Nikita [2010]

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
kimberly1990

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kimberly1990 »

Miałam taki sam maraton i też byłam pod wrażenie :shock: ::ok::
Uważam, że "Nikita" zdecydowanie przoduje (bok TVD) wśród seriali the CW i mam nadzieję, że dostanie zamówienie na kolejny sezon (bo na razie chyba nic jescze nie wadomo?) :twisted: ::krzyw::

I zgadzam się - najgorsze jest teraz to oczekiwanie aż do 7. kwietnia ::kwasny:: ::jezyk::
Ale z to jaka dawka emocji będzie po takiej przerwie :mrgreen:
Bo ostatni odcinek zakończył się mega-zaskakująco ::krzyw:: :shock:
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Właśnie nadrobiłem odcinki z ostatnich trzech tygodni. To dobry serial, jak na The CW nawet świetny, ale jakoś nie chce mi się go już oglądać, więc pewnie skończę po 1 sezonie. Największym problemem jest chyba to, że w większości odcinki są do siebie strasznie podobne, mimo że akcja cały czas brnie do przodu, tak naprawdę ciągle mamy do czynienia z tym samym schematem(wyjątkiem był chyba tylko odcinek w śnie Alex). Zawsze Nikita ma coś do wykonania(raz ma zepsuć misję Sekcji, raz kogoś uratować itp.), zawsze mniej więcej w połowie odcinka następuje 'nieoczekiwany' kryzys(swoją drogą zazwyczaj to najlepsza, przepełniona akcją część odcinka), a potem Nikicie i tak prawie zawsze wszystko się udaje. Czasem po tym następuje cliffhanger, ale rzadko kiedy jest on na tyle emocjonujący, bym czekał niecierpliwie na kolejny odcinek.

Ten z odcinka 20 akurat należy do tych lepszych, ale wiadomo - zbliża się finał, akcja nabiera tempa. Nie wierzę jednak w to, by tak naprawdę Alex mogło się coś stać. Twórcy nie odważą się zabić nikogo z trójki głównych bohaterów - mimo wszystko wciąż jest to serial The CW. Nie mogą sobie pozwolić na nic tak odważnego. A szkoda, bo myślę, że po zdemaskowaniu postać Alex nie ma tu już nic do roboty i uśmiercenie jej w tym momencie byłoby lepsze niż ciągnięcie jej wątku na siłę.

Swoją drogą, najbardziej z tych trzech odcinków podobała mi się współpraca Alex i Jaden w odcinku 19 :). Szkoda, że Jaden umarła, bo była naprawdę ciekawą postacią.
Goku
x 2

Po 1x21. Zaskoczyło mnie to, że Nikita zabiła ojca Alex, ale z drugiej strony jestem niemal pewien, że ostatnia scena i to, co możemy zobaczyć w promo przyszłego odcinka, to tylko plan Nikity i Alex, by zmylić Sekcję. Nie wierzę, żeby po tym wszystkim Alex mogła ot tak odwrócić się od Nikity, jestem pewien, że ostrzegła ją w jakiś sposób.

Wygląda na to, że Percy wszystko idealnie zaplanował, ale wydaje mi się, że pominął jeden istotny szczegół - Amandę. Do tej pory prawie zawsze była zimna i opanowana, tym razem naprawdę można było zobaczyć, że jest wściekła. Myślę, że w finale sezonu to Amanda ostatecznie zniszczy Percy'ego i sama stanie na czele Sekcji.
Goku
x 2

Po 1x22. Ogólnie odcinek całkiem dobry, ale jak na finał najwyżej średni. W trakcie sezonu było kilka lepszych odcinków. Szczególnie zawiodła mnie końcówka, która w ogóle nie wyglądała jak zakończenie finału sezonu.

Wiedziałem, że Alex nie chce zabić Nikity. Ale i tak ta jej nagła zmiana jest dla mnie kompletnie niewiarygodna, twórcy najwidoczniej chcieli mieć zaskakujący zwrot akcji, ale nie pomyśleli o logice. To się przecież kompletnie nie trzyma kupy, nie dość, że tak nagle po tym wszystkim odwróciła się od Nikity, to jeszcze przecież w odcinku 16(moim zdaniem najlepszym z całego sezonu!) Alex 'widziała' siebie w przyszłości i stwierdziła, że nie chce taka być. Nagle jej się odmieniło? Kompletnie bez sensu...

Przedostatnia scena sugeruje, że ludzie z rządu pozbyli się Percy'ego i Amanda jednak zajęła jego miejsce ::chytry::.
Goku
x 2

Mnie to już i tak nie interesuję, bo nie będę oglądał, ale dla ciebie Kimberly i jeśli inny ktoś tu jeszcze ogląda, dobra wiadomość - "Nikita" dostała drugi, od razu 22-odcinkowy sezon ;).
Dawidek
Administrator
x 75

Post autor: Dawidek »

Od czerwca ten serial w Polsce na AXN: http://satkurier.pl/news/66097/nowe-wci ... w-axn.html
kimberly1990

Jeśli chodzi o finał "Nikity" to moim zdaniem był po prostu słaby.
Dużo lepsze były 2-3 wcześniejsze odcinki, zwłaszcza 1x21 i chyba lepiej by było, gdyby sezon zakończył się właśnie cliffhangerem z końca tego odcinka ::jezyk::

W zasadzie to się z Tob zgodzę, Goku, że "Nikita" jest dość schematyczna, bo w każdym odcinku mamy tę samą rutynę działania głównej bohaterki, ale mimo wszystko oceniam serial jako dobry i emocjonujący :wink:

Pewnie będę oglądać dalej - 2.sezon - bo po pierwsze: nie lubię przerywać oglądania seriali; jak coś zaczęłam, to lubię poznać historię do końca;
po drugie: lubię ten serial ;)
kimberly1990

Hmm, "Nikita" mnie rozczarowała :(
Pierwszy odcinek 2.sezonu nie był tym, czego oczekiwałam.

Liczyłam na jakieś BUM ::jezyk::
Finał nie był za dobry, więc (w związku z jakby zmianą stron przez Alex) spodziewałam się mocnego rozpoczęcia, a tu kompletna klapa ::kwasny::

Odcinek był po prostu nudny :ziewam:

Jedyne, co mi się podobało, to walka Alex i Nikity (co stanowiło zaledwie jakąś 1 min. filmu) :twisted:

Mam nadzieję, że 2.sezon się rozkręci... :wink:
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Mnie też trochę rozczarował początek sezonu. Spodziewałam się czegoś bardziej spektakularnego, a rzeczywiście trochę nudnawo było przez większość odcinka. Ale mam nadzieję, że najlepsze jeszcze przed nami :D
ODPOWIEDZ