Post autor: bosskicinu »

Taką odpowiedź dostałem od playera:

"Od lipca wracamy do publikowania 1 odcinka dziennie. Jeśli chodzi o następne miesiące, będziemy informować na bieżąco. Pozdrawiamy, player"

Zaskoczenia nie ma bo nie obiecywali te 2 odcinki dziennie na stałe. Dobrze, że chociaż przez te 3 tygodnie podgoniliśmy leciutko USA. Ważne, że w wakacje Moda będzie normalnie :)
matti05
matti05

Post autor: matti05 »

bosskicinu pisze: Zaskoczenia nie ma bo nie obiecywali te 2 odcinki dziennie na stałe. Dobrze, że chociaż przez te 3 tygodnie podgoniliśmy leciutko USA. Ważne, że w wakacje Moda będzie normalnie :)
O tak, trochę z odcinkami polecieliśmy dalej. Mam nadzieje że w sierpniu bądź we wrześniu powrócą po 2 odcinki ;)

Post autor: margo »

Wie ktoś dlaczego dzisiaj na playerze nie ma nowego odcinka?

Post autor: Mareczek »

Był rano, ale bez ścieżki dźwiękowej. W okolicach 11:00 usunęli go całkowiecie, myślałem, że naprawią usterkę i wrzucą go ponownie, ale jak widać to jakiś większy problem :?
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Także obstawiam jakąś poważniejszą usterkę, myślę, że po naprawieniu go odcinek zostanie normalnie umieszczony w serwisie. Obecnie odcinek jest dostępny, ale tylko dla pracowników.
Administrator
Administrator

Chyba dzisiejszy odcinek był pierwszym w formacie panoramicznym. Mam wrażenie, że było z tym trochę problemów. Widać było różnicę między spłaszczonym obrazem, jaki był przez ostatnie miesiące, a tym co można było zobaczyć dzisiaj. Odnoszę wrażenie, że dzisiaj niektóre ujęcia wyglądały nienaturalnie, że były spłaszczone ale w inny sposób. być może to efekt przyzwyczajenia, bo odzwyczaiłem się od prawidłowych proporcji. HD nie widziałem, mam wrażenie, że obraz był trochę gorszej jakości niż wcześniej. Na dodatek logo TVN było owalne, a nie okrągłe.

Mam zarzut do player.pl, że nie umiał sobie poradzić z normalną emisją serialu. Jeśli dana pozycja jest emitowana w formacie 4/3, to taki powinni widzieć widzowie. A przez ostatnie 4 miesiące trwał festiwal rozciągania obrazu do formatu panoramicznego. Tylko raz, przez pół odcinka emisja była prawidłowa. Nie wiem, czy ten problem występował tylko u mnie, czy też mieli inni widzowie śledzący serial online na komputerze.

Mam pytanie. Jak wygląda emisja "MnS" na tabletach, komórkach, czy poprzez playerową aplikację na smart TV. Mam na myśli zarówno poprzednie odcinki, jak i ten dzisiejszy. Zobaczymy, jak będą się prezentować kolejne odcinki.

Dawidek pisze:mam wrażenie, że obraz był trochę gorszej jakości niż wcześniej.
HD to oczywiście nie było, ale jakość była nieznacznie lepsza, szczególnie widać to na włosach bohaterów i w czołówce. Irytuje mnie natomiast to, że nie zorienrtowali się jeszcze, że mają już odcinki w 16:9. Wcześniejsze 100 odcinki były kwadratowe, więc takie dolepiali logo. Teraz powinni to zmienić, ale nikt tego nie zauważył. Apeluję do Was o napisanie w tej sprawie do Playera, ja już to zrobiłem. Odpisali, że postarają się to zmienić, ale dziś już trzeci odcinek w nowej jakości, a zmian nie widać :?

Post autor: nołbady »

Również do nich napisałem. Niech ktoś sprawdzi jak prezentują się odcinki w smart TV. Pewnie obraz ściśnięty do 4:3. Jakosć może wydawać się ciut lepsza, ale to na pewno nie jest HD. Jakość obrazu i dźwięku niewiele odbiega od wcześniejszych odcinków.

Post autor: misiek12345 »

W apce na TV odcinki są okej (w dobrych proporcjach), chociaż też z rozciągniętym logo, aczkolwiek to nie jest full HD (albo jest, ale silnie skompresowane - mimo włączonej jakości 'bardzo wysokiej') ;)
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Administrator
Administrator

Wszystkie odcinki z formatem 4/3 były rozciągane - jedynie pół odcinka było prawidłowo. A teraz pierwsze 2,5 odcinka w nowym formacie dla odmiany była ściśnięta. Połowa dzisiejszego odcinka (po reklamie) była okazana prawidłowo - poza logiem, które było owalne. Jestem ciekaw, czy od jutra będzie już dobrze. Jeśli nie - skrobnę wiadomość do player.pl. Oglądam bezpośrednio na stronie.

Wczoraj znowu napisałem do Playera i otrzymałem taką odpowiedź:
Wiemy o tej sprawie i działamy aby wyeliminować ten błąd. Niestety problem jest po stronie odcinków, które otrzymujemy od dostawcy.
Nie rozumiem. Czyli dostają odcinki ze zniekształconym obrazem?
Administrator
Administrator

Dla mnie taka odpowiedź jest całkowicie kuriozalna. Nołbady, poprawiłeś mi humor, cytując ich wyjaśnienia. Wydaje mi się, że specjaliści z Playera nie mają pojęcia, o co w tym wszystkim chodzi i nie zauważyli zmian. Oni mogą w ogóle nie wiedzieć, że mamy już odcinki z najnowszym formatem obrazu, mimo, że o tym pisano na facebookowym profilu serwisu. Chyba trzeba będzie ich dalej atakować.

Otóż to :lol: Pisząc do Playera, wspomniałem, że od odcinka 6149 zmienił sie format obrazu, a oni tak mi właśnie odpisali. Czyli co, dostają odcinki ze zniekształconym obrazem? - bezsens. Ciekawe tylko, jak działają, skoro minął prawie tydzień, a efektów żadnych i pojawiają się kolejne odcinki z tym mankamentem. Jak najbardziej trzeba ich dalej atakować i nie odpuszczać, dopóki tego nie skorygują.

Ja już dwukrotnie pisałem w tej sprawie i też odpisują, że pracują nad tym :roll: Widzę też, że inni widzowie piszą na profilu Playera (ja wysyłam PW), ale nie widać żadnych efektów. Wierzyć mi się nie chce, żeby odcinki z CBS przyszły w kwadracie, bo to bez sesnu. Jeśli sprzedali im wersję SD, to przecież nadal powinna być ona w formacie panoramicznym ::ysz::

Kto jeszcze napisał? Piszcie!

Odpisałem im tak:
Czy to znaczy, że dostaliście odcinki ściśnięte w poziomie do 4:3, chociaż powinny być w 16:9
A oni na to:
Wyjaśniamy tę sprawę. Wkrótce wszystko powinno wyświetlać się prawidłowo.
Czyli nadal żadnych konkretów. Wiedzą już o tym problemie od tygodnia, ale nic z tym nie robią. Czyżby skorygowanie tego błędu było naprawdę takie skomplikowane i czasochłonne?

Co do jakości, to jest też taka możliwość, że po prostu sami zdownscalowali materiał z HD do SD, ale w sumie po co mieliby to robić. Pewnie sprzedano im wersję SD.
ODPOWIEDZ