Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja jestem wielkim fanem pary Marysia&Hubert. Uwaźam, że ten dojrzały, odpowiedzialny, umiejący przyznać się do błędu facet najlepiej do niej pasuje. Na pewno lepiej niż gówniarz Szymon. Z Pawłem owszem, była to wielka miłość, pierwsza miłość, ale z czasem się wypaliła. Paweł odnalazł drugą wielką miłość - Ankę i nie sądzę, że para M&P się kiedyś jeszcze zejdzie (jakoś nie wierzę w to, że Krawczyk i Zając będą chcieli jeszcze razem grać sceny miłosne). Bardzo mi się podoba to, że serial ewoluuje, zmienia się. Związek Marysi i Huberta to jakby zmiana formuły serialu. Dawniej mieliśmy młodzieńczą miłość (Paweł i Marysia), teraz mamy dojrzałą miłość (Hubert i Marysia) i to się wg mnie dobrze ogląda. Pierwsze miłości są też przecież inne, np. Fabian i Patrycja. Tytuł wcale nie musi się odnosić do Marysi i Pawła. Zresztą kto wie, może inna pierwsza miłość, czyli Kinga i Artur jeszcze kiedyś będzie razem? :)

Podsumowując - moja ulubiona para obecnie to Marysia i Hubert.
Kogo jeszcze lubię? Lubię bardzo Artura, Kingę, Kaśkę, Radka, Sabinę, Grzegorza, Bartka, Marka. Z młodzieży moim faworytem jest Dominik. :) Bohaterów wadlewskich traktuję trochę z przymrużeniem oka. Wadlewo to generalnie jak dla mnie trochę inny serial, bardziej komediowy. :wink: Z par poza parą M/H jeszcze lubię Mariana i Aurelię, Wojtka i Malwinę. Miksera i Dagi razem nie lubię, przynudzają. Radek i Nikola to ciut lepsza para, czekam aż jeszcze bardziej się rozkręci. Należy też pamiętać o tym, że w PM często są bardzo ciekawe czarne charaktery. Za strzał w dziesiątkę pod tym względem w ostatnich sezonach uważam postać Igora. :P

Mareczek pytał też o stosunek innych do Beaty. Postać jak dla mnie fajna. Mam nadzieję, że zostanie na stałe, a jej mąż może zniknąć. 8)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Podobały się finałowe sceny retrospektywne z Igorem i jego zabójcą? :) Liczyłem na trochę inne rozwiązanie tego wątku, ale w sumie to też jest logiczne. Żal mi się zrobiło zarówno Igora, jak i jego ojca, tego, że tak tragicznie się musiała skończyć ta historia.
Mikser i policjanci jak zawsze naciągani.

Marysia i Hubert - bardzo ładne sceny. :D Choć szkoda mi Sandry. Bardzo ją polubiłem i widziałbym ją w parze z Arturem, a może nawet Pawłem?

Tymczasem od poniedziałku nowy sezon. :wink: 8)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Tak to były super sceny. Aczkolwiek byłem przekonany, że Olgierd ze świadomością zamorduje syna, lecz okazało się, że wcale tego nie chciał, to był poprostu wypadek.
Dzisiejszy odcinek zakończył całą sprawę. To był bardzo dobry wątek. Igor i Olgierd byli niesamowitymi czarnymi charakterami w tym serialu, lecz niestety już ich nie zobaczymy bo jeden nie żyje, a drugi poszedł siedzieć. Choć Olgierda może kiedyś zobaczymy w serialu jak np. chce przejąć majątek Wekslerów czy coś w tym stylu.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Genialne promo! :D

http://www.youtube.com/user/pierwszamiloscpromo

Musicie to zobaczyć!

"Nowa" Marysia, Artur i... Beata, na scenę wkracza Agata, Aurelia odchodzi? Potrącenie, szklanki... ::rad:: To jest lepsze niż najnowsze odcinki B&B!

