Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Nie wiem jak wytrzymamy do 7 kwietnia. ::jezyk::

Isobrl wróciła. Nareszcie! :zeby: Z tego co widziałem w promo następnego odcinka, to będzie Jenna zaprosi ją do środka, a sama Isobel będzie intrygowała z Katherine. :)
Najbardziej podobała mi się scena z Elijahiem, gdy Luka umarł, przyznanie się Caroline, że jest wampirem i odtrąceniem Katherine przez Damona. Bardzo lubię tę aktorkę co gra Caroline. :) Ma sympatyczny głos.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Znalezione na Onecie. Serial przenosi się z TVN do TVN7: http://film.onet.pl/fotoreportaze/pamie ... -maly.html

Post autor: kimberly1990 »

TVD nareszcie powróciło po długiej przerwie :!: :zeby:
Co sądzicie o najnowszych odcinkach? ::chytry::

Moim zdaniem oba były super :: bow :: :twisted:

Po pierwsze: Isobel. Zaskoczyło mnie jej pojawienie się, ale jeszcze bardziej zaskoczył mnie jej koniec ::ke::

Po drugie: Klaus. Co prawda nie widzimy go jeszcze w jego własnej postaci, bo na razie użyczył sobie ciało Alarika, ale i tak już jest gorąco :twisted: Swoją drogą: aktor, który gra Alarika naprawdę świetnie wciela się jednocześnie w Klausa :: bow :: ::ok::

Po trzecie: wątek Caroline i Matta. Przyznam, że Matt mnie nieźle zszokował, w momencie, kiedy poszedł do pani szeryf i zaczął "kablować" na Caroline (a tak ją przecież kochał ::kwasny:: ) :shock: W momencie, kiedy Caroline "wymazała" mu pamięć, myślałam, że faktycznie to zrobiła, ale okazało się, że Matt i pani szeryf to cwaniaki ::jezyk:: Ale dzięki temu jest ciekawie ::krzyw::

Super moim zdaniem była w ostatnim odcinku ta cała sfałszowana śmierć Bonnie ::ok:: I Damon miał rację - musieli to ukryć przed Stefanem, bo ten nie pozwoliłby na coś takiego ze względu na Elenę ::jezyk:: Cieszę się mimo wszystko, że Bonnie żyje :mrgreen:
No i dzięki załej tej akcji powróci Elijah :: bow :: :twisted:

No i oczywiście cieszą mnie niezmiernie wszystkie sceny Elena + Damon :serce:

Can't wait for the next episode! ::krzyw::

Post autor: kamilabuziaczek »

Fajnie że ktoś jeszcze oprócz mnie lubi Delene.

Post autor: Tęczowy »

Ma ktoś jakieś ploteczki na temat 3 sezonu?
Finał 2 sezonu bardzo dobry. Podoba mi się, że Elena i Damon tak się zbliżyli oraz że zafundowano nam taką akcję ze Stefanem. Liczę, że zniknie on na kilka odcinków i że będzie to okres, kiedy między Eleną i Damonem zaiskrzy jeszcze bardziej :)
No i zastanawia mnie co z Jeremym. Opętało go? :P A może Vicky i Anna wróciły jako duchy? No chyba że powróciły jako wampiry...

W wakacje mam zamiar przeczytać książki, na których oparty jest serial. Czytał ktoś? Warto?

Mnie też się szalenie podobał finał 2.sezonu :: bow ::
I czytałam, że w USA zebrał bardzo dobre recenzje krytyków ::krzyw::

Przede wszystkim Elena i Damon :serce:
Ich wspólne sceny były super :serce:
Jeśli tych dwoje się do siebie jeszcze bardziej nie zbliży, to osobiście dokonam zamachu na Williamson'a i Plec xD

Sceny Stefana też bardz dobre ::ok::
Ogólnie to uważam, że mroczna strona tego bohatera jest niezwykle ciekawa, więc liczę na dużo emocji w 3.sezonie ::krzyw::

