Post autor: DeaconFan »

Wątki kryminalne to jak zawsze mocna strona PM. :D

Twórców serialu należy też pochwalić za to, że co rusz przygotowują dla fanów rozmaite interaktywne konkursy, kręcony jest videoblog Uli Dębskiej (Sabiny) pokazujący kulisy serialu, często aktualizowana jest strona internetowa serialu i fanpage na facebooku. Chyba żaden inny polski serial poza Na Dobre i na Złe nie jest ma tak dobrego fanpage na fejsie jak właśnie PM. :D

A propos - widziałem Mareczku, że chyba wybierasz się na ślub Sabiny i Igora? :P

Szkoda, że się tak późno z tym obudziłem, bo tylko do jutra jest czas na przysyłanie swoich fot do tego konkursu. :wink:

Kilka newsów spoilerowych przy okazji.

Do obsady niebawem dołączają naprawdę znane serialowe gwiazdy:

* Magdalena Wójcik wcieli się w rolę Łucji - matki Nikoli popierającej jej związek z Julianem (Tomasz Sobczak)
* Katarzyna Ankudowicz (znana z serialu "Mamuśki" oraz "Bulionerzy") wcieli się w rolę Beaty - siostry Adama i dawnej kochanki Szymona.
* Jakub Mazurek (Robert z Hotelu 52) zagra Filipa - męża Beaty i szwagra Adama, razem z żoną wprowadzi się do Żukowskich.
* Krzysztof Kwiatkowski (Artur z Hotelu 52) zagra Natana - młodego lekarza, któremu wpadnie w oko Sabina i który sporo namiesza w jej związku z Igorem
.

Z innych spoilerów na nowy sezon:

- Rozżalona zachowaniem Anety, Marysia porzuci pracę w galerii.
- Marysia rozpocznie pracę jako manager Barbariana
- Kaśka popadnie w konflikt z Marysią
- Adama i Kingę odwiedzi rodzina Adama: jego siostra - Beata oraz jej mąż - Filip.
- Beata i Filip mający problemy finansowe ku irytacji Kingi zamieszkają z nią i Adamem.
- Pijani Filip i Szymon złożą nocną wizytę Marysi, która wyprosi ich z mieszkania.
- Majka zapomni jednak zamknąć drzwi i rankiem obudzi się w swoim łóżku zupełnie naga!
- Z czasem zacznie sobie przypominać, że mogła spędzić noc z Szymonem, zwłaszcza, że w pościeli Hubert znajdzie należący do niego rzemyk.
- Marysia nie będzie wiedziała jak doszło do jej nocy z Szymonem.
- Grzegorz przeprowadzi się do Grażyny.
- Karol Weksler opuści więzienie i również na jakiś czas przeniesie się do dawnego domu oraz będzie zmuszony mieszkać z Grzegorzem i Grażyną.
- Błażej i Ola odnowią swoje mieszkanie i przeprowadzi się do nich Robert.
- Radek nadal będzie uganiał się za związaną z Julianem Nikolą.
- Mikser i Daga wrócą do siebie.
- Daga połączy siły z dawnym wrogiem Sabiny - Czarkiem chcąc skompromitować Igora w jej oczach.
- Daga i Czarek odnajdą Romę - prostytutkę, z której usług korzystał Igor i skonfrontują ją z Sabiną.
- W Wadlewie pojawią się podający się za naukowców hodowcy marihuany.
- Marian i Seweryn wykryją działalność oszustów, jednak zostaną przez nich wzięci za zakładników.
- Przestępcy zwiążą Śmiałka i Seweryna w szopie i zagrożą podpaleniem szopy Śmiałka.
- Wojtek zmieni swój image (zgoli włosy i zarost).
- Patrycja zorganizuje imprezę z okazji swoich siedemnastych urodzin, na której Fabian popisze się wyjątkowo żenującym zachowaniem.
- Dominik będzie musiał uporać się ze swoimi problemami z wiecznie pijanym ojcem.
- Aneta rozstanie się z Markiem, ale pozostanie we Wrocławiu.
- Drogi Karola Wekslera i Anety ponownie się ze sobą skrzyżują.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Mareczek »

