Post autor: mailo »

Był ktos w tym kinie 5D w Szczecinie, albo się wybiera?

Post autor: wiwi »

Tak, szefowa mojej mamy ;) seans 10-15 minutowy za 18 zł ;) Raz z ciekawości pewnie można się wybrać ;)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D

Post autor: Mandy »

Tak... jak zobaczyłam, że seans tak krótko trwa i to za jaką cenę.. to zrezygnowałam. Ale jednak... ciekawość zwycięży pewnie, i raz się zdecyduję w końcu na coś pójść ;)
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...

No trochę drogo, ale tak jak wiwi uważam, że z ciekawości raz można pójść.

Post autor: fandantego »

Jutro czeka mnie seans LUDZKA STONOGA. Widział ktoś? Słyszałem, że jest dosyć hard ;) Jak obejrzę to napiszę krótką recenzję :D Właśnie się ściągnął ;)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!

Oglądałam. Nie jest taki straszny ;) Jedna scena jest trochę obrzydliwa ;) Dwa tygodnie temu w odcinku South Park się do tego filmu odwoływali :)
- dobrze

Wczoraj oglądałem parodię "Zmierzchu" - "Wampiry-świry" i odwoływali się tam (oprócz do "Zmierzchu") do "Plotkary" i "Buffy - postrach wampirów":)

Też to kiedyś widziałam, ale nie pamiętam (jak zwykle) odwołania do Gossip Girl? Możesz mi przypomnieć o co chodziło?
- dobrze

A to nie było może aż tak widoczne, ale jak ta bohaterka na początku przyjechała do domu i mówiła jakby w myślach do siebie, nagle przeszkodził jej głos Gossip Girl mówiący coś na pewno o Serenie (nie pamiętam co). Przez chwilę toczyła się taka kłótnia "głosów" coś tam "nie wcinaj mi się w narrację" "O to nie ten serial" itp:)

PS O znalazłem video z tym hehe http://www.youtube.com/watch?v=iQve-T_TxCc

Dzięki mailo :)
- dobrze

Post autor: kimberly1990 »

Byłam ostatnio na 2 filmach - oba bardzo mi się podobały:

1) "Water for Elephants" - film urzekł mnie całkowicie (chodził za mną jeszcze następnego dnia xD); piękna i w sumie nietuzinkowa historia. Bardzo dobra rola R.Pattinsona (tak, nadal uważam, że jest dobrym, a przynajmniej obiecującym aktorem) i Christophera Waltz'a :: bow :: Poza tym piękne zdjęcia - te cyrkowe akrobacje naprawdę cieszą oko; od razu przypomniało mi się jak w dziecństwie rodzice zabierali mnie do cyrku :wink:

2) "Kod nieśmiertelności" - przyznam, że poszłam do kina na ten film ze względu na Jake'a Gyllenhaal'a, którego osobiście uwielbiam :serce: , ale cieszę się, że to zrobiłam, bo jest to po protsu dobry film sensacyjny - sporo szybkiej akcji, zaskakujące zwroty, ciekawe zakończenie :wink:

Oba filmy oczywiście polecam! :wink:

Post autor: Goku »

Próbowałem obejrzeć te "Wampiry i Świry", ale nie udało mi się dotrwać do końca. Film jest naprawdę żałosny. Poprzednie filmy tego duetu też były strasznie durne, ale jeszcze z tej durnoty można się było pośmiać, ten oglądałem z zażenowaniem :roll:.

Post autor: kimberly1990 »

Goku (wiem, że wyjechałeś, ale jak wrócisz i zajrzysz na forum to przeczytasz :wink: ), jak Ci się podobała 3.część TRANSFORMERS? ::chytry::
Zauważyłam na Filmwebie, że oceniłeś i ciekawi mnie Twoja opinia :wink:

Ja ogólnie bardzo lubię Transformers i poprzednie 2 części bardzo mi się podobały ::ok::
Z tą jest podobnie - film pełen akcji, widowiskowy, fabularnie jak dla mnie ciekawy :wink:
Bardzo fajna obsada, bo oprócz standardowych już twarzy (Shia LaBeouf i Josh Duhamel :serce: ), wystąpił też Patrick Dempsey i to jako czarny charakter :zeby: :twisted:
Przyznam jednak, że trochę tęskno mi było za Megan Fox, bo choć ta nowa dziewczyna najgorsza nie była, to jednak wolałam już chyba Fox ::jezyk::

Cały film oceniam na 8/10.
Jeden pkt odejmuję za nieudany moim zdaniem efekt 3D (w zasadzie widziało się samą głębię, zaś wrażeń typu "coś we mnie leci/coś we mnie zaraz uderzy" było jak na lekarstwo, a szkoda, bo akurat przy filmie akcji takim jak Transformers mogli fajnie wykorzystać technologię 3D).
Drugi pkt za słabe (w porównaniu do poprzednich 2 części) zakończenie - trochę mi zabrakło tego podniosłego, długiego przemówienia Optimusa Prime'a ::jezyk::

Był już ktoś z Was jeszcze na Transformers? ::chytry::

Post autor: Goku »

Pierwsze pół godziny moim zdaniem dość nudne, z głupimi i nieco męczącymi dialogami(no i wręcz obrażające widza pozbycie się Mikaeli - jej imię nawet nie pada w tym filmie, jest tylko 'byłą dziewczyną' ::plask wczolo: ). Ale gdy skończyło się wprowadzenie i przestali udawać, że ten film ma fabułę, poziom naprawdę wysoko się podniósł ;). Jako efekciarski film akcji(którego oczekiwałem) zdecydowanie najlepszy z serii. Biorąc jednak pod uwagę fabułę, bardziej podobała mi się część pierwsza.

Post autor: Mareczek »

Wróciłem z Harrego! :D
To było cudowne, wspaniałe i fantastyczne. Mimo, że Bellatrix nie było zbyt wiele to i tak ona była dla mnie najważniejsza. W końcu to właśnie ona była w napisach zaraz po głównej trójce - a nie jakiś Voldemort :P Generalnie stali bohaterowie tacy jak McGonagall, Hagrid nie wiele grali - szkoda :roll:
Voldemort był momentami śmieszny, ale cóż - i tak już wszyscy się z niego śmieją :P
Wszystkim polecam, jest to jedna z najlepszych części :D

A Helena Bonham Carter to magia sama w sobie! :serce:
ODPOWIEDZ