Na dobre i na złe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mailo
x 27

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mailo »

Właśnie oglądam na TVP2... 2 odcinek serialu :lol: Pojawił się Obuchowicz, a Żmijewski zdał sobie sprawę, że to jego syn, o którym nie wiedział. oczywiście wszyscy piękni i młodzi ;)
Ostatnio zmieniony 2015-08-26, 22:26 przez mailo, łącznie zmieniany 1 raz.
matti05

Post autor: matti05 »

Najlepsze sceny Zosia i Julka gdy były w parku.A końcówka gdy ona umiała sama chodzić dzięki pieskowi ;) Dawne czasy aż miło oglądać od początku :)
Damian

Post autor: Damian »

Przypadkiem trafiłem akurat na pierwszy odcinek :) miło było sobie powspominać stare "Na dobre i na złe". Strasznie brak obecnie tych dawnych postaci, filarów serialu. Muszę jednak zauważyć, że Zosi i Jakuba brakuje mi w postaci takiej w jakiej występowali na początki serialu. Potem zrobili się nudni, nadęci i jacyś obrażeni (oczywiście, w mojej opinii :) ). Na początku mieli jakiś charakter, zainteresowania, a potem stali się nijacy, szkoda...

Obecne "Na dobre..." jest ciekawe, jest dużo wątków, dużo zawiłości itd. Ale patrze na te odcinki jak na osobny film nie związany z pierwszymi sezonami.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 32

Post autor: DeaconFan »

Kolejne niefajne wieści...

Grażyna Zielińska (pani Maria) prawdopodobnie nie pojawi się już w NDiNZ, bowiem zlikwidowano serialowy bufet i w jego miejsce stworzono kaplicę szpitalną. ::kwasny::

http://superseriale.se.pl/newsy/na-dobr ... 74815.html
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Muszę Wam się przyznać, że pierwszy raz w życiu przerwałem oglądanie odcinka NDiNZ. Wczoraj, drugi odcinek nowego sezonu, minęło niemal 15 minut, a ani razu nie pokazali scen w szpitalu. Zamiast tego jakieś teledyskowe ujęcia Agaty i Szczepana, czy domowe rozmowy Wiki i Tomasza. Dla mnie to porażka co dzieje się z tym serialem. Postacie odchodzą, wątki medyczne są znikome, a na pierwszym planie nudne love story młodzieży. Ktoś powie, że w każdym serialu tak jest - świetnie. Ale akurat do NDiNZ mam nieco większe wymagania niż do Klanu czy MNS, gdzie nudnych scen nie brakuje. Ten serial słynął z tego, że w centrum byli pacjenci i ich perypetie. W każdym odcinku ktoś inny, przez co nie wiało nudą. A teraz? Owszem, pokazują nam pacjentów, ale ich losy zajmują omax 25% odcinka. Niemal od roku słyszę te same, wyświechtane teksty między Wiktorią i Adamem. Jeżeli tak to ma wyglądać, to rozstanę się z NDiNZ bez żalu, a jedynie ze smutkiem, że tak dobry serial skręcił w złą stronę.
Awatar użytkownika
Hedge

Post autor: Hedge »

Mnie osobiście NDiNZ przestało interesować po odejściu z głównej obsady Kuby, a później Zosi. Bo od zawsze z nimi i Brunem kojarzył mi się ten serial :)
Dante

Post autor: Dante »

Ja przestałem oglądać Na dobre i na złe ponad rok temu. To jest zupełnie inny serial i prócz nazwy nie ma nic wspólnego z tym co było jeszcze kilka lat temu :roll: Stare postaci wyparowują, a co chwila pojawia się ktoś nowy. W dodatku te postaci są bardzo irytujące, a już najbardziej to chyba ten Adam.
Jeżeli liczycie, że w tym serialu jeszcze kiedykolwiek szpital i pacjenci będą na pierwszym miejscu, to niestety raczej się rozczarujecie. Ostatnio nawet scenarzystka NDiNZ wypowiadała się, że chce coraz bardziej rozwijać wątki bohaterów (oczywiście wątki uczuciowe), a pacjenci i praca w szpitalu ma raczej pełnić tło :roll:
Awatar użytkownika
Mareczek

