Oglądalność "Mody na sukces"
-
Dawidek
- Administrator
Grisza, chyba masz na myśli TVP1 HD. Na samym TVP HD "MnS" nie ma, z tego co mi wiadomo.
Badania internetowe są prowadzone przez Megapanel/Gemius, na wirtualnemedia podawane są czasem statystyki dotyczące odsłon stron internetowych, ale nie wiem czy analitycy wnikają tak głęboko w dane, co konkretnie oglądają czy czytają internauci. Na pewno TVP wie, jaka jest oglądalność "MnS" w necie. Internetowa oglądalność nie wlicza się na razie do badań NEM, czytałem na Wirtualnych Mediach wywiad, że firma ma w planach badać, jakie programy TV internauci oglądają w necie. Ale to kwestia przyszłości.
Badania internetowe są prowadzone przez Megapanel/Gemius, na wirtualnemedia podawane są czasem statystyki dotyczące odsłon stron internetowych, ale nie wiem czy analitycy wnikają tak głęboko w dane, co konkretnie oglądają czy czytają internauci. Na pewno TVP wie, jaka jest oglądalność "MnS" w necie. Internetowa oglądalność nie wlicza się na razie do badań NEM, czytałem na Wirtualnych Mediach wywiad, że firma ma w planach badać, jakie programy TV internauci oglądają w necie. Ale to kwestia przyszłości.
-
Dawidek
- Administrator
Na podstawie tego artykułu z Wirtualnych Mediów można oszacować oglądalność "MnS": http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ro ... mln-widzow#
Całe godzinne pasmo między 15.55 a 16.55 i trzecie miejsce Jedynki. Moim zdaniem w dół ciągną te powtórki, "MnS" będzie podwyższać, ale można wywnioskować, że oglądalność serialu nie jest zbyt wysoka. Na moje oko będzie to w granicach 1,1 - 1,4 mln widzów.
Całe godzinne pasmo między 15.55 a 16.55 i trzecie miejsce Jedynki. Moim zdaniem w dół ciągną te powtórki, "MnS" będzie podwyższać, ale można wywnioskować, że oglądalność serialu nie jest zbyt wysoka. Na moje oko będzie to w granicach 1,1 - 1,4 mln widzów.
Nawet miliona nie ma...
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/mo ... zow-w-tvp1
(+ powtórki ok. 200 tys.)
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/mo ... zow-w-tvp1
(+ powtórki ok. 200 tys.)
O Boże to przez fakt, że TVP namieszała z emisją. Kłopoty zaczęły się do momentu gdy przesuneli na 14:15, później o 15:55 a później o 11:00!!! i teraz na 16:30.
I fakt jets taki, że jak były 2 odcinki to widz dłużej siedział, a jak jeden to 20 minut program, widocznie ktoś woli oglądać program ,który trwa cała godzinę antenową.
I fakt jets taki, że jak były 2 odcinki to widz dłużej siedział, a jak jeden to 20 minut program, widocznie ktoś woli oglądać program ,który trwa cała godzinę antenową.
Grisza 
-
Martin Rode
- PetroPython
To wszystko wina TVP. Przenieśli MNS na 11:00 to ludzie sobie znaleźli coś innego do oglądania albo zwyczajnie nie mogli oglądać bo o 11:00 byli w pracy. Część już do oglądania nie wróciła, część powtórki ogląda. Teraz TVP ma doskonały pretekst do zakończenia emisji. Oglądalność spadła w porównaniu z zeszłym rokiem o jedną trzecią.