"MnS" w Polsce
Może jakaś akcja? petycja? Zróbmy coś, cokolwiek 
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Wszelkie internetowe protesty nie pomogą. Jest nas za mało. Widownia MnS to jednak przede wszystkim społeczność off-line
Bez Facebooka i tym podobnych.
Może by wspólnymi siłami dotrzeć jakoś do gazet? Może jakiś list do Tele Tygodnia (stała rubryka z listami od widzów w piśmie), Świata Seriali? Skupiłbym się nie tylko na przeniesieniu Mody na 14:30, ale na regularnym praktykom TVP mającym na celu zniechęcenie widzów i w przyszłości ciche zdjęcie serialu z anteny. Te zmiany godzin, 3 miesięczne przerwy, 4 odcinki tygodniowo to niezaprzeczalne dowody, że TVP specjalnie majstruje.
Kiedyś odpisał mi na maila Casey Kasprzyk - może byśmy go delikatnie "zaspamowali" (ale tak kulturalnie!). Facet ma polskie korzenie, więc może jakby zobaczył nasze oburzenie to coś by się zmieniło na lini dystrybucja B&B - TVP.
Niedawno moderatorka Facebooka TVP1 napisała mi, że jest dobrym kontakcie z producentem serialu (być może jest to właśnie Casey) i ma ogólny sentyment do serialu. Trzeba podziałać na nią również jakoś mądrze.
Trzeba coś zrobić, bo inaczej kiepsko widzę przyszłość serialu w TVP.
Może by wspólnymi siłami dotrzeć jakoś do gazet? Może jakiś list do Tele Tygodnia (stała rubryka z listami od widzów w piśmie), Świata Seriali? Skupiłbym się nie tylko na przeniesieniu Mody na 14:30, ale na regularnym praktykom TVP mającym na celu zniechęcenie widzów i w przyszłości ciche zdjęcie serialu z anteny. Te zmiany godzin, 3 miesięczne przerwy, 4 odcinki tygodniowo to niezaprzeczalne dowody, że TVP specjalnie majstruje.
Kiedyś odpisał mi na maila Casey Kasprzyk - może byśmy go delikatnie "zaspamowali" (ale tak kulturalnie!). Facet ma polskie korzenie, więc może jakby zobaczył nasze oburzenie to coś by się zmieniło na lini dystrybucja B&B - TVP.
Niedawno moderatorka Facebooka TVP1 napisała mi, że jest dobrym kontakcie z producentem serialu (być może jest to właśnie Casey) i ma ogólny sentyment do serialu. Trzeba podziałać na nią również jakoś mądrze.
Trzeba coś zrobić, bo inaczej kiepsko widzę przyszłość serialu w TVP.
Polsat lepiej nie. Nie pamiętasz jak potraktowali Y&R emitując je o 6:00, po czym zdjęli soapkę z anteny po niecałym roku emisji?
Tak sobie myślę, że może MnS miałaby pewne miejsce i dobrą porę emisji na antenie polskiego CBS Drama (tam gdzie emtowana jest "Dynastia" i "Melrose Place"). Tylko że niestety niewielu widzów ma dostęp do tego kanału.
Tak sobie myślę, że może MnS miałaby pewne miejsce i dobrą porę emisji na antenie polskiego CBS Drama (tam gdzie emtowana jest "Dynastia" i "Melrose Place"). Tylko że niestety niewielu widzów ma dostęp do tego kanału.
Ostatnio zmieniony 2013-08-12, 19:56 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
Dawidek
- Administrator
Na CBS Drama też są narzekania, ostatnio na ich FB ciągle są pytania o dokończenie "Melrose Place", czy emisję "Dynastii Colbych". Tak naprawdę testem dla tego kanału mogłaby być "Sunset Beach", jeśli zdecydują się na emisję serialu.
Pomysł cmk nie jest głupi, ale pytanie jest takie, czy producenci serialu mają jakikolwiek wpływ na to, na jakich zasadach jest emitowany serial w konkretnym kraju?
Jeśli chodzi o prasę, to pomysł mi się podoba. Dodałbym ewentualnie "Świat seriali".
Pomysł cmk nie jest głupi, ale pytanie jest takie, czy producenci serialu mają jakikolwiek wpływ na to, na jakich zasadach jest emitowany serial w konkretnym kraju?
Jeśli chodzi o prasę, to pomysł mi się podoba. Dodałbym ewentualnie "Świat seriali".
