Wspaniałe Stulecie (Muhteşem Yüzyil)
- Adex-fan Brooke
Zapomniałem pochwalić jeszcze ten serial za świetny podkład muzyczny.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
matti05
Fakt, że Meryem Uzerli jest niezastąpiona jako postać Hurrem we Wspaniałym Stuleciu, dodawała uroku, miała ogromną charyzmę. Na pewno nie zrezygnuję z serialu, mimo że zacząłem oglądać dopiero od września ze względu na zmianę aktorki.Owszem, z początku trudno przywiązać się do nowej Hurrem, ale z czasem będzie inaczej. 
Ostatnio zmieniony 2015-11-29, 22:10 przez matti05, łącznie zmieniany 1 raz.
Bali Beja grał Burak Özçivit, aktor i model, jest nieziemsko przystojny i podbił serca wielu fanek Wspaniałego Stulecia.Adex-fan Brooke pisze:Za to z męskich postaci fajny jest nijaki Balibaj czy coś, co za aktor go gra? Ile jeszcze zostało odcinków do końca? i ile ma cały serial?
Co do odcinków, w Polsce jest ich razem 312, a zostało do końca 87. W oryginalnej wersji odcinków jest 139, a każdy tra od 90 do 150 minut. TVP podzieliło je i wycięło sporo scen.
Na przykład pożegnanie młodego Mustafy z rodzeństwem oraz pożegnanie Bali Beja z Aybige, która wracała na Krym. Przy Modzie tak nie robili, bo odcinki trwają 20 minut, a jak każdy odcinek "Wspaniałego Stulecia" w oryginalnej wersji trwa prawie 2 godziny, to jest tu już kłopot...BeLieF pisze:Jakie sceny zostały wycięte?
-
matti05
Zgadzam się z wami. Jeśli TVP chciała podzielić na pół to mogła emitować wszystko a nie idą na łatwiznę wycinając sceny, nie pokazując ich w telewizji. Co im szkodziło żeby pozostał serial jeszcze na dłuższy okres. Starsi osoby z pewnością nie mają pojęcia że sceny zostały wycięte 
Ostatnio zmieniony 2015-11-29, 22:12 przez matti05, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczerze mówiąc jakoś mnie to nie dziwi. TVP już pokazała na co ją stać, emitując w wakacje odcinki i potem nagle je urywając. Nie mają żadnego szacunku dla widza.
PS. Gdyby ktoś jeszcze nie widział śmierci Nigar i Hatice:
https://www.youtube.com/watch?v=WvR1loeZ87s - śmierć Hatice
https://www.youtube.com/watch?v=O7gQF3bNgm0 - śmierć Nigar
PS. Gdyby ktoś jeszcze nie widział śmierci Nigar i Hatice:
https://www.youtube.com/watch?v=WvR1loeZ87s - śmierć Hatice
https://www.youtube.com/watch?v=O7gQF3bNgm0 - śmierć Nigar
- Adex-fan Brooke
Ostatnio wybiegłem trochę w przód z odcinkami i obejrzałem najważniejsze momenty z 4 sezonu. I powiem szczerze, że żaden sezon nie wzbudzał tylu emocji. Nie często wzruszam się, a w tym sezonie niemalże każdy odcinek doprowadzał mnie do łez. Głównie ze względu na to, że jest bardzo dużo śmierci (aż za dużo), większość bohaterów tak naprawdę umrze. Jeśli ktoś lubi mocną dawkę emocji, szczerze POLECAM następne odcinki Wspaniałego Stulecia. Świetnie zrobione sceny, bardzo dobra gra aktorska i genialna muzyka.
Ostatnio zmieniony 2015-12-05, 01:15 przez Elmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adex-fan Brooke
Trzeba przyznać, że serial jest dobry, ale i tak żal, że zajął miejsce Mody, na szczęście nie na stałe bo nie jest już produkowany.
Jak tylko mogę zerkam z ciekawości na ten 4 sezon bo wciągnęła mnie mama, (która nie lubi soap oper zagranicznych), ale ten serial do takich nie zalicza
Jak tylko mogę zerkam z ciekawości na ten 4 sezon bo wciągnęła mnie mama, (która nie lubi soap oper zagranicznych), ale ten serial do takich nie zalicza
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
matti05
Bardzo możliwe, że TVP wyemituje serial "Wspaniałe Stulecie: Sułtanka Kosem", który jest spin-offem Wspaniałego Stulecia.Adex-fan Brooke pisze:na szczęście nie na stałe bo nie jest już produkowany.
Dokładnie tak jest, jedynym minusem jest zamiana aktorki grającej Hurrem, ale powiem tylko, że ta aktorka dopiero się rozkręca. W późniejszych odcinków genialnie zagra przeżywanie śmierci swoich dzieci.matti05 pisze:Obecny 4 sezon jest na dobrym poziomie,dużo więcej dzieją się akcje np. walki
Ostatnio zmieniony 2015-12-05, 01:15 przez Elmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
matti05
Masz racje,Vahide Percin nie dawno pojawiła się w naszych odcinkach,więc widzowie starsi jak i młodsi z czasem zaakceptują nową aktorkę. Ja jakoś szybko przyzwyczaiłem się do nowej sytuacjiElmoo pisze:Bardzo możliwe, że TVP wyemituje serial "Wspaniałe Stulecie: Sułtanka Kosem", który jest spin-offem Wspaniałego Stulecia.Adex-fan Brooke pisze:na szczęście nie na stałe bo nie jest już produkowany.Dokładnie tak jest, jedynym minusem jest zamiana aktorki grającej Hurrem, ale powiem tylko, że ta aktorka dopiero się rozkręca. W późniejszych odcinków genialnie zagra przeżywanie śmierci swoich dzieci.matti05 pisze:Obecny 4 sezon jest na dobrym poziomie,dużo więcej dzieją się akcje np. walki
- Adex-fan Brooke
A kim ona jest? i kto tam gra?Elmoo pisze:Sułtanka Kosem
Tu ciekawy artykuł: http://wyborcza.pl/duzyformat/1,149483, ... rects=true