Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze:http://soapoperadigest.com/content/bb-dvd 16 odcinków z przeszłości wyjdzie w USA na dvd
Ciekawe jakie to będą odcinki i na jakiej podstawie została dokonana selekcja>? Muszą być naprawdę kultowe.

Post autor: Sexi Ricky »

1. Pierwszy odcinek serialu (1987) :serce:
2. Strzelanina w wyniku, której Brooke i Taylor zostają ranne (2002)
3. Wypadek samochodowy Macy i Brooke (2000)
4. Potofino (2002) :mrgreen:
5. Ridge odkrywa prawdę o uprowadzeniu Taylor przez Morgan (2001) ::ok::
6. Zmartwychwstanie Taylor (2005)
7. Spadający żyrandol (2003)
8. Ameryka Południowa (2003)
9. Stephanie zrzuca Jackie przez balustradę (2006)
10. Niedźwiedź w Big bear (2008)
11. Sheila, Stephanie, Amber (1998)
12. Ślub brooke i Ridge'a na plaży (2009)
13. Brooke, Deacon, Bridget (2002)
14. Samobójstwo Storma (2008)
15. Brooke i Olivier (2010)
16. Watek bezdomnych (2010)

I mamy 16 kultowych odcinków :lol:

Post autor: kubeczek »

16 pierwszych odcinków ma wyjść, tych z 1987. Raczej nie ma sensu kupować, bo są one na YouTube.

Post autor: DeaconFan »

Sexi Ricky pisze:1. Pierwszy odcinek serialu (1987) :serce:
2. Strzelanina w wyniku, której Brooke i Taylor zostają ranne (2002)
3. Wypadek samochodowy Macy i Brooke (2000)
4. Potofino (2002) :mrgreen:
5. Ridge odkrywa prawdę o uprowadzeniu Taylor przez Morgan (2001) ::ok::
6. Zmartwychwstanie Taylor (2005)
7. Spadający żyrandol (2003)
8. Ameryka Południowa (2003)
9. Stephanie zrzuca Jackie przez balustradę (2006)
10. Niedźwiedź w Big bear (2008)
11. Sheila, Stephanie, Amber (1998)
12. Ślub brooke i Ridge'a na plaży (2009)
13. Brooke, Deacon, Bridget (2002)
14. Samobójstwo Storma (2008)
15. Brooke i Olivier (2010)
16. Watek bezdomnych (2010)

I mamy 16 kultowych odcinków :lol:
To są tylko twoje wymarzone odcinki jakie miałyby się tam znaleźć? :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dobra lista tez bym takie wydał, chociaż wkradł się spoiler...jeszcze 5000 odcinek warto dodać jako bonus :P i ten w którym Ridge poznaje Brooke na przyjęciu :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Sexi Ricky »

Wybaczcie ten mały spoiler :mrgreen: Zapomniałem w jakim jesteśmy dziale. Jednak nie zdradza on zbyt wiele :wink:

Z całą pewnością wybrałbym więcej, ale zmieścic się jedynie w 16 odcinkach było naprawdę trudno :lol: Mało wybrałem z wcześniejszego okresu B&B, bo jest mi mniej znany niż odcinki z ostatniej dekady. Szkoda tylko, że płyta DVD skupi się jedynie na pierwszych odcinkach serialu. Może w przyszłości wydadzą coś specjalnego z całej jego historii :: bow ::
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zabieliłem te informacje dotyczących scen z 2010 roku. Nie są to aż tak szczegółowe informacje, ale jest wzmianka o postaci, która dopiero się pojawi. Sexi Ricky - uważaj na przyszłość. I bądź bardziej precyzyjny - bo w pierwszej chwili myślałem, że to faktyczna szesnastka. :D

Piękna okładka tego wydania :serce: tylko szkoda, że nie w kolorze:
http://www.amazon.com/dp/B009ZVPFUK
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Onyks »

Czy w 2009 roku Ridge i Taylor podpisali jakiś dokument ślubny? Nie oglądałem tych scen dokładnie, a jakaś australijska redaktor na ang. Wiki upiera się, ze zostali prawnie małżeństwem i grozi mi blokadą, jeśli tego nie zaakceptuję.