Muszę się Wam czymś pochwalić! We wtorek byłem na planie "Pierwszej miłości" podczas kręcenia scen ślubu Sabiny i Igora :D
Wziąłem udział w konkursie organizowanym na fan page'u i udało mi się wygrać. Była to dla mnie pierwsza okazja do zobaczenia serialu od kulis. Miałem okazję zobaczyć i spotkać wielu aktorów, niestety nie mam z nimi żadnych zdjęć - z powodu braku czasu. Sceny kręcono dwa dni, a ja mogłem być we Wrocławiu tylko we wtorek. Czas na zdjęcia był w środę... :( Jednak nie żałuję, bo wspomnienia zostaną na zawsze, a istnieje duże prawdopodobieństwo, że zobaczę się nawet w serialu! Siedziałem z koleżanką przy krawędzi ławki, kiedy Karol prowadził Sabinę do ołtarza przechodzili krok ode mnie :D

Spędziłem na planie 10 godzin, było bardzo zimno - jeszcze nigdy się tak nie zamroziłem. Aktorzy również marzli, przez co cały czas prosili o przerwę. Najlepsze wrażenie wywarły na mnie dwie panie: Grażyna Wolszczak i Dominika Kojro. Gdy wszyscy podczas przerwy chowali się do ciepłego pomieszczenia, one przyszły do busa statystów i porozmawiały z nami :D Widziałem naprawdę wielu aktorów - na uroczystości pojawili się: Sabina, Igor, Karol, Grażyna, Olgierd (ojciec Igora, którego gra Andrzej Grabowski!), Daga, Błażej, Ola, Robert, Mikser, Kaśka, Nikola ::rad::

Warto też dodać, że miałem też okazję zwiedzić garderobę. Na samym początku pani od charakteryzacji musiała ocenić stroje wszystkich statystów, moja kurtka chyba nie przypadła jej do gustu i musiałem dostać od nich płaszcz. Podstawili nam busa i zawieźli do garderoby, nie wiem gdzie, bo nie znam Wrocławia. Dodam, że w kieszeni płaszcza znalazłem kartkę ze scenariusza jednego z odcinków "Galerii" ::rad::

Tutaj możecie zobaczyć krótki filmik, w 43 sekundzie troszkę widać mnie i moją przyjaciółkę (niebieski płaszcz, również należący do produkcji) :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=8iHr-7dg--4 Na końcu widać jak Dominika Kojro trzęsie się z zimna ::bojesie::

Wkrótce pojawi się też krótki filmik, w którym osoba z produkcji rozmawia z nami na temat serialu i naszej wizyty na planie. Jak tylko go wrzucą to podrzucę link na forum :wink:

Post autor: Patryk »

Tego niebieskiego w kurtce widziałem to chyba ty, twoją koleżanke też widziałem tą w niebieskim płaszczu. A nie wiesz kiedy ten odcinek będzie w telewizji ??

Post autor: kubeczek »

No faktycznie widać was, jak znak krzyża robicie. Jak będzie blisko do emisji odcinka, to pisz.

Post autor: Tiril »

Ola ma wyprostowane włosy! Nareszcie!
Te loki ma śmiechowe jak dla mnie ;P
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Genialny, absolutnie fenomenalny, jeden z najlepszych do tej pory zwiastunów "Pierwszej Miłości" z Ulą Dębską (Sabina) i Igorem (Rafał Mohr) w rolach głównych!

Musicie to zobaczyć!

http://www.youtube.com/watch?v=qq7KK7s01fM

Polecam zobaczyć zwłaszcza osobom, które oglądają "z doskoku". Takich emocji nie ma w żadnym z polskich tasiemców!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Grisza »

Bardzo dobre! Igor to psychol. On jest rąbnięty, ale pełno takich świrów. Promo naparwdę na wysokim poziomie
Grisza :)

Post autor: Sexi Ricky »

Muszę przyznać, że faktycznie reklama zapowiadająca kolejne odcinki na wysokim poziomie :wink:
Polskim serialom z pewnością brakuje takich promocji. Polsat robi lepsze reklamówki niż np. TVP1 gdzie wyglądają one beznadziejnie. Są chaotyczne i zrobione na ostatnią chwilę. Przypomnijcie sobie spoty Klanu, Plebanii a nawet MnS :evil:

Zwiastun rewelacyjny! :D Lepszy niż niektórych filmów kinowych i dodatkowo dwa razy się w nim widzę ::rad::

Post autor: Tiril »

Wątek ze śmiercią Igora świetny! Dorównuje poziomem temu z Medykiem sprzed kilku lat, szkoda, że tak rzadko się tak dobre pojawiają w PM.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Nie mogę się już doczekać nowego sezonu Pierwszej miłości i rozwiązania wątku śmierci Igora. Przyznam, że produkcja dwoi się i troi, by utrzymać kontakt z widzami - właśnie stworzyli mobilną aplikację, związaną właśnie ze śmiercią Igora: możecie klikać na podejrzanego i przypomnieć sobie jego motywy. Naprawdę ciekawe :) http://www.youtube.com/watch?v=Ni09bDGmaQE

Oprócz tego, tutaj zwiastun odcinków, które zobaczymy we wrześniu :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=SBLHZo3OAxM

I jeszcze na koniec, stary zwiastun, w którym Sabina ogląda album ze zdjęciami ze ślubu - w 48 sekundzie widać mnie :P http://www.youtube.com/watch?v=NpbFyJSIhJs

Mnie oprócz tego kto zabił Igora, ciekawi jednak powrót Pawła, który najprawdopodobniej zobaczymy już w październiku. Zastanawiam się jak ta postać wpisze się w obecny scenariusz: czy wkroczy między Marysię, Huberta i Szymona, czy dostanie całkiem osobny wątek? Chodzą słuchy, że ma starać się odzyskać Marysię, ale mogą to być tylko plotki. No i ciekaw jestem gdzie będzie pracował, bo przecież nowym managerem Barbariana jest Marysia.

Poza tym do obsady mają dołączyć Julia Pogrebińska (znana z "Linii Życia") jako nowa pani doktor weterynarz oraz powraca Aleksandra Kisio, która kiedyś epizodycznie zagrała Agatę - przyrodnią siostrę Sabiny. Teraz znowu pojawi się jako ta sama postać, która będzie dodatkowo czarnym charakterem.
Gościnnie wystąpi też Otylia Jędrzejczak.

Ciekawi mnie też czy zaktualizują czółówkę. Moim zdaniem powinni do niej dodać Aurelię, Dagę, Adama, Nikolę, Roberta. Może też Fabiana, Dominika, Mirkę i Krystiana (bo wygląda na to, że ten wątek ma swoje stałe miejsce w obsadzie).

Fajna ta mobilna aplikacja. Sprawdziłem czy to Natan zabił Igora, bo z tych trzech wymienionych tam osób on mi się wydał najbardziej podejrzany, ale wyszło, że to nie on. Stawiam na to, że to ktoś spoza kręgu podejrzeń, czyli Izabela lub Olgierd Kaczmarczyk. :wink:

Zwrot akcji niczym w klasycznej MnS!

Duży spoiler!

Marysia wybaczy Hubertowi zdradę, a Sandra wyjedzie z Wrocławia. 2 miesiące później jednak powróci... oznajmiając, że jest w ciąży z Hubertem!

http://www.swiatseriali.pl/seriale/pier ... Id,1016174

Rewelacyjna wiadomość! :D
Cieszę się, że Monika Dryl zostaje na dłużej bo polubiłem ją i Sandrę :wink: Ciekawe czy dodadzą ją do czołówki :P

Mareczek pisze:Ciekawe czy dodadzą ją do czołówki
Powinni! Ja też się cieszę, że Sandra może zostać na dłużej i tak samo po początkowej niechęci polubiłem tę postać. Uważam nawet, że może być dla Marysi lepszą rywalką niż Anka grana przez A. Włodarczyk. Sandra zresztą naprawdę długo się już trzyma w serialu. Wydawało się, że odejdzie po zakończeniu wątku Hubert/Rajmund, ale na szczęście wciąż ma wątek. :)
Generalnie ciekawi mnie bardzo jak będzie przebiegał wątek Marysi/Huberta/Sandry w kolejnym sezonie, skoro czynny udział ma też brać w nim powracający Paweł. Nie wiadomo też co z Szymonem. Czy w związku z powrotem byłego męża Majki, da sobie spokój i zainteresuje się kimś innym, czy też będzie dalej zabiegał o jej względy.
ODPOWIEDZ