"MnS" w Polsce
- bosskicinu
- Adex-fan Brooke
Takie ryzyko zawsze wisiało nad nami, zawsze więc uzasadnione było abyśmy walczyli o utrzymanie emisji (do czego zawsze zachęcałem), tak samo w Czechach w roku 2005 przerwano emisję, nie będę zdziwiony gdy tak zrobi durna Tvp1 pomiatająca współcześnie wszystkimi serialami USA, ale zawsze warto walczyć a więc musimy coś działać.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- bosskicinu
-
matti05
- Adex-fan Brooke
Jeszcze po zakupie przecież potrzebują czasu na przetłumaczenie więc coś wisi w powietrzu. Niezbyt mi się podoba aby dalszy ciąg był w tv Puls, ale może byłoby to lepsze rozwiązanie, na pewno lepszy rydz niż nic.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- bosskicinu
Może Tv Puls to dobra sprawa bo jeżeli stacja zgodziła by się na 5 razy w tygodniu po 2 dziennie to rewelacja. Tylko ciekawe czy umieszczaliby odcinki na bierząco na swojej stronie Play Puls, gdzie online można oglądać seriale. Ale chodzi o to, że byłem na tej stronie i jakoś dziwnie wstawiają te odcinki wręcz nie po kolei. Z resztą sami zobaczcie:
http://playpuls.pl/
I jeszcze jedna sprawa ciekawe czy zaczęli by kontynuować odcinki kolejno jak by skończyło się na tvp ?
http://playpuls.pl/
I jeszcze jedna sprawa ciekawe czy zaczęli by kontynuować odcinki kolejno jak by skończyło się na tvp ?
A skąd TV Puls weźmie pieniądze na kupno odcinków? To wciąż mało znana stacja, nie ma dużej ilości widzów. Myślę, że prędzej już Polsat wchodziłby w grę, ale potrzeba by było wypromować jakoś MnS. Może pozostawienie oryginalnego tytułu serialu. Ludzie nie wiedzą, że B&B to polska MnS, więc z ciekawości obejrzeliby serial, może zyskałby nowych fanów. Teraz jest dobra okazja, kiedy zachodzą takie duże zmiany w serialu.
Dystrybucja od dłuższego czasu kontaktuje się z dwoma nadawcami, o czym już pisałem kilka miesięcy temu. Odnośnie postu poprzednika - akurat Polsat jest najmniej zainteresowany, a właściwie można powiedzieć że jego zainteresowanie jest zerowe.
Przedstawiciel Pulsu na forum Media2.pl odpowiedział na moje zapytanie: "Bez komentarza. Ale wszystko jeszcze możliwe". Nie dopytuję jednak na siłę, bo też nie ma sensu zapeszać. W końcu to wszystko to są negocjacje handlowe i czasem nadmiar informacji mógłby wyrządzić więcej szkód. Mimo wszystko dobrze, że ta informacja poszłą w eter - może zmotywuje to TVP by była skłonna zapłacić mimo wszystko odrobinę więcej.
Mnie rzecznik napisał, że to dystrybucja ma wyjątkowo wygórowane żądania finansowe. W Fakcie piszą, że to TVP oferuje śmieszne pieniądze. Prawda pewnie jest po środku...
Przedstawiciel Pulsu na forum Media2.pl odpowiedział na moje zapytanie: "Bez komentarza. Ale wszystko jeszcze możliwe". Nie dopytuję jednak na siłę, bo też nie ma sensu zapeszać. W końcu to wszystko to są negocjacje handlowe i czasem nadmiar informacji mógłby wyrządzić więcej szkód. Mimo wszystko dobrze, że ta informacja poszłą w eter - może zmotywuje to TVP by była skłonna zapłacić mimo wszystko odrobinę więcej.
Mnie rzecznik napisał, że to dystrybucja ma wyjątkowo wygórowane żądania finansowe. W Fakcie piszą, że to TVP oferuje śmieszne pieniądze. Prawda pewnie jest po środku...
Ja uważam, że jedynie Puls jest teraz najlepszym wyjściem jeśli TVP oleje sobie sprawę. Puls ma taki sam zasięg jak TVP 1 czy TVP 2. Od września kanał nadaje w HD do tego więc odcinki nagrane w HD będzie można zobaczyć w dobrej jakości. Poza tym dla stacji to jest dobry interes bo mają na wstępie znany tytuł który ma już widzów. Problem jest faktycznie kasa. Jeśli TVP nie stać na drogie odcinki to będzie stać TV Puls? Najgorzej będzie jak zakupią trochę starszych odcinków, cofną się w emisji.
Ciekawe by było, gdyby zaczęli emisję od 1 odcinkaIpo pisze:Ja uważam, że jedynie Puls jest teraz najlepszym wyjściem jeśli TVP oleje sobie sprawę. Puls ma taki sam zasięg jak TVP 1 czy TVP 2. Od września kanał nadaje w HD do tego więc odcinki nagrane w HD będzie można zobaczyć w dobrej jakości. Poza tym dla stacji to jest dobry interes bo mają na wstępie znany tytuł który ma już widzów. Problem jest faktycznie kasa. Jeśli TVP nie stać na drogie odcinki to będzie stać TV Puls? Najgorzej będzie jak zakupią trochę starszych odcinków, cofną się w emisji.
Widać, że TVP chyba naprawdę chce się pozbyć serialu z anteny. Ograniczenie 4 odc/tyg było kolejnym dużym krokiem w dojściu do tego celu. Wychodzi nawet na to, że emisja może się skończyć grubo przed końcem roku
- Adex-fan Brooke
Tvn byłby najlepszy, Polsat to dno, wszystkie seriale przerywał i jeszcze te ich ponad 10minutowe reklamy! Tvp1 chce zrobić wielkie świństwo nam bo potem powiedzą, że oglądalność spadła a przecież to ich wina.