Pamiętniki wampirów (The Vampire Diaries)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Nikt nic nie pisze o powrocie TVD... :roll: ::jezyk::

Moim zdaniem 3x10 (po świetnych 9 odcinkach go poprzedzających) był taki sobie, bo trochę przegadany ::jezyk::

Ale były też fajne sceny :wink:
Zwłaszcza finałowa :serce:
CZEKAŁAM NA TO 3 SEZONY ! ! ! :serce:
Mam nadzieję, że coś więcej się w końcu z Eleny i Damona "wykluje" ::krzyw::

Zdecydowanym minusem był brak Caroline :?
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Hurtowo nadrobiłam 3 odcinki :P

Delena mnie mało obchodzi, ale ja jestem team Stelena, więc czekam na ich powrót...w ogóle jak Stefan się przejął tym, że Damon pocałował Elenę :serce:
Caroline i Tyler coraz bardziej utwierdzają mnie w tym, że są moją ulubioną parą :serce: Tyler tak się dla niej stara!
Ta nowa pani doktor od Alarica jest bardzo podejrzana :roll:
I bardzo podobała mi się w poprzednim odcinku scena Klaus&Caroline! Fajnie widzieć Klausa mającego wewnątrz takie emocje :D
Jestem bardzo ciekawa tego kto jest w tej dużej trumnie...
I bardzo mnie cieszy, że trochę "ruszyli" wątek Bonnie, to jest jedna z moich ulubionych postaci :)
Szkoda, że Jeremy wyjechał...
I przede wszystkim- brakuje mi Katherine!
Awatar użytkownika
kimberly1990

Zgadzam się - scena z Klausem i Caroline była super!
I z tego co mi wiadomo (można w sieci znaleźć zdj promocyjne z odcinka 3x14), to nie była ostatnia scena tych dwojga :twisted:

Uważam, że scena, w której Elena powiedziała Stefanowi, że całowała się z Damonem, była jedną z najlepszych w ostatnim odcinku, a to przez wzgląd na świetną (po raz kolejny) grę aktorską Paul'a Wesley'a :: bow ::
Nie trzeba było wcale słów (i późniejszej "braterskiej pięści"), aby wyczytać z twarzy Stefana, że się tym przejął ::krzyw::

Ale ja mimo wszystko jestem team Delena i bardzo mi się podoba, że między Eleną a Damonem jest teraz takie napięcie :twisted:
To oznacza, że coś się rodzi ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Też jestem fanem pary Caroline&Klaus i chciałbym, aby tych dwoje było razem. Szczególnie po ostatnim odcinku, kiedy jasno się okazało, że Klaus zakochał się w Caroline.
Bo mimo że na początku nie lubiłem Klausa, to teraz nie wyobrażam sobie bez niego serialu. :) Wolę go nawet już od Damona. Wprowadzenie Pierwotnych to najlepsze co mogli zrobić twórcy serialu. Rebekah, Klaus, Elijah, Esther - moi faworyci.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ogląda ktoś z was nadal TVD i jest już na bieżąco z IV sezonem? Ja wciągnąłem się dzięki przyjaciółce jakoś we wrześniu i właśnie jestem po 3x15. :) Liczę, że będę mógł tu komentować czasem odcinki i wymieniać się opiniami z innymi fanami. Dla mnie ten serial jest po prostu świetny. III sezon zawyżył nawet poziom wprowadzając jeszcze więcej mroku. Duża w tym zasługa Pierwotnych, a przede wszystkim Klausa. Stefan Ripper też jest fenomenalny. :D
Jeśli chodzi o moje ulubione postaci to należą do nich Alaric, Jeremy, Caroline, Tyler. Wątek miłosny Stefan/Elena/Damon nie interesuje mnie tak bardzo jak inne wątki, m.in. wątek pary Caroline/Tyler, czy motyw Pierwotnych, jednak również jest ciekawy i chyba wolałbym, żeby Elena pozostała ze Stefanem. Damon jest bardzo fajny, jednak chciałbym, żeby był z kimś innym, niż męczennica Elena. Jak na razie nie potrafię jednak wskazać dla niego idealnej dziewczyny. Jeśli chodzi o moje ulubione pary to należą do nich Bonnie&Jeremy oraz Caroline&Tyler, choć zaczyna mi się też podobać wizja pary Caroline&Klaus. Bardzo lubiłem też parę Anna/Jeremy.