Z tego co wiem stacje wykupują licencję na emisję zagranicznego serialu na swojej antenie. Po tylu latach nie ma chyba wątpliwości, że to TVP ma prawa do premierowych emisji. Pamiętam jak to było z "Zagubionymi". Na początku emitował to kanał AXN, potem TVP to rozpromowała jako wielki hit, serial miał 6 milionów widzów, ale prawa do premierowych emisji kolejnych sezonów zawsze miała stacja AXN. TVP musiała więc czekać z emisją kolejnych sezonów u siebie. W tym przypadku jedynie rezygnacja TVP wchodzi w grę. Inne kanały mogą co najwyżej starsze odcinki emitować. W ogóle CBS Drama to dramatyczna jakość obrazu, format 4:3 więc to raczej cofanie się. TVP1 nadaje w formacie panoramicznym i w HD, a kiedys do nas w końcu dotrą odcinki nagrywane w Stanach w HD.
Napisałem e-mail'a do Casey Kasprzyk'a - głównego producenta B&B. Facet jest Polakiem. Mógłby się postarać o to, żeby jego produkcja była emitowana w jego ojczystym kraju.
Niestety ostatnio kontaktowałem się z nim w 2011. Nie wiem więc czy nadal adres jest aktualny. Oto fragment jego wiadomości z lutego 2011:
Proponuję każdemu wystosować podobną wiadomość, ale nie identyczną. Nie chciałbym, żeby to wyglądało na SPAM. Jeżeli ktoś słabo zna angielski niech napisze chociażby 2 proste zdania. Zresztą w razie czego mogę pomóc w sformułowaniu jakichś myśli.
Nie chcę wrzucać adresu na publicznym forum, żeby uniknąć właśnie spamowania. Kto chce dołączyć do akcji niech wyśle mi prywatną wiadomość, a ja odeślę adresik. MAM NADZIEJĘ, ŻE JEST ON AKTUALNY I ŻE CASEY PRZYNAJMNIEJ ODCZYTA WIADOMOŚCI. Niech wie, że Polscy fani są dosłownie poniewierani przez TVP.
Niestety ostatnio kontaktowałem się z nim w 2011. Nie wiem więc czy nadal adres jest aktualny. Oto fragment jego wiadomości z lutego 2011:
A oto mój przydługawy list z dzisiaj:Thank you for being such a loyal viewer. There are plans for B&B to go HD but nothing has been announced. We do realize that we're one of the last soap operas to go HD. Part of creating the new open is to be prepared for when the show goes HD. I imagine something will happen soon.
Also, yes I'm polish! How great it is to have a fan from Poland. Please keep me updated with how things are going and what you think of the show.
Have a great day,
Casey
Dear Casey Kasprzyk,
I am a Polish fan of The Bold and The Beautiful. I was contacting you in the past and you told me you are also Polish.
The show you are producing has been very good over the years. Nevertheless I really regret Hunter Tylo being off the show. The same is about Jaqueline MacInnes Wood.
The reason I am writing to you is the fact that Polish fans need some support and help. We are afraid that B&B may dissappear from our national TV (TVP1).
I believe you as a Polish guy may help us somehow.
As you maybe know, Poland is showing quite old episodes. At the moment we have summer break (which is also difficult to understand, considering a big delay in episodes). In September B&B will be back with episodes from June 2010 (Pose Pose story). We can accept summer break, but every year our TV station is messing with the soap more and more.
Between 2006 and 2011 we had 2 episodes daily to catch up with American latest episodes. For 2 years we have been having only 1 episode daily. It isn't bad, but what frighten us is that TVP1 is changing constantly the time B&B is broadcasted.
The traditional time was 4:00PM (quite good, isn't it?). During the last years we had also 2:00 PM, 11:00 AM, 3:30 PM. Next week B&B is returning with only 4 episodes weekly at 2:30 PM!!!.
Of course TVP may organise its schedule as it wants, but I am afraid that constant changes in air-time, unnecessary summer breaks, slow progress of storylines (caused by reducing the amount of epsides weekly) will only cause decrease in B&B ratings which will result in taking off this soap-opera from Polish TV.
It is already seen in numbers. Few years ago B&B was watched by almost 3 million viewers. Now it is about 1 million probably. Viewers are treated very badly by TVP - mostly because the main audience of B&B is so called "not-commercial group"...
I believe you can help us! Maybe you can suggest me appropriate person to contact (like international sale division). Maybe you can organise some nice promotion in Poland. I remember somebody told Poland is very important market to BBT.