Będzie się działo. I czyż to nie jest najlepsza polska opera mydlana? :serce:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Zgadzam się, to w zasadzie jedyna opera mydlana w Polsce :serce:
Zwiastun rzeczywiście rewelacyjny, jak i obecne odcinki! :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Szykują się rewelacyjne sceny w Pierwszej miłości! :D
Spoiler: Agata poda Sabinie środki nasenne i uwięzi ją w opuszczonym domu. Tam wymusi na niej, by podpisała dokumenty przekazujące jej władzę w salonie mody. Następnie wróci do Wrocławia i oznajmi wszystkim, że Sabina chce odpocząć od problemów i nie chce na razie wracać do rodziny ::chytry::

Ależ modowy wątek! Agata niczym Morgan albo Sheila ::rad::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Też jestem zachwycony tym wątkiem. W ogóle podoba mi się postać Agaty. Może być naprawdę ciekawie. :D

Przypomina mi to też dawny wątek z "Samego Życia", gdzie Tamara była więziona przez swoją siostrę - Donę.

W ogóle jeszcze co do Sabiny to wyrasta ona na moją ulubioną postać z mlodszego pokolenia. Wątki z nią są zdecydowanie ciekawsze, niż te z Olą, Błażejem, Mikserem, Dagą, Radkiem i Nikolą.
Awatar użytkownika
Mareczek

Wątek z Agatą i Sabiną coraz bardziej mnie fascynuje! W najnowszym numerze Świata Seriali już napisali, że Agata podpali ten opuszczony dom z Sabiną w środku! Czekam z niecierpliwością na te sceny! :twisted:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ja się zastanawiam co będzie dalej z Agatą, gdy Sabinie uda się ujść z tego cało, bo jeśli ją aresztują lub uśmiercą to lipa straszna. :| Oby ciągnęli ten wątek jak najdłużej, bo każdy czarny charakter jest w serialu cenny. A w życiu Sabiny ciągle sporo się dzieje. Był Aleks, Radek, Igor, teraz Natan i problemy z Agatą.

Bardzo fajny jest też wątek Artura. No i przy okazji znów występuje dawno niewidziana Izabela. :)

Liczę też na powrót Huberta i Sandry w niedługim czasie. Oby tak nie urywano ich wątku.
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Bardzo fajny jest też wątek Artura.
Zgadzam się, dobrze, że Artur znów ma fajny wątek. A wraz z nim moja ukochana Beata, która ostatnio przebija samą siebie. Bardzo cieszy mnie to, że Katarzyna Ankudowicz dołączyła do obsady PM, mam nadzieję, że zostanie na dłużej. Warto też dodać, że niedługo czeka nas powrót Filipa :)
DeaconFan pisze:Liczę też na powrót Huberta i Sandry w niedługim czasie. Oby tak nie urywano ich wątku.
To więcej niż pewne, że kiedyś wrócą - chociaż nie powiem, żebym czekał na Schulzta :roll:
Awatar użytkownika
Mareczek

Absolutnie fantastyczne promo na przyszły tydzień, a w niej naprawdę mocne sceny! :D
Ktoś jeszcze ma wątpliwości, że PM to najlepsza polska soapka ::chytry:: ::rad:: http://www.youtube.com/watch?v=fnVrc7Lsexg
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Mikser rozstał sie z Dagą, żeby mógł byc wątek z gangsterami, myślicie, że potem zejdą się znowu?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Mareczek pisze:Absolutnie fantastyczne promo na przyszły tydzień, a w niej naprawdę mocne sceny! :D
Ktoś jeszcze ma wątpliwości, że PM to najlepsza polska soapka ::chytry:: ::rad:: http://www.youtube.com/watch?v=fnVrc7Lsexg
To jest centralnie jak trailer jakiegoś horroru:)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Tiril pisze:Mikser rozstał sie z Dagą, żeby mógł byc wątek z gangsterami, myślicie, że potem zejdą się znowu?
Mam nadzieję, że nie, bo specjalnie za tą parą nie przepadam.

Tiril, jeśli chcesz znać mały spoiler, to niebawem Daga nawiąże romans z jednym z młodych bohaterów. 8)

A zwiastun oczywiście pierwsza klasa. Wątki kryminalne w PM zawsze są dobre. :wink:
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Aha. Dzięki za info. Młodych tzn Fabian albo Dominik ? :lol:
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
ODPOWIEDZ