Sprawa z Jeremy'm - mega-dziwne :shock:
Może Jeremy widzi po prostu zmarłych, bo sam po tym "wskrzeszeniu" żyje tak jakby na pograniczu życia i śmierci? ::jezyk::
Brzmi to głupio, ale to było pierwsze, co mi przyszło do głowy xD

No i Caroline i Tyler :serce:
Kibicowałam zawsze Caroline i Matt'owi, ale od kiedy ten zaczął spiskować z panią szeryf, stracił w moich oczach ::kwasny::
Teraz zdecydowanie jestem ZA tym, aby coś więcej się urodziło z Caroline i Tyler'a ::ok:: :serce:

Niestety nigdzie nie wyczytałam żadnych spoilerów nt 3.sezonu, ale pewnie w najbliższym czasie zacznie się coś pojawiać :wink:

Aha, no i co do książek - przeczytałam 6.tomów i powiem tak: to jest zupełnie inna historia niż oglądasz w serialu ::jezyk:: W zasadzie zaczerpnięci z książki są tylko bohaterowie (i to nie wszyscy) i główny wątek, czyli miłość 2 braci-wampirów do tej samej kobiety ::jezyk::
Dla mnie serial jest zdecydowanie lepszy - książka zupełnie do mnie nie przemówiła; ani fabularnie ani kunsztem pisarskim (którego raczej tam brak) ::jezyk::
Można sobie przeczytać, ale to nic specjalnego :wink:

Post autor: Lizzy »

Dzisiaj pozwoliłam sobie zafundować książkę w Empiku więc w najbliższych dniach przeczytam 1 tom i biorę się za serial :D powiedzcie tylko, warto oglądać?

Pewnie że warto Lizzy :) Bardzo oryginalny, wciągający, klimatyczny :)

Post autor: wiwi »

Też słyszałam, że książki są dość słabe i w sumie dobrze, że serial się od nich różni ;)

Po tym sezonie TVD stało się jednym z moich ulubionych seriali. Po pierwszym sezonie chciałam zrezygnować z dalszego oglądania, ale zmiana Caroline w wampira i wątek z wilkołakami to były strzały w 1o-tkę ;) O ile trójkąt Stefan-Elena-Damon w ogóle mnie nie interesuje, tak nie mogę oderwać oczu od wątku Caroline-Tyler :serce: Podobnie jak kimberly kiedyś kibicowałam Caroline i Mattowi, ale odkąd Tyler przestał być dupkiem (jak w pierwszym sezonie) to teraz jestem za Forwood ;) Zwłaszcza, że ich miłość miałaby coś z Romea i Julii ;) Podoba mi się jak w tym serialu ukazano wilkołaki - że przemiana jest bolesna i niezależna od ich woli. No i w tym sezonie było mnóstwo cliffhangerów, których się nie spodziewałam :)

Jeśli chodzi o spoilery dotyczące 3. sezonu to ma się on kręcić wokół Originals (Pierwotnych? - nie oglądam po polsku, więc nie wiem jak ich przetłumaczyli). Dowiemy się po co Klausowi był potrzebny Stefan. Damon i Elena będą razem współpracować, żeby odzyskać Stefana, co ich zbliży do siebie. Duchy Anny i Vicky przekażą Jeremiemu jakąś ważną wiadomość i namieszają w jego związku z Bonnie. No i najważniejsze - pomiędzy Caroline i Tylerem będzie się rozwijać uczucie, ale ich matki będą chciały ich rozdzielić.
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D

wiwi pisze:Damon i Elena będą razem współpracować (...) co ich zbliży do siebie
wiwi pisze:pomiędzy Caroline i Tylerem będzie się rozwijać uczucie
TAK! TAK! TAK! :: bow ::
Dzięki Ci, wiwi :mrgreen:
Dobrze przeczytać coś takiego - oby faktycznie tak było w nadchodzącym sezonie ::ok:: :zeby:

Post autor: wiwi »

To oficjalne informacje ze stacji CW, więc tak będzie :)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D