We really have a lot of people here loving Forresters. All we need here is a good promotion. I know that modern episodes are focusing towards younger generation - that would be a good occasion for TVP to gain some new viewers. But TVP seems not to be realising it.
Maybe there is some money barrier - TVP has some financial issues, maybe that is the reason it doesn't want to but newer episodes.
Please give me any hint about what can we do! I am really afraid that soon we can be cut off from the best soap opera in the world.
I am sure you would also like to offer B&B to Poland as long as possible.
Sincerely,
Artur from Poland
Proponuję każdemu wystosować podobną wiadomość, ale nie identyczną. Nie chciałbym, żeby to wyglądało na SPAM. Jeżeli ktoś słabo zna angielski niech napisze chociażby 2 proste zdania. Zresztą w razie czego mogę pomóc w sformułowaniu jakichś myśli.
Nie chcę wrzucać adresu na publicznym forum, żeby uniknąć właśnie spamowania. Kto chce dołączyć do akcji niech wyśle mi prywatną wiadomość, a ja odeślę adresik. MAM NADZIEJĘ, ŻE JEST ON AKTUALNY I ŻE CASEY PRZYNAJMNIEJ ODCZYTA WIADOMOŚCI. Niech wie, że Polscy fani są dosłownie poniewierani przez TVP.
Proponuję również kontakt ze Stanisławem Olejniczakiem na Facebooku - kiedyś z nim pisałem na naszej klasie (w czasie gdy pojawiła się pierwsza przerwa wakacyjna w MnS w 2011). Nasz Pan lektor nie był wtedy też tym zachwycony. Może on coś wie o nastrojach w TVP... Ja napisałem wiadomość i wysłałem zaproszenie na FB, ale z anonimowego konta - nie wiem czy pan Olejniczak przyjmie. Może jak jakaś osóbka z ładną fotką wyśle zaproszenie to będzie inaczej ? 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000182994614
-----------------
Czy ktoś kupuje Tele Tydzień? Jest tam telefon do redakcji TVP na ostatniej stronie. Może ktoś miałby ochotę zadzwonić i pokrzyczeć ?
----------------
Co z listem do Tele Tygodnia (rubryka z tyłu z komentarzami widzów)? Wyślemy coś? Może kilka listów na raz odniosłoby efekt
Chodzi o to, żeby się pokazać 
----------------
Ma ktoś namiary do redakcji Świata Seriali oraz internetowych stron typu aleseriale?
Myślę, że media powinny zareagować. Wiem, że to tylko zwykła Moda, ale w końcu jest to najdłuższej emitowany serial w Polsce i przez jakieś głupie powody jest marginalizowany...\
----------------
Działajmy Panowie
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000182994614
-----------------
Czy ktoś kupuje Tele Tydzień? Jest tam telefon do redakcji TVP na ostatniej stronie. Może ktoś miałby ochotę zadzwonić i pokrzyczeć ?
----------------
Co z listem do Tele Tygodnia (rubryka z tyłu z komentarzami widzów)? Wyślemy coś? Może kilka listów na raz odniosłoby efekt
----------------
Ma ktoś namiary do redakcji Świata Seriali oraz internetowych stron typu aleseriale?
Myślę, że media powinny zareagować. Wiem, że to tylko zwykła Moda, ale w końcu jest to najdłuższej emitowany serial w Polsce i przez jakieś głupie powody jest marginalizowany...\
----------------
Działajmy Panowie
Ostatnio zmieniony 2013-08-22, 20:15 przez cmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście napiszę maila do Casey'a oraz redakcji Tele Tygodnia i Świata Seriali - coś trzeba zrobić!
W między czasie jednak należy już informować o nowej porze emisji, dlatego zrobiłem pierwszą reklamę (planuję trzy), której celem jest przypomnienie wątków z maja. Na początek Brooke & Oliver
http://www.youtube.com/watch?v=-yMw5ufOLJc
W między czasie jednak należy już informować o nowej porze emisji, dlatego zrobiłem pierwszą reklamę (planuję trzy), której celem jest przypomnienie wątków z maja. Na początek Brooke & Oliver
- Adex-fan Brooke
Super, ale zabrakło mi Pose Pose jako podkładu do wiadomej sceny
Brawo! Świetny list, dobra robota
Trzeba działać, może będzie jakaś reakcja nawet na taki list. 
Brawo! Świetny list, dobra robota
Ostatnio zmieniony 2013-08-22, 22:14 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- bosskicinu