Na Wspólnej

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Tomala pisze:Ja też nie bardzo wiem o co chodzi temu Piotrowi. Ogólnie on działa mi na nerwy, jest taki nachalny.
Mi na miejscu Gosi to juz dawno by sie czerwone swiatlo zapalilo, bo facet takie pogladay czasem wyglasza, ze rece opadaja...
Uwielbiam Laurę i Miecia :mrgreen:
Ten watek od samego poczatku mnie rozbrajal :D Ale fajnie, ze go wrzucili, bo pozostale wszystkie takie powazne i smutne, a tu sie czlowiek chociaz troche posmieje :)
Jeżeli teraz Michał znów zdradzi Kingę to będzie żenujące.
Ja nie sadze. Mysle, ze wszyscy mu beda robic przytyki, a mi sie wydaje, ze on zupelnie nie w te strone pojdzie w znajomosci z Laura.... Przynajmniej mam nadzieje!!
Wkurza mnie już wątek Adama, Weroniki, Antosi i Sebastiana. Ta dziewczynka grająca Antosię zaczęła mi już działać na nerwy (kiedyś nie działała, bo nie pojawiała się tak często). Jest taka męcząca. Głupie jest to, że teraz okazuje się, że Adam nie zaadoptował Antosi. Jako prawnik powinien dbać o takie sprawy, ale oczywiście szewc bez butów chodzi.
No wlasnie, jako prawnik (zreszta nie trzeba prawnikiem do tego byc) powinien wiedziec, co trzeba zrobic, zeby wlasnie taka sytuacja jak teraz Sebastianem nie miala w przyszlosci miejsca. Gdyby wtedy Sebastian rzeczywiscie zrzekl sie praw rodzicielskich to w ogole by dyskusji nie bylo. Zreszta nawet gdyby sie nie zrzekl, a Adam oficjalnie zaadoptowal Antosie to tez by byla zupelnie inna historia. A tak to teraz sie bedzie musial z Sebastianem przepychac...

A swoja droga jak Sebastian rzucil tekstem "Jak chcesz miec dziecko to sobie zrob" to myslalam, ze mu normalnie krzywde zrobie ::kwasny::
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Czy tylko mnie denerwuje fakt, że odcinki "Na Wspólnej" emitowane są z prawie rocznym opóźnieniem od daty produkcji? W pierwszych latach "NW" było właściwie z dnia na dzień produkowane i emitowane. Pamiętam nawet jak był koniec października a bohaterowie szli na groby bliskich, były obchodzone święta Bożego Narodzenia, były wakacje itd. Z roku na rok linia pomiędzy czasem serialowym a rzeczywistym była coraz bardziej zamazywana aż do teraz kiedy my mamy wiosnę a w serialu jest lato. Kiedy poleci poniedziałkowy odcinek NW u nas będzie 4 kwietnia, a na Wspólnej dopiero koniec sierpnia ;/ I jeszcze chciałbym zauważyć, że ponad rok temu kiedy Brzozowscy zabronili spotykać się Danielowi z Olą to argumentowali to tym, że "Daniel ma w tym roku maturę"... Jak się okazało Daniel nie miał wtedy matury, a miał rok później. Zresztą Daniel na początku NW był w moim wieku, w 2003 roku zdawał testy gimnazjalne "razem ze mną". Dzisiaj, ja jestem na II roku studiów a Daniel dopiero pójdzie na studia ;/ Wiele jest w NW takich wpadek, które uważnych widzów mogą nieźle zdenerwować. Mam nadzieję, że scenarzyści jakoś wybrną z tego opóźnienia czasowego. Są dwa wyjścia - albo zaczną kręcić mniej odcinków albo aktorzy dostaną półroczną przerwę. Bo wątpię, aby TVN przywrócił emisję 5 razy w tygodniu.

Ale się rozpisałem. Jeśli ktoś to przeczyta, zrozumie i jeszcze skomentuje to będę zaszczycony ;)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Tomala

Post autor: Tomala »

Mnie też strasznie denerwuje to opóźnienie. Jest ogromne i cały czas się powiększa. Pamiętam jak NW wróciło po ostatnich wakacjach i był tam jeszcze śnieg z poprzedniej zimy ::plask wczolo: No i utrzymywał się potem jeszcze ze 2-3 miesiące...
Awatar użytkownika
fandantego

Cieszę się, że ktoś oprócz mnie to zauważył ;) Jeśli dalej tak pójdzie to we wrześniu będziemy mieli odcinki z listopada zeszłego roku :roll:
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja juz przestalam zwracac na to uwage, tym bardziej, ze w MjM tez maja wszystko pomieszane... Skupiam sie na fabule, a nie na tym jaka jest pora roku itp. :D
Awatar użytkownika
fandantego