Post autor: Lizzy »

Po 14 odcinkach 1 sezonu stwierdzam, że to obok Glee mój ulubiony serial :D Do września powinnam być na bieżąco ;)
Damon :serce: :serce: :serce: (Jeny co ten Ian ma w sobie, że serce mi się roztapia jak go widzę????)
Stefan :serce:
:D

No to witamy Cię Lizzy wśród fanów TVD :mrgreen:
Fajnie, że kolejna osoba przyłączy się do dyskusji :wink:

Troszkę więcej od spoilerów podanych kiedyś przez wiwi:

Sezon 3 z pewnością będzie pełen wielkich emocji,
genealogicznych historii Pierwotnych i wielkich historii
bohaterów drugoplanowych - brzmi interesująco?

Kiedy the CW ogłosiła plan na jesień 2011 (gdzie "Pamiętniki wampirów" będą emitowane
w czwartkowe wieczory przed "The Secret Circle), sieć opublikowała oficjalny opis zawierający
bardzo odkrywcze informacje, sprawdźcie sami!

Oto on:
"Sezon trzeci otwiera drzwi do nauczenia się więcej o Klausie a Rodzina Pierwotnych,
jako motywy, dla których chciał Stefana po swojej stronie jest w końcu ujawniona.

Kiedy Stefan brnie coraz głębiej w ciemną stronę, Damon i Elena zmagają się
z poczuciem winy spowodowanym więzią rosnącą między nimi, kiedy pracują razem
nad przywróceniem Stefana z krawędzi.

Duchy z przeszłości Jeremy'iego, mają pełną mocy wiadomość, którą próbują mu dostarczyć,
nie wspominając o tym, jaki mają wpływ na jego związek z Bonnie. I kiedy Caroline i Tyler
zbliżają się do siebie, pomiędzy ich rodzinami wybucha wojna."

W dodatku, kiedy the CW ogłosiła oficjalną obsadę trzeciego sezonu, zawierała ona
Josepha Morgana jako Klausa, co sugeruje, że awansował do serialu lub,
że będzie go bardzo dużo w 3. sezonie. To ma sens, jeśli dostaniemy historię o tym,
jak Rodzina Pierwotnych stała się wampirami i dlaczego Klaus był
tak chętny do stworzenia zespołu ze Stefanem.

Jednakże, jestem także zainteresowany bohaterami drugoplanowymi.
Wygląda na to, że Caroline i Tylera czeka miłość rodem z Romea i Julii:
romans pomiędzy członkami walczących ze sobą rodzin Forbes i Lockwood.

"Pamiętniki wampirów" zaczęły ten wątek pod koniec drugiego sezonu, kiedy burmistrz
Carol Lockwood zagroziła, że znajdzie kogoś na miejsce mamy Caroline i podczas,
gdy ta scena wyglądała niegroźnie, było oczywiste, że została zaprojektowana wielka
fabuła dla tych dwóch rodzin założycielskich. Moim jedynym zmartwieniem jest to,
że poza dwiema mamami, nie ma innych Lockwoodów i Forbesów,
którzy ciągnęliby tą wojnę. Mam nadzieję, że show wprowadzi więcej krewnych.
Jeremy najprawdopodobniej także dostanie dużą fabułę z duchami
Anny i Vicki próbującymi przekazać mu wiadomość. Oczywiście to, że widzi martwych ludzi,
to nie tylko efekt uboczny tego, że powrócił z martwych,
ale również ważna część większych tajemnic.

Z tymi dwiema historiami, plus ciemną stroną Stefana i rodzącym się romansem
Eleny i Damona, trzeci sezon "Pamiętników wampirów" będzie pełny emocji.

źródło: http://www.vampirediaries24.pl/

Oj tak - 3.sezon będzie pełen emocji ::krzyw:: :serce:
Już nie mogę się doczekać! :zeby: :: bow ::

Dzięki za info., Tęczowy :wink:
ODPOWIEDZ