Post autor: kubeczek »

Nic nie podpisali... przecież nawet pastor nie ogłosił ich mężem i żoną.

Post autor: Onyks »

kubeczek pisze:Nic nie podpisali... przecież nawet pastor nie ogłosił ich mężem i żoną.
Wiedziałem, ale oczywiście dalej się upiera.

Post autor: Elmoo »

3 w nocy, a ja sobie oglądam stare sceny B&B https://www.youtube.com/watch?v=pS9DGjUVTks haha... kiedyś było mnóstwo takich bitew :D Tutaj też chyba były pierwsze odcinki Amber.

Post autor: Patryk »

Tą bitwę to doskonale pamiętam, to były początki mojego oglądania MnS :D
cmk

Post autor: cmk »

Onyks pisze:Czy w 2009 roku Ridge i Taylor podpisali jakiś dokument ślubny? Nie oglądałem tych scen dokładnie, a jakaś australijska redaktor na ang. Wiki upiera się, ze zostali prawnie małżeństwem i grozi mi blokadą, jeśli tego nie zaakceptuję.
Redaktorka ta pewnie myli podpisanie dokumentu ślubnego przez Brooke i Ridge'a w urzędzie stanu cywilnego zaraz po nieudanym ślubie Ridge'a i Brooke (zabawny urzednik, który wstydził się powiedzieć "Ogłaszam was mężem i żoną. Możecie się pocałować."). Jako argument możesz właśnie dodać, że gdyby Ridge i Taylor wówczas oficjalnie zawarli związek małżeński, to raczej ciężko by było, aby Ridge i Brooke wzięli ślub cywilny kilkanaście odcinków potem (konieczny byłby przecież rozwód Tridge).

kubeczek pisze:
Adex-fan Brooke pisze:kubeczek napisał/a:
1990-1987=3

1.1987
2.1988
3.1989
4.1990
A Ty jakim prawem liczysz cały rok 1998 i 2002? :)
Kolejne oszczerstwo, matematyka nie jest twoją mocną stronę. :lol:

1.1998
2.1999
3.2000
4.2001
5.2002

Gdzie ja napisałem, że małżeństwo Tridge trwało pięć lat? W każdym swoim poście podkreślam, że cztery, a ty wmawiasz mi, że doliczam sobie lata.
Co za hipokryzja poza tym, że śmiesz wypominać Ericowi że chodził do młodych kobiet a tuszujesz wybryki Ridge'a i Taylor z innymi osobami
Na prawdę porównujesz skoki w bok Erica z młodszymi kobietami do zdrady Ridge'a z Morgan?! :shock: Jakbyś oglądał uważnie serial, to wiedziałbyś, że Morgan wbiła na laptop Taylor, podszyła się pod nią i napisała, żeby zrobił jej dziecko! To że Ridge jej uwierzył świadczy o jego naiwności, a nie niewierności. Nie można tego porównać ze świadomymi zdradami Erica z powodu bycia nieszczęśliwym ze Stephanie. Natomiast Taylor uprawiała seks z Jamesem we wcześniejszym małżeństwie, zresztą też w nadzwyczajnych okolicznościach, ale my omawiamy drugie małżeństwo Tridge.
Wszystkie te przeszkody pokonali. :wink: A to małżeństwo było udane jak na standardy soap opery, mieli trójkę zdrowych dzieci, żyło im się dobrze, radzili sobie ze wszystkim. W historii B&B nie ma drugiego tak udanego małżeństwa.

