Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Też liczę na nową czołówkę, a przynajmniej na aktualizację :P
Obowiązkowo widzę tam Berenikę, Renatę, Grzegorza, Miksera i Sabinę :D
Ale mam pewne wątpiliwości, czy twórcy zdecydują się na taki krok - jednak mam nadzieję :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ech, jestem wkurzony, bo liczyłem, że tradycyjnie już będzie zapowiedź powakacyjnych odcinków PM na koniec ostatniego w tym sezonie odcinka, a tym razem były jedynie białe napisy na czarnym tle i nic więcej. :roll:
Ale to nie zmienia faktu, że ostatni odcinek przed wakacjami był fenomenalny!
Paweł stoczył dramatyczną i emocjonującą walkę z Manuelem. Trzeba przyznać, że jak na tę porę emisji to sceny tego "mordobicia" były dość drastyczne (co mi absolutnie nie przeszkadza, ale wiem że mogą się znaleźć jacyś zgorszeni tym widzowie). Trochę głupio, że to ta policjantka (marna postać i aktorka zarazem heh) załatwiła na koniec Manuela. Moim zdaniem lepiej by było gdyby to zrobił ktoś niespodziewany np. Artur (tylko musiałby skądś wytrzasnąć broń). :P
No i mamy parę niedopowiedzianych wątków na koniec: nie wiadomo czy Ola jednak zostanie w Polsce (wydaje mi się, że raczej tak), czy Artur dowie się od Kingi o ciąży Marysi, no i co z Marysią? Chyba nie umarła przy porodzie? Niee, na pewno nie. :wink:
Ogólnie to jak widać PM w przeciwieństwie do wielu innych polskich seriali potrafi wciąż zaskakiwać widzów świetnymi cliffhangerami na koniec sezonu (podobnie świetny cliffhanger był też niedawno w 3 sezonie "Hotelu 52").
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Omar

Post autor: Omar »

Po finale Ferstej Lowe! ;) Mega, mega, mega świetny odcinek! Marysia w końcu urodziła (nie mogłem zdzierżyć scen z nią, jak zamulała ciągle przez ostatnie kilka miesięcy). Super jak na polskie serialowe realia sceny akcji przy starciu ostatecznym Pabla i Manuela. Lubię bardzo parę Anka/Paweł, ale wiadomo, że w końcu wróci on do Marysi. Anka ma szansę zostać taką drugą Taylor i trójkąt Anka/Marysia/Paweł może ciągnąć się latami. ;) Bardzo się cieszę, że wygląda na to, że Berenika zagości w serialu w kolejnym sezonie, uwielbiam tę postać! Stefani za to pewnie wyjedzie w to tournee. Jest głupiutka, ale sympatyczna. W ogóle, podoba mi się bardzo konsekwencja w prowadzeniu postaci w tym serialu, mają różne wątki, ale zachowują w nich osobowość i charakter - wylajtowany Artur, naburmuszona Kinga, mężny ale plackowaty jednocześnie Paweł, stanowcza Emilka, Patryk figo fago, konserwatywny Grzegorz, szczeniaowaty Błażej.

Generalnie, oby tak dalej w kolejnym sezonie! Wiktoria, do boju. Jak ona mnie na początku irytowała, tak teraz ją bardzo lubię. Nawet za panią Celiną będę tęsknić przez wakacje. :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

O, super Omar, że oglądasz PM. Zawsze miło jak ktoś więcej się wypowie w tym temacie. :) A tak sobie jeszcze prześledziłem pierwsze strony tego tematu i tak patrzę, że tylu forumowiczów kiedyś oglądało PM. Naprawdę radzę wrócić do regularnego oglądania tym, którzy zaprzestali. Uważam, że PM to taka nasza polska "Moda". :D Naprawdę dużo się dzieje. :wink:
Omar pisze: Anka ma szansę zostać taką drugą Taylor i trójkąt Anka/Marysia/Paweł może ciągnąć się latami. ;)
Tak, też widzę potencjał w tym trójkącie. Może to być taki stały serialowy trójkąt. Widać, że Paweł kocha Ankę, wiele razem przeszli. To uczucie, które kiedyś łączyło go z Magdą (tą z domu dziecka) było na pewno dużo słabsze. Tak więc Paweł będzie teraz postawiony przed nie lada dylematem. Kogo wybrać? Coś jak Ridge dawniej w MnS właśnie. :P

I mam też nadzieję, że postać Huberta przeniesie się wraz z Marysią po wakacjach do Wrocławia. Podoba mi się ta postać i mam nadzieję, że scenarzyści ją jeszcze rozwiną. Ja bym go widział albo starającego się o miłość Majki, albo nawet lepiej - w parze z Kingą. :)

