Post autor: Tiril »

Ostatni tydzień spędziłam w Londynie, miałam okazję widzieć brytyjskiego X Factora (pierwszy raz w ogóle widziałam ten program na oczy, był to mój pierwszy kontakt z tym programem w życiu). Gościem była Lady Gaga. W długich blond włosach nie poznałam jej, gdyby ktoś mnie nie oświecił w życiu bym nie pomyślała że to ona. Ale bardzo mi się spodobała, czemu zazwyczaj musi się oszpecać paskudnymi malowidłami na twarzy, ciele i okropnymi dziwacznymi fryzurami???
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Post autor: Goku »

Swoją drogą, czy tylko ja kompletnie zmieniłem zdanie co do jury od kiedy zaczęły się odcinki na żywo? To chyba najgorsza czwórka jurorów jaką w życiu widziałem. Tulisa bawi się w prywatę(na przykład, gdy Gary skrytykuje jej grupę za coś, ona potem krytykuje uczestnika Gary'ego za to samo, najzabawniejsza sytuacja była w czasie rockowego tygodnia, gdy ten próbował ją uświadomić, że "Tic Toc" Ke$hy to wcale nie rock, a potem ona się wykłócała, że piosenka Oasis to nie rock, bo jest zbyt spokojna :lol: ::plask wczolo:), taktyczne rozgrywki Gary'ego(wszystkich komentuje tak, by jego uczestnicy wyszli na najlepszych i jedynych bez wad, nawet Franky'ego zawsze okropnie wychwalał), stronniczość Louis'ego(co powie Tulisa to święte, zawsze się z nią zgadza, by dokopać pozostałej dwójce, dzisiaj po występie Amelii chyba po raz pierwszy się z nią nie zgodził) i kłótliwość Kelly. W ogóle oni ciągle się kłócą i drą na siebie, zamiast oceniać uczestników :roll:.

Tydzień/dwa występy po powrocie Amelia zdecydowanie jest moją faworytką! :: bow ::

Liczę na to, że jutro odpadnie Misha B. Strasznie mnie wkurza. Jeśli będzie w ostatniej dwójce po raz trzeci, to chyba powinien być już znak dla jurorów, że nie ma tak wielu fanów i jej płyta nie sprzeda się najlepiej :roll: .

Post autor: BeLieF »

Wow! :shock: Tatiana Okupnik będzie jurorką podczas 2 edycji polskiego "X-factor" :D :: bow :: :serce: Na pewno godnie zastąpi Sablewską :wink: :serce:

Więcej: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ta ... -x-factora
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nikt nie komentuje 2 sezou? Oglądam w necie odcinki realizowane na żywo i stwierdzam, że poziom drugiej serii jest wyższy niż pierwszej.

Po obejrzeniu trzech odcinków "live" klarują mi się faworyci. Brawurowe wykonanie piosenki M. Jacksona sprawiło, że Soul City wysunął się na prowadzenie w moim rankingu. W gronie faworytów są u mnie tez Ewelina Lisowska i Marcin Spenner. Nie kwestionuję warsztatu pozostałych, ale np. u Dawida Podsiadło mi czegoś brakuje.
Najmniej mi odpowiada grupa The Change. Moim zdaniem oni powinni byli odpaść jako pierwsi, zamiast De Facto, u których urzekło mnie świetne wykonanie utworu Neyo. :serce:

Czekam na następne odcinki. :wink:

Post autor: mailo »

Ja nie oglądam już 2 edycji. Bardziej podoba mi się Must Be The Music bo jest lepsze jury i są uczestnicy, którzy sami coś tworzą a nie tylko odtwarzają.

Post autor: Tomala »

Heh, a mi właśnie 2. edycja o wiele bardziej się podoba od 1.
Administrator
Administrator

Nie narzekam na zwycięzcę tegorocznej edycji X-Factora. Dawid Podsiadło rozkręcał się z każdym kolejnym odcinkiem i zasługuje na zwycięstwo. Z tej finałowej trójki to moim faworytem był jednak Marcin Spenner. Szkoda, że przed finałem odpadła Ewelina. Czuję, że to ona zrobi największą muzyczną karierę. Za wysoko zaszły dziewczyny z The Chance, ale im tez wróżę karierę, tak samo jak i mojemu imiennikowi oraz Marcinowi.

