Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Mam nadzieję, że za tydzień będzie nowy odcinek? Ten odcinek był MEGA i nie chcę długo czekać na ciąg dalszy! :P

Po pierwsze fajnie, że mieliśmy kolejny bal- tym razem maskowy. Uwielbiam przyjęcia i bale w tym serialu, bo podczas nich zawsze najwięcej się dzieje! :twisted:

Akcja od pierwszych minut stopniowo nabiera tempa! Po tym odcinku mogę już śmiało powiedzieć, że moją ulubioną bohaterką jest Caroline! Pannę Forbes lubiłem w sumie od początku serialu, ale odkąd Katherine przemieniła ją w wampira, to jej postać zyskała. Przede wszystkim nie jest już taka głupiutka. :P W tym odcinku najbardziej podobało mi się jak Caroline wyrolowała Katherine. Przyznam szczerze, że podobnie jak Katherine uwierzyłem, że Caroline pękła i wsypała Bonnie, a tu niespodzianka- mina jak zamyka drzwi i mówi "goodbye Katherine"- bezcenna! 8) Niezły patent z tym, że jak Katherine doznawała ciosy to Elena też to odczuwała. Jak Stefan powiedział Elenie, że "Katherine's gone" to myślałem, że jednak umarła, a tu na koniec widzimy, że Damon zamyka ją w grobowcu. Znając życie to wcześniej czy później się stamtąd wydostanie i zacznie mieszać ze zdwojoną siłą. W ogóle ciekawe kto złapał Elenę. Obawiam się, że teraz zacznie się dramat, bo wcześniej mimo, że Katherine została unieszkodliwiona, to Elena stwierdziła, że i tak nie może być ze Stefanem i teraz z każdym odcinkiem oboje będą cierpieć i płakać. :zmiesz:: Za to chyba zaczęło się coś między Jeremym i Bonnie! :P

Co z Mattem?! Na razie oficjalnie wiadomo, że nie żyje Ana z Gotowych na wszystko (nie wiem jak tu jej postać się nazywa). Ta wiedźma od Katherine była lesbą? :lol:
:roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: kimberly1990 »

Ja też uważam, że 2x07 jest SUPER :: bow :: :zeby:
I tak - za tydzień jest nowy odcinek :twisted:

Fajny pomysł z tym połączeniem bólu Eleny i Katherine, tyle, że myślałam, że to nie efekt zaklęcia tej wiedźmy, a po prostu taka więź, która je łączy ::chytry:: Szkoda, że tak nie jest - wtedy dopiero byłby problem ::jezyk::

Myślę, że to ni koniec "występu" Katherine :twisted:
Ten typek, który porwał Elenę na pewno jest z nią w jakiś sposób powiązany i prędzej czy później bracia Salvatore będą musieli uwolnić Katherine ::ok::

Cieszę się, że to nie Matt zginął :: bow ::
I super, że w Tylerze "aktywował się" wilkołak ::krzyw::
Ciekawe jak będzie sobie z tym brzemieniem radził... ::chytry::

Co do miłosnego wątku, to Elena bardzo mnie ucieszyła i jednocześnie zaskoczyła tym, że nie chce wrócić do Stefana :zeby: Damon powinien teraz działać :twisted: :serce:

Post autor: Goku »

Racja, świetny odcinek!

To już chyba koniec wątku Katherine :/. Mało prawdopodobne, żeby się uwolniła z grobowca, chyba że naprawdę będą jej do czegoś potrzebować. A przecież to miał być "The Year of Kat"! ::kwasny::

Nie chcę pary Bonnie & Jeremy! Oni w ogóle do siebie nie pasują!

Caroline była super! I to jej "Goodbye, Katherine."! :twisted:

Fajnie się oglądało cierpiącą i krwawiącą Elenę! Szkoda tylko, że się nie wykrwawiła. ::jezyk:: Na koniec odcinka pewnie porwał ją ten ktoś, przed kim uciekała Katherine. A skoro Katherine się go bała, to oznacza, że jest to o wiele większe zagrożenie niż ona ::chytry::.

B@r pisze:Co z Mattem?

Pod koniec odcinka Caroline powiedziała, że Matt śpi w samochodzie ;).
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Goku pisze:Racja, świetny odcinek!