Warto jeszcze dodać, że nareszcie scenarzyści zaczęli częściej powracać do dawnych postaci i starych wątków. Przywrócono nam od tego sezonu Wadlewo i wątki z nim związane (niestety nie pojawili się ani razu Antoni i Natalia), powróciły takie postaci jak Mariusz, Manuel, Brona, Zosia, Stasia, Iwona (matka Mirka). I to mi się podoba. Jeszcze bardzo bym sobie życzył powrotu do wątki Agnieszki Świątek i jej rodziny. :wink:

Z nowych bohaterów natomiast bardzo polubiłem Wiktorię (przed tą swoją przemianą mnie irytowała bardzo, ale teraz już nie oczywiście) oraz Radka. Liczę na ich dalsze perypetie po wakacjach. Podoba mi się jak rozbudowano wątek tego młodszego pokolenia w serialu (Ola, Błażej, Mikser, Sabina, Radek) oraz że stałym wątkiem są też perypetie pracowników BarBariana (świetna załoga i super para Kaśka/Stefani :mrgreen:).
Również Artur miał bardzo ciekawe perypetie w tym sezonie (walka z Izabelą i Wekslerem oraz późniejszy romans z macochą). Faktycznie, super że on dalej jest taki "luzacki" hehe. To moja ulubiona postać w całym serialu. No i Berenika jak najbardziej do niego pasuje. :D Tworzą super parę, bardzo im kibicuję.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Są już pierwsze spoilery na nowe odcinki PM po wakacjach. :)

Oto co m.in. nas czeka:

- Paweł dowie się o dziecku Marysi, jednak nie będzie wiedział, że to on jest ojcem dziecka
- Anka i Paweł zaczną starać się o własne dziecko
- Córka Marysi i Pawła otrzyma imię Julia
- Aneta Zając (Marysia) w związku z tym, że prywatnie urodziła niedawno bliźniaków zniknie na jakiś czas z planu (nie wiadomo co stanie się wtedy z jej postacią)
- Mieszkanie Pawła i Anki zostanie przebudowane, tak samo BarBarian, Śmiałkowie będą mieli zaś nowy salon, a Artur i Berenika zamieszkają w apartamencie
- Marek i Antek otworzą własną klinikę ginekologiczną, pieniądze zasponsoruje im Aneta
- Kinga znów będzie w ciąży!
- W życiu Kingi pojawiają się dwaj przystojni mężczyźni - Adam i Robert, którzy będą o nią rywalizować.
- Do obsady dołączy także Krzysztof Ibisz. Pojawi się w Wadlewie i będzie miał wątek ze Śmiałkami. :lol: http://magazyn.tvpolsat.info/index.php/ ... #more-1442
- Radek będzie pomagał Sabinie w pracy nad jej domem mody
- Ola zostanie w Polsce i wraz z Błażejem, Grażyną, Grzegorzem i Renatą uda się na wycieczkę w Góry Izerskie (aktualnie są tam kręcone odcinki z ich udziałem).
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Ten wątek z Anką, Pawłem, Marysią, Hubertem i małą Julką bardzo mi się kojarzy z MnS gdy Brooke(Anka) ukrywała przed Rigde'm(Pawłem) kto jest ojcem dziecka Taylor(Marysi), Thomasa(Julki) byleby tylko go nie stracić. ::rad:: A Hubert to taki drugi Thorne. 8)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Skisły pisze:Ten wątek z Anką, Pawłem, Marysią, Hubertem i małą Julką bardzo mi się kojarzy z MnS gdy Brooke(Anka) ukrywała przed Rigde'm(Pawłem) kto jest ojcem dziecka Taylor(Marysi), Thomasa(Julki) byleby tylko go nie stracić. ::rad:: A Hubert to taki drugi Thorne. 8)
Tak, można dostrzec takie podobieństwo. :) W ogóle trójkąt Marysia/Paweł/Anka nieco przypomina trójkąt Taylor/Ridge/Brooke. :wink: Co do Huberta to w sumie ciągle nie jest jasne, czy on kocha w ogóle Marysię. Oficjalnie jak dotąd się do tego nie przyznał. :wink:

A tymczasem są już kolejne, jeszcze ciekawsze spoilery na nowe odcinki. :wink:
UWAGA. Zamieszczam spoilerowe fotki w dalszej części posta (chyba można?). :!:

Pojawi się oprócz postaci granej przez Krzysztofa Ibisza jeszcze czworo nowych bohaterów:

Robert (Marek Kaliszuk) - nowa miłość Kingi, jej dawny kolega z podstawówki.
Obrazek

Adam (Marcin Krajewski) - nauczyciel tańca, będzie rywalizował z Robertem o miłość Kingi (na fotce ten po prawej).