To na razie tyle. Zostało mi jeszcze 7 odcinków III sezonu i będę na bieżąco komentował, jeśli będzie z kim rozmawiać. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Mam 2 książki "pamietniki wampirów" nijak ma sie to do serialu... Mnie się to osobiście nie podoba. Widziałem tylko dwa odcinki i mnie jakoś nie wciągnął :(
Awatar użytkownika
DeaconFan

Podobno serial o wiele lepszy od książek. Mnie oczarował już od pierwszego odcinka. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Nie ma co w ogóle porównywać serialu z książkami, bo poza bohaterami i trójkątem miłosnym nie mają ze sobą niczego wspólnego :P Przeczytałam chyba 6 tomów i to było o 6 za dużo - książka nie dość, że jest słabo napisana, to jeszcze fabularnie dość durna xP
Serial to zupełnie inna "bajka" ;)

DeaconFanie, ja oglądam TVD na bieżąco, bo to mój ulubiony serial, więc chętnie włączę się do dyskusji ;)
Awatar użytkownika
DeaconFan

kimberly1990 pisze:Nie ma co w ogóle porównywać serialu z książkami, bo poza bohaterami i trójkątem miłosnym nie mają ze sobą niczego wspólnego :P Przeczytałam chyba 6 tomów i to było o 6 za dużo - książka nie dość, że jest słabo napisana, to jeszcze fabularnie dość durna xP
Serial to zupełnie inna "bajka"
Moja przyjaciółka ma dokładnie takie samo zdanie. :)

Dzisiaj zabieram się za 4x03. Skomentuję na razie może jakoś łącznie odcinki 4x01 i 4x02:

:arrow: wątek przemiany Eleny zdominował te dwa odcinki. Podobały mi się sceny wyznawania sobie miłości przez parę Elena/Stefan w tych klatkach na ranczu pastora. Nawet Rebekę to poruszyło. Ja w sumie jestem bardziej za parą E/S, ale też nie jestem jakimś ich wielkim fanem. Co za dużo ich miłosnych scen, to niezdrowo. Bardzo fajne były te momenty kiedy Elena sobie przypominała sceny, które wymazał jej kiedyś z pamięci Damon. :wink:
:arrow: Cieszy mnie bardzo to, że Tyler znowu jest sobą, tj. że Klaus opuścił jego ciało i znów ma swoje. Obawiałem się po zakończeniu sezonu III, że Klaus już nie odzyska tamtego ciała (bo zostało zniszczone przez Alarica), jednak dobrze, że Bonnie znalazła na to wszystko jakiś sposób. Fajne były te sceny z Tylerem kiedy zaatakował go nowy łowca, no i ogólnie sceny miłosne Caroline/Tyler (bardzo lubię tę parę).
:arrow: szkoda mi Bonnie, bo ciągle obrywa od duchów czarownic za to, że chce pomagać przyjaciołom używając czarnej magii. Jednak dobrze, że nie udało jej się przywrócić Eleny do świata żywych. To już byłoby za dużo. :roll: Wystarczy, że Jeremy i Alaric wielokrotnie wracali do życia.
:arrow: no i właśnie - Alaric. Bardzo mi go brakuje. Jak pojawił się na koniec II odcinka na cmentarzu obok Damona i powiedział jak bardzo mu go brakuje to zrobiło mi się tak smutno. Liczę, że jako duch dalej będzie ingerował w losy bohaterów. To świetna postać. Uwielbiałem jego relacje zwłaszcza z Damonem. Na koniec III sezonu zapowiedział, że będzie strzec Jeremy'ego.
:arrow: Matt teraz jest na celowniku Damona za ten wypadek Eleny i jej przemianę w wampira. Nie podoba mi się to. Matta można obwiniać, ale można tak samo obwiniać Rebekę za to, że stanęła na drodze, albo Stefan może obwiniać siebie za to, że posłuchał Eleny i wyciągnął Matta na jej prośbę pierwszego z samochodu.
:arrow: nowe postaci - April oraz Connor mi się bardzo podobają. Ciekawi mnie ten tatuaż Connora. Ogólnie zapowiada się on na silną, męską postać. April z kolei jest całkiem ładna i ogólnie ciekawe mogą być jej powiązania z Eleną. April pasowałaby mi też na nową dziewczynę Jeremy'ego, jednak wolałbym go widzieć znów u boku Bonnie. :)
:arrow: wybuch na ranczu pastora jest nieco zagadkowy. Czekam na dalszy rozwój tego wątku, bo jak na razie to za wiele nie można na ten temat powiedzieć.

