsze Taylor już zaczęła rodzić prawdopodobne dziecko Brooke 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city