Obrazek

Daga (Anna Szymańczyk) - młoda krawcowa w nowo otwartym domu mody Sabiny (na fotce z Sabiną i Radkiem):

Obrazek

Janusz Zawada/Kamil (Maciej Małysa) - tajemnicza postać, która zagości w domu Śmiałków. Janusz będzie miał problemy z pamięcią i schizofrenię. Mieszkańcy Wadlewa nadadzą mu imię Kamil. Mężczyzna zaprzyjaźni się z Emilką. (na fotce z Emilką)

Obrazek
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

DeaconFanie, można oczywiście, tak samo jak spoilerowe informacje. Tylko, żeby nie psuć zabawy niespoilerowcom, proponuję dać zamiast obrazka sam link do niego. Ten kto nie będzie chciał zobaczyć, nie kliknie po prostu. :wink: Powyższego posta edytować już nie będę. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dawidek pisze:DeaconFanie, można oczywiście, tak samo jak spoilerowe informacje. Tylko, żeby nie psuć zabawy niespoilerowcom, proponuję dać zamiast obrazka sam link do niego. Ten kto nie będzie chciał zobaczyć, nie kliknie po prostu. :wink: Powyższego posta edytować już nie będę.
OK, więc tak od tej pory będę robił. :wink:
Awatar użytkownika
BeLieF

Z wyglądu Kinga mi bardziej pasuje do Roberta :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Haha, niezły artykuł o PM w Nonsensopedii. I te porównania do MnS. :mrgreen:

Polecam poczytać: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Pie ... 5%9B%C4%87
Awatar użytkownika
BeLieF

DeaconFan pisze:Co do Huberta to w sumie ciągle nie jest jasne, czy on kocha w ogóle Marysię. Oficjalnie jak dotąd się do tego nie przyznał. :wink:
A jednak w nowym sezonie Hubert się przyzna że kocha Marysię! ::rad:: Haha, miałem rację: Hubert to taki Thorne 8) ::rad::

Poza tym:
- Olka zostanie trwale oszpecona w wyniku napadu i próby gwałtu!
- Anka prawdopodobnie jest bezpłodna

Źródło: Kącik Pierwszej Miłości w ŚS(fajnie że takie coś utworzyli :: bow :: )
Awatar użytkownika
DeaconFan

Skisły pisze:A jednak w nowym sezonie Hubert się przyzna że kocha Marysię! ::rad:: Haha, miałem rację: Hubert to taki Thorne 8) ::rad::
Tak, Hubert przyjedzie za Marysią z Niemiec i wyzna jej, że nie może bez niej żyć. ::rad::

Co do Anki to słyszałem informację, że lekarz powie jej, że będzie musiała starać się o dziecko nawet kilka lat co oczywiście nie będzie dla niej dobrą wiadomością...

To ja też zapodam jeszcze parę spoilerów o jakich czytałem:
- Krzysztof Ibisz dołączy do obsady serialu w roli Ireneusza Piotra Bisztygi - 40-letniego prawiczka i maminsynka, który przyjedzie do Wadlewa i zakocha się w oszustce matrymonialnej - Aurelii. Jego postać wprowadzi do serialu dużo humoru.
- Badania potwierdzą, że Patryk jest biologicznym ojcem Mirka. Będzie nadal walczył o syna.
- Odbędzie się chrzest Julki - córki Majki i Pawła. Będą w nim uczestniczyli Marysia, Hubert oraz rodzice chrzestni - Kinga i Błażej.
- Tomek pozna Kingę z tancerzem Adamem. Adam i Kinga wpadną sobie w oko.
- Śmiałek znajdzie rannego nieznanego mężczyznę, zabierze go do domu, gdzie wraz z Emilką otoczą go opieką. Patryk i Śmiałek będą sądzili, że to przestępca.

Cieszy mnie, że ŚS w końcu zacznie więcej pisać na temat PM. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Coraz bardziej powiększa się obsada nowych odcinków "Pierwszej Miłości". Obok wspomnianych już Marka Kaliszuka (Robert), Marcina Krajewskiego (Adam), Anny Szymańczyk (Daga), Macieja Małysy (Janusz/Kamil) i Krzysztofa Ibisza (Ireneusz) w serialu zobaczymy ponadto Małgorzatę Sadowską w roli Aurelii - oszustki matrymonialnej a także Natalię Lesz i Beatę Kawkę! Natalia Lesz wcieli się w rolę tancerki Mileny. Dziś kręcono natomiast sceny z m.in. Grażyną Wolszczak i Beatą Kawką.
Ciekawe w jaką rolę wcieli się Beata Kawka znana oczywiście przede wszystkim z ról Dony i Tamary w "Samym Życiu". :P
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

No tak.. nikt nic nie pisze w tym wątku ;)

Anka już zaczyna mnie denerwować. Wcześniej to nawet myślałam, że niech sobie już z Pawłem będzie na stałe, ale... przez te paranoiczne chcenie dziecka jest... bardzo irytująca.

Maryśka powinna powiedzieć Pawłowi prawdę o dziecku. Ale jest tez Hubert, lubię go.

Malwina jest niezła :D mogłaby sobie jakiegoś chłopa znaleźć :P
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
ODPOWIEDZ