Co Ty za kity wciskasz osobie, która dokładnie zna te odcinki :lol: Nie było żadnej takiej sielanki! Po pierwsze związał się z nią z powodu dzieci, ale mniejsza z tym... owszem kochał ją też i mieli dobre chwile... Sielankę to mieli Darla i Thorne, już nie mówiąc o Kristen i Tonym do dziś udanym małżeństwie... i jak tu nie powiedzieć, że ktoś nie ma luk w pamięci lub nie przegapił odcinków jak tak na żywca mija się z faktami?!? :shock:
Gdzie ja napisałem, że w ich małżeństwie była sielanka? :shock: Napisałem tylko, że było udane, owszem mieli wiele przeszkód, Brooke, Pierce, Morgan intrygowali, żeby rozdzielić Ridge'a i Taylor, ale oni wszystko przezwyciężyli i sam Ridge mówił kilka lat później, że to był piękny okres w jego życiu. Skąd wiesz, że Darla i Thorne mieli sielankę jak właściwie nie pokazywano ich życia prywatnego? Mówiąc, że Ridge i Taylor mieli najbardziej udane małżeństwo, mam na myśli te małżeństwa pokazywane na ekranach, a nie wyskakujesz mi z Kristen i Tonym, którzy mieszkają sobie poza Los Angeles.
Nie ma tu użytkowników, którzy śledzą serial od początku

W dobie internetu nadrabiać zaległości to nie problem jakbyś nie wiedział a więc powinieneś się już za to brać zamiast marnować czas na pisanie głupot. ;)
Tobie natomiast polecam obejrzeć odcinki z lat 80', których nie widziałeś, może byś zrozumiał, że Brooke i Ridge nie byli sobie przeznaczeni ::rad::
Adex-fan Brooke pisze:mailo dziękuję :) może aż przesadziłeś z tą moją genialną pamięcią bo nie sposób detale spamiętać na długie lata jednak w odróżnieniu od innych nie gadam bzdur o czymś czego nie jestem pewien. Idealnie podsumowałeś kubeczka i innego tego typu osoby...
Twój bodyguard idealnie podsumował moją fascynację Liamem i Hope. :serce:

Dziękuję za ostrzeżenie! Z niecierpliwością czekam na bana, można mnie dopisać do długiej listy ofiar Adexa. :: bow :: Szkoda, że nie będę miał okazji skomentować powrotu Darli, konfrontacji Taylor i Aly, reunite Thorne'a i Darli. :(
Kubeczek Ty na prawdę jesteś chyba mało kapujący przyrównałem Ci małżeństwo Erica&Stephanie do małżeństwa Tridge jako pokazywane jako ważne na papierze przez 4 lata właśnie! Licz sobie nawet dni jak chcesz i ośmieszaj się nadal (zwłaszcza że uwzględniasz cały rok 1998 i 2002), mnie to w sumie w ogóle nie obchodzi, zgodnie z faktami wytknąłem Ci po prostu nieścisłości w bzdurach jakie pisałeś, szczególne bzdury jakie napisałeś to te o sielance i nie będę się licytować i przypominać czy opowiadać Ci sceny dobitnie pokazujące poważne przewinienia w tym małżeństwie Tridge, samo ukrywanie poważnego sekretu to już nie byle co, Ridge był w udanym małżeństwie z Taylor, ale nadal troszczył się o Brooke i kręcił z nią bo ją kochał :)
Jak można pisać, ze w historii B&B nie ma drugiego tak udanego małżeństwa jak jest masa bardziej udanych jak choćby Kristen i Tony'ego czy sielankowe Darli i Thorne'a. Ośmieszasz się jeśli wymyślasz kategorie dyskwalifikujące te pary tylko aby w lepszym świetle postawić Tridge. Jak dla Ciebie długość dni lub w ogóle papierek jest jakimkolwiek wyznacznikiem do tej kulawej tezy to dla mnie jest to po prostu bardzo śmieszne, na dodatek kompromitujesz się z jakimś wyjazdem o tym, że znajdziesz się na liście zbanowanych przeze mnie, jeśli tak będzie będziesz sam sobie winny i może zastanowisz się nad sobą.
A co do mailo to nie jest mój ochroniarz tylko rozumie dobrze o co mi chodzi i zgadza się ze mną 8) Przełknij to fanie drętwej, martwej pary Tridge.
ODPOWIEDZ