Jutro czeka mnie seans LUDZKA STONOGA. Widział ktoś? Słyszałem, że jest dosyć hard
Jak obejrzę to napiszę krótką recenzję
Właśnie się ściągnął 
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
A to nie było może aż tak widoczne, ale jak ta bohaterka na początku przyjechała do domu i mówiła jakby w myślach do siebie, nagle przeszkodził jej głos Gossip Girl mówiący coś na pewno o Serenie (nie pamiętam co). Przez chwilę toczyła się taka kłótnia "głosów" coś tam "nie wcinaj mi się w narrację" "O to nie ten serial" itp:)
PS O znalazłem video z tym hehe http://www.youtube.com/watch?v=iQve-T_TxCc
PS O znalazłem video z tym hehe http://www.youtube.com/watch?v=iQve-T_TxCc
Byłam ostatnio na 2 filmach - oba bardzo mi się podobały:
1) "Water for Elephants" - film urzekł mnie całkowicie (chodził za mną jeszcze następnego dnia xD); piękna i w sumie nietuzinkowa historia. Bardzo dobra rola R.Pattinsona (tak, nadal uważam, że jest dobrym, a przynajmniej obiecującym aktorem) i Christophera Waltz'a
Poza tym piękne zdjęcia - te cyrkowe akrobacje naprawdę cieszą oko; od razu przypomniało mi się jak w dziecństwie rodzice zabierali mnie do cyrku
2) "Kod nieśmiertelności" - przyznam, że poszłam do kina na ten film ze względu na Jake'a Gyllenhaal'a, którego osobiście uwielbiam
, ale cieszę się, że to zrobiłam, bo jest to po protsu dobry film sensacyjny - sporo szybkiej akcji, zaskakujące zwroty, ciekawe zakończenie
Oba filmy oczywiście polecam!
1) "Water for Elephants" - film urzekł mnie całkowicie (chodził za mną jeszcze następnego dnia xD); piękna i w sumie nietuzinkowa historia. Bardzo dobra rola R.Pattinsona (tak, nadal uważam, że jest dobrym, a przynajmniej obiecującym aktorem) i Christophera Waltz'a
2) "Kod nieśmiertelności" - przyznam, że poszłam do kina na ten film ze względu na Jake'a Gyllenhaal'a, którego osobiście uwielbiam
Oba filmy oczywiście polecam!
Goku (wiem, że wyjechałeś, ale jak wrócisz i zajrzysz na forum to przeczytasz
), jak Ci się podobała 3.część TRANSFORMERS?
Zauważyłam na Filmwebie, że oceniłeś i ciekawi mnie Twoja opinia
Ja ogólnie bardzo lubię Transformers i poprzednie 2 części bardzo mi się podobały
Z tą jest podobnie - film pełen akcji, widowiskowy, fabularnie jak dla mnie ciekawy
Bardzo fajna obsada, bo oprócz standardowych już twarzy (Shia LaBeouf i Josh Duhamel
), wystąpił też Patrick Dempsey i to jako czarny charakter
Przyznam jednak, że trochę tęskno mi było za Megan Fox, bo choć ta nowa dziewczyna najgorsza nie była, to jednak wolałam już chyba Fox
Cały film oceniam na 8/10.
Jeden pkt odejmuję za nieudany moim zdaniem efekt 3D (w zasadzie widziało się samą głębię, zaś wrażeń typu "coś we mnie leci/coś we mnie zaraz uderzy" było jak na lekarstwo, a szkoda, bo akurat przy filmie akcji takim jak Transformers mogli fajnie wykorzystać technologię 3D).
Drugi pkt za słabe (w porównaniu do poprzednich 2 części) zakończenie - trochę mi zabrakło tego podniosłego, długiego przemówienia Optimusa Prime'a
Był już ktoś z Was jeszcze na Transformers?
Zauważyłam na Filmwebie, że oceniłeś i ciekawi mnie Twoja opinia
Ja ogólnie bardzo lubię Transformers i poprzednie 2 części bardzo mi się podobały
Z tą jest podobnie - film pełen akcji, widowiskowy, fabularnie jak dla mnie ciekawy
Bardzo fajna obsada, bo oprócz standardowych już twarzy (Shia LaBeouf i Josh Duhamel
Przyznam jednak, że trochę tęskno mi było za Megan Fox, bo choć ta nowa dziewczyna najgorsza nie była, to jednak wolałam już chyba Fox
Cały film oceniam na 8/10.
Jeden pkt odejmuję za nieudany moim zdaniem efekt 3D (w zasadzie widziało się samą głębię, zaś wrażeń typu "coś we mnie leci/coś we mnie zaraz uderzy" było jak na lekarstwo, a szkoda, bo akurat przy filmie akcji takim jak Transformers mogli fajnie wykorzystać technologię 3D).
Drugi pkt za słabe (w porównaniu do poprzednich 2 części) zakończenie - trochę mi zabrakło tego podniosłego, długiego przemówienia Optimusa Prime'a
Był już ktoś z Was jeszcze na Transformers?
Pierwsze pół godziny moim zdaniem dość nudne, z głupimi i nieco męczącymi dialogami(no i wręcz obrażające widza pozbycie się Mikaeli - jej imię nawet nie pada w tym filmie, jest tylko 'byłą dziewczyną'
). Ale gdy skończyło się wprowadzenie i przestali udawać, że ten film ma fabułę, poziom naprawdę wysoko się podniósł
. Jako efekciarski film akcji(którego oczekiwałem) zdecydowanie najlepszy z serii. Biorąc jednak pod uwagę fabułę, bardziej podobała mi się część pierwsza.
Wróciłem z Harrego!
To było cudowne, wspaniałe i fantastyczne. Mimo, że Bellatrix nie było zbyt wiele to i tak ona była dla mnie najważniejsza. W końcu to właśnie ona była w napisach zaraz po głównej trójce - a nie jakiś Voldemort
Generalnie stali bohaterowie tacy jak McGonagall, Hagrid nie wiele grali - szkoda
Voldemort był momentami śmieszny, ale cóż - i tak już wszyscy się z niego śmieją
Wszystkim polecam, jest to jedna z najlepszych części
A Helena Bonham Carter to magia sama w sobie!
To było cudowne, wspaniałe i fantastyczne. Mimo, że Bellatrix nie było zbyt wiele to i tak ona była dla mnie najważniejsza. W końcu to właśnie ona była w napisach zaraz po głównej trójce - a nie jakiś Voldemort
Voldemort był momentami śmieszny, ale cóż - i tak już wszyscy się z niego śmieją
Wszystkim polecam, jest to jedna z najlepszych części
A Helena Bonham Carter to magia sama w sobie!