Plebania
- misiek12345
Modyfikacja jest średnia, ani dobra, ani zła, po prosu - inna. Zdziwił mnie uśmiech Tracza, to niedopuszczalne
pamiętam wątek jak przetrzymywał jakąś babkę w piwnicy (graną przez Bernadetę Machałę-Krzemińską, wybaczcie ignorancję - nie znam imienia postaci) i znęcał się nad nią psychicznie. A tu uśmiech, no proszę...
W ogóle, Wieczorek w roli księdza? Parafrazując Stefę, 'niech Bóg ma w opiece zakonnice' 
Dwóch księży nie powinno tak na siebie spoglądaćDeaconFan pisze:No, Krystian Wieczorek (Kuba) świetnie wyszedł w jednym ujęciu z Marcinem Piętowskim (Artur).![]()
'Diversi nihil a me alienum puto'
http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B
http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B
- fandantego
Haha
Nie oglądam "Plebanii", ale modyfikacja piosenki jest okropna! Taka mało melodyczna, jakby chciała celowo zdenerwować widza. No i Tracz z tego co pamiętam jest tym złym charakterem, który zawsze kończył czołówkę jako odzwierciedlenie przeciwieństwa "Księdza Anioła". On miał być "diabłem wcielonym", a teraz to wygląda komicznie jak jest pokazany z mamuśką i to zadowolony
Może w ostatniej serii ma się nawrócić i ma w tym pomóc jego matka?
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
No tak właśnie myślę.fandantego pisze:Może w ostatniej serii ma się nawrócić i ma w tym pomóc jego matka?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
- fandantego
Ja myślę, że koniec się zbliża. Kontrakty mają podpisane do stycznia 2012, zdążą nakręcić odcinki do kwietnia/maja, może do czerwca. Ale nic nie wiadomo. Samo to, że padła taka informacja o zakończeniu emisji, a władze TVP1 nie zaprzeczyły wprost, tylko dały otwartą furtkę to już może martwić. Zobaczymy.DeaconFan pisze:No tak właśnie myślę.fandantego pisze:Może w ostatniej serii ma się nawrócić i ma w tym pomóc jego matka?Chociaż wciąż w sumie nie jest na 100% pewne czy to ostatni sezon Plebanii...
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
- fandantego
Cóż, przeczuwałem, że te pogłoski o końcu "Plebanii" okażą się prawdą.
Wielka szkoda, bo serial naprawdę trzymał wysoki poziom w porównaniu do np. "Klanu'' czy zakończonych zdaje się rok temu "Złotopolskich". No, ale jak ktoś nie widział choć paru odcinków to pewnie będzie się wypowiadał, że to kolejna polska "chała" czy serial dla "moherów" i cieszył z jego zakończenia.
Wielka szkoda, bo serial naprawdę trzymał wysoki poziom w porównaniu do np. "Klanu'' czy zakończonych zdaje się rok temu "Złotopolskich". No, ale jak ktoś nie widział choć paru odcinków to pewnie będzie się wypowiadał, że to kolejna polska "chała" czy serial dla "moherów" i cieszył z jego zakończenia.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Wielka szkoda, jeżeli te ifno się potwierdzą. Tak, Plebania trzyma poziom, dzieje się w niej o wiele więcej, niż chociażby w Klanie. Serial ten nie będzie mi się kojarzył z duchami, retrospekcjami, scenami z ślubów, bo tego mieliśmy mnóstwo w porównaniu z innymi polskimi serialami.
Dziwnie będzie, jak nie będzie Plebanii. I ciekawo, jak wątki pokończą.
Dziwnie będzie, jak nie będzie Plebanii. I ciekawo, jak wątki pokończą.
Przez ostatni miesiąc prawie wcale nie oglądałem "Plebanii".
Niestety wszystkiemu winne są oczywiście studia...
Jednak skoro mają kończyć w grudniu, to raczej na pewno sobie z czasem wszystko kiedyś nadrobię.
Może ktoś byłby tak dobry i streścił mi pobieżnie co tam słychać ostatnio? Szczególnie mnie ciekawi co z wątkiem Anny i Janusza.
Niestety wszystkiemu winne są oczywiście studia...
Jednak skoro mają kończyć w grudniu, to raczej na pewno sobie z czasem wszystko kiedyś nadrobię.
Może ktoś byłby tak dobry i streścił mi pobieżnie co tam słychać ostatnio? Szczególnie mnie ciekawi co z wątkiem Anny i Janusza.
Jeśli chodzi o Annę, to ma białaczkę i leży w szpitalu. Tracz ma problemy z Pawełkiem, bo ten ciągle chce do babci. Generalnie wątek cały czas trzyma poziom i bardzo mi się podoba
Natomiast Xawery sprzedał rozczenia do kamienicy Traczowi, a za zarobione pieniądze zagrał w pokera. Wszystko przegrał i musiał oddać pieniądze (nawiasem mówiąc, przegrał z Traczem
) Do Polski wrócił Alex i teraz chce wraz z Julią odzyskać kamienicę. Młody Lubiniecki nadal flirtuje z pielęgniarką Izą.
Ważnym wątkiem jest też temat religii w szkole. Bartek to mój mistrz! Widzę w nim siebie, jak niszczy na każdej lekcji księdza Artura
Kasia niestety zdecydowała się na Szymona i wyznała mu miłość. Teraz już oficjalnie z nim jest 
Natomiast Xawery sprzedał rozczenia do kamienicy Traczowi, a za zarobione pieniądze zagrał w pokera. Wszystko przegrał i musiał oddać pieniądze (nawiasem mówiąc, przegrał z Traczem
Ważnym wątkiem jest też temat religii w szkole. Bartek to mój mistrz! Widzę w nim siebie, jak niszczy na każdej lekcji księdza Artura
Dzięki za info.
Ogólnie ostatnim razem jak oglądałem to były sceny jak Pawełek uciekł z przedszkola do babci do szpitala i później była dość wzruszająca scena jak Pawełek mówił ojcu, że skoro jego mama (Anna) wróciła to może jego też kiedyś wróci (Konstancja) co trochę chyba zmiękczyło Tracza.
Ciekaw jestem bardzo jak się dalej będzie rozwijał ten wątek, w sumie dobrze, że go wprowadzono, bo może się idealnie wpasować w zakończenie serialu.
Fajnie też, że w końcu pojawia się znowu Julia. Już myślałem, że mimo iż jest w czołówce wyparuje z serialu. Niedługo jak czytałem chyba w ŚS ma też wrócić Wiki.
Zgadzam się, że Bartek jest dużo fajniejszy od Szymona i to on powinien być z Kasią. Ciekaw jestem tych jego dalszych utarczek z ks. Arturem.
Ogólnie ostatnim razem jak oglądałem to były sceny jak Pawełek uciekł z przedszkola do babci do szpitala i później była dość wzruszająca scena jak Pawełek mówił ojcu, że skoro jego mama (Anna) wróciła to może jego też kiedyś wróci (Konstancja) co trochę chyba zmiękczyło Tracza.
Ciekaw jestem bardzo jak się dalej będzie rozwijał ten wątek, w sumie dobrze, że go wprowadzono, bo może się idealnie wpasować w zakończenie serialu.
Fajnie też, że w końcu pojawia się znowu Julia. Już myślałem, że mimo iż jest w czołówce wyparuje z serialu. Niedługo jak czytałem chyba w ŚS ma też wrócić Wiki.
Zgadzam się, że Bartek jest dużo fajniejszy od Szymona i to on powinien być z Kasią. Ciekaw jestem tych jego dalszych utarczek z ks. Arturem.