To już chyba koniec wątku Katherine :/. Mało prawdopodobne, żeby się uwolniła z grobowca, chyba że naprawdę będą jej do czegoś potrzebować. A przecież to miał być "The Year of Kat"! ::kwasny::
No i się mylisz- Katherine powraca i okazuje się, że być może będzie w teamie Stefana, Eleny i Damona bo jak się okazuje są groźniejsze wampiry przed którymi ona uciekała. Tutaj promo kolejnego odcinka z powrotem Katherine- http://www.youtube.com/watch?v=Pb5obMxgAWs
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Po 2x08. Fajny odcinek, ale słabszy od poprzednich, głównie dlatego, że cały kręcił się wokół porwania Eleny, której los jest mi kompletnie obojętny ::jezyk::.

Sceny z Caroline i Tylerem świetne, ale mam nadzieję, że nie będą parą. Wolałbym, żeby byli tylko przyjaciółmi, a Caroline wróciła do Matta, w końcu teraz nic nie stoi im na przeszkodzie ;).

Drugi odcinek z kolei ktoś wspomniał coś o Lexi. :D

Zwiastun kolejnego odcinka świetny! Super, że jednak Kat nie znika! :: bow :: Wcale bym się nie zdziwił, gdyby okazało się, że ona wróciła do Mystic Falls właśnie po to, by chronić Elenę.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Bardzo podoba mi się to ujęcie Niny, promujące nowe odcinki:

Obrazek

A mnie się 2x08 bardzo podobał :mrgreen:

Po pierwsze (i najważniejsze): scena, w której Damon wyznał Elenie miłość była piękna :serce: Smutna co prawda, ale piękna :serce: Szkoda, że Elena nie będzie tego pamiętała, choć to między innymi było w tej scenie tak piękne i wzruszające :cry:
Mmmmm, kocham Damona :serce: :roll:

Po drugie: świetne momenty z Caroline i Tylerem :: bow :: :zeby: Wydaje mi się (pisałam o tym zresztą kilka postów wcześniej), że byłaby to ciekawa sytuacja, gdyby tych dwoje zostało parą, biorąc pod uwagę fakt, że są naturalnymi wrogami ::krzyw::
Ale oczywiście mnie również bardziej ucieszyłby powrót Matta i Caroline :serce:

Po trzecie: bardzo fajne sceny walki pomiędzy braćmi Salvatore a tym nowym wampirem ::krzyw::

Po czwarte: podoba mi się relacja Bonnie i Jeremy'ego i w zasadzie nie miałabym nic przeciwko żeby np. byli razem :wink: Tym bardziej, że Bonnie nie miała jeszcze żadnego miłosnego wątku ::jezyk::

Po piąte: bardzo rozbawiła mnie scena, w której Damon podczas jazdy samochodem wyciągnął tę torebkę z krwią i zaczął sobie popijać ::loll:: To wyglądało, jakby wyjął jakiś soczek ze słomką xD ::loll::

Po szóste: dość sporo się wyjaśniło, o co chodzi z tą klątwą całą, jak ją zdjąć, przed kim Katherine uciekała itd. A przyszły odcinek ma ukazywać historię samej Katherine, więc myślę, że wyjaśni się jeszcze więcej ::krzyw::

Suma sumarum: kocham TVD i nie mogę doczekać się kolejnego odcinka :twisted:
Smutna wiadomość jest taka, że na 2x10 będziemy musieli czekać bodajże 3 tyg., bo TVD ma po następnym odcinku przerwę ::jezyk::

Kompletnie tego nie rozumiem :/. Ludzie z CW są chyba idiotami, skoro robią przerwy w emisji najchętniej oglądalnego serialu w czasie November Sweeps :?. A najgłupsze jest to, że potem TVD wraca na 2 odcinki, po których nastąpi przerwa świąteczna, która jak zwykle najwcześniej może się skończyć w drugiej połowie stycznia.

Po 2x09. Świetny odcinek! :)

Katherine! :: bow :: Retrospekcje z tego odcinka były chyba najciekawszymi od początku serialu. I ten tekst: "-Przez ciebie zginiemy. -Lepiej wy, niż ja.". :twisted:

Caroline przypomina Stefanowi Lexi? :lol: Nie widzę między nimi żadnego podobieństwa poza tym, że obie są blondynkami :lol:.

Bonnie&Luca to zdecydowanie lepsze wyjście niż Bonnie&Jeremy :P.

