Stare seriale

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Jesli chodzi o Bonanzę, to najbardziej kultowa jest chyba muzyka z czołówki:) Co do fajnych czołówek, to przypomniał mi sie ostatnio super serial z 1991r "PS I Luv U". Śmieszne jest to, ze szukajac informacji o tym serialu natrafiłem na post Adexa na innym forum serialowym :lol: Pozwalam sobie skopiować post:

Kto pamięta świetny serial Hasło:kocham cię (w oryginale - P.S.I. Luv U)
Dawano to jakoś w roku 1994 w środy na Tvp1. Fajny serial! Pamiętam że podobał się ludziom, dziwne że tylko raz go w Polsce dawano:( nakręcono go w roku 1991 ,chyba tylko jedna seria. W serialu były dwie główne postacie Cody i Dani, mieli zmienioną tożsamość i byli małżeństwem(ale już nie pamiętam czy prawdziwym -chyba jakaś przykrywka i mieli jakieś zadania)
Obsada to:
Greg Evigan: Cody Powell (Joey Paciorek)
Earl Holliman: Matthew Durning
Antony Hamilton: Dodger
Connie Sellecca (aktorka znana z serialu A. Spellinga ,,Hotel"): Dani Powell (Wanda Talbert)
Lisa Canning: Dori
Jayne Frazer: Jojo
Jack Ging: Szeryf Hollings
I cudowna piosenka z czołówki! mam nagraną gdzieś na kasecie video, powinna to wreszcie jakaś stacja powtórzyć! przeciez chyba to tylko 1 seria

Od siebie dodaję link do czołówki - naprwadę genialna muzyka! http://www.youtube.com/watch?v=ZMDIJoQwc4w

W ogóle w starych serialach czołówki były jakby bardziej dynamiczne. Wpominałem już o nie kiedyś o "Niebezpiecznej zatoce": (też muzyka super)

http://www.youtube.com/watch?v=q-m5J10e2Rg
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Hasło Kocham Cię jak i Niebezpieczną Zatokę uwielbiałem, z Hasła Kocham Cię szczególnie pamiętam odcinek jak Dani straciła pamięć po potrąceniu autem i Cody wrobił ją m.in. w pranie, którego normalnie nie umiała robić heh, to był zabawny serial ze scenami akcji, pamiętam że byłem na wakacjach jak go emitowali i w jakimś ośrodku sala telewizyjna była pełna ludzi bo go oglądali, dziwne że już nigdy jakaś stacja go nie powtórzyła.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Oglądał ktoś z Was kiedyś "Twin Peaks"? Ja dopiero jestem w trakcie pierwszego sezonu (drugi ponoć już nie był taki fajny) i muszę wam przyznać, że się wciągnąłem! Prawdziwy klasyk, który bardzo wciąga! Jestem strasznie ciekawy kto stoi za zagadką sezonu, czyli zabójstwem Laury Palmer. ::chytry::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

To nie znałeś tego serialu? :shock: Jest bardzo ciekawy i to wielki hit. Niektórych do dziś prześladuje i straszy muzyka z czołówki. Nie będę Ci zdradzał, ale oglądaj do końca, ja do dziś boję się oglądać ostatni odcinek (ale widziałem go kilka razy :mrgreen: ). Chyba nastraszył mnie jak żaden inny horror.(oglądaj go po ciemku sam i trauma do końca życia heh) Warto też po serialu zobaczyć film Miasteczko Twin Peaks: Ogniu krocz za mną przedstawiającym noc zabicia Laury (aczkolwiek mi się to nie podoba no i wiadomo już kto zabił)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Ja oglądałam kilka lat temu. Faktycznie drugi sezon był gorszy i bardziej zeschizowany ;) Za to Kyle MacLachlan jako agent Cooper o wiele przystojniejszy niż jako Orson Hodge ;)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Właśnie nie znałem! :shock: Heh, sam nie wiem jak to się stało, ale ostatecznie do serialu przekonało mnie czytanie na temat postmodernistycznego kina. :)
Teraz się bardzo cieszę, bo mam coś "nowego", heh. Szkoda, że teraz takich seriali się nie robi. :(

