No dobra, zwracam honor. Mimo tej wielkiej zmiany PM serwują nam ciekawe wątki. Przyznam, że ten cały nierealny wątek z Igorem trzyma w napięciu i udał im się. Dodatkowo jeszcze Agata, czyli połączenie dwóch czarnych charakterów. Bardzo lubię również oglądać Anetę, która ostatnio ma same wątki kryminalne. Nieźle wrobiła Wiktora. Jest też wątek miłosny Radka i Nikoli i ja bardzo lubię tą parę. Nie rozumiem, czemu tak dużo osób nie lubi Nikoli. Według mnie to pozytywna postać w odróżnieniu oczywiście od jej matki, która widzi wszędzie tylko pieniądze. Trzeba przyznać też, że PM bierze świetnych aktorów, np. Andrzej Grabowski czy Karol Strasburger.
Mam z nią już jedną fotę, którą zrobiła mi pewna pani i czekam, aż mi prześle. Jak będę miał możliwość, to zrobię kolejną. Na pewno będę też polował na Anetę Zając.kubeczek pisze:Zrób fotę z Kingą(Olą Zienkiewicz).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
SPOILERY i to jakie!
Wkrótce w "Pierwszej miłości" emocje sięgną zenitu! Grażyna i Karol zdecydują się umieścić Sabinę w szpitalu psychiatrycznym, ale dziewczyna ucieknie. Natychmiast spotka się z Piotrem (Igorem) bo tylko jemu może zaufać. Igor znów pod jej narkotyk, a następnie razem z Zuber zawiozą do opuszczonej fabryki. Wtedy Kaczmarczyk zadzwoni do Wekslera, powie, że przetrzymuje Sabinę i zażąda od niego pieniędzy - gdy Karol przyjedzie, Igor zacznie celować do niego z broni
Nadal twierdzicie, że w PM nic się nie dzieje? Pokażcie mi drugi taki polski serial. Tutaj zobaczycie zdjęcia http://superseriale.se.pl/galeria/pierw ... 99/296725/
Wkrótce w "Pierwszej miłości" emocje sięgną zenitu! Grażyna i Karol zdecydują się umieścić Sabinę w szpitalu psychiatrycznym, ale dziewczyna ucieknie. Natychmiast spotka się z Piotrem (Igorem) bo tylko jemu może zaufać. Igor znów pod jej narkotyk, a następnie razem z Zuber zawiozą do opuszczonej fabryki. Wtedy Kaczmarczyk zadzwoni do Wekslera, powie, że przetrzymuje Sabinę i zażąda od niego pieniędzy - gdy Karol przyjedzie, Igor zacznie celować do niego z broni
Mam nadzieję, że Karol przeżyje? To, że jest dużo akcji, nie znaczy, że serial jest najlepszy. Oprócz akcji powinien być jeszcze sens, kontrast, umiar i powinien przedstawiać różne wątki, nie tylko kryminalne. Na przykład w PM podoba mi się jeszcze miłość Radka i Nikoli, niestety wkrótce rozstaną się. Brakuje mi ciepła rodzinnego, kiedyś wnosiła je Teresa, a od kiedy jej nie ma, w serialu brakuje takiej rodzinnej sielanki.
Wg mnie dobrze, że Radek i Nikola się rozstaną, bo byli nudną, nieciekawą parą, choć nie gorszą niż Mikser i Daga. Natomiast mogę powiedzieć, że prawdopodobnie Radek będzie z Jowitą (byłem na planie wczoraj i co nieco się dowiedziałem). Dla mnie świetnie, bo Jowita to bardzo ciekawa postać.
Wkrótce napiszę więcej o swojej wizycie na planie, wrzucę jakieś zdjęcia również. 
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Dlaczego nierealna? Igor czymś ją odurzył, a potem kazał wypić wino - więc Agata miała opóźnione odruchy. Dostała w brzuch, potem w twarz, a następnie Igor przerzucił ją przez barierkę, scena była całkiem ciekawie zrealizowana moim zdaniem. No i jeszcze na dodatek świetna ścieżka dźwiękowaElmoo pisze:Scena utopienia Agaty nierealna i bez sensu, ale i tak szkoda mi tej Agatki.
Właśnie dlatego, jak napisałem wyżej. Kto w biały dzień tak spokojnie sobie wrzuca kogoś do rzeki, po czym stoi w miejscu zabójstwa i śmieje się do siebie? Na dodatek w takim miejscu, gdzie spokojnie mógł ich ktoś zobaczyć...Mareczek pisze:Dlaczego nierealna? Igor czymś ją odurzył, a potem kazał wypić wino - więc Agata miała opóźnione odruchy. Dostała w brzuch, potem w twarz, a następnie Igor przerzucił ją przez barierkę, scena była całkiem ciekawie zrealizowana moim zdaniem. No i jeszcze na dodatek świetna ścieżka dźwiękowaElmoo pisze:Scena utopienia Agaty nierealna i bez sensu, ale i tak szkoda mi tej Agatki.
Może chcieli wyolbrzymić jak niektórzy ludzie są znieczuleni na to, że komuś dzieje się krzywda, ja to tak sobie tłumaczę.Elmoo pisze:Właśnie dlatego, jak napisałem wyżej. Kto w biały dzień tak spokojnie sobie wrzuca kogoś do rzeki, po czym stoi w miejscu zabójstwa i śmieje się do siebie? Na dodatek w takim miejscu, gdzie spokojnie mógł ich ktoś zobaczyć...Mareczek pisze:Dlaczego nierealna? Igor czymś ją odurzył, a potem kazał wypić wino - więc Agata miała opóźnione odruchy. Dostała w brzuch, potem w twarz, a następnie Igor przerzucił ją przez barierkę, scena była całkiem ciekawie zrealizowana moim zdaniem. No i jeszcze na dodatek świetna ścieżka dźwiękowaElmoo pisze:Scena utopienia Agaty nierealna i bez sensu, ale i tak szkoda mi tej Agatki.
Ja przez przypadek zobaczyłem tą scenę i faktycznie to była zbyt otwarta przestrzeń na takie wrzucenie kogoś do rzeki, że mógł ktoś zobaczyć. Ale poza tym to dobrze zrobiona scena. Sam upadek chyba z dublerką?Elmoo pisze:Właśnie dlatego, jak napisałem wyżej. Kto w biały dzień tak spokojnie sobie wrzuca kogoś do rzeki, po czym stoi w miejscu zabójstwa i śmieje się do siebie? Na dodatek w takim miejscu, gdzie spokojnie mógł ich ktoś zobaczyć...Mareczek pisze:Dlaczego nierealna? Igor czymś ją odurzył, a potem kazał wypić wino - więc Agata miała opóźnione odruchy. Dostała w brzuch, potem w twarz, a następnie Igor przerzucił ją przez barierkę, scena była całkiem ciekawie zrealizowana moim zdaniem. No i jeszcze na dodatek świetna ścieżka dźwiękowaElmoo pisze:Scena utopienia Agaty nierealna i bez sensu, ale i tak szkoda mi tej Agatki.
Tutaj możecie zobaczyć jak powstawała ta scena
https://www.youtube.com/watch?v=MUBn1O3eMu4