Sunset Beach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mam swoje podejrzenia, co do szantażysty. Dzisiaj mnie naszło, ale nie zdradzę, by nie zdradzić ewentualnie niespodzianki - a nuż trafię. :zeby:

Też pomyślałem o tej słynnej zasłonce, jak się pojawiła ta scena z Emily. :D

Q tej chwili najbardziej irytującą postacią jest Tim. Ciągle nachodzi Sarę i snuje te swoje teorie.
Dawidek
Administrator

Przejrzałem dziś ramówkę CBS Drama na najbliższy czas na ich stronie: http://www.cbsdrama.tv/articles.php .

Z ramówki wynika, że "Sunset Beach" będzie emitowany do poniedziałku 28 grudnia włącznie, czyli - jeśli numeracja mnie nie myli - do 500 odcinka. Nie wiadomo jeszcze, czy ten "ostatni" odcinek zostanie powtórzony. Od wtorku 29 grudnia nie ma serialu w ramówce. W Wigilię i pierwszy dzień Świąt serial będzie normalnie. W nocy z 26 na 27 grudnia będzie maraton 5 odcinków z tygodnia 21 - 25 grudnia.

Będę obserwować sytuację na bieżąco, w razie jakichś zmian, będę informować. :wink:
Awatar użytkownika
livi

Post autor: livi »

Przykre, że nie będzie 3 sezonu. Postaram się oglądnąć 3 sezon po angielsku, bo chcę go sobie przypomnieć.
Twoje podejrzenia co do szantażysty na pewno są trafne :)
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

livi pisze: Twoje podejrzenia co do szantażysty na pewno są trafne
Czytasz w myślach? ::rad:: Ja osobiście mam aż dwa typy co do szantażysty - też są trafne?:)
Awatar użytkownika
livi

Z wielu sytuacji można było się domyślić kto jest szantażystą.
Dawidek
Administrator

Ostatnia dzisiejsza scena nie była dla mnie zaskoczeniem. Spodziewałem się tego, że to Gregory jest tym szantażystą. Czy ten facet jest tak nieczuły, lub chory by doprowadzać na skraj załamania swoją córkę? Scena z początku, jak spanikowana Annie celuje na chybił trafił, jak jej ręce trzęsą się ze strachu - była wręcz genialna! Sarah znowu pokazała swój kunszt aktorski. :D
Maria się doigrała. Kłamstwo ma krótkie nogi. Teraz wszyscy widzą, że w tym, co robiła, była całkowicie niewiarygodna. Ben ją wręcz zdemaskował. Meg i Ben jednak także muszą sobie uświadomić, że Maria jest w trudnej sytuacji i sama próbuje wyrwać się z zaklętego kręgu. Chce przyśpieszyć poprawę swojej dość dziwnej sytuacji.

Wątek klejnotów jest dosyć emocjonujący, są nagłe zwroty akcji, ale jednocześnie coraz bardziej naciągany.
Awatar użytkownika
livi

Dawidek dużo wskazywało na to, że to Gregory. Ja się zastanawiałam kiedy, to wyjdzie na jaw, myślałam, że w kolejnym sezonie :) Taki był ostatnimi czasy bardzo miły dla Oliwii, bo wiedział, że ich dziecko żyje. Aż miło się oglądało sceny z nimi.
Ciekawe czy Maria przeprosi Sarę, bo przecież wiedziała, że Maria coś kombinuje i ukrywa.
Awatar użytkownika
mailo

Ja się w ogóle nie spodziewałem, chyba za głupi jestem na to XD Ja po prostu pomyślałem logicznie - kiedy Annie oskarżyła kiedyś Olivię o szantaż to Caitlin wyskoczyła z tekstem, że jej matka nigdy by jej nie skrzywdziła. Więc idąc tym tropem pomyślałem, że to musi być ktoś kto chce skrzywdzić Caitlin. Dlatego automatycznie odpadła mi cała "Wesoła rodzinka". Spodziewałem się , że AJ jest fałszywym tropem, co potwierdziła Annie (zresztą on bardzo wspiera związek Caitlin i Cole'a). No i wtedy doznałem olśnienia, że to musi być Francesca:
1. Rozdzieliłaby Caitlin i Cole'a, którego nadal kocha.
2. Nie ma pieniędzy, mieszka w kościele więc kasa by jej się przydała.
3. Ostatnio ostro pokłóciła się z Caitlin w hotelu i powiedziała, że ją zniszczy (!)