Jeśli chodzi o muzykę z czołówki to jest świetna! Taka kojąca i zarazem myląca.
Zapodam jakby ktoś chciał posłuchać, albo sobie przypomnieć- http://www.youtube.com/watch?v=7oDuGN6K3VQ
W 2 sezonie jest już inna zagadka? Fajnie, że w filmie jest przedstawiona noc w której zginęła Laura. Obejrzę go po pierwszym sezonie. Szkoda mi szybko lecieć z tym serialem, bo 1 sezon ma tylko 8 odcinków, więc nie oglądam więcej niż dwa dziennie. :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Co ciekawe, niewielki fragment z tej muzyki z linku danego przez B@ra znalazł się w jinglu "Spotkań medycznych" w Radiu Katowice. Nie wiem czy ten jingiel nadal jest, bo mogli go zmienić, bo w ostatnich 2 latach nie udało mi się trafić na ten program. Być może przekręciłem tytuł programu. :wink: W każdym razie pamiętam doskonale ten początek programu.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

B@r pisze:Właśnie nie znałem! :shock: Heh, sam nie wiem jak to się stało, ale ostatecznie do serialu przekonało mnie czytanie na temat postmodernistycznego kina. :)
Teraz się bardzo cieszę, bo mam coś "nowego", heh. Szkoda, że teraz takich seriali się nie robi. :(

Jeśli chodzi o muzykę z czołówki to jest świetna! Taka kojąca i zarazem myląca.
Zapodam jakby ktoś chciał posłuchać, albo sobie przypomnieć- http://www.youtube.com/watch?v=7oDuGN6K3VQ
W 2 sezonie jest już inna zagadka? Fajnie, że w filmie jest przedstawiona noc w której zginęła Laura. Obejrzę go po pierwszym sezonie. Szkoda mi szybko lecieć z tym serialem, bo 1 sezon ma tylko 8 odcinków, więc nie oglądam więcej niż dwa dziennie. :P
Nie! Bodaj dopiero na koniec przedostatniego odcinka dowiesz się kto zabił Laurę, to główny wątek całego serialu.
Awatar użytkownika
mailo

Może oglądał ktoś kiedyś serial Seaquest? Serial fantasy, którego akcja dzieje się pod wodą. Pamiętam, że kiedyś bardzo mi się podobał. Czołówka:

http://www.youtube.com/watch?v=6E17xDvK ... re=related

Warto tu też wspomnieć, o aktorze Johnatanie Brandisie, grającym w serialu młodego informatyka Lucasa (jako 2 w czołówce). Niestety aktor popełnił samobójstwo w 2003 roku, a dobrze się zapowiadał. Szkoda.
Jak ktoś nie znał serialu, to może kojarzyć go z "Niekończącej się opowieści 2" (1 część oczywiście o wiele lepsza). Filmiki upamiętniające aktora:

http://www.youtube.com/watch?v=KWEt79q5 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=f1of8KdR ... re=related

Jeszcze co może zaciekawić Adexa to, że w serialu w 1 serii grałą Stephanie Beacham - Sable z "Dynastii" http://www.youtube.com/watch?v=CZVr6Sn8 ... re=related
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Oglądałem mailo ten teraz właśnie dla Stephanie Beacham, ale niestety była tylko w 1 sezonie a drugi sezon już nie był taki fajny z nową obsadą.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Ja też oglądałam Seaquest :) Fajny serial :)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

No pewnie, że ogladałam Seaquest :D :D
Lubiłam Lucasa,nawet podobał mi się troszkę:) ale taki świetnie zapowiadający się to on chyba aż tak bardzo nie był. Poza tym wydaje mi się, że wiek 27 lat (a tyle miał kiedy się powiesił) to już chyba czas po okresie kiedy można się "zapowiadać".
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
mailo

Po prostu gdzies przeczytałem, że juz w młodym wieku dostał nagrodę Young Artist Award za rolę Lucasa i tak pomyślałem, że może w przyszłości dostałby inne nagrody. Tego się nie dowiemy .
Tiril a ja się podkochiwałem w dr Wendy graną przez Rosalind Allen
Awatar użytkownika
gzymi

Post autor: gzymi »

Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale mam pewne pytanie. Może trochę chaotyczne, ale liczę na waszą dobrą pamieć :P
Czy pamięta ktoś tytuł serialu emitowanego chyba na polsacie w latach '90 lub na początku '00 o wojowniczkach, które walczyły pod ziemią, miały broń na przedramionach z których strzelały do wrogów ? Nie pamiętam zbyt wiele szczegółów, ale byłbym wdzięczny za podanie tytułu.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mogę się mylić, ale świta mi "Xena - wojownicza księżniczka". Może o ten serial Ci chodzi?
ODPOWIEDZ