Ogółem ciekawe odcinki. Odcinek "Memorial" lepszy od "Growing Pains". Czekam na więcej Pierwotnych (zwłaszcza na Elijah!).
Awatar użytkownika
kimberly1990

Ja z kolei, w przeciwieństwe do Ciebie, DeaconFanie, jestem bardziej za opcją Elena/Damon, ale twórcy pewnie nigdy mnie w 100% nie usatysfakcjonują, bo podobno wolą tę drugą opcję ::jezyk::
Drugą moją uluioną parą jest Caroline i Tyler i też bardzo mnie ucieszył powrót "prawdziwego" Tylera :wink:

Ogólnie to mnie na razie 4.sezon jakoś nie zachwyca, ale też nie rozczarowuje ::jezyk::
Wydaje mi się po prostu, że wolałam Elenę jako człowieka.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie mogę się doczekać nowych odcinków. Jak oceniacie półmetek sezonu?
Przede wszystkim cieszy mnie wreszcie bliskość Damona i Eleny, nawet jeśli ona jest tylko z nim związana. :P Szkoda, że matka Tylera umarła. ::kwasny:: Smutne to było, a lubiłem tę postać. Ciekawe co dalej z Jeremym łowcą i co dalej zrobi Klaus. Poza tym fajny debiut April, dowiedziała się o wszystkim i odsztyletowała Rebekę, za którą bardzo się stęskniłem. :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nadrobiłem trochę ostatnie odcinki (miałem zaległości przez sesję :P ).

Po przerwie serial nabrał tempa! A zaczynałem powoli narzekać na IV sezon. :)

Co mi się podoba najbardziej i co mnie szczególnie ciekawi? Na pewno postać Silasa. Co będzie jak go odnajdą? Czy zagrozi Pierwotnym? Liczę na to, że to będzie ważna postać grana przez charyzmatycznego aktora. :P

Podoba mi się rozwój wątku Elena/Damon. Stefan musiał się sporo przykrych rzeczy nasłuchać podczas tej szczerej spowiedzi jaką im urządziła Rebekah. :P Bardzo mi się podobało też jak Elena wyznała przez telefon miłość Damonowi, choć nie jestem wielkim fanem tej pary. :wink:

Zacząłem też bardziej tolerować Elenę ostatnio. Już tak nie dominuje jak w pierwszych odcinkach IV sezonu. Bardzo ciekawe są zwłaszcza wątki z Jeremy'm oraz Bonnie i Shane'm.

Fajnie, że powrócił też Kol, jednak zdecydowanie bardziej wolałbym (i czekam) na comeback Elijah. :D

Generalnie dopiero co skończyłem oglądać 4x11.
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Jeśli chodzi o główny wątek sezonu, czyli lekarstwo i Silasa, liczę na to, że Bonnie jednak dopnie swego i przywróci nadnaturalne towarzystwo do świata żywych, to stworzy okazję nie tylko do powrotów takich bohaterów, jak Jeremy, Jenna czy Alaric, ale pozwoli również na zawiązanie ciekawego wątku w piątym sezonie. Niestety, takie rozstrzygnięcie jest mało prawdopodobne, najważniejsza jest wielka, nudna trójca Elena - Stefan - Damon, czy Elejna połknie pigułkę, czy włączy człowieczeństwo, czy kogoś wybierze, jak w MNS. :lol: Serial o wampirach powinien zachować wyrównane proporcje między pokazywaniem nadnaturalnego świata o romansami, przy przewadze pierwszego robi się ciekawie, guilty pleasure przynosi więcej przyjemności. :) Cóż więcej dodać - więcej Katherine proszę!
Ostatnio zmieniony 2013-04-17, 23:36 przez Pottermaniack, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Zgadzam się z Tobą w pełni co do oceny wątków serialowych. Mnie także niezmiernie denerwuje i nudzi już wątek wyłączenia przez Elenę człowieczeństwa i brak mi słów kiedy czytam wypowiedzi Julie Plec - głównej scenarzystki na ten temat i jej jaranie się tym tematem.

Powątpiewam w to, że uda się sprowadzić z tamtego świata takie postaci jak Alaric, Jeremy, czy Lexi na stałe, aczkolwiek byłoby wspaniale. Interesuje mnie ogromnie postać Silasa i czekam na ujawnienie jego twarzy.

Dodam jeszcze, że denerwuje mnie to jak urywane są niektóre watki mniej znaczących postaci. Nie wiadomo w sumie po co wprowadzono April, skoro nie pojawia się już chyba od bodajże 9 odcinka, a nawet mi się spodobała. Hayley zaś po długiej przerwie wraca znikąd i ma nagle scenę seksu z Klausem - dziwne. Ojciec Bonnie tez jakiś bez wyrazu i prawie go nie widać. Najmocniejsze nowe postaci tego sezonu - Shane i Vaughn chyba przepadły. Shane bowiem zmarł na wyspie, a Vaughn - no właśnie... Nie wiadomo co z nim. Liczę, że może jeszcze powróci.
Martwi mnie troszeczkę to w jakim kierunku podąża serial, bo tracimy coraz więcej postaci, a nikt nowy i ważny tych luk nie zapełnia. Nieodżałowana strata to oczywiście Jeremy. Tyler także odszedł. Mało tego, jeśli ktoś słyszał coś na temat spin-offu TVD, czyli "The Originals" to wie, że po tym sezonie przechodzą tez do innego serialu Klaus, Rebakah i Elijah! Trochę tego za wiele i obsada skurczy nam się do takich postaci jak nieśmiertelna trójca (Elena, Stefan i Damon), Caroline, Bonnie i Matt. Z czego ten ostatni praktycznie gra rolę drugoplanową i nie ma wątku! Najwyższa pora, żeby postać Matta obrała jakiś nowy kierunek. :wink: Chciałbym też bardzo, żeby postać Silasa dołączyła do stałęj obsady. Może się doczekam. :wink:

A, jeszcze jedno: Jenny chyba nie uda się sprowadzić. Było wspomniane, że znalazła spokój po drugiej stronie i przeszła dalej... Alaric i Jeremy jednak chyba nadal gdzieś tam się błąkają. :wink:
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Ręce mi opadły, kiedy na największej polskiej stronie o "The Vampire Diaries" przeczytałem masę hejtu na temat odcinka, w którym Elena i Jeremy zabili Kola, jednego z bardziej teflonowych bohaterów w serialu. :lol: Pojawiał się epizodycznie, ale o dziwo fanki go pokochały. To był jak na razie najlepszy odcinek sezonu, w trzecim wampiry i spółka próbowali pozbyć się Klausa, jednak kolejne wymyślne intrygi nie przynosiły efektu, w tym przypadku wystarczyła jedna decyzja, jeden odcinek i Pierwotny z głowy, w dodatku łatwo pokonany przez Gilbertów. :lol: Ale na niedorzeczności w serialach The CW trzeba przymknąć oko, podobnie jak wylewające się z ekranu romanse, taki profil widowni stacji, dla każdego coś miłego. Mam nadzieję, że i dla nas ruszy coś w wątkach nadnaturalnych. Sprawa przywrócenia umarłych, jak wynika z opisu ma powrócić w finale, ale wątpię, że rozstrzygnie się w interesującym sposób. Zapewne otrzymamy ckliwą scenę z Bonnie w roli głównej, obok niej Jeremy'ego, przy Elenie Jennę, Damonie Alarica itd., ale ci przybędą tylko się pożegnąć, dobro zatriumfuje, czar zostanie przełamany i Elejna ruszy w swój chocholi taniec ze Stefanem i Damonem, jak na tani happy end przystało. :mrgreen: Ale potem Julie Plec znowu skomplikuje sprawy i wszystko wróci do normy. Mam jednak nadzieję, że ten finał będzie stał na wyższym poziomie, niż poprzedni.
ODPOWIEDZ