Na dobre i na złe
Właśnie oglądam na TVP2... 2 odcinek serialu
Pojawił się Obuchowicz, a Żmijewski zdał sobie sprawę, że to jego syn, o którym nie wiedział. oczywiście wszyscy piękni i młodzi 
Ostatnio zmieniony 2015-08-26, 22:26 przez mailo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
matti05
Przypadkiem trafiłem akurat na pierwszy odcinek
miło było sobie powspominać stare "Na dobre i na złe". Strasznie brak obecnie tych dawnych postaci, filarów serialu. Muszę jednak zauważyć, że Zosi i Jakuba brakuje mi w postaci takiej w jakiej występowali na początki serialu. Potem zrobili się nudni, nadęci i jacyś obrażeni (oczywiście, w mojej opinii
). Na początku mieli jakiś charakter, zainteresowania, a potem stali się nijacy, szkoda...
Obecne "Na dobre..." jest ciekawe, jest dużo wątków, dużo zawiłości itd. Ale patrze na te odcinki jak na osobny film nie związany z pierwszymi sezonami.
Obecne "Na dobre..." jest ciekawe, jest dużo wątków, dużo zawiłości itd. Ale patrze na te odcinki jak na osobny film nie związany z pierwszymi sezonami.
Kolejne niefajne wieści...
Grażyna Zielińska (pani Maria) prawdopodobnie nie pojawi się już w NDiNZ, bowiem zlikwidowano serialowy bufet i w jego miejsce stworzono kaplicę szpitalną.
http://superseriale.se.pl/newsy/na-dobr ... 74815.html
Grażyna Zielińska (pani Maria) prawdopodobnie nie pojawi się już w NDiNZ, bowiem zlikwidowano serialowy bufet i w jego miejsce stworzono kaplicę szpitalną.
http://superseriale.se.pl/newsy/na-dobr ... 74815.html
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Muszę Wam się przyznać, że pierwszy raz w życiu przerwałem oglądanie odcinka NDiNZ. Wczoraj, drugi odcinek nowego sezonu, minęło niemal 15 minut, a ani razu nie pokazali scen w szpitalu. Zamiast tego jakieś teledyskowe ujęcia Agaty i Szczepana, czy domowe rozmowy Wiki i Tomasza. Dla mnie to porażka co dzieje się z tym serialem. Postacie odchodzą, wątki medyczne są znikome, a na pierwszym planie nudne love story młodzieży. Ktoś powie, że w każdym serialu tak jest - świetnie. Ale akurat do NDiNZ mam nieco większe wymagania niż do Klanu czy MNS, gdzie nudnych scen nie brakuje. Ten serial słynął z tego, że w centrum byli pacjenci i ich perypetie. W każdym odcinku ktoś inny, przez co nie wiało nudą. A teraz? Owszem, pokazują nam pacjentów, ale ich losy zajmują omax 25% odcinka. Niemal od roku słyszę te same, wyświechtane teksty między Wiktorią i Adamem. Jeżeli tak to ma wyglądać, to rozstanę się z NDiNZ bez żalu, a jedynie ze smutkiem, że tak dobry serial skręcił w złą stronę.
Ja przestałem oglądać Na dobre i na złe ponad rok temu. To jest zupełnie inny serial i prócz nazwy nie ma nic wspólnego z tym co było jeszcze kilka lat temu
Stare postaci wyparowują, a co chwila pojawia się ktoś nowy. W dodatku te postaci są bardzo irytujące, a już najbardziej to chyba ten Adam.
Jeżeli liczycie, że w tym serialu jeszcze kiedykolwiek szpital i pacjenci będą na pierwszym miejscu, to niestety raczej się rozczarujecie. Ostatnio nawet scenarzystka NDiNZ wypowiadała się, że chce coraz bardziej rozwijać wątki bohaterów (oczywiście wątki uczuciowe), a pacjenci i praca w szpitalu ma raczej pełnić tło
Jeżeli liczycie, że w tym serialu jeszcze kiedykolwiek szpital i pacjenci będą na pierwszym miejscu, to niestety raczej się rozczarujecie. Ostatnio nawet scenarzystka NDiNZ wypowiadała się, że chce coraz bardziej rozwijać wątki bohaterów (oczywiście wątki uczuciowe), a pacjenci i praca w szpitalu ma raczej pełnić tło
Ja nie mam nic przeciwko, by serial się zmieniał. Odejście Kuby i Zosi moim zdaniem ożywiło mocno NDiNZ, bo wprowadzone wtedy postacie były wyraziste i miały dość ciekawe wątki. Co najważniejsze, przy wprowadzeniu Wiki, Zapały i Agaty nadal mogliśmy oglądać część starej ekipy. Uważam, że lata 2008-2012 były naprawdę bardzo dobre, mimo, że obsada dość mocno się zmieniła. Niestety potem coś zaczęło kuleć. Kolejne postacie były zbyt cukierkowe i irytujące. Dominacja wątku Hany ze specyficzną manierą w grze Kamilli Baar stała się męcząca do oglądania. Później wprowadzenie kompletnie przesłodzonej Oli, czy wyjątkowo wkurzającej Zuzy było, przynajmniej dla mnie, czymś odrzucającym.