Jednak uznałem, że to zbyt proste więc wymyśliłem, że bardziej szokujące byłoby jakby powrócił Philip (że niby przeżył katastrofę) i z ukrycia wszystkich obserwował i szantażował w zemście na Cole'u. Ale Gregory??? Nie przyszedł mi do głowy ani nawet przez pół sekundy serio. gdybym miał ustawić wszystkich bohaterów w kolejce to on by chyba był ostatnią osobą, która chciałaby zaszkodzić Caitlin, chociaż kiedyś chciał ją rozdzielić z Cole'm ale wyglądał na to że się zmienił (oczywiście dałem się nabrać). I nawet w scenie kiedy pokazują szntażystę od dołu i widać, że to mężczyzna ja dalej, do ostatniej sekundy pomyślałem, że to jednak AJ ! Więc możecie sobie wyobrazić mój szok ::bojesie::
Więc jak widzisz livi nic nie jest oczywiste. Ogólnie nawet nie wiem o jakie sceny ci chodzi wskazujące na niego, może jakieś video? Dawidek-a ty w jakim momencie doznałeś olśnienia? :lol:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ja też nie wiem, które sceny wskazywałyby na to, że Gregory jest szantażystą. Obstawiałem tylko Francescę, więc tak jak mailo byłem w szoku, gdy poznałem prawdę :shock:

Poza tym trzeba przyznać, że odcinki w tym tygodniu są fenomenalne - tyle się dzieje! Nawet Maria i Ben mnie wyjątkowo nie wkurzają. Sceny ze skorpionem, oglądałem chyba w największym napięciu. Zaraz po nich te w elektrowni. Podzielam zdanie Dawidka na temat gry aktorskiej Sarah Buxton - jest po prostu genialna! Tymczasem Emily jako staruszka wygląda... zabawnie. Wątek klejnotów wszedł na kolejny poziom udziwnień, jednak nadal mi się podoba. Ciekawe tylko do czego to zmierza i czy ktoś jeszcze umrze? :twisted:
Dawidek
Administrator

Mareczku - nie wiem, do czego zmierza wątek klejnotów, ale coraz bardziej mam wrażenie, że scenarzyści z początku myśleli, że to będzie krótki epizod, ale im dalej brną, tym nie umieli sie z tego zakręconego pomysłu wyplątać. :D W każdym razie - irracjonalny wątek - jest dość wciągający. I sam jestem ciekaw, jak on się skończy. O ile się skończy do tego 28 grudnia...

Jeśli chodzi o Gregory'ego, to ja się połapałem pod koniec ubiegłego tygodnia. Nie ma konkretnej sceny, z początku obstawiałem jakąś postać, która dopiero się pojawi. Ale ten szantażysta za dużo wiedział - a to, że obok była Annie, a to, jaką sukienkę miała Caitlin w restauracji. Więc skojarzyłem, że to musi być ktoś, kto doskonale orientuje się, co się u Richardsów dzieje. Jeszcze jeden szczegół mi się nasunął - ten ktoś nienawidzi Cole'a i ujawnienie sekretu Caitlin byłoby mu na rękę. Więc tu najbardziej pasował Greg. AJ'a nie brałem tu pod uwagę. Francesca mi w ogóle nie przyszła do głowy.
Awatar użytkownika
livi

Sceny w restauracji tak, jak Dawidek pisze wskazywały na Gregorego. On często znikał i wyskakiwał nagle w salonie jakby nigdy nic. No i jeszcze wziął wolne żeby być z Annie, akurat w chwili jak miała się spotkać z szantażystą.
Awatar użytkownika
mailo

Każdemu w oczy się rzuca co innego. Ja np szybko się domyśliłem, że Emily jest córką Bette albo że Dana to Maria. Tutaj na 90% obstawiałem Francescę.
Awatar użytkownika
livi

Jeżeli brać pod uwagę, że w elektrowni ktoś podsłuchiwał Olivię i Annie i miał męskie buty, to Francesca raczej odpada. W którymś z odcinków chyba z tego tygodnia szantażysta mówił o spotkaniu się z Annie tam gdzie podsłuchał jej rozmowę z Olivią.
Awatar użytkownika
mailo

a tam męskie buty:D juz nie takie akcje bywały w tym serialu ;)
Awatar użytkownika
livi

:) w tym serialu można się spodziewać wszystkiego.
Będziecie oglądać 3 sezon na youtube?
ODPOWIEDZ