Tak Elenko, wszystko to twoja wina. Zabij się więc, a przynajmniej postaci ciekawsze od ciebie będą bezpieczne. ::jezyk::

Hmm, dla mnie ten odcinek ył jednym z najsłabszych na razie w tym sezonie ::jezyk::

Jedyne, co było ciekawe to retrospekcje/historia Katherine ::krzyw::
No i Damon (jak zwykle seksowny i uroczy :serce: )
Czy ja się kiedykolwiek doczekam momentu, w którym Elena powie: "Stefan - odwal się, wolę Damona"...? ::cojest:: :serce: :twisted:

Luka mi się nie podba ::kwasny::
W tym przypadku kibiuję zdecydowanie Bonnie i Jeremy'emu ::krzyw::

Post autor: kamilabuziaczek »

Czy Elena w tym sezonie musi być taka wkurzająca.

Nowy odcinek (2x10) bardzo dobry ::krzyw::

Zwłaszcza sceny z Tylerem i Caroline ::ok::
Swietny moment, kiedy oboje oglądają filmik nakręcony przez Masona, na którym widać jego pierwszą przemianę ::ok:: Byłam przerażona, jak zobaczyłam, jak Mason wije się z bólu ::bojesie::

Szkoda mi Jeremy'ego (że Bonnie go odrzuciła), bo naprawdę chciałabym, żeby byli razem :wink:
Poza tym nie podoba mi się ta jej fascynacja Luką ::kwasny::

No i super sprawa się teraz zrobiła z utknięciem Stefana razem z Katherine w grobowcu :zeby:
Nowe promo pokazuje, że będzie gorąco i będzie się działo :twisted:

Wątpię, żeby Damon palił się do wyciągnięcia Stefana z grobowca ::cojest::
Za to na pewno dotrzyma obietnicy i będzie chronił Elenę :zeby:
To dla niego idealna sytuacja, żeby podbić do Eleny ::jezyk::

Ahhh, już się nie mogę doczekać 2x11 :zeby:

Po 2x10. Moim zdaniem odcinek taki sobie.

Yeah! Stefek już w grobowcu! Teraz tylko uwolnić stamtąd Katherine, a następnie przemienić w wampira i zamknąć Elenkę! Niech sobie E&S przynudzają razem w grobowcu, żebyśmy my nie musieli tego oglądać :twisted:.

Wszystkie sceny z Eleną i Rose strasznie nudne. Dopiero jak pojawił się Damon i Elijah zrobiło się ciekawie.

Za to sceny z Caroline i Tyler'em świetne! Szczególnie to video z przemianą Masona, niczym z jakiegoś horroru.

Najlepsze oczywiście sceny w grobowcu!

Dobrze, że Bonnie nie chce być z Jeremym! Nie chcę tej pary! Ta scena między nimi była tak sztuczna i ckliwa, że aż miałem ochotę przewinąć.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Następny odcinek dopiero 27 stycznia. ::kwasny::

[shadow=white]W sumie odcinek przed świąteczną przerwą nie skończył się jakims spektakularnym cliffhangerem jak w przypadku 1 sezonu, gdy Elena miała wypadek, ale i tak nie mogę się doczekać co będzie dalej.

Podoba mi się pakt Eleny z Elijah. ::chytry:: Elena w wersji walczącej jest o niebo lepsza od tej ciągle wzdychającej do Stefana. Swoją drogą nieźle wynegocjowała sobie jego uwolnienie. Stefan za to chamsko się zachował i zostawił Katherine, podczas gdy ta dała mu wskazówkę, że Isobel jest odpowiedzią gdzie może być Klaus. :roll:

Chcę żeby Caroline była z Tylerem. Jednak między nimi jest większa chemia aniżeli w parze Caroline&Matt. Nowa wilkołaczyca jest bardzo ładna, ale wkurzająca.

Nie wiem czemu, ale chciałbym żeby w tym sezonie umarła Bonnie. :twisted: Irytuje mnie swoją łatwowiernością.[/shadow]

Po 2x11. Jak dla mnie strasznie nudny. Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy ten serial naprawdę z odcinka na odcinek jest coraz głupszy?

Jaka szkoda, że Elijah nie chce zabić Elenki :(. I jeszcze oddał jej Stefka przez co będziemy musieli znowu oglądać te nudy...

Po cholerę 'Vampire Barbie' siedziała tam z Tylerem i oglądała jego przemianę, a potem jeszcze siedziała pod tymi drzwiami? ::plask wczolo:

Lindsay z OTH jest wilkołakiem. :lol: Ta scena z ugryzieniem Rose była strasznie sztuczna.

Bonnie to idiotka, naprawdę. Wystarczy że jej ktoś puści fajerwerki, a ta głupia się cieszy że klątwa zdjęta.

Bez sensu, że Stefan nie przeleciał Katherine. Już miałem nadzieję, że zrobi się ciekawie :P.
ODPOWIEDZ