Ja nie mam nic przeciwko, by serial się zmieniał. Odejście Kuby i Zosi moim zdaniem ożywiło mocno NDiNZ, bo wprowadzone wtedy postacie były wyraziste i miały dość ciekawe wątki. Co najważniejsze, przy wprowadzeniu Wiki, Zapały i Agaty nadal mogliśmy oglądać część starej ekipy. Uważam, że lata 2008-2012 były naprawdę bardzo dobre, mimo, że obsada dość mocno się zmieniła. Niestety potem coś zaczęło kuleć. Kolejne postacie były zbyt cukierkowe i irytujące. Dominacja wątku Hany ze specyficzną manierą w grze Kamilli Baar stała się męcząca do oglądania. Później wprowadzenie kompletnie przesłodzonej Oli, czy wyjątkowo wkurzającej Zuzy było, przynajmniej dla mnie, czymś odrzucającym.
Awatar użytkownika
Mareczek

Po 3 latach do serialu wraca Katarzyna Bujakiewicz :wink: http://www.telemagazyn.pl/artykuly/kata ... ?zdjecie=1
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 32

No to jest bardzo pozytywne i duże zaskoczenie. NDiNZ niestety ma to do siebie, że nie ma prawie wcale powrotów starych bohaterów, a jedynie ciągłe odejścia starej obsady i tworzenie non stop nowych, młodych postaci.

Oby to zwiastowało kolejne powroty, np. takich postaci jak Pawica, Sambor, Bożenka czy Monika. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
matti05

Post autor: matti05 »

Po ponad ośmiu laty wraca Julka Nowak, córka zaadoptowana przez Zosię i Jakuba Burskich, a będzie grała Aleksandra Hamkało http://swiatseriali.interia.pl/newsy/se ... Id,1945582
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

matti05 pisze:Po ponad ośmiu laty wraca Julka Nowak, córka zaadoptowana przez Zosię i Jakuba Burskich, a będzie grała Aleksandra Hamkało
No proszę, zapowiada się kolejny powrót do serialu. Fakt, że z nową twarzą, ale mimo wszystko jest to dobra wiadomość, bo dzięki temu jest większa szansa na powrót Foremniak do serialu, a może i nawet Żmijewskiego. Aleksandrę Hamkało znam z kilku produkcji i lubię tę aktorkę. Zobaczymy jak sprawdzi się w tej roli. Ogólnie nowe odcinki "Na dobre i na złe" zapowiadają się tak ciekawie, że chyba znów zacznę oglądać. :wink:
Awatar użytkownika
BeLieF
x 88

Post autor: BeLieF »

Ciekawe i pewnie zamierzone, że Julka po powrocie będzie miała podobne pierwsze sceny, co Zosia w pierwszym odcinku. Dość niespodziewany powrót i nawiązanie do korzeni serialu. :)
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 32

Też się nie spodziewałem tego powrotu, a już tym bardziej recastu. Twórcy NDiNZ raczej rzadko przywracają dawne postacie i chyba jeszcze rzadziej przeprowadzają recasty.

Aleksandra Hamkało jest mi dobrze znana. To fajna aktorka. :wink:

Mam jednak obawy, że Julka zostanie wplątana w jakiś miłosny trójkąt, zapewne z Adamem albo Przemkiem i nie będzie żadnego powrotu Zosi, Kuby czy Tomka Burskich.
Wkurza mnie trochę to, że teraz fabuła serialu opiera się przede wszystkim na miłostkach młodych bohaterów, a nie na sprawach medycznych. Prym wiedzie tutaj Adam - naczelny casanova serialu. Druga denerwująca rzecz, wielokrotnie przeze mnie wspominana, to ciągłe znikanie z obsady serialowych weteranów (Pawica, Sambor, mama Mareczka itd.). A trzecia - kompletny brak aktualizacji czołówki...

Ogólnie aktualne wątki nie są porywające. Wątek trójkąta Adam/Wiktoria/Tomasz jest prowadzony już stanowczo za długo, perypetie Oli, Janka, Przemka i Zuzy są dla mnie zwyczajnie mdłe (tak jak i mdłe są te postacie), Agata i Szczepan to fajna para, ale nie ma z nimi za bardzo nic ciekawego. Fajny jest tylko Falkowicz, ale jego wątek też nie jest jakiś ekscytujący...
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

A z tego co się orientuję, to teraz swój własny wątek ma dotychczas epizodyczna postać - pielęgniarka Beata grana przez Marię Góralczyk?
ODPOWIEDZ