Kto ma konto na Facebooku i ogląda "Na Wspólnej" niech weźmie udział w akcji TAK dla "Na Wspólnej" pięć razy w tygodniu!. Walczymy o emisję pięciu odcinków tygodniowo! Akcja ruszyła przedwczoraj a chęć udziału zadeklarowało już ponad 200 osób! ;)
Awatar użytkownika
fanka mns

Post autor: fanka mns »

Czy ktos z was sie orientuje do kiedy przed wakacjami jest emisja "Na wspolnej" ?
kamilabuziaczek

Post autor: kamilabuziaczek »

Do 16 czerwcza a potem przerwa.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Weronika jest w ciąży! :) :D :: bow :: :serce:
Ale nie z Adamem tylko z tym durnym Sebastianem :? :evil:
Jak ja go nienawidze :evil:
Mam nadzieje że Adaś jej wybaczy, w końcu on ją też zdradził
:P ::chytry:: ::krzyw::
Jeśli nie, to uznam go za hipokrytę :twisted:
Awatar użytkownika
fanka mns

Post autor: fanka mns »

Skisły pisze:nie z Adamem tylko z tym durnym Sebastianem :? :evil:
Jak ja go nienawidze :evil:
Tez za nim nie przepadam, jest jakis taki memlowaty...

O super, ze do 16, moge na tyle nastawic nagrywanie i obejrzec po urlopie:) Dzieki:)
Awatar użytkownika
BeLieF

Ostatnio o dziwo również spodobał mi się wątek Marty i tego pilota :o :shock:
Na początku ich nie lubiłem ale teraz myślę że to super para 8) :serce:
Ten pilot jest teraz lepszy od Filipa, który zachowuje sie jak dupek :evil:
Awatar użytkownika
fandantego

Oglądał ktoś zapowiedź tego co wydarzy się w "Na Wspólnej" po wakacjach? Jak dla mnie same ciekawe wątki. Otóż chyba ten nowy adorator Ewy będzie chciał ją zgwałcić a Ewa go tak niefortunnie uderzy, że zabije człowieka :roll: Emilka i Magda będą miały problemy z wychowaniem dzieci. Emilka napisze list, że nie daje sobie rady i przeprasza, a Magda zabaluje i puści wózek wprost na ulicę... Michał będzie miał problemy hazardowe i z tego co było pokazane to chyba upadnie baaardzo nisko... Kolejne sceny z Mieciem i Jurkiem :D Tym razem Mieczysław zażyje tabletki na potencje i znajdzie się w szpitalu ::plask wczolo: Zobaczymy też dalszy wątek Marty/Filipa/Janusza/Sylwii... Filip z Martą będą się rozwodzić, ale chyba nie dojdzie do rozwodu. Bardzo ciekawi mnie wątek Janusza i Sylwii, tym bardziej, że aktorzy ich grający, czyli Radek Pazura i Dorota Chotecka w rzeczywistości też są małżeństwem ;)

Zapowiada się bardzo ciekawa jesień "Na Wspólnej" :)
Awatar użytkownika
BeLieF

No i Weronika wyzna Adamowi że jest w ciązy z Sebastianem. Ciekawe czy Adam jej wybaczy
Awatar użytkownika
fandantego

Skisły pisze:No i Weronika wyzna Adamowi że jest w ciązy z Sebastianem. Ciekawe czy Adam jej wybaczy
Dla mnie bardzo ciekawe są te "przemaglowania" między parami. Kiedyś nie wyobrażałem sobie, że Ewa i Roman mogą się rozstać - teraz ułożyli sobie życie. Marta i Filip - sądziłem, że wrócą do siebie, ale na to się nie zapowiada. Od 8 lat byli razem (prawie od początku serialu) i to jest rekord tego serialu jeśli chodzi o związek "od początku" fabuły. Dziwnie gdyby teraz mieli być z innymi partnerami. Myślę, że Adam wybaczy Werce, ale najbardziej ciekawi mnie to czy Weronika urodzi :)
Awatar użytkownika
BeLieF

W najnowszym "Świecie Seriali jest napisane że Adam jednak nie będzie chciał wybaczyć Weronice :evil:.
Co za hipokryta! :roll:.
Jest napisane także że w trójkącie Adam/Weronika/Sebastian nie wszystko jest takie jak wydaje się im... Czyżby to jednak Adam miałby być ojcem dziecka Weroniki? :wink:
ODPOWIEDZ