Powiedzonka z seriali

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
AdamST220

Post autor: AdamST220 »

Moje ulubione powiedzonko z seriali to text Joey'ego z "Przyjaciół": "How you do'in"(nie wiem czy tak to się pisze).
Awatar użytkownika
Kingsajz

Post autor: Kingsajz »

Voyager 03x11

Rekonfiguracja osłon trochę trwa. W końcu jesteśmy śmiertelnikami. - B.
Da się to chyba przyspieszyć, kilngonko? - Q
Strzel palcami i zrób to sama. Ah zapomnialam! Straciłaś moc i nie możesz pstrykać placami! Potrzebujesz naszej pomocy.
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

AdamST220 pisze:Moje ulubione powiedzonko z seriali to text Joey'ego z "Przyjaciół": "How you do'in"(nie wiem czy tak to się pisze).
On mówi "How are you doing?" ;) Ale ten tekst jest rzeczywiście świetny. Od razu mi się kojarzy z Joey'em :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

wiwi pisze:
AdamST220 pisze:Moje ulubione powiedzonko z seriali to text Joey'ego z "Przyjaciół": "How you do'in"(nie wiem czy tak to się pisze).
On mówi "How are you doing?" ;) Ale ten tekst jest rzeczywiście świetny. Od razu mi się kojarzy z Joey'em :)
Do tego jeszcze jego minka uwodziciela :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Kingsajz

Post autor: Kingsajz »

taa i to jego spojrzenie, ktre mia zwalać z nóg każdą kobiete! hahaha
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
emeralda

Post autor: emeralda »

czasami meza zaskocze i mowie cytatami z Alternatyw (nie ogladal tego, a TV Polonie ogladam rzadko i nie przyuwazylam zeby tam bylo)

ostatnio musialam wytlumaczyc, dlaczego mowie "a moze to zbooczeniecc" jesli jakis dzieciak sie bawi, dzwoni do drzwi i ucieka a on zlazi na klatke i otwiera okno i patrzy kto to znowu dzwonil dla zabawy;)
Awatar użytkownika
AdamST220

Post autor: AdamST220 »

Dzięki za poprawienie mnie :wink:
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Ja z racji tego, że wręcz KOCHAM Śląsk i jego społeczeństwo (tak, tak Oleg - mam nadzieję, że odczuwasz moją miłość hehehe), to staram się zapożyczać trochę akcentów, słów i zwrotów ze śląskiej gwary. Dlatego też czasem "ściągam" coś ze "Świętej wojny" hehe... Np. "No, godom Ci przecie"... albo "Kaj Ty łeb zapodzioł?"... :mrgreen: Może niektórych bawi śląska mowa, ale mnie bardzo się podoba -niezwykle atrakcyjna...
Abec

Post autor: Abec »

Sieć TV Land przedstawiła listę stu najbardziej znanych cytatów (może bardziej powiedzonek) z różnego rodzaju programów TV. Największa ich liczba pochodzi z lat siedemdzisiątych - aż 26, z obecnego dziesięciolecia jest tylko (aż?) dziewiędź. Z reklam jest 10, z komedii 28.

Wszystkie pozycje znajdziecie na stronie. Porządek alfabetyczny. Aha, pierwotnie chciałem napisać ile ja znam, ale mi się odechciało ::jezyk:: :wink: :twisted:

Skoro już tu piszę: lubię wiiiiieeeeele kawałków ze "Szczepana i Irenki" ("Zbiłaś mnie z pantałyka. Zbiłaś mnie z pantałyka z czego wynika, że nigdy nie mogę skończyć tego co żem chciał zacząć", "Ciiiii, mam reministencja z harcerstwa", "A tam nie potrzeba, nie potrzeba. Każdemu potrzeba. Takie austryjackie gadanie", "Ja jako kobieta luksusowa którą się czuję", "Brzybawiłaś mnie tu swoim luksusowym głosem, przybawijąc wraz ze mną bardzo istotny problem) i inne, ale teraz już nie używam, bo nikt nie kojarzy :P) kilka z "The Simpson" ("Exxxxxcelent") i legendarne O-mój-Bo-że Jennis z "Friends". Aha i ostatnio jak oglądałem drugą połówkę pilota nBSG to odkryłem, że znam na pamięć całą ścieżkę dialogową, bo powtarzłem na sekundę przed aktorami ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

Abec pisze:("i O-mój-Bo-że Jennis z "Friends".
A ja nie wiem które ::chytry:: .Możesz przybliżyc :P ?
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Ireth, nie pamiętasz Janice - dziewczyny Chandlera, która miała taki skrzeczący głos i rozbrajający śmiech? ;) I jak tylko coś ją zaskoczyło to tak teatralnie mówiła "OH-MY-GOD" ;)
Awatar użytkownika
Ireth

wiwi pisze:Ireth, nie pamiętasz Janice - dziewczyny Chandlera, która miała taki skrzeczący głos i rozbrajający śmiech? ;) I jak tylko coś ją zaskoczyło to tak teatralnie mówiła "OH-MY-GOD" ;)
O dziwo zupełnie nie pamiętam :shock:
Abec

Bardzo przepraszam, że nie odpowiedziałem ale nie zauważyłem. Pamiętasz jak Rachel rodziła razem z Jannice właśnie? Wcześniej Chandler, chcąc się od niej uwolnić powiedział, że firma wysłała go do Jemenu ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Ireth

Abec pisze:Bardzo przepraszam, że nie odpowiedziałem ale nie zauważyłem. Pamiętasz jak Rachel rodziła razem z Jannice właśnie? Wcześniej Chandler, chcąc się od niej uwolnić powiedział, że firma wysłała go do Jemenu ;)
Hmm...Ale Rachel rodziła gdy juz Chandler był mężem Monici ::chytry::
Abec

Nie. Rachel dowiedziała się, że 'wpadła' z Rossem w dniu ślubu (i pozostali pomyśleli, że jej test ciążowy który znaleźli w koszu był Moniki). Potem tylko kilka razy się spotkali, m.in. gdy Chandler badał sobie spermę.
ODPOWIEDZ