Pretty Little Liars

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimberly1990

Pretty Little Liars

Post autor: kimberly1990 »

Stacja abcFamily rozpoczęła niedawno emisję nowego serialu "Pretty Little Liars" :wink:

Serial opowiada o grupce nastolatek. Pewnego dnia jedna z nich ginie w niewyjaśnionych okolicznościach. Po roku reszta dziewczyn zaczyna dostawać dziwne wiadomości. Okazyuje się, że dziwczyny ukrywają pewną tajemnicę...
(źródło: www.filmweb.pl)

Obrazek

Serial na pewno przypadnie do gustu fanom "Plotkary", "90210" itp. :wink:
Ogląda ktoś może? :zeby:

Obejrzałam jak dotąd oba wyemitowane odcinki i uważam, że bardzo fajnie się zapowiada :wink: Ogląda się lekko, przyjemnie i z zaciekawieniem, bo w filmie jest tajemnica do rozwiązania :zeby:
Poza tym aktorki, które grają główne role przypadły mi do gustu :wink:
W każdym razie polecam! :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Słyszałem że serial świetny i ma być drugi sezon, może jak będę miał czas to zacznę go śledzić.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
kimberly1990

Naprawdę polecam! ::ok::
Ja cały czas wytrwale na bieżąco oglądam i jak na razie nie zawiódł mnie ani jeden odcinek :wink:
Każdy epizod jest interesujący i dodaje jakiś zagadkowy element do całej układanki - głównego wątku wokół którego toczy się serial :: bow ::
Poza tym obsada jest bardzo sympatyczna :wink:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

No jestem po 1 sezonie i zgadzam się, że to bardzo dobry serial. Znakomita obsada, wątki i przede wszystkim niezwykle ciekawy wątek przewodni.
Kimberly, jakie masz podejrzenia co do A? Bo ja kompletnie nie wiem :/
Awatar użytkownika
kimberly1990

Szczerze mówiąc, to w trakcie oglądania poszczególnych odcinków serialu, miałam naprawdę różne typy - był moment, że typowałam Jennę, potem bardziej pasował mi Toby, następnie Mona, a jeszcze później zaczęłam podejrzewać Iana, ale teraz - po finale - już sama nie wiem ::jezyk::

To jest właśnie super w PLL - wydaje Ci się, że już jesteś blisko rozwiązania, aż tu nagle okazuje się, że nie wiesz nic ^^

Po finale, kiedy próbowałam sobie to wszystko poukładać w głowie, doszłam do wniosku, że może po prostu nie poznaliśmy jeszcze A. (tzn. jest to ktoś, kogo jeszcze na ekranie nie widzieliśmy) - i wpadłam na pomysł, że może to po prostu sama Alison (która tak naprawdę nie umarła, choć nie wiem, jak by to było możliwe, skoro w piewszym odcinku wyraźnie widzieliśmy ją w trumnie - ale po "wszkrzeszeniu" dawno dawno temu Taylor w MnS rodzą mi się takie chore pomysły w głowie ::cojest:: ::loll:: ) albo jakaś siostra-bliźniaczka czy coś w ten deseń ::jezyk::

Nie wiem, naprawdę nie wiem - i dlatego niecierpliwie czekam do 14.06 ( :!: ) na 2.sezon :zeby:

Fajnie, że komuś jeszcze prócz mnie podoba się PLL :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Jestem już po PLL Summer Premiere! :zeby:
Tęczowy, oglądałeś już? ::chytry::

Bardzo fajny odcinek, moim zdaniem :wink:

Oczywiście, jak zwykle, nic, co związane z główną zagadką, nie zostało ani o jotę wyjaśnione, ale dobrze - będzie co oglądać w wakacje :mrgreen:

Na plus zdecydowanie:
:arrow: Ezra bez koszulki :serce: Szczena mi po prostu opadła :shock: Wyglądał super :serce:
:arrow: Powrót Caleba - mam nadzieję, że Hanna da mu jeszcze szansę ::ok::
:arrow: Emily i Toby - bardzo ładne sceny; fajnie, że po tym wszystkim, co się wydarzyło, nadal są przyjaciółmi :wink:
:arrow: Mona i Noel ::ke:: SZOK :shock:
:arrow: Scena w której Spencer gasi światła i chwyta za nóż ::bojesie:: Emocjonująca bardzo ::krzyw:: ::ok::
:arrow: No i oczywiście scena na napisach końcowych - A. w pokoju Emily!!! :shock: :twisted:

Ogólnie to bardzo się cieszę, że serial jest kontynuowany :wink:
Oby miał tak samo dobrą oglądalność, co sezon pierwszy :: bow :: :zeby:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Właśnie nie oglądałem - przez sesję jestem z wszystkim do tyłu, a w wakacje raczej nie będę miał okazji ściągać, co oznacza, że 2 sezon zobaczę dopiero w okolicach września :(

Btw, ktoś zna piosenkę z czołówki?
Awatar użytkownika
kimberly1990

Szkoda :(
Miałam nadzieję, że znajdzie się choć jedna osoba do dyskusji :wink:

Piosenka z czołówki to "Secret" w wykonaniu The Pierces :wink:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Jeśli ktoś jest zainteresowany PLL, to:

od dziś w każdą sobotę i niedzielę o godz. 19:00
będzie można oglądać serial na AXN :zeby:

Mam nadzieję, że ktoś się jednak skusi ::chytry::
Awatar użytkownika
Tęczowy

To znakomita wiadomość! Gorąco polecam ten serial - owszem, czasem bywa wkurzający, ale główny motyw jest świetny. No i warto zwrócić uwagę na obsadę, która jest świeża i naprawdę warta zainteresowania :)

Kimberly, zaspoileruj troszkę odnośnie 2 sezonu :P Tylko wiesz, tak z umiarem ::jezyk::
Awatar użytkownika
kimberly1990

Wyemitowano dopiero 5 odc., ale postaram się po krótce ująć główne wątki:
(zacieniuję, w razie gdyby ktoś nie miał ochoty czytać, skoro AXN rozpoczęło emisję)

- całe miasteczko uważa główne bohaterki za kłamczuchy z powodu zniknięcia ciała Iana

- dziewczyny podejrzewają, że Ian nadal żyje

- sprawa z Ianem w zasadzie się wyjaśnia :twisted:

- dziewczyny muszę chodzić na spotkania z psychoterapeutką (rzecz jasna nie są z tego zadowolone, bo kobitka próbuje z nich wszystko wyciągnąć)

- rodzice dziewczyn decydują, że będzie lepiej, jeśli spędzą one trochę czas osobno i zakazują im się spotykać, więc każda musi sobie znaleźć jakieś zajęcie

- do miasta wraca brat Allison - Jason (gra go nowy aktor!)

- powraca także Wren i Noah

- SPENCER: podejrzewa, że Melissa ma kontakt z Ianem i że wie, gdzie on jest; poza tym ma zakaz spotykania się z Toby'm

- HANNA: ciperi po zdradzie Caleb'a, który nadal się koło niej kręci; pomaga Lucasowi poznać dziewczynę, która mu się podoba; ma kłopoty rodzinne, gdyż jej ojciec jest in the picture ::jezyk::

- ARIA: nadal jest z Ezrą, który rzucił pracę w szkole i teraz pracuje na uniwersytecie, próbują oni upublicznić swój związek; ma kłopoty z bratem, który zrobił się strasznym buntownikiem ::jezyk::; zapisała się na nowe zajęcia, na które chodzi też Jenna (super sceny z nimi dwiema! :shock: )

- EMILY: kombinuje, jak przekonać rodziców do pozostania w Rosewood

Ogólnie to serial ani trochę nie stracił na klimacie ::krzyw::
Mnie w każdym razie nadal ciekawi :wink:
Awatar użytkownika
Tęczowy

O rany, rzeczywiście jest ciekawie :) Dzięki za info.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Może się skuszę, zobaczę czy czas pozwoli bo przyjaciółka mnie namawia abym to oglądał :) czy na AXN jest sporo powtórek? (może w tygodniu?)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
kimberly1990

Z tego co się orientuję powtórka 1. odc. na AXN będzie w sobotę o 13:00.
Powtórka 2. odc. - w niedziele o 13:00 :wink:

W tygodniu nie wiem, czy jakieś są :nie:
ODPOWIEDZ