Jarek Kuźniar pod koniec programu zapowiedział, że za rok będzie trzecia edycja.
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

A ja nikomu nie wróżę kariery :( chyba, że karierą nazwiemy celebrytowanie, pokazywanie się w mediach coś typu obecny Szpak, czy niby niemedialny Loska :? Niby jakaś opolska premiera, pudelek czy inszy piesek, nawet muzyki z tym jakoś mało, co dopiero kariery. A to przecież były osoby z nieprzęciętym potencjałem, z ekstra barwą (Loska), z ciekawym pomysłem na siebie (Szpak), które jak poszły do Wojewódzkiego coś powiedziały, a nie (tak jak pisał mailo w innym temacie) dały z siebie zrobić trzy dupy wołowe. Dla mnie cała II edycja to wielkie rozczarowanie - było parę wykonań, które mi się podobały - ale było przewidywalnie podczas wyników, Okupinik gorsza niż Sablewska, i nie było tej ikry u uczestników. Wszyscy jacyś tacy zmęczeni i biedni, smędzili, nawet jak był koncert disco :roll: To moje subiektywne odczucia.

Może dlatego, że mam porównanie z innymi krajami, bo oglądałem/oglądam też edycje z WB, USA, Ukrainy i Rosji i moim zdaniem np. ukraińska finałowa 12 to TAKIE głosy, których nie miało TOP3 Polska, szoł dopracowane perfekt - stroje, fryzury, wizualizacje, piosenki całe, a nie jakiś minutowy ochłap. USA mnie rozczarowało, może nowe jury z Bitnej Spears :wink: coś zmieni. Tak czy inczej, bardziej czekam na jesień i Wielką Brytanię oraz Ukrainę, niż na polską wiosnę :ziewam:

Zgadzam się w 100% z Olegiem. Te osoby niestety szybko zginą w tłumie przez swoją niemedialność, brak promocji i dawanie właśnie jak wspomniał Oleg, że dały z siebie zrobić d...y wołowe. Niestety dzisiaj samym talentem i odtwarzaniem utworów innych wokalistów nie da się przebić.

Ja bym dodał do tego jeszcze to, że np w Must Be The Music wygrywają wykonawcy, którzy sami coś tworzą. Są już gotowym produktem do wypromowania (tak tak dokładnie przez radio ESKA), mają własny repertuar, który zdobywa popularność już podczas trwania programu (funkcjonuje w necie), a co dopiero kiedy jest puszczana co chwilę w radiu ESKA. No i taki ENEJ trzepie kasę, zdobywa popularnośc itp. Niestety teraz programy typu Talent Show wchodzą na inny poziom - kreatywności, samodzielnego komponowania, pisania tekstów. X-Factor pod tym względem ustępuje im miejsca, bo chociaż interpretacje są różne, to jednak ile razy można już tej samej piosenki słuchać w setnym wykonaniu.
Administrator
Administrator

Mimo wszystko, to jestem choć trochę optymistą, co do karier muzycznych finalistów tegorocznej edycji, ale na nią muszą zapracować sobie też sami wykonawcy. Jeśli nie będą mieli przysłowiowej ikry, to słuch po nich zaginie.
Widziałem występ G. Loski w Opolu, ciekawe teraz czy ten występ z własnym wykonaniem sprawi, że wypłynie na szersze wody. Szpaka nie widziałem i przyznam szczerze, że za nim nie tęsknię, choć talentu mu nie odbieram.

Post autor: DeaconFan »

Ta, Szpak to się udziela teraz w tym "Kolejno odlicz" na Vivie, gdzie gwiazdy i gwiazdeczki polskiej sceny muzycznej komentują różne hity promowane na Vivie i nie tylko... Taki z niego ekspert i komentator jak... :roll: :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Szpak bardzo głośno zapowiadał, że jego teledysk będzie taki super. A wyszedł horror klasy B - http://www.youtube.com/watch?v=DaseSHgzkCc
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika
Re: X - Factor

Post autor: B@r »

Zdziwiłem się właśnie, że Kaja z Na Wspólnej - czyli pani komendant - jest piosenkarką i była w drugiej edycji tego programu, gdzie dotarła do półfinału. Tu więcej o niej i na ten temat. Nazywa się Alicja Kalinowska - https://tvn.pl/seriale/na-wspolnej/boha ... 6Ejqxl3ZLA

Oglądałem, a już zupełnie jej z „X Factora” nie pamiętam. Może Dawidek jednak będzie pamiętał? Bo widzę wyżej, że oglądał wszystkie odcinki wspomnianej edycji.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Administrator
Administrator
Re: X - Factor

B@r pisze: 2025-08-10, 13:26 Może Dawidek jednak będzie pamiętał? Bo widzę wyżej, że oglądał wszystkie odcinki wspomnianej edycji.
Tak, oglądałem wtedy "X-Factora". To było jednak tak dawno, że nie pamiętam teraz walczących o zwycięstwo. Nazwiska w ogóle nie kojarzę, ale nazwa zespołu Soul City już mi coś mówi. :wink:
ODPOWIEDZ