Po 3 latach do serialu wraca Katarzyna Bujakiewicz
http://www.telemagazyn.pl/artykuly/kata ... ?zdjecie=1
No to jest bardzo pozytywne i duże zaskoczenie. NDiNZ niestety ma to do siebie, że nie ma prawie wcale powrotów starych bohaterów, a jedynie ciągłe odejścia starej obsady i tworzenie non stop nowych, młodych postaci.
Oby to zwiastowało kolejne powroty, np. takich postaci jak Pawica, Sambor, Bożenka czy Monika.
Oby to zwiastowało kolejne powroty, np. takich postaci jak Pawica, Sambor, Bożenka czy Monika.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
matti05
Po ponad ośmiu laty wraca Julka Nowak, córka zaadoptowana przez Zosię i Jakuba Burskich, a będzie grała Aleksandra Hamkało http://swiatseriali.interia.pl/newsy/se ... Id,1945582
No proszę, zapowiada się kolejny powrót do serialu. Fakt, że z nową twarzą, ale mimo wszystko jest to dobra wiadomość, bo dzięki temu jest większa szansa na powrót Foremniak do serialu, a może i nawet Żmijewskiego. Aleksandrę Hamkało znam z kilku produkcji i lubię tę aktorkę. Zobaczymy jak sprawdzi się w tej roli. Ogólnie nowe odcinki "Na dobre i na złe" zapowiadają się tak ciekawie, że chyba znów zacznę oglądać.matti05 pisze:Po ponad ośmiu laty wraca Julka Nowak, córka zaadoptowana przez Zosię i Jakuba Burskich, a będzie grała Aleksandra Hamkało
Też się nie spodziewałem tego powrotu, a już tym bardziej recastu. Twórcy NDiNZ raczej rzadko przywracają dawne postacie i chyba jeszcze rzadziej przeprowadzają recasty.
Aleksandra Hamkało jest mi dobrze znana. To fajna aktorka.
Mam jednak obawy, że Julka zostanie wplątana w jakiś miłosny trójkąt, zapewne z Adamem albo Przemkiem i nie będzie żadnego powrotu Zosi, Kuby czy Tomka Burskich. Wkurza mnie trochę to, że teraz fabuła serialu opiera się przede wszystkim na miłostkach młodych bohaterów, a nie na sprawach medycznych. Prym wiedzie tutaj Adam - naczelny casanova serialu. Druga denerwująca rzecz, wielokrotnie przeze mnie wspominana, to ciągłe znikanie z obsady serialowych weteranów (Pawica, Sambor, mama Mareczka itd.). A trzecia - kompletny brak aktualizacji czołówki...
Ogólnie aktualne wątki nie są porywające. Wątek trójkąta Adam/Wiktoria/Tomasz jest prowadzony już stanowczo za długo, perypetie Oli, Janka, Przemka i Zuzy są dla mnie zwyczajnie mdłe (tak jak i mdłe są te postacie), Agata i Szczepan to fajna para, ale nie ma z nimi za bardzo nic ciekawego. Fajny jest tylko Falkowicz, ale jego wątek też nie jest jakiś ekscytujący...
Aleksandra Hamkało jest mi dobrze znana. To fajna aktorka.
Mam jednak obawy, że Julka zostanie wplątana w jakiś miłosny trójkąt, zapewne z Adamem albo Przemkiem i nie będzie żadnego powrotu Zosi, Kuby czy Tomka Burskich. Wkurza mnie trochę to, że teraz fabuła serialu opiera się przede wszystkim na miłostkach młodych bohaterów, a nie na sprawach medycznych. Prym wiedzie tutaj Adam - naczelny casanova serialu. Druga denerwująca rzecz, wielokrotnie przeze mnie wspominana, to ciągłe znikanie z obsady serialowych weteranów (Pawica, Sambor, mama Mareczka itd.). A trzecia - kompletny brak aktualizacji czołówki...
Ogólnie aktualne wątki nie są porywające. Wątek trójkąta Adam/Wiktoria/Tomasz jest prowadzony już stanowczo za długo, perypetie Oli, Janka, Przemka i Zuzy są dla mnie zwyczajnie mdłe (tak jak i mdłe są te postacie), Agata i Szczepan to fajna para, ale nie ma z nimi za bardzo nic ciekawego. Fajny jest tylko Falkowicz, ale jego wątek też nie jest